Religionskrig eller bandekrig tilsat hip-hop

Af Kathrine Lilleør 191

Homofobi er grunden til, at Tingbjergpræsten blev fordrevet fra sin bolig. Nogle af de unge drenge råbte skældsord efter den homoseksuelle præst. Siden chikanerede de ham, så han måtte flytte og søge orlov. Kombinationen af formodede tilråb, nej, mere konkret, bare det faktum, at præsten er homoseksuel og altså kristen præst lagt i forlængelse af, at de fleste bandedrenge i Tingbjerg har muslimsk baggrund, har fået DF’ere til at kalde Tingbjerg-uroen for ”religionskrig” i stedet for ”bandekrig”.

Det er en radikalisering fra DF’s side. ”Religionskrig” er så meget værre end bandekrig, for religionskrige er notorisk uløselige. Nuvel, hvis der virkelig er tale om religion mod religion, muslim mod kristen i Tingbjerg, så må man vel sige det lige ud. Men, hvad hvis det faktisk er forkert? En overdrivelse, der i sig selv opfordrer til hade-tale. Ikke bare mod kriminelle bandemedlemmer, men nu også mod muslimer, sådan i al almindelighed.

Man kan selvfølgelig ikke udelukke, at der et par af drengene, der under deres bandekasketter også mener, at de er hellige krigere. Men jeg tror det ikke. De ligner nogle, der er tættere på hip-hop-miljøet end på moskeerne.

Hvordan er det nemlig lige, at det forholder sig med hip-hopperne og de homoseksuelle? Ja, for bare et par dage siden, havde jeg ikke fundet på at spørge sådan. Det er, synes jeg, et miskrediterende spørgsmål. En grovhed at forestille sig, at man kan have noget imod homoseksuelle. Men så gik jeg forbi et af mine teenageres tv og bemærkede, at ”Dagens mand” på TV2 forleden var en mand, der gerne ville date en anden mand. Dagens mand hed Martin Jakobsen, og han gik glad ud af studiet hånd i hånd med en køn ung mand i en smart sort lårkort kjole. Så langt så udmærket.

I dag læser jeg imidlertid i en avis, at Martin Jakobsen aldeles ikke er homoseksuel. Han lod bare som om i protest mod homofobien i hip-hop-miljøet. Martin Jakobsen er selv hip-hop-sanger, og han blev provokeret af, at han har skulle høre på, at man er færdig i hip-hop-miljøet, hvis man springer ud som bøsse. Jakobsen forklarer, at ordet ”bøsse” er et skældsord i hip-hop-kulturen, og det ville han gøre op med, derfor det lidt mærkelige tv-stunt.

Her forlader vi skyndsomst TV2’s overfladiske date-program, og skal bare nøjes med at konstatere, at den musikkultur, der ligger tættest på bandedrengene er netop hip-hop-genren, og den er altså ofte homofobisk. Om det så er fordi, at det er drenge med muslimsk homofobisk baggrund, der præger hip-hop-sangene, skal jeg ikke gøre mig klog på. Jeg skal bare nøjes med at konstatere, at der trods alt er forskel på at være i krig med drengebander med en særlig musikkultur eller en hel religion.

For en uges tid siden blev en ung særdeles lyshåret mand interviewet på gaden i Tingbjerg. Han brød sig ikke om præsten. Der var også noget med, at præsten var homoseksuel, sagde den karseklippede. Og så var han jo selv uden om det, kunne man forstå. Den unge mand lignede ikke en med muslimske rødder. Han lignede en lidt for bleg 18. generationsdansker, der kunne have godt af at fylde sine ører med andet end hip-hop.

191 kommentarer RSS

 1. Af Asger Manø

  -

  Det er godt, at der kommer lidt nuancer på sagen om præsten fra Tingbjerg. Tidligere borgmester Pelle Jarmer har i et indlæg i Politiken også nuanceret problemet.Mange var hurtigt ude med Pittelkow i JP og naturligvis DF , som altid har hånden klar til stening, i spidsen.

 2. Af Jesper Jakobsen

  -

  Asger Manø – glem det.

  Der er intet, intet, intet (og slet ikke det tynde ævl som Jarmer skriver) som på nogen som helst måde gør det relavant at tale om præsten som medskyldig i de vanvittige overfald han har været ude for.
  Det er sygt at bevæge sig i den retning.

  Det svarer til at jeg giver dig et lag tæsk fordi du ikke debatterer tolerant og acceptabelt på internettet. Det holder simpelthen ikke.

  Hip-hop er noget vanvittigt hjernedødt musik, og det er langt hen af vejen en forfærdelig kultur der præger det, hvor det handler om at være selvfed, have guldkæder og synge om alle de ho´s der vil have en.
  Man kunne håbe der kom et oprør mod denne overfladiske tabermusik.

  Religionskrig er der ikke tale om, men der er tale om en kulturkrig. En krig / kamp om forskellige vidt forskellige normer, og nogen som hjemmefra overhovedet ikke har en flig af opdragelse med sig – og dette er i vildt overvejende grad fra muslimske miljøer. Det bliver ikke til islamiske terrorister – det bliver “bare” til muslimske voldsbøller som tyranisserer alt for mange større byer.

 3. Af P. Dirac

  -

  Apologi….præsten er fordrevet fra Tingbjerg fordi han var præst – hvis det ikke hører under kategorien “religionsbaseret konflikt” hvad gør så ?

 4. Af Hans Andersen

  -

  Lilleør:

  Det er en tynd kommentar. Din præmisser er

  1)De unge er er går op i rap.
  2)Rapmiljøet er homofobisk.
  Konklusion: Derfor blev præsten fordrevet fra sin bopæl.

  Begge dine præmisser er tvivlsomme, og derudover følger konklusionen ingenlunde af præmisserne.

  Det er jo indlysende at forfølgelserne af præsten har rod i muslimernes kultur. Vi ser samme tendens over alt i Europa, og det er kun muslimske indvandrere. Er det så religion? Svært at sige. Men det vanskeligt at adskille muslimsk kultur fra islam.

 5. Af Jens L. Lorentzen

  -

  Efter at have laest fhv. problemborgmester Pelle Jarmers tilsvining af en praest paa t grund af Jarmers deltagelse i obskurt faellesraad sammen med en helt anden praest, kan man kun oenske
  kulturberigerne tillykke med saa fremragende et forsvar for Tngbjergs forfulgte uskyldigheder af muslimsk herkomst.

  Det ligger jo nu krystalklart for enhver kulturradikal, at det i deres specielle “reality” var den fordrevne praest , som
  svigtede og forfulgte Tingbjergs stakkels volds-og haervaerkstyper af mellemoestlig oprindelse.
  Det maa da vaere noget landets multikulturelle ,selvfede og politisk kreative biskopper let kan arbejde videre med.

  Hvad med noget biskoppelig klokkeringning og
  voldsvelsignelse i domkirkerne – i afventen af
  biskoppernes snarlige kampagne for bunkebrylupper og bunkebarnedaab af boesser og lesbiske og deres guddommelige afkom??

  Hvad skal folkekirken i det hele taget med
  disse opblaeste, kulturloese og gennemfoert taabelige biskopper?
  Er det ikke paa allerhoejeste tid at faa dem afskaffet , og senest, i hvert fald, ved den ventede udskillelse af folkekirken.

  Alene af den grund vil det vaere adskillelsen vaerd.

 6. Af Zeki Laurent Sadic

  -

  “hvis der virkelig er tale om religion mod religion, muslim mod kristen i Tingbjerg, så må man vel sige det lige ud. Men, hvad hvis det faktisk er forkert? En overdrivelse, der i sig selv opfordrer til hade-tale. Ikke bare mod kriminelle bandemedlemmer, men nu også mod muslimer, sådan i al almindelighed.”

  Ovenstående er jo DF’s ærinde par excellence! Puste til ilden, opfordre til had, så Danmark kan blive endnu mere polariseret.

  Hvis der VIRKELIG skulle være en gran af sandhed om at der står “religion bag”, så skulle de meget religiøse muslimer herhjemme – dem der går i moské og lytter til deres imamer om fredagen – jo være hardcore kriminelle.

  Som enhver socialarbejder eller politibetjent dog vil kunne fortælle og dokumentere, har disse mennesker intet med bandekonflikten eller grov krimininalitet at gøre.

  Tværtimod viser erfaringerne fra Nørrebro at religionen kan være en vej ud af de afstumpede miljøer.

 7. Af Jens Hansen

  -

  Jarmer må jo være blevet bindegal på sine gamle dage. Han gør disse islamofascistiske bøller fra Tingbjerg til ‘ofre’, mens han udskammer den voldeligt fordrevne præst for at have ’svigtet integrationen’. Som Folkekirke-præst har han overhovedet ingen forpligtelser mht. ‘integrationen’, (et totalt indholdsløst ord). En Folkekirkepræst skal forkynde evangeliet for sine sognebørn, og ikke andet.

 8. Af Steffen Nielsen

  -

  Steffen, den 23. okt kl. 20:12:

  Pelle Jarmer holder sig åbenbart ikke for god til at sparke på en, der ligger ned,; for ellers havde han ikke begået dette karaktermord på Ulrik Vogel.

  Hermed indskriver han sig i den triste tradition, hvor man karaktermyrder ofret, ganske vist efter en formel afstandtagen til krænkelserne. Ved at bruge et “MEN”, som klart overskygger den spage fordømmelse af krænkelserne, solidariserer man sig med gerningsmændene imod ofret. I denne situation består “MEN”et i et karaktermord på Ulrik Vogel, som har nok at slås i forvejen. Ulrik Vogel gøres til den egentlige skyldige.

  Men det er ikke et nyt fænomen. Det samme skete for den filosof Robert Redeker efter en islamkritisk kronik. Han modtog dødstrusler fra ekstreme muslimer og måtte leve under jorden under beskyttelse af det franske efterretningsvæsen. Han blev karaktermyrdet af franske socialister, som mente, at han ikke skulle have skrevet sin kronik, samt han var en faglig set dårlig filosof. Bemærkelsesværdigt, at dette skulle være vinklen oven på mordtrusler.

  Men nu ser vi det samme fænomen her via Pelle Jarmers karaktermord på Ulrik Vogel.

 9. Af Asger Manø

  -

  Der er vist ingen, hverken undertegnede eller ovennævnte skribenter, som kender den fulde sandhed om historien fra Tingbjerg. Der er generelt altid et lille men, og når tvivlen forsvinder og sagen bliver soleklar, træder dumheden ind.
  For alle de som ser sagen som en religionskrig og en kamp kristne mod muslimer er sagen soleklar. Her er ingen nuancer, og dumheden træder ind.

 10. Af Steffen Nielsen

  -

  En dansk hip hopper benytter sig ikke af religiøs retorik, men det gør muslimske meget langt hen ad vejen. “Wallah” og “koran”.

 11. Af Torsten T.

  -

  “Den unge mand lignede ikke en med muslimske rødder” – da jeg så det, så tænkte jeg, at han ‘købte’ sig til sikkerhed. Jeg tror han er en dhimmie.

 12. Af r. vangkilde

  -

  KRIG ER OPPE I TIDEN! -alle leger krig.
  Demokratiet er i afmagt!
  Skydekrig,HA-krig,politikrig,krig i forsvaret
  ,i Afghnastan,ytringskrig,bekymringskrig,
  lovkrige,DF-på krigsstien,krig på opmærksomhed,
  religionskrig,bøssekrig,burkakrig og ikke en
  dag uden en død dansk soldat.
  Den personlige frihed er gjort lovløs!

 13. Af Flemming Koester

  -

  @Kathrine Lilleør, hvis dette ikke er en religionskrig så ved jeg ikke. Luk dog øjnene op og se ud i verden, ikke kun de danske medier, nej læs også andet, så vil du opdage at overalt er der krig, uro og vold med muslimer. Enten dræber de hinanden indbyrdes, udøver terror, afbrænder kirker eller dræber kristne. Så du siger det ikke er terror? Nej det er nogle mennesker der altid kan finde undskyldninger andre steder. Det kan da ikke passe at der er så mange muslimer der opfører sig så dårlig. Ikke kun DK har det problem, jeg kan sige dig at vi bestemt oplever det hver dag her også, måske mere idet der er flere muslimer her. Gudskelov har vi 3 store militær garnisoner her i byen som kan holde dem lidt nede.

 14. Af Anja Jensen

  -

  Ufatteligt at kristne/jøder/hinduer/ateister/ buddister mf lever i fredlig sameksistens overalt i verden.
  Men så snart en muslim træder ind, bliver der ballade.

 15. Af Jannik Thorsen

  -

  @Kathrine Lilleør

  Enten er du både døv, blind og virkelighedsfornægtende, eller også er du et skræmt lille dhimmificeret pus som ikke tør at kalde tingene ved rette navn.
  Hip hop kulturen, på trods af at det er en skrækkelig taber kultur, kan ikke forklare hvorfor danske hip hopere ikke foretager homofobiske angreb, når muslimer gør det.
  Du har slet ikke øje for det faktum, at danske unge hip hoppere ikke udøver samme hadefulde og voldelige adfærd.
  Du kan lige så godt se det i øjnene, en meget stor gruppe af muslimer har erklæret de vantro danskere krig!
  Etnisk udrensning, dhimmificering og chikane vil i stigende grad blive en del af Danmarks fremtid.
  Du kan lige så godt vænne dig til de nye realiteter, før du begynder med løsningsforslag.
  I øjeblikket fungerer du ikke som andet en af islams “nyttige idioter”, der velvilligt stikker strudsehovedet i busken, når islamisk vold, for gud ved hvilken gang, udøves i De danske byer.
  Min opfordring kan derfor kun lyde; Vågn op!

 16. Af Steffen Nielsen

  -

  Lilleør

  Jeg kan høre, at muslimske hip hop typer i langt højere grad end danske vedkender sig deres religion. De henviser til religionen. Sværger “Koran” og “Wallah”. Tror du ikke, at religionen spiller nogen rolle der ?

  Hilke typer er det, som udøver den religiøse kontrol i no go zonerne i Paris ?

  Antallet af tørklæder indikerer også en større religionstilhørsforhold. Mange af tørklædepigerne er ikke bare bly og puritanske, men har en jargon som drengene med kæde og omvendt baseballkasket. Tag ikke fejl af det !

 17. Af Birgitte Magelund

  -

  Jeg opfattede ikke nyhedsindslaget med den lyshåret dreng, som forklarede sig – hverken tangerende religionskrig eller bandekrig. Det virkede mere på mig, som om de unge drenge undrede sig såre over, at en dansk præst kunne være homoseksuel. Så måske handler det blot om simpel oplysning.

 18. Af Flora Danica Møller

  -

  IT has started and it will go on forever–indtil
  muhammedanske skrifter udsættes for ændringer.

  Det er muligt at Kathrine Lilleør finder det overdrevet at tale om religionskrig—-
  men stille og roligt kan man godt vove den påstand–at benægte det, svarer lidt til dette med at det var meget god tone i laaaaang tid
  at benægte problemer med indvandring.

  Gennem de seneste 400 år indtil vore dage, modtog DK 15.000 indvandrere–og det er gået fint og glat–det er jo hvad der til tider
  er kommet på en måned…

  Noget af det mest realistiske der er hørt længe
  er udtalelser fra lederen af Rådmandsgades Skole
  denne kvinde lagde ikke skjul på besværligheder,
  samtidig med at hun var realistisk og positiv generelt.

  Hun var således ked af at muslimske børn kom i friskoler hvor de i kor fremsiger Koranen, ligesom hun helst ville have alle børn i kommuneskoler.Det kan man så være enig eller uenig i.
  Skolelederen var vred når muslimske fædre ikke
  ville give hende hånden–deres begrundelse var
  at dette at give hånd–var det samme som SAMLEJE
  hvad siger man til den slags….
  Hun sagde–at når folk rejser tusindvis af kilometer herop, må de finde sig i nye regler
  for adfærd.

  At det skulle være hashmarked man slås om nu,
  det tror ikke alle—det er en begyndende etnisk krig som vil tage til–og det kan ende med at nogle bliver nødt til at støtte rockerne…..

  Den forfulgte præst er jo heller ikke impliceret i nogen bandekrig. Nej, det er had,
  inspireret af gamle skrifter, som jeg er sikker på at Kathrine Lilleør også har læst–og hvorom
  det hedder–at ikke et komme er forkert.
  Muhammedanere tror på en bog, kristne tror på
  Jesus, og det er vel så ?

 19. Af Torben Larsen

  -

  Det er lige meget hvad indvandrene gør. Det er ALDRIG fordi de er muslimer, eller deres kultur er fra et muslimks land. Nej, de er altid misforstået, forfulgt, fattige, osv.

  Vågn dog op.

  Det kunne være sjovt at se en statistik, hvilken etnisk baggrund har dem som bliver overfaldet af unge med anden etnisk baggrund?

 20. Af I.S. Hill Jensen

  -

  @ Kathrine Lilleør

  Du er den bedste karikatur af dig selv:
  “For et par dage siden… osv.”

  Du er ufattelig naiv og virkelighedsfortrængende.
  Amen.

 21. Af Torben Larsen

  -

  http://www.youtube.com/user/patcondell#p/a

  tjaa… endnu et pletskud.

 22. Af Alf Frederiksen

  -

  Sandheden er måske i virkeligheden, at vi ikke tør kalde det som foregår for religionskrig.

  Vi må nødvendigvis kalde det for en kulturkrig/kamp for ellers må vi tage konsekvensen af betegnelsen “religionskrig”.

  Det tør hverken Katrine, den kristne kirke eller det meste af den danske befolkning. Aksepterer vi en sådan betegnelse, så må vi nemlig tage konsekvensen og det er relegionskrig, med alt hvad dertil hører. Forbud mod muslimsk virksomhed, repatrisering af muslimer til deres hjemlande eller internering i lejre. Kriminalisering af alt muslimsk virksomhed, Imamerne i fængsler osv. og hvad vi ellers mener hører til krig.

  Da vi ikke kan overskue konsekvensen af ordet religionskrig, så insisterer vi på at kalde det en kulturkrig med det håb at vi kan omvende disse barbarer til fornuftige kristne væsener.

 23. Af Niels Erik Beyer

  -

  Alf Frederiksen
  “Sandheden er måske i virkeligheden, at vi ikke tør kalde det som foregår for religionskrig.
  Vi må nødvendigvis kalde det for en kulturkrig/kamp for ellers må vi tage konsekvensen af betegnelsen “religionskrig”.”

  Meget enig, det er utvivlsomt en meget væsentlig begrundelse for, hvad der foregår.
  Du mangler lige at det også vil udløse et opgør med politikerne, når fjernsynet bliver tvunget til at beskrive hvad der foregår – kalde det muslimsk racistisk vold mod danskerne, istedet for “unge” –

  Mvh Niels

 24. Af jens holm

  -

  Der er åbenbart også dele af kristenhedens arvtager, der læser koranen akkurat som fanden gør med biblen.

  Vi snupper lige nogle eksempler.

  Muhammeds/Alaahs had til jøder/kristne i den første del af åbenbaringerne hænger dels sammen med, at jøderne jo var udjagne af palæstina og flyttet i større antal til egnene omkring det røde hav. Jøderne missionerede.

  Man skal forstå det på den måde, at Muhammed startede fra screatch og der var jødiske oasekonger på rødehavskysten.

  Dernæst skriver en Anja jensen meget flot den med, at man skal udrydde alle jøder. Sandt nok, men det er så ret mærkeligt, at såvel jøder som kristne trods alt har overlevet i milliontal i de muslimsk dominerede områder. Så dette budskab er opvejet af noget andet. Ligesom i bibelen kan de onde og gode finde vers til at legitimere deres gerninger.

  Islam er generelt set ikke statskirker i de muslimske lande. Principielt er man valgmenigheder efter liberale principper a la de amaerikanske og vores såkaldte fri-menigheder.

  Det går damemennesket fra Ehl også ind for. Ja, mange muslimer søger at reformere Islam, fordi de har indset, at en række ting er forældet, ikke duer + der ovenpå ligger de lokale kulturer. Så er man religiøs feminist som hende, så kræver man fx i praksis, at Allahs bestemmelser om kvinders rettigheder overholdes. Så er det korrekt, at de ligger noget under vpre, men det er et kæmpespring for den største del af den muslimske verden.

  Der findes naturligvis mange andre. Nogle fx Taleban ønsker akkurat det modsatte af. Man skal gå tilbage til grundlæggende Islam og de trditionelle kvinderettigeheder skal tydeliggøres.

  Ehl. har meget blandede rødder; men den er helt tydeligt også et opgør med undertrykkende religioner. Folk her har åbenbart helt glemt hvor mange danskere der udvandrede pga religionen her.

  Jeg skal oplyse, at der findes marxistiske partier af forskellige varianter i en række muslimske lande. De Mujahediner, som stod for hovedparten af drabene på de første regeringer i Yatollahlandet Iran, var marxister. Resterne lever i Irak og andre lande idag.

  En række af de første Afghanske flygtninge, som kom hertil var også marxister og altså sekulære muslimer. De stod for den kortvarige magtovertagelse som Sovjet så støttede og mislykkedes med.

 25. Af jens holm

  -

  Danske præster er før blevet chikaneret væk af egne menighedsråd; men det jo familjen, så det er naturligvis noget ganske andet og helt i orden.

  Man kunne godt tro, at det var Vk0 som havde hiphop ørerne.

  Måske er det som hos lægen, der anbefaler en ikke ryger at holde op med at ryge og i stedet får dummebøder for at tænke på andet end sin lungekræft og de mange måneders ventetid. Ventetid som kunne have reddet livet.

 26. Af jens holm

  -

  Alf Frederiksen.

  Ja, ja Alf. Og hvad så med dræbersneglene…

  Der er jo ikke tale om nogen religionskrig. I bedste fald er det nogle yderst sekulære 4 hjulskristne mod nogle få muslimer, som ønsker et religiøst tiltag i hele deres dagligdag.

  Udfra sådan en gang kommunekemi, skal vi andre så slæbes med: Er Du for eller imod.

  Svaret er helt klart NEJ for så får man dobbelt sul både en Vk0, som nok har vist sin sande værdi på det seneste OG noget aldeles udansk, hvor flagskibe som ros, tolerence og plads til alle er afløst af totalitære tilstande, som man for nogle år siden ville have forsvoret nogen sinde kunne komme tilbage pga meget dårlige erfaringer.

  Jeg glemte lige YTRINGSFRIHED med hovedet under armen og udvidelse af hjernedødskriteriet.

 27. Af Thomas Rasmussen

  -

  Der er tale om en krig mellem de mørkemænd som støtter den antidemokratiske bevægelse, Islam, og dens pædofile ophavsmand Mohammed som giftede sig med en 8-årig pige, og så hele den demokratiske civilisation!!

 28. Af Jens Hansen

  -

  Lilleør

  Det var et ualmindeligt velformuleret og nuanceret indlæg. Hvad går der af dig?
  Man kan kun være enig i dine betragtninger.

  Men du skuffer godt nok DF tosserne.
  Dit indlæg er ikke hvad de forventer.

  De ønsker indlæg som bekræfter dem i deres fordomme. Indlæg som puster til fremmedhad og intolerance. Som skaber frygt.

  De ønsker ikke nuancerede indlæg. Den slags indlæg forstyrrer deres verdensbillede.

  Man læser i aviserne idag at danskerne er blevet mere frygtsomme.

  Det kan ikke undre.
  En avis som Jyllands Posten har ansat 6-7 personer hvis eneste opgave er at skabe frygt og fremmedhad.
  Berlinske Tidende har 2-3 stykker med Pind i spidsen. Selvom det vel er de færreste der tager ham alvorligt.

 29. Af Dorte Sørensen

  -

  Tak til Kathrine Lilleør, fordi hun tør tale DF med Søren Krarup og JP med Karen Jespersens mand midt imod.

  Lad os dog få denne ulykkelige sag ned på jorden hvor den høre hjemme.
  PS: er katolikkerne i Letland så også blevet muslimer?

 30. Af Alf Frederiksen

  -

  Nej Jens Hansen,
  vi tosser ønsker ikke indlæg, som kan bekræfte os i vore fordomme og puster til fremmedhad og intolerance. Vi vil gerne have nuancerede indlæg, som forstyrrer vores verdensbillede.

  Specielt vil vi gerne have indlæg som får os til at holde af Islam og fortæller os at koranen ikke opfordrer til vold, at de unge arabere ikke er overrepræsenteret i kriminalstatistikkerne. Specielt vil jeg gerne høre en Imam tage afstand fra forfølgelsen af Tingbjergpræsten. Det sidste ville afgjort forstyrre mit verdensbillede.

 31. Af Rønne Rasmussen

  -

  Kathrine Lilleør: “Homofobi er grunden til, at Tingbjergpræsten blev fordrevet fra sin bolig.” Det skriver Kathrine Lilleør for at tilbagevise Dansk Folkeparti’s påstand om, at der skulle være tale om religionskrig.

  Måske er der flere nuancer på den sag, end dem, som Kathrine Lilleør og DF har fat i. Det viser sig, at præsten fra Tingbjerg kun får løn som fortjent, eftersom han selv har fordrevet en præst fra Tingbjerg – en præst, der forsøgte at lave integrationsarbejde i netop Tingbjerg fra kirkens lokaler. Læs selv: http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/343302:Kirke—tro–Kritik–Fordrevet-praest-fordrev-selv-praest

  Indenfor buddhisme eller hinduisme ville man sige, at der var tale om kharma. Indenfor kristendommen må vi nøjes med det lidt fladere ord “retfærdighed”.

 32. Af jenni christensen

  -

  Man kan da ikke have en homofil præst. Come on.

 33. Af Hans Lundqvist

  -

  Religionskrig eller bandekrig?, hmmm. Ja måske kan vi få spørgsmålet løst den dag der er nogen der gider undersøge Imamernes og fædregrupper rolle i sådanne sager som denne.

  Man kan forestiller sig de unge svarer til Venstrefløjens SA grupper. Altså dem der lave det beskidte arbejde, styret precist af Imamer og fædregrupper.

  Men det vil nok ikke ske, der som det virkeligt viste sig at Imamer og fædregrupper styrer deres fronttropper, så skrider hele venstrefløjens flerårige argumentation.

  Nej det drejer sig om for venstrefløjen at, gøre alt til et spørgsmål om “få” utilpassede “unge”, som følge af sociale omstændigheder og racisme, ikke kan styres, ikke en styret gruppe Jihad krigere.

  Men der bliver da heldigvis ikke sidste gang dette sker, derfor bliver embedsboligen jo også sat til salg, så vi ikke skal se gentagelser. Og mon ikke præsteboligen bliver omdannet til moske eller multikultur hus?

  Ja vi gør det heldigvis nemt for vores gæster at fordrive alle fra deres besatte områder.

 34. Af Martin Petersen

  -

  Jeg er squ ligeglad med hvad de kalder det. Faktum er at vi er ved at få “svenske” tilstande herhjemme p.g.a. venstrefløjens naive og uhæmmede indvandrerpolitik.
  Som sædvanlig forherliger samfundsnasserne fra venstrefløjen en totalitær og kvindenedgørende ideologi. I dette tilfælde Islam. Tidligere havde de en forkærlighed for Mao, Stalin, Lenin, Castro m.fl. Og på Enhedslistens hjemmeside kan vi se at de reklamerer for støtte til muslimske terrororganisationer. Og dem vil De Radikale, S og SF samarbejde med!!

 35. Af jh pedersen

  -

  Enig med @Martin Petersen.

 36. Af jh pedersen

  -

  @Rønne Rasmussen. Måske du skulle gå hen på http://www.uriasposten.net, og der læse hvilke “artigheder” der er at fortælle om det, du kalder for “løn som fortjent”. Overhovedet en ualmindelig ubehagelig udtalelse, du der fremfører. u beskylder ybagvaskerisk præsten fra Tingbjerg for at have fordrevet en tidl. præst. Den tidl. præst har vist haft ret usympatiske venner og anskuelser. Om hun har dem endnu skal jeg ikke kunne sige. Muligvis kan Kathrine Lilleør oplyse os om, hvad der er op og ned på den historie. Hvem er denne kvindelige tidliogere Tingbjerg-præst?

 37. Af V Pedersen

  -

  kommentar til Rønne Rasmussen

  Ingen har mig bekendt endnu fået ud af Pelle Jarmer, præcis hvilke integrationsfremmende tiltag i Tingbjergkirken, Tingbjergpræsten skulle have modsat sig. Er det helt uinteressant?

  Du taler om “løn som fortjent” og “retfærdighed” fordi Tingbjergpræsten angiveligt tidligere har været indblandet i interne stridigheder om kirkens brug, som førte til forflyttelse af en anden præst. Dette gør du formentlig uden at kende det mindste til sagens præcise indhold.
  “Correct me if i`m wrong!”

  Lader du lige så kritikløst Pelle Jarmers forsøg på karaktermord på Tingbjergpræsten passere?
  (Her tænker jeg på, at indbrud, hærværk og trusler kaldes harmløse drillerier og at præsten, af Pelle Jarmer, tillades at være homofil, blot han afholder sig fra pædofili i kirken!)

  Trist er det at se, ikke mindst dele af venstrefløjen, æde Pelle Jarmers udgydelser så råt. Samme Pelle Jarmer som med sin såkaldte byfornyelse af “den sorte firkant” i 80-erne i høj grad bidrog til, at gøre Blågårdsgademiljøet til, hvad det er idag.

  Måske er Pelle Jarmer blevet klogere på hvad der skaber trivsel i et boligmiljø, bevares….det er da muligt, eller er han mon bare i gang med at bage rævekager!

 38. Af Dorte Sørensen

  -

  Er det virkeligt Danmark , der er blevet så hadefuld. Alt er åbenbart Venstrefløjens og imamernes skyld?
  Hvor er den danske tolerance og mulighed for forskellighed blevet af?

  PS: Husk at kvindeundertrykkelse har været praktiseret i de flest samfund op gennem tiden. Vi vestlige kristne kvinder var bare heldige at vore formødre og nogle få mænd begyndte kvindefrigørelses kampen tidligere end de muslimske kvinder har.

 39. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Jeg begynder at blive trät af folkekirkens politisering, gennem dens pråster!

  Kirken skal blive ved sin läst!

  De fleste Danskere burde overveje, om det ikke er idé at gå tilbage til vor gamle religion, med “Aserne”, de gamle nordiske Guder, som Odin Thor, Og Freja, som i bund og grund var gäve figurer, der forstod at håndtere dem fra Särkland!

  I alle tilfälde vil politiseringen af folkekirken få mange til at forlade den!

  Med venlig hilsen, Carl-Erik. Pedersen.

 40. Af William Jansen

  -

  Lad os lige tage et Pelle Jarmer-citat, så han sættes på sin rette plads:

  “Han lader sig drille med sin afvigelse. Han har fuld ret til at være homoseksuel. Så længe han ikke er pædofil i kirken, så er der jo ingen problemer i det. Hvis han bare ville tage sig af at hjælpe menneskene til at leve et bedre liv. Det er sgu’ da det, han er uddannet til.”

  http://www.uriasposten.net/?p=9101

 41. Af Arne J

  -

  Det er fint, at Kathrine Lilleør forsøger at se sagen fra flere sider.
  Men, jeg synes ikke at vi er blevet præsenteret for ret mange fakta i det hele taget. Og jeg synes heller ikke at Kathrine bidrager med noget særligt, der sandsynliggør at der ikke er en sammenhæng mellem Islam og problemerne i Tingbjerg.
  Jeg er bange for at der er en direkte sammenhæng mellem sagen om den lokale præst og så det faktum at der bor mange dårligt integrerede muslimer i Tingbjerg.
  Selvfølgelig har vi og Danmark et medansvar for tingenes tilstand, men hovedansvaret ligger som altid hos de implicerede.
  Det kan være at man ikke er glade for homoseksuelle i hip hop miljøet, men det er man da heller ikke blandt muslimer, så det er et svagt argument.

  Jeg synes ikke, at det er tid til at snakke udenom. Jeg synes det er tid til at tage tyren ved hornene.
  Hvis det drejer sig om et mindretal af indvandrere, der ikke ønsker eller evner at indrette sig efter spillereglerne her må de ud af landet.
  Hvis det drejer sig om et mindretal af beboere i Tingbjerg og lign. steder, der ikke kan opføre sig ordentligt må de ud og bo et sted, hvor der er færre af deres slags.

  Danskerne generelt og i særdeleshed politi og myndigheder må engagere sig massivt i sådanne områder for at rette op på tingene.
  Det kan ikke passe at almindelige mennesker inklusive præster ikke kan bo og færdes trygt i Danmark.

 42. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Før rockerne blandede sig i bandekrigen var det ofte unge indvandrerbander der stødte sammen.

  Filmen “Gå med fred, Jamil”, som Mogens Rukow har skrevet manuskriptet til, og som havde den stærkt troende muslim Khaled Alsubehi i en af hovedrollerne, beskrev disse bandekonflikter som en fortsættelse af de oldgamle religiøst begrundede klankonflikter mellem shia- og sunnimuslimer.

  Filmen blev selvfølgelig rakket ned af “antiracister”, der fandt den islamofobisk, men Khaled Alsubehi, der tidligere var en poulær gademedarbejder, der havde stor succes med at forhindre at unge andeg’ere på Nørrebro kom ud i kriminalitet medvirkerede som sagt i filmen, der i øvrigt blev en stor succes i Mellmøsten, selvom næsten ingen danskere gik i biografen for at se den.

  Senere er Alsubehi og hans familie i øvrigt blevet tvunget til at forlade Nørrebro efter trusler fra inavdnrerbander, der syntes at han havde lidt for stor succes med at forbygge at unge andeng’ere blev kriminelle..

 43. Af Dorte Sørensen

  -

  Arne J
  Vi er helt enige i at almindelige mennesker inklusive præster skal kunne bo og færdes trygt i Danmark. Ingen tvivl om det.
  Så er det bare at jeg undre mig over, at regeringen med DF stemmer ned lag de boligsociale initiativer samt tog penge fra lejernes Landsbyggefont til opførsels af ældreboliger – her fik lejerne en ekstra skat trods skattestoppet med DFs stemmer – Disse midler skulle netop være brugt at gøre forholdene i disse boligområder med mange svage indbygger bedre og mere trygge

 44. Af Gunnar Langemark

  -

  Hvor er det forstemmende at man altid skal finde nogen at hakke på. Først så er det muslimer, så er det præster, så homosexuelle – og så i en enkelt af kommentarerne er det “hip-hop” miljøet der er helt forfærdeligt.
  Fælles for det meste er, at det går hånd i hånd med nærmest rystende uvidenhed om det man stempler.
  De muslimer jeg kender er så forskellige som alle andre. De præster jeg har mødt er lige så forskellige. De bøsser og lesbiske jeg kender ligeså. Og selv hip-hoppere er ganske forskellige.

  Vi er forskellige mennesker – og vi har ret til at være her.

  Når nogen chikanerer andre, så de ikke længere kan være der – så er det bare uacceptabelt – uanset om den der chikanerer er muslim med turban, hip-hopper med omvendt kasket, eller “pæn dame” med eller uden præstekrave.

 45. Af Arne J

  -

  @Dorte Sørensen
  Ja, jeg kan kun undre mig med dig om dette.
  Jeg er ikke DF’er. Idet hele taget har jeg aldrig stemt på hverken VK eller O. Men, hvor jeg før har gjort mig meget umage for at undgå at ytre ting, der kunne lyde DF-agtigt, har jeg ikke længere dette forbehold.
  Jeg står ved mine holdninger og ytrer dem også fra tid til anden. Og hvis de ligger tæt på eller falder sammen med DF, så er det sådan.
  Nyrup begik en stor brøler da han sagde, at DF aldrig ville blive stuerene. Det er et nedværdigende, overfladisk og stærkt generaliserende udsagn.
  Lige nu ser man samme tendens i både Sverige, England og andre lande. Man forsøger at holde højrekræfter og visse synspunkter ude ved ikke at ville tale med dem osv.
  Jeg støtter ikke disse højrekræfter generelt, men mener ikke at det fører til noget godt at forsøge at marginalisere dem.
  Og faktisk har de, hvis man kigger tilbage, haft ret i meget af det de har sagt omkring indvandring og islam, selvom de har sagt det langt før det gik op for den brede befolkning og selvom de har sagt det på grimme, ubehagelige og stærkt upædagogiske måder.
  Ja, der har været elementer af racisme iblandet deres budskab, der har været forkastelig. Det, har gjort det vanskeligere at tage deres øvrige budskaber alvorligt.
  Men, det har bestemt heller ikke hjulpet at fastholde at de ikke var stuerene, sådan som Nyrup gjorde det.
  Tværtimod har det jo bare gjort tonen endnu mere skinger.

 46. Af Arne J

  -

  @Gunnar Langemark
  Dit budskab lyder vældigt kultiveret og velopdragent.
  Men, har du færdedes i boligområder som f.eks. Tingbjerg?
  Kender du mennesker, der bor i disse områder?
  Har du rejst i den muslimske verden?
  Hvad forestiller du dig at vi skal gøre ved problemerne?
  Efter min mening kan vi ikke bare lade stå til.
  Det får vi ikke et bedre Danmark ud af.
  Og efter mit bedste skøn gør vi heller ikke de unge bøller i Tingbjerg en tjeneste ved at vende den anden kind til.

 47. Af Carl-Erik Pedersen.

  -

  Gunner Langemark.

  Kriminelle er jo også forskellige!

  Mener du, at vi ikke får chikanere kriminelle?

  Med venlig hilsen, Carl-Erik. Pedersen.

 48. Af Dorte Sørensen

  -

  Arne J
  Det glæder mig at du også finder det dumt at nedlægge de boligsociale initiativer mv. Nu ser det heldigvis ud til at OVK igen vil oprette dem.

  Mht. Nyrup Rasmussens udtalelse om DFs manglende stuerenhed, så fortælles aldrig i hvilken anledning han udtalte dem. Det var lige efter et DF landsmøde, hvor DF krævede, at hele indvandrefamilier skulle udvises, hvis en i familien havde fortaget en kriminelhanling.

 49. Af Arne J

  -

  Jeg mener at Kathrine Lilleør skyder ved siden af når hun i overskriften spørger om der er tale om bandekrig eller religionskrig.
  Der er derimod tale om spændinger, uro og ballade, der et eller andet sted bunder i kulturelle forskelle.

  Det er sikkert rigtigt at der ikke er tale om religionskrig, når TV2’s bil smadres i Tingbjerg og når præsten chikarese ud.

  Der er trods alt bare tale om store børn og unge mennesker, der er kørt af sporet.
  Selvfølgelig skal Islam ikke tages til indtægt for deres handlinger.
  Der er vel heller intet direkte budskab i de ting de gør.
  De fremmer ikke Islam ved at smadre TV2’s bil og det er svært at finde et direkte religiøst budskab i noget af det, der foregår.

  Men, for alle de af bøllerne, der har en muslimsk baggrund er der jo alligevel nogle kulturelle forhold, der hænger sammen med deres baggrund og deres opvækst.
  Derfor mener jeg at det er aldeles legitimt at tale om, hvordan vi i Danmark skal forholde os til dette, hvordan vi vil arbejde med det og hvordan vi ser fremtiden.

 50. Af Harald Børstekilde

  -

  …middelalderlig opførsel af denne muslim…

  …bankede læreren sønder og sammen…

  http://jp.dk/indland/krimi/article1861866.ece

Kommentarer er lukket.