Dødshjælp

Af Kathrine Lilleør 90

Etisk Råd er med et stort flertal imod aktiv dødshjælp. Men kan du holde på en hemmelighed? Vi har allerede aktiv dødshjælp. Ikke ifølge lovgivningen, men reelt hjælpes mennesker i døden hver eneste dag flere steder i Danmark. Det har nemlig i årevis været lovligt at lindre smerte, kvalme og angst i den udstrækning, det er nødvendigt. Med morfin eller andre smertestillende eller beroligende midler, der alle er stoffer, der kan afkorte livet.

Sidste gang Etisk Råd behandlede spørgsmålet om aktiv dødshjælp var i 2003, og der var alle medlemmer imod. Jeg var selv medlem af rådet dengang, og jeg er stadig enig med mig selv. Især fordi det var dengang, jeg opdagede den geniale praksis, som sundhedsvæsenet i mange år har udviklet. Det er ulovligt, at hjælpe et menneske til at dø, men det er ikke ulovligt, at sundhedspersonale i samarbejde med patient og familie smertelindrer, og derved ofte reelt fremskynder døden. Hver gang jeg på rådsmøderne frem til Etisk Råds rapport om aktiv dødshjælp i 2003 sagde, at så har vi jo i virkeligheden længe har aktiv dødshjælp, tyssede især rådets læger på mig. For det er afgørende, at opretholde gråzone-praksis på dette område, så alle involverede inddrages og finder fælles løsninger.

En helt ny og rå virkelighed vil opstå, hvis det bliver et lovmæssigt krav fra den syges side, at nu skal de hvide kitler afslutte det liv, den syge ikke magter at leve længere. For der kan være rigtig så mange grunde til, at man ikke vil leve. Det behøver ikke at være, fordi man egentlig gerne vil dø lige nu. Men det er hårdt for ens pårørende at skulle hjælpe så meget, så for deres skyld vil mange vælge døden i en hurtig form. Ligesom jeg ser det ved begravelsessamtaler, hvor den døde har valgt at skulle i fællesgrav, fordi familien ikke skal gå og passe et gravsted. Men hvad hvis nu familien faktisk gerne vil hjælpe den syge?

Mens man tænker over det, kan jeg se på forskellige kommentarer, at adskillige politikere tænker over, at op mod 70% af befolkningen går ind for aktiv dødshjælp. Når så mange tilsyneladende er for at indføre aktiv dødshjælp, kan det muligvis skyldes uvidenhed om den nuværende lovgivning. Således kan man godt forestille sig, at de friske unge mennesker i Radikal Ungdom går ind for aktiv dødshjælp uden rigtig at kende lovgivningen på området indefra. For ud over, at vi har en omfattende praksis for smertelindring, så har alle patienter har ret til at sige nej til alle former for behandling også medicinsk eller respiratorbehandling.

Jeg tror, at de fleste er bange for at blive fanget i deres krop. At henligge som en savlende grønsag med hørelsen i behold, så man kan følge med i alt det dumme, der bliver sagt hen over ens hoved, uden at man har talens brug til at bede dem tie stille. Det er en slem tanke. Og det er da klart, at hvis lovgivningen ikke allerede har en kattelem for særlig absurde tilfælde, så må sådan en installeres.
Det største skrækscenarie er dog, at man med aktiv dødshjælp som hævdvunden rettighed kan komme til tænke, at de gamle, syge og hjælpeløse selv er uden om det, fordi de ikke har valgt at tage billetten.

90 kommentarer RSS

 1. Af Herluf Hansen

  -

  Kære Kathrine
  Du rammer lige hovedet på sømmet. Vi har i Danmark løst problemet på den e.o. bedste måde, smertelindring, for det er, hvad det drejer sig om. Jeg har oplevet, at systemet fungerer som beskrevet.
  Ønskes mere radikale løsninger, må man søge andre steder hen. Vi skal ikke have dødsklinikker i Danmark. Det er ikke altid, at klarhed er det bedste. Folkekirken behøver eksempelvis heller ikke en særlig lov, den nuværende situation er at foretrække. Tak for at tage et svært spørgsmål op og give et fornuftigt svar.

 2. Af Else Marie Arevad

  -

  Da man i sin tid indførte fri abort, begrundede man det med, at en kvinde har ret til at bestemme over sin egen krop og dermed ret til at få aflivet sit foster. Burde vi så ikke have krav på at få hjælp til at afslutte vores eget liv, når det er blevet et helvede af smerter og hjælpeløshed?

 3. Af Carsten Jacobsen

  -

  Knud Madsen.
  Livet er smerte.

 4. Af Carsten Jacobsen

  -

  Livet er, hvad man gør det til…

 5. Af søren madsen

  -

  jeg mistede min mor som 93årig hun blev ramt af en blodprop i hjernen efter dette kunne man ikke komme i kontakt med hende min mor kunne ikke modtage væske eller føde ej heller sondemad jeg bad om en samtale med en læge hun forklarede at min mor intet mærkede til dette jeg spurte naivt hvordan kan du hvide det intet svar jeg fortsatte hvad med smerter hun har ingen smerter svarede lægen nu blev jeg gal og bad om en samtale med overlægen på afdelingen han havde vakt de næste to døgn hun døde næste morgen havde fået voldsomme smerter og havde brug for morfin grunden til jeg skiver dette er jeg kunne holde ud at se min mor ligge der og dø af mangel på væske og føde

 6. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Hvad med den side af sagen, at der sker massevis af unødige dødsfald, fordi det danske sundhedsvæsen siden 1970 er sunket fra topklasse og verdensklasse til at være, om ikke i den europæiske bund, så langt nede ad ranglisten, fordi det efterhånden er præget af talrige nedskæringer, forringelser og skandaler.

  Danskerne, som jo fyldes med fortielser og propaganda-løgne året rundt af DR mv., er gennemgående slet ikke klar over hvor slemt det nu står til. Men sagkyndige anslår antallet af unødvendige dødsfald til mellem 3000 og 5000. Hertil kommer mange forløb hvor patienter med nød og næppe overlever (manglende hygiejne, færre sengepladser, udsmidninger til gaden, forældet eller nedslidt udstyr, falske udenlandske læger, diverse roderi, billig kopi-medicin, manglende samarbejde med patienten og de pårørende, snegleagtigt tempo og roderi i behandlingen, mangel på læger og sygeplejersker, (Schlüter) sjusk med medicineringen, nedlagte sygehuse og skadestuer, forringet ambulancetjeneste, dårligt fungerende ordninger, dårlig arbejdsmoral, dårlig pasning af opkald, osv.)…… hvor patienten altså overlever, men påføres mange og lange unødvendige og meningsløse lidelser, og måske nye ekstra sygdomme.

  Antallet af hospitalsskandaler har aldrig været større end nu, og det er en afspejling af politikernes kynisme og uduelighed.

  Tag f.eks. Carl Holst fra V som gik til valg på at bevare sygehusene, men som nu er en af de “dygtigste” når det gælder om at forringe vilkårene for både patienterne og de pårørende.

  Det er sandt at der findes læger og sygeplejersker der udfører et glimrende og strålende arbejde for at hjælpe de syge bedst muligt, men der er også nogle brodne kar som forlængst burde have været fyret på gråt papir, fordi deres arbejdsmoral er luset.

  Men hovedskylden for hospitalsvæsnets forfald ligger hos politikerne, som hellere vil støtte og servicere fjerne landes befolkninger end deres egen befolkning.
  Blandt andet pga. den ny-kommunisme og asociale mentalitet der har vundet indpas i partierne.

  Den uvidenhed og ligegyldighed som præger mange danskeres forhold til demokratiet og medierne, betyder at folkestyret er kommet til at fungere dårligt, og det har så igen haft utallige forringelser af velfærden og trygheden til følge.

  Og til syvende og sidst kan demokratiets deroute altså betyde mange unødige lidelser og tidlig død for hundredtusindvis/ millioner af borgere og for den enkelte dansker, og unødige sorger for utallige pårørende.

 7. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Læs f.eks. bogen “Det danske sundhedsvæsens storhed og fald”, eller bøger om patienters oplevelser.

 8. Af Seker Gün

  -

  Atter er Formel 1 prebens kyniske og uempatiske korstog uden for enhver beskrivelse. Denne gang er det terminalt syges dødslejer han besudler, i hans antiradikale fantasiverden. Sidst var det vores faldne han kynisk benyttede for at drive sit politiske plat.

 9. Af Carl-Erik Pedersen

  -

  Selvfölgeligt bör et hvert menneske der er ved sine “fulde fem”, have ret til at afslutte sit liv!

  Dette er ikke noget, andre end den berörte person, kan tage stilling til, og ikke noget etisk råd og politikere skal blande sig i!

  Hvis kan beväge sig, findes der et stort udvalg af muligheder.
  Blandt andet, hvad med at tage ud i Vollsmose og råbe ukvems ord om profeten?

  Det värste er, hvis man er paralyseret, og ikke kan kommunikere med omverdenen, for der opstår problemet; men jeg vil tro, at de fleste ville önske, at få hjälp til at dö, i en sådan situation!

  M.v.h.

 10. Af Axel Eriksen

  -

  @ Carl-Erik Pedersen 23.09. kl 09.44!

  Ganske rigtigt skrevet. Det værste må være for de, der ligger afmægtige hen – og kun vågner til bevidsthed nogle få minutter – og så hvisker: “Bare jeg var død”!

  Når livsgnisten er slukket, hvorfor så dog holde liv i mennesket mere?

  Min 90-årige mor ligger nu på tredie år på et plejehjem i en sådan tilstand: Blind, halvdøv, med diskusprolaps, hjerteproblemer, sukkersyge og et par andre “skavanker”.

  Som pårørende tænker man også: Ja, det havde du ikke fortjent – men efter en fejlagtig hospitalsbehandling endte en ellers fuldkommen åndsfrisk person – dog med de nævnte handicaps – som en “grøntsag”!

  Dilemmaet er, om de nærmeste må “tage affære” – det er jo strafbart – og endvidere om det ikke kunne misbruges, hvis det blev legaliseret!

  Det er en svær en!

 11. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Seker Gün……..

  Hvis man påpeger fejlbehandling og svigt af syge og pårørende, er det så kynisme og mangel på empati?????

  Har du det fint med alle de unødvendige tragedier der sker i sundheds-systemet, siden du bliver sur over at nogen fortæller om dem? Tragedier der i tusinder af tilfælde skyldes politiske skurkestreger.

  For mig er hver eneste tragedie en tragedie for meget.

  Og det med at jeg har skrevet nedsættende om danske soldater, er jo direkte løgn. Tværtimod har jeg stor respekt for soldaterne, forsvaret og hjemmeværnet. Det jeg ikke har respekt for er politisk misbrug af soldaterne, og politisk ignorering og forhånelse af faldne og lemlæstede soldater.

  Du synes at være fast besluttet på at misforstå og fordreje mine tekster. Er det min kritik af dræbersneglepartiets landsforræderiske politik der generer dig?

  Når jeg skriver om samfundets skyggesider, demokratiets udhuling og Borgens mange overgreb, er det selvfølgelig i håb om at kunne råbe danskerne op og tale til politikernes samvittighed.

  Ja, faktisk er vi flere som er enige om at Danmark har kurs mod rædselsfulde tilstande og millioner af danskeres elendighed, hvis Danmark fortsætter ned ad slidsken. Det er derfor vi, med mig som talsmand, forsøger at oplyse om at det er nødvendigt med folkelige og demokratiske initiativer, hvis storkatastrofen skal undgås.

 12. Af Erik Hansen

  -

  test

 13. Af Kirsten Rasmussen

  -

  Personlig er jeg hverken frisk, ung eller radikal. Alligevel går jeg ind for aktiv dødshjælp, selv om jeg godt ved, at der i det skjulte udøves en form for dødshjælp. Efter min mening skal det bare i kke være overladt til indstillingen (modet?) hos det sundhedspersonale, man tilfældigvis havner i hænderne på, om man kan få lov at dø, hvis man ønsker det.

  Der skal selvfølgelig være betingelser, der er opfyldt, for at man kan blive bevilget retten til dødshjælp. At man skal være uhelbredeligt syg, turde være en selvfølge.

  Som modargument mod aktiv dødshjælp dukker altid eksemplet op om det stakkels ældre menneske, der beder om dødshjælp for ikke at være en belastning for sine pårørende. Er det så skrækkeligt. Man må gå ud fra, at personen er dødssyg for overhovedet at få bevilget dødshjælpen, og hvem i den situation vil synes, det er rart at være en belastning? Og hvad taler vi om – dage, uger? Kan det da ikke være fløjtende ligegyldigt.

  Til orientering bygger mit livssyn på et moderat kristent grundlag, og så vidt jeg husker, står der noget i Bibelen om, at “selv ikke en spurv falder til jorden uden osv….”. Hvis man nu var bibelfundamentalist, så burde det vel betyde, at en person, der dør ved hjælp af aktiv dødshjælp, ikke alene har fået hjælpen bevilget af lovgivningsmagten, men også af Gud.

 14. Af Jens Jørgensen

  -

  PREBEN F1 JENSENH.
  Du må være en meget vidende mand Hr. Jensen, når man ser de forskellige blogs, har du meget lange udgydelser på alle, der faktisk rummer det samme – hver gang – intet ny under solen.
  Bertrand Russell sagde noget meget viseligt: ’Det, der er galt med verden er, at de dumme er så skråsikre på alting – og de kloge er så fulde af tvivl’.
  Er disse blogs virkeligt dit liv?

 15. Af Carsten Jacobsen

  -

  Jens – jeg har stillet mig selv samme spørgsmål.
  Men alt det barberet ned – manden har en pointe.

 16. Af Carsten Jacobsen

  -

  Seker Gün – Nu er jeg ude i formodninger og gætterier – jeg tror Preben er alt andet end ufølsom..

 17. Af Carsten Jacobsen

  -

  Helt personligt, mener jeg, at det de Radikale står for, er at ligne med indremissionsk virksomhed.
  Den der egengode frelsthed, der når det kommer til stykket, efterlader mennesker i elendighed og armod.

 18. Af Carsten Jacobsen

  -

  Ser fanitiske demonstationer udenfor abortklinikker – når jeg tænker på de Radikale.
  Det er samme frelste bedrevidende fremfærd der tegner sig.

 19. Af Carsten Jacobsen

  -

  Seriøst.

  Det er faktisk lidt klamt, at der promoveres et indkluderende vidtfavnende mennekesyn, i den Radikale eksklusion…

 20. Af Axel Eriksen

  -

  @ Carsten Jacobsen 23.09. kl. 16.05!

  Preben Jensens indlæg på diverse blogs kan nok virke som en overdosis på visse – men grundsubstansen er også for nogle både rigtig og velunderbygget!

  I modsætning til “De Radikales” evige mantra om mere indvandring og støtte til alt, der ikke er dansk!

  Den selvforståelse, selvgodhed, svigten af alt dansk, omfavnelse af alt udefra kommende o.s.v. er jo deres “adelsmærke”!

  Men de, der ikke er enige, er ikke omfattet af “godheden”!

 21. Af Axel Eriksen

  -

  Hvorfor har vi sådan et 5`kolonne-parti til at at sidde i regering???

 22. Af Carsten Jacobsen

  -

  Efter Margrethe i 2012 havde modtaget et brev fra en far til et handicappet barn, som faderen ønskede blev “medlidenhedsdræbt”, godkendte Magrethe “eutanasi-programmet”, der på landsbasis skulle “fjerne” de handicappede.

  Chef for programmet, den administrative leder af dette program, der fik navn efter hovedkvarterets adresse for udførelsen, Soylent Green, var ikke ummiddelbart identificerbar. Trods det at den reelle leder af programmet var visestatsministeren. Forfinelse af underegravende virksomhed var hendes speciale.”

  Hvem er det der forløses – faderen eller sønnen”

 23. Af Erik Nielsen

  -

  Jens Jørgensen

  Dit angreb på Preben F1 Jensen er ynkeligt. Manden skriver jo om mange forskellige emner, og på en rigt varieret måde. Der er visse emner han vender tilbage til med korte mellemrum, men det er vigtige emner og han belyser dem fra mange vinkler, og hen ad vejen kommer der nye ting til.

  For mig at se argumenterer F1 sagligt og rammer plet med sin kritik af folketingets udskejelser. Og han forsvarer da konsekvent landets og danskernes interesser. Og det er da mere end man kan sige om de politikere der er flest af.

  Og hvad med de mange bloggere der optræder som agenter for de røde og de totalitære osv. Er det ikke fint de får noget modstand?

  Da du ikke fortæller med argumenter hvad du mener manden har urét i, er din kommentar faktisk kun et surt opstød.

  Hvad har du selv bidraget med?? Andet end lejlighedsvis nedrakning af de radikales modstandere?

 24. Af Jens Jørgensen

  -

  Erik Nielsen. Tja, sure opstød må stå for din regning. Jeg er ellers ikke på disse blogge, det er forsåvidt de samme, der fylder alle bloggene – hvem der var så skarpsindig. Nu er dette ikke Facebook; men er det en ting, jeg ikke er, så er det radikal, jeg mener som altid, det er et landsskadeligt parti.
  Så få dine facts i orden, inden du skyder mig noget i skoene.

 25. Af Seker Gün

  -

  “Erik Nielsen”

  Helt ærlig!!!!!!!!

 26. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Jens Jørgensen……

  Du skriver at du altid har betragtet de radikale som et landsskadeligt parti. Men hvad så med at du begynder på at oplyse om partiets skadelige aktiviteter, som der jo er mange af.

  Som Axel Eriksen skriver, er det et 5’kolonne parti. Og det er jo helt rigtigt. Dette jelvedske og vestagerske partis undergravende virksomhed er blevet til en alvorlig trussel mod millioner af danskeres vé og vel og fremtid. Det kan der nærmest ikke oplyses nok om, for mange, rigtig mange, danskere er slet ikke klar over hvad det egentlig er for et parti.

  Navnlig er de slet ikke bevidste om hvad partiet allerede har påført befolkningen af tab, ulykker og dødsfald, og hvad der er partiets uhyggelige mål.

  Mange opfatter stadig de radikale ekstremister som et hyggeligt og humanistisk bedstemor-parti, eller som et parti der arbejder hen over midten for den gyldne middelvejs politik, for at vi kan få en fornuftig økonomisk og social politik osv.

  Men sandheden er at R er et forklædt, forrykt og dødsensfarligt rødfascistisk parti som året rundt går efter at udnytte, hjernevaske, undertvinge og fordrive danskerne.

  Kan et partis politik være hyklerisk, ondsindet, korrupt, forræderisk og folkefjendsk hele vejen igennem?

  At svaret er JA, kan jo ses af mange landes blodige og dyrekøbte erfaringer med kommunistiske og fascistiske partier.

  Dræbersneglenes parti er udemokratisk og økonomisk set helt vanvittigt. Dets bestræbelser er tåbelige og til skade for familierne, virksomhederne, mændene og børnene og alle vanskeligt stillede borgere, og det modarbejder konsekvent vi danskeres interesser, som f.eks. da Jelved forsøgte at lokke os og true os til at stemme ja til euroen.

  Og selv verdens flygtninge har partiet taget pis på.

  Alle fornuftige og hæderlige danskere bør medvirke til at dette skrækkelige parti reduceres til et parti uden magt og indflydelse ved næste valg.

 27. Af niels hansen

  -

  @Kathrine Lilleør

  Du skriver:

  “Vi har allerede aktiv dødshjælp.”

  “….op mod 70% af befolkningen går ind for aktiv dødshjælp. ”

  Det er godt, at der er opbakning i befolkningen.

 28. Af Finn Bjerrehave

  -

  Aktiv dødshjælp, gælder det også vores regering? netop overståede landsmøde, der fjernede al tvivl om solidaritet med dagpengemodtagerne, og et godt råd fra Poul Nyrup Rasmussen , blev opfattet som chikane og foragt , og så falder spørgsmålet: Er Helle ikke Statsminister for alle Danskerne, også de arbejdsløse/ hjemløse , netop fordi de ikke er med i 2032 planen, måske fordi de til den tid er afgået hinsides.
  Samråd i Folketinget i dag, Peter Skårup forespørger Statsministeren hvorfor Sass Larsen ikke blev Finansminister? , hvorfor det var embedsmændene der skulle udføre det beskidte arbejde, istedet for Helle helt ærligt havde fortalt: Bjarne Coridan er min favorit, netop fordi han har mindre stemmer en Sass Larsen, og så bestemmer jeg Helle, og tak til PET , for det beskidte arbejde, og hvis du vil være Politiker er de beskidte kneb hverdagen, selv om manden er hetroseksuel.
  Herr bruges aktiv dødshjælp? Finn Bjerrehave Vig

 29. Af niels hansen

  -

  @Finn Bjerrehave Vig

  At dømme efter dit eget indlæg bliver hjernedødskriteriet ikke anvendt her på debatten.

 30. Af Jens Hansen

  -

  niels hansen. Aner du i det hele taget, hvad en hjerne er?

 31. Af niels hansen

  -

  @Jens Hansen

  Jeg selvfølgelig gør jeg det. Ellers kunne jeg ikke have formuleret min kommentar til Finn Bjerrehave Vigs nedladende indlæg om aktiv dødshjælp.

  Men du mener måske ikke, at der er grænser for perfiditeterne, så længe du er enig med debattørerne?

 32. Af Jens Hansen

  -

  niels hansen. Enig eller ikke enig; men som en anden skrev, det er ved at være noget irriterende, det er de samme få, der fylder alle blogs, med deres irrelevante meninger. Som en tredje skrev, dette tager noget af lysten fra den, der måske har noget nyt at tilføje debatterne; men held og lykke med Jeres maraton, jeg stopper.

 33. Af Finn Bjerrehave

  -

  Hansen & Hansen, tak for jeres indspark, men det er ikke vertikalt debatten skal flyde, og vi alle misforstår situatonen.
  Tak for store hjerner/ husk hjertet.Finn Bjerrehave Vig

 34. Af niels hansen

  -

  :-)

 35. Af Inge Winkler

  -

  Glimrende akademisk diskussion. I den ideelle verden er medlidenhedsdrab/aktiv dødshjælp helt sikkert ikke nødvendigt. Men det er jo ikke der vi befinder os.

  Hvad med at spørge borgere og os der er pårørende til patienter/borgere dømt til liv uden udsigt?(Min mand er efter hjerneblødning lam i venstre side, får sondemad og er under 24/7 opsyn for respiration).
  At tilbyde “Landsbyhospitalet” i endeløst loop på Charlie som “pædagogisk tilbud” er måske lige lovligt friskt som grund til at ville livet.Til gengæld er det billigt!

  Måske skal der mere til hvis vi vil livet og ikke dæøen, og er vi ikke villige til at betale denne pris, bør alternativer måske være tilladt

 36. Af Finn Bjerrehave

  -

  Aktiv førstehjælp til vores røde partier, netop fordi de Radikale er regeringen, men Soc.D., beklæder Statsministerposten, og den gælder hele Danmark.
  Tidligere Statsminister Poul Nyrup Rasmussen bad venligst på kongressen om 70 millioner til nedsættelse af opsparingsperioden til dagpenge som i dag er 1 år i fuld beskæftigelse for at opnå dagpenge, og det er ganske svært.
  5000 millioner kostede skattereformen, og der blev ikke rystet på hånden,beskæftigelsesfradraget blev sat op, netop fordi regeringen vil styrke uligheden, samtidig med topskattegrænsen blev sat ned, og hvordan det kan blive rød politik, uden strejker, fortæller hvor angste rød block,s vælgere er blevet, og de hjemløse må finde et andet samfund, netop fordi de er margenaliseret.
  For ca, 1 md., siden bevilligede regeringen ekstra ca, 370 millioner til mere udviklingshjælp i den 3die verden, og disse penge kunne have imødekommet Poul Nyrups Rasmussens bøn til de arbejdsløse i 5 år, men nu optræder Statsministeren og partiet som de Radikales partiprogram, og ingen råber forræderi.
  Rød block er Død. Finn Bjerrehave Vig,og Konservativ

 37. Af niels hansen

  -

  @Finn Bjerrehave Vig,og Konservativ

  Selv om jeg er mere venstresnoet end dig, så håber jeg også, at K kommer over spærregrænsen ved næste valg. Hellere K end deres nærmeste konkurrent, Saxo Banks Liberal Alliance.

 38. Af Finn Bjerrehave

  -

  Dødshjælp må aldrig ramme vores journalister, netop fordi efter de slap af med Pia, har de røde fået Carte Blanche, og Danmarks Statistik med ledighedstal, undertrykkes, og Helle skriger vi skaber 10.000 nye arbejdspladser i år.
  For andet kvartal i træk, er ledigheden steget, og tallet fra 25/9 fortæller 7.800 ekstra ledige, men ingen journalister har viderebragt tallene som kan læses i Børsen.
  Hvordan kan profilering af regeringens Kick Start undgå at give kritik (kun Vismændene frarådede den dårlige investering) netop fra de journalister der råbte valg i hver timenyhed under blåt styre, undrer måske kun undertegnede, men Danmark forbløder, og rød block leger Strudsepolitik.
  Der kommer noget godt i morgen.Finn Bjerrehave Vig

 39. Af Marianne Hansen

  -

  Iflg. indlægget her på bloggen er:
  Befolkningen “uvidende”.
  Fortalere omtales som “de friske unge mennesker i Radikal Ungdom der går ind for aktiv dødshjælp uden rigtig at kende lovgivningen på området indefra”.
  Patienterne risikerer “At henligge som en savlende grønsag”
  “De gamle, syge og hjælpeløse selv – er uden om det, fordi de ikke har valgt at tage billetten”
  Det er ikke at møde mennesket, hvor det er og ikke særligt respektfuldt.
  Mon det skyldes, at patienterne er kørt ud på et sidespor?
  Når man tænker store teoretiske tanker, omfavner de åbenbart kun de lidende patienter som 3. personsmennesker.
  Man bøjer sig ikke så dybt i støvet, at man taler TIL dem, nej man taler kun OM dem.
  Hvis du selv var patient, hvordan ville du så føle, hvis du kom for skade at læse dig selv omtalt på den her måde af modstandere?

 40. Af Lisa Elstorp

  -

  Tak for at kalde os uvidende. Sikke en tiltro til medmennesker.
  Hvis vi skal til at tage standpunkt om hinanden, vil jeg sige det er dig der vist ikke har fulgt helt med.

  Ja vi har passiv dødshjælp. Men ikke alle får den.
  Er du ikke klar over det er lægens vurdering.
  Hørte i går en fantastisk formulering af det i 24/7 fra Pernille Schnoor fra alternativ.
  Hun sagde noget i retning af,
  Du har 2 hospitalsstuer, hvor der ligger en patient i hver, i det ene rum vælger lægen at give for meget smertestillende. I det andet gør lægen det ikke.

  Det er faktisk lidt ligesom en tombola. Er du heldig og trækker gevinsten eller ikke.

  Jeg har oplevet flere dødsfald. Kun 1 gik helt fredeligt, nemlig min mands.

  Jeg har oplevet patienten ligge og græde og bede om at få fred, at få for meget smertestillende. Det skal lige siges patienten var døende. Men det ville man ikke give. Det kan da ikke være rigtigt.

Kommentarer er lukket.