Røde KVINFO

Af Kathrine Lilleør 97

Yngre borgerlige kvinder blander sig markant mere i den borgerlige debat. Breaking News. Hip, hip, hurra! Ligestilling i fremmarch! Op med kvindesags-flaget i KVINFO’s hovedkvarter på Den Sorte Diamant, pift, klapsalver, skåltaler. Nånej. Det er jo kvinder med den forkerte politiske holdning. De har fulgt kurser på Cepos-universitetet, og Cepos kan KVINFO-direktør Elisabeth Møller Jensen ikke lide. Borgerlige kvinder, der mener noget om ligestilling og kommer talstærkt til orde, tæller ikke i KVINFO’s opfattelse af ligestilling. Kvindetegnsflaget glider på halv, idet direktøren siger: ”Cepos-segmentet har spændt ligestillingssagen for en liberal kampagnevogn for mindre stat og velfærd”.

Læs sætningen ti gange, for så enkelt kan afsættet for vores statslige skatteyderfinansierede forskningscenter for ”køn, ligestilling og etnicitet” formuleres. KVINFO’s vision er ellers, at man vil være ”frontløberinstitution” på ligestillingsområdet med en viden, der er ”teoretisk og videnskabeligt funderet”. Minus altså de ligestillingsprojekter, der – fy, hvor grimt – måtte smage af noget liberalt, mindre stat og velfærd. Skidt med at yngre borgerlige kvinder har fået en stemme i mediedebatten, for Elisabeth Møller Jensen er uenig i deres holdninger, og så tæller deres bidrag ikke i den rigtige ligestillingsdebat. Direktøren kvalificerer sit synspunkt med følgende betragtning:

”Det er altid godt for en debat, at der er en modpol. Men hvor der tidligere har været tradition for konsensus mellem blå og røde kvinder på ligestillingsområdet, så er tonen nu blevet meget fjendtlig, og der er ikke meget udveksling af synspunkter.”

Kan det være, at den ”tradition for konsensus mellem blå og røde kvinder”, som Møller Jensen begræder er gået tabt, hænger sammen med, at det fortrinsvist var røde kvinder, der havde ordet i mediedebatten? Der var konsensus mellem røde kvinder og røde kvinder, men den er nu irriterende nok bliver anfægtet af de blå kvinder? Om de blå kvinders synspunkter siger KVINFO-direktøren videre:

”De peger jo tilbage i historien, men svarer aldrig på, hvad vi skal gøre fremadrettet for at skabe et samfund, hvor der er bedre plads til ”det gode liv” med tid til børn og familieliv, og et rigt voksenliv sideløbende. Det er en klassisk problemstilling inden for feminisme og den gamle kvindebevægelse, men de borgerlige mangler at komme med deres løsning.”

Her er det ellers Møller Jensen, der med ”den gamle kvindebevægelse” peger tilbage i historien. Hun foretager den historieskrivning, der som det mest naturlige integrerer køn, ligestilling og etnicitet i en venstreorienteret dagsorden, som man derpå kalder ”den gamle kvindebevægelse”.

Nævn mig et politisk parti, der ikke har et program for, hvordan man skaber bedre rammer for, hvordan man kan arbejde og have familieliv samtidig. Hvis man mener, at ligestillingsspørgsmålet først og sidst handler om at komme med fremtidsbud på det gode familieliv og arbejdsliv, så har man politiseret ligestillingsspørgsmålet.

Eftersom Elisabeth Møller Jensens egne indlæg i den løbende debat notorisk lægger sig politisk op af rød blok, generer det hende naturligvis, at borgerlige kvinder har fået mere medietid i ligestillingsdebatten. For KVINFO’s direktør har for længst gjort ligestillingsspørgsmål til et politisk spørgsmål, der kun finder et gyldent svar i rød bloks partiprogrammer.

På den måde har Elisabeth Møller Jensen igennem et snart uoverskueligt antal år som direktør i KVINFO politiseret køn, etnicitet og ligestilling, der ellers er et stort og uigennemskueligt kulturelt felt, som det tjener vores samfund til ære at have nedsat et flot center til at varetage.

KVINFO’s mission er ”at formidle og stille forskning og viden til rådighed for en bredt interesseret offentlighed”. Smukt, ædelt og bestemt nødvendigt. Men hvornår har KVINFO sidst bidraget konstruktivt med forskningsresultater og viden til borgerlige kvinders ligestillingssynspunkter? Sådanne resultater findes med garanti rundt i KVINFO’s hjørner. Dér ligger de gemt og glemt, for de passe ikke til direktørens røde mission.

97 kommentarer RSS

 1. Af Frank Andreasen

  -

  Det er morsomt at iagtage at Lilleør mener at Kvinfos formand skal kunne lide CEPOS, samtidigt med at Lilleør jo selv ikke lægger skjul på at hun bestemt ikke bryder sig om “røde”.

  Hvad er det lige den slags moral hedder?

  Nåh ja – dobbeltmoral.

  PS.Der er ikke meget Formel 1 over F1 Jensen. Nærmere tværtimod en ældre bange mandchauvinist med skrivekløe, der ikke evner ret meget andet end kvinde- og muslimfobi.

  Er det den med ræven og rønnebærrene mht til kvinderne F1?

 2. Af Ulf Timmermann

  -

  Feminismen har sejret-ad-helvede-til. Som en Ånden i Bistaden. Det forsöger de egentlige sejrrige, de blå feminister, at dölge, aflede – ved at pege på de röde feminister som skurkene. Hvad de så sandelige også er, skurke, men det ändrer ikke noget ved facit. Bundlinien. Det var Ulla Dahlerup’s ”rödströmper”, i en overnight sensation, der sejrede – måske fordi vi på mandesiden blot ikke kunne holde ud at höre på deres stemmer.

  KVINFO er nogenlunde lige så interessant som Jehovas Vidner. Og CEPOS.

 3. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Nå, så har den feminiserede mand med de indskrænkede røde tankesæt, Frank Andreasen, vovet sig frem fra sin jordhule, med et latterligt personangreb. Igen ingen substans og ingen argumenter. Men det er jo sådan det er, den kommunistiske beton-ideologi blokerer for enhver form for intelligent tænkning, når først den er indarbejdet. Det er vel derfor at kommunismen altid ender med radbrækning og ødelæggelse af det samfund hvor den får lov til at fremture til den bitre ende.

  Kun en tåbe frygter ikke havet, diktaturet, gangstervældet, statsbankerotten eller en fjendtlig invasion ind i landet. Det er vel derfor Frank Andreasen ikke frygter havet eller noget andet, og taler nedladende om at andre “er bange”. Jeg er ihvertfald ikke så bange, at jeg vil lade den ny-kommunistiske råddenskab som er ved at opsluge vores land, gå upåtalt hen.

  Og så den ynkelige, fjollede og hjernedøde slutning på FAs brev, hvor han forsøger at antyde at jeg nok har problemer med kvinderne. Hahahaha. Så kan det vel næsten ikke blive mere usagligt. FA aner jo ikke hvad han taler om. Faktisk har jeg overhovedet ingen problemer med de normale, ordentlige, fornuftige, smukke og søde kvinder som der jo også er en del af. Det er jo kun de rablende, politiserende og landsskadelige frontfurier jeg kritiserer.

  Men efter den indsigt jeg har fået i hvordan kommunister og andre totalitære bevægelser går frem og plejer at opføre sig når de får magt, i hvordan de radikale ekstremister skænder og undergraver alt, i hvordan de røde feminister fører sig frem på familiernes, børnenes og landets bekostning mv……….. mener jeg at det er min pligt at fortælle danskerne hvad de er oppe imod. (Og det bruger jeg så mine pauser og noget af min fritid på)

  Nemlig en ondskab, korruption og galskab der er uden grænser, og som udgør en dødelig fare for vores civilisation og fremtid.

  De radikale kræfter, de røde agenter og godheds-/indvandringsindustrien er nu i fuld gang med at voldtage det danske folks økonomi, velfærd, kultur og fremtid mv……… og hvis det ikke kalder på kritik, modsigelse og modstand, så véd jeg ikke hvad der gør.

  I realiteten er det jo en kæmpekatastrofe med total nedtromling af danskheden plus endeløse rædsler og massedød, som de forræderiske og rødfascistiske kliker lægger op til.

  Hvis man ikke vil være med til at fortie det, hvis man ikke vil være en del af råddenskaben, skal man åbenbart hånes af de rødes lakajer og “nyttige idioter”.

 4. Af Ulf Timmermann

  -

  Preben F1, jeg har, synes jeg selv, en god hovedregel: Hvis man skal gå til modangreb mod nogen, skal man göre det kort og med selvdisciplin – ikke tväre sig selv ud over hele sendefladen. Det virker på mig pivet og derfor umandigt.

 5. Af Frank Andreasen

  -

  Til F1

  Du behøver ingen lange forklaringer.

  Alle her har vist nogenlunde fat i at du ikke rigtig magter de kvindfolk.

  Så lad dem dog være, i stedet for at udstille din afmagt

 6. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Kan Ulf Timmermann ikke læse indenad? Mit svar handler da langt mest om den totalitære trussel mod Danmark.

  Og Frank Andreasen bliver ved med sine tomme postulater, der intet har med sagen eller virkeligheden at gøre. Og stadig ingen argumenter.

  Kører I på tandem-cykel når I tager hjemad fra jeres fælles parti-kontor?

 7. Af S. Aaby

  -

  Alt det du har fået indsigt i F1 gør nok at det rabler for dig.
  Ja-ja det må have være hårdt at vokse om med en dominerende mor.

 8. Af emil malmkjær

  -

  Kan kun anbefale Lennart Kiils MANFO.dk

  Tror simpelthen ikke mænd ser sig selv som en homogen gruppe, der kan sættes i en kasse. Det er der heldigvis også mange kvinder der har egen opfattelse af person og køn, Det er bare den samme rabiate flok rødtosser vi hører mest til

 9. Af Finn Bjerrehave

  -

  DR2 satire : I Hegnet, der udtaler manden: Jeg kan komme til møde Onsdag kl 15, fordi jeg skal til Luder.
  Handlingen at skulle til Luder, er diskriminerende over for kvinden, der som person, skal aflaste manden, og udtrykket Luder, skal erstattes med eks. glædeskvinde, da det er for at glæde mandens natur, handlingen opsøges.
  Prostition som Verdens ældste erhverv, med Verdens dårligste arbejdsbetingelser, hva er meningen Kvinder, det må og skal kunne gøres bedre.
  Glædeshuse skal være den flotteste bygning i byen, og kvinderne , skal have tryghed i arbejdet, og derved rufferi skal udrydes, og kvindens sex arbejde, får de gode arbejdsvilkår, som et fælles bedste, men hvorfor kan det ikke lykkes, endda med Kvindelige Statsministre, og partiformænd, hvorfor ikke glæde jeress søstre med ovennævnte, det skal kunne løses, og udtrykket fra I Hegnet , bliver en del af vores normale liv laden og gøren.
  Tak for DR” i Hegnet.Finn Bjerrehave Vig

 10. Af Maria Due

  -

  Da jeg var yngre, gik jeg ind for kvindelig værnepligt, men jeg er ikke sikker på, at det udelukkende drejede sig om forsvarsvilje, der var jo fred og ingen fare, medmindre man var venstreorienteret og hyggede sig med dramaer, såsom at atomkrigen ventede lige om hjørnet.(Læs Lars Hedegaards verdenshistorie, hvor atomkrigen ikke alene med stor sandsynlighed er umiddelbart forestående, det er grænsende til vished så sent som i 1984).

  Jeg har altid foretrukket arbejdspladser med flest mænd, fordi man slipper for en masse ubehageligt fnidder fnadder om, hvad nogen føler og fornemmer. Den slags har det med at gå hårdt ud over konsekvente typer som mig, der aldrig har gidet deltage og holder den slags for os selv. I virkeligheden er vi vel mange kvinder, der har det sådan og er opdraget til at være det.

  Da jeg arbejdede i bedriftssundhedstjenesten, havde jeg rigelig lejlighed til at erfare, hvor onde kvinder ofte er imod hinanden, og hvordan de kan køre hinanden op i en spiral, der er direkte destruktiv både for dem selv og for arbejdsmiljøet som helhed. Dette oplevede jeg aldrig på arbejdspladser med flest mænd, og derfor kunne de opnå mere hos ledelsen. De værste steder var børneinstitutioner og skoler, og der bad jeg min mandlige kollega overtage, han havde en evne til at sidde og sove med åbne øjne, mens kværnen gik om al det, pædagoger og lærere mente, at de blev forgiftet af, og hvor høje idealer, de angiveligt “knoklede” efter. Jeg var lykkelig for at skifte fag.

  I dag har jeg droppet den kvindelige værnepligt, fordi jeg har indset, at kvinder som oftest får rigelig af den i privatlivet, og det er helt OK for mig. Jeg har ikke kæmpet for lederstillinger, mænd har tilbudt mig dem, og det er ikke usædvanligt. Jeg ved ikke noget mere kedeligt end al den ligestillingssnak.

  Lad os dog have lov til at være forskellige og være glade for, at vi blev født som piger. Jeg har aldrig haft den fjerneste lyst til at være en mand eller efterligne mænd, og det har altid været min mening, at kvindesagen blev grebet helt forkert an af 68’erne, og at de var al for interesserede i at gøre kvinder til små mænd og dermed svigtede kvindekønnet. Kvindesagen var desuden allerede på skinner af andre grunde og havde været det længe, og man kunne i det mindste have undladt at bruge ordet “kamp” i tide og utide og i stedet lagt op til samarbejde på nye måder.

  Men nej, det skulle være som på sossernes barikader. Kamp! Og de røde faner vajede over alt. De få borgerlige kvinder, som jeg kender til, der af vanvare fik mast sig ind i kvindesagen, kan i dag fortælle uhyggelige ting om at blive iset ud igen. Det var klassekamp på infameste vis.

  I dag findes der en del triste kvindeskæbner, fordi de ikke i tide indså, at de ikke kunne det hele. De fik dobbeltarbejde og aldrig rigtigt fri. Da slet ikke i weekenderne. Der er kun ganske få kvinder, der kan nå al det, som ikonerne i ugebladene praler med. De fleste af os vil gerne have mere ro på os og et varieret liv, hvor vi i perioder er mere hjemme hos børnene. Hvem fandt på at påstå, at man bliver dum af det? Tror ikke, at det var mændene, de plejer at elske det

  De fleste Kvinfo-støtter har den sociale baggrund til fælles, og der er tale om et overvejende byfænomen. På landet og i det miljø, jeg kommer fra, har kvinderne altid haft meget ansvar i det daglige og er blevet værdsat for det. Jeg har i hvert fald ikke oplevet andet.

 11. Af Torben Kristensen

  -

  Den hyppige kritik af af Erik Larsen, Preben F1 Jensen, Allan Hansen og andre som advarer mod fortsat indvandring, af-demokratisering og græske tilstande m. m., den er forståelig, men urimelig. Forståelig fordi deres indlæg må gøre ondt på de venstresnoede ignoranter og de lidet tænksomme fans af de radigale og marxistiske partier. Urimelig fordi de er saglige, og som regel har ret i det de skriver. De er flittige, men også helt klart sandhedssøgende og dansksindede bloggere, og hvis der er nogen som søger at forsvare befolkningen mod politikernes og godhedsindustriens rævestreger og svinestreger, er det da dem og deres ligesindede. Jeg synes at de gør et godt stykke arbejde, og er en gevinst for debatten sammen med andre bloggere, som også forsøger at åbne danskernes øjne for hvordan Christiansborgs partier er ved at køre landet i sænk.

  Den kritik der fremføres ovenfor, er som allerede påpeget uden argumenter, og er vel i realiteten bare nogle sure bøvs fra folk der ikke fatter hvad der sker ude i virkeligheden, eller som ønsker at det skal gå danskerne ilde.

  For den slags typer er det selvfølgelig træls at der er blogs med fri debat, hvor det kan påvises hvordan kløften mellem politikerne på den ene side, og størstedelen af befolkningen på den anden side, bliver bredere og dybere og dybere som tiden går.

 12. Af j nielsen

  -

  “Urimelig fordi de er saglige..”

  Jeg vil opfordre Torben Kristensen til at finde ét eneste indlæg af Erik Larsen, som a) indeholder et argument, eller b) ikke sviner nogen til.

  God jagt.

 13. Af Maria Due

  -

  KVINFO-segmentet tager æren for alt for meget, det er sikkert og vist.

  Se denne herlige plakat fra 1917, hvor man forsøger at hverve kvinder til marinen. Hun ser ikke ud til at have brug for støttepædagoger.

  http://eu.art.com/products/p15429123-sa-i3739889/world-war-i-american-recuiting-poster-by-howard-chandler-christy-1917.htm?sorig=cat&sorigid=0&dimvals=0&ui=494a18cf34ad4dcab8caf44544c7d951&searchstring=howard+christy&ssk=howard+christy&sby=all

 14. Af Maria Due

  -

  Eller hvad med hende her, der også er fra Første Verdenskrig, dvs. tegnet for knap 100 år siden.

  http://pinterest.com/pin/221802350369123251/

 15. Af niels hansen

  -

  Maria Due

  Personligt tror jeg, at kvinder først fik deres frihed, da de blev økonomisk frie, d.v.s. deltog på arbejdsmarkedet, som præster, skolelærere, i industrien og ældreplejen o.s.v..

  Indtil da var de afhængige af mandens indtægter – og forgodtbefindende.

  Idag vil mange kvinder ikke acceptere en mand, der ikke deltager aktivt hjemme – og uden at have statistisk materiale til at underbygge det, så er det min fornemmelse, at der er flest kvinder, der søger skilsmisse.

  Hvor meget Kvinfo har bidraget til denne udvikling, og hvor meget de har bidraget til ‘lige løn for lige arbejde’ ved jeg heller ikke, men det er efter min mening fint, at vi har et sted, hvor man systematisk indsamler relevant information om ‘kønnenes kamp’.

 16. Af Svend Petersen

  -

  Hvis så bare højrefløjen havde gjort noget for kvindefrigørelsen.

  Men vi skal endnu engang være vidne til højrefløjen fuldstændig historieløst, forsøger patetisk at stjæler historiske fakta.

  Vi så det, da Venstre kaldte sig et arbejderparti (skal man grine eller græde) og nu med kvindefrigørelse.

  Maude du må hellere gå i seng og lad stuepigen klare pligterne. I rest my case dear Sherlock.

 17. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Hvis man, som jeg, var nødt til mest muligt at ignorere denne ofte hysteriske kvindesag, hvor mændene blev udeladt og lagt for had, såer det forstemmende, at KVINFO og andre i f det offentlige af styrelser og andet har disse ideologisk forankrede ansat til at bestemme, hvad forskning er og ikke er, hvad det skal gælde – og hvad ikke.

  På universitetet i 1980, hvor jeg frekventerede det, var det ikke meget bedre – omend der var nogle ideologisk forankrede mænd af samme ‘kvalitet’.

  Det var hele denne indforståethed, der også var andre steder i undervisningssektoren – HF og skoler, der var så lammende for enhver samtale.
  Denne storslåede vished om egen ret – og andres uret, hvor enhver samtale forstummer.

  Der mange slags kvinder, så sørgeligt, at vi skal trækkes med de få 68’ere og så fx KVINFO og andre steder i f det offentlige, såvel som afsmitninger i Folketinget.

  Ikke – at vi ikke skal se på ret og vrang, uret og retfærdighed i et samfund, også overfor mænd og kvinder – og ligedan børn; men det er denne fascistiske tilgang til verden, der er forargelig!

  Det er i orden at kæmpe for sin sag, enkeltvis eller samlet – men ikke denne enøjethed, så stemmer kassen nemlig ikke!

  Der er SÅ lavt til loftet, at de færreste kan stå inde under det. derfor!

  Ligedan blokerer det for egentlig forskning!

  Og – vi kommer ikke videre, spilder tid og penge, såvel som det går ud over folk gængs, hvis de ikke tænker selv og forsøger at præge udviklingen, også i f det politiske – eller de bliver klogere dér!

  Forskning – rend mig.

 18. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Hvis man, som jeg, var nødt til mest muligt at ignorere denne ofte hysteriske kvindesag, hvor mændene blev udeladt og lagt for had, såer det forstemmende, at KVINFO og andre i f det offentlige af styrelser og andet har disse ideologisk forankrede ansat til at bestemme, hvad forskning er og ikke er, hvad det skal gælde – og hvad ikke.

  På universitetet i 1980, hvor jeg frekventerede det, var det ikke meget bedre – omend der var nogle ideologisk forankrede mænd af samme ‘kvalitet’.

  Det var hele denne indforståethed, der også var andre steder i undervisningssektoren – HF og skoler, der var så lammende for enhver samtale.
  Denne storslåede vished om egen ret – og andres uret, hvor enhver samtale forstummer.

  Der mange slags kvinder, så sørgeligt, at vi skal trækkes med de få 68’ere og så fx KVINFO og andre steder i f det offentlige, såvel som afsmitninger i Folketinget.

  Ikke – at vi ikke skal se på ret og vrang, uret og retfærdighed i et samfund, også overfor mænd og kvinder – og ligedan børn; men det er denne fascistiske tilgang til verden, der er forargelig!

  Det er i orden at kæmpe for sin sag, enkeltvis eller samlet – men ikke denne enøjethed, så stemmer kassen nemlig ikke!

  Der er SÅ lavt til loftet, at de færreste kan stå inde under det. derfor!

  Ligedan blokerer det for egentlig forskning!

  Og – vi kommer ikke videre, spilder tid og penge, såvel som det går ud over folk gængs, hvis de ikke tænker selv og forsøger at præge udviklingen, også i f det politiske – eller de bliver klogere dér!

  Forskning – rend mig! Den ser vi tydeligt inden for kønsdebatten!!

 19. Af Maria Due

  -

  Birgit Hviid Lajer.

  Vi er helt enige, jeg kender det miljø, du beskriver, og på skift har jeg været forfærdet og grædt mine salte tårer i enrum. Også trøstet stærke, borgerlige medsøstre, der oplevede den samme heksejagt og store skuffelse over det på flere måder latterligt lave universitetsniveau.

  Senest har vi Linda Maria Koldaus ord for, at det fortsætter nedad, nedad og nedad. Blot med den ganske dramatiske forskel, at de uvidende “universitetselever”, der allerede i flere årtier har talt om, at de går “i skole”, i dag bliver undervist af ofte ligeledes uvidende og i hvert fald udadtil bevidstløst røde cand.mag.’er i gymnasiet.

  De sidste årgange universitetslærere, der selv fik en god undervisning, er i disse år i færd med at gå på pension og kan se, at det ikke blev helt, som de regnede med. De dyrkede arbejderproletariatet som idé, men arbejderne ville ikke ville vide af dem i praksis, og i stedet fik de udviklet et universitetsproletariat.

  Niels Hansen

  Det er den almindeligt vedtagne historie, du skriver om, for du har sandsynligvis aldrig været klar over, at der har eksisteret andre forhold end dem, du skitserer. Det hører man nemlig meget sjældent om, og det er en af KVINFO’s og liges succeser. De fik udraderet os andre af historien, men i næste fase tager vi revanche.

  Det er klart, at det har spillet en stor rolle, at flere kvinder har fået en uddannelse, men at beskrive fortidens kvinder som ofre for mændenes luner er helt forkert. Du kunne med samme ret have skrevet om, hvordan mange kvinder i dag har mistet det måske dyrebareste af dem selv for til gengæld at leve som små mænd og blive mere og mere ensomme sammen med den sociale fremgang.

  Den historie skal man imidlertid til udlandet for at høre, eller man skal kunne læse tysk og anskaffe sig sig “Das Eva-Prinzip. Für eine neue Weiblichkeit”, Pendo, Starnberg 2006, ISBN 3-86612-105-9. Eva Hermanns bog skabte et helt uoverskueligt og rasende had mod hendes person, og det viser, hvor hårdt hun ramte et hemmeligt og meget ømt sted hos mange kvinder. Jeg husker Anders Raahauges anmeldelse i JP, og at han skrev, at den bog med garanti ikke blev oversat til dansk. Det har han indtil videre fået ret i, men en dag vil problematikken også blive stueren her i landet.

  Jeg skal love for, at kvinder altid har haft noget at sige i dette land alene af den grund, at de fleste danskere har været landboere i tidernes løb, og at en gård ikke kunne undvære en husmor. Døde hun ifm. en fødsel, måtte manden gifte sig igen i løbet af ultrakort tid, typisk et par måneder eller tre, ofte kortere tid.

  Jeg er stolt over min tiptipoldemor Sidsel Due, der for et par hundrede år siden modtog et stort sølvbæger af Landhusholdningsselskabet for sin dygtighed. Udover at forrette det almindeligt praktiske kvindearbejde på gården yderst godt, det krævede evne til disciplin og at disponere samt at udnytte det forhåndenværende og egne evner, udførte hun et socialt arbejde ved altid at have en seng stående opredt til dem, der måtte have brug for den m.m. Desuden vævede hun og hendes piger så meget hørlærred, at fortjenesten ved at sælge det kunne bære alle gårdens udgifter.

  Det sociale arbejde gik i arv, og min mor har i så henseende nærmest haft ulønnet fuldtidsarbejde i det meste af sit liv, selv om hun havde en god uddannelse og sagtens havde kunnet få et lønnet job. Kommunen havde længe stået på spring til at overtage, da hun og et par ligeledes veludannede borgerlige veninder efter årtier gav arbejdet fra sig, og der derefter blev ansat en hel lille kommunalt lønnet hær af “gode socialdemokrater”. Jeg fik et andet liv og kommer aldrig til at leve op til min mors standard for at hjælpe udadtil.

  Det hørte før i tiden til god borgerlig opdragelse, at mændene behandlede kvinderne godt og følte ansvar for dem, og der blev set ned på dem, der ikke levede op til det. Det hørte også med, at kvinderne formåede at række ud sig selv. Når jeg lytter til dagens mænd hører jeg ikke så sjældent en forvirret stemme, der taler om, at noget basalt i hans instinkter er blevet trådt på, fordi han gerne vil stå for mere end at være den lille hjælper i husholdningen. Det er også mit indtryk, at det mest er kvinder, der søger skilsmisse, og at mænd i højere grad indordner sig.

  Men, men, der er da mange familier, der finder ud af det, man skal bare ikke tro, at alt er, som KVINFO synger om. Da det krævede mere arbejde og større dygtighed at føre hus, var arbejdet også højere værdsat. I hvert fald der hvor jeg kom fra. Alle mine bedsteforældre blev født på landet, hvor ældste søn overtog gården, og de andre sønner blev læger, præster og undervisere.

  Et ganske almindeligt mønster, der er jo ikke noget nyt i, at unge mænd fra landet gik på universitetet, men det er også et emne, som man skal kigge dybt i historiebøgerne for at gå øje på. Det er fx en kendsgerning, at unge danske mænd siden middelalderen i langt højere grad end tidligere antaget har læst ved udenlandske universiteter, det finder man ud af, efterhånden som man får studeret de gamle universitetsmatrikler, og her taler jeg ikke adelens sønner.

 20. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  MANIPULATION OG VILDLEDNING KAN MODVIRKES VIA LÆSNING AF GODE BØGER OG AVISER…….

  Som lektor Steen Steensen, Ranum, har forklaret det i sine særdeles interessante bøger om Danmark efter 1968, så er antallet af teoretikere, akademikere og “pseudo-intellektuelle” vokset så meget, at de er gået fra at være et samfunds-positivt og tjenende segment til at være et krævende, grådigt, herskesygt og formynderisk segment. (meget firkantet sagt, og undskyld til de mange veluddannede som gør et godt og ærligt stykke arbejde til gavn for landet og befolkningen)

  Men altså, hvor teoretikerne osv. før var en lille gruppe, er den nu blevet til en meget stor gruppe med masser af politisk indflydelse. Og visse kliker og sekter indenfor den store gruppe, finder på alle mulige mærkelige ting for at hive penge ud af “systemet”.

  Derfor har vi fået “kvindeforskning” og forskning i brugen af komma, punktum og semi-kolon på Æbelø osv. Og ligestilling er blevet gjort til det store dyr i åbenbaringen. Og så er der jo det store klima-hysteri, “den globale opvarmning” og vrøvlet omkring co2, som bruges til at manipulere både politikerne og tv-kikkerne osv., så skattetrykket øges og der gives flere bevillinger til forskerne og en masse skøre miljø-projekter.

  Hvis man læser Steen Steensens skarpe analyser af udviklingen, plus “Den maniske sol” og bøger af andre som ikke har ladet sig hjernevaske af propaganda-stationerne, vil man nok få et mere nuanceret syn på mange ting.

 21. Af S. Aaby

  -

  Gode aviser kan du nævne nogle.

 22. Af Maria Due

  -

  Abortloven og bedre prævention har betydet vældig meget for kvinderne. Skønt nogen af os jo mener, at abort bør være den aller sidste udvej.

 23. Af niels hansen

  -

  Maria Due,

  Her kan vi ikke blive uenige.

 24. Af niels h

  -

  @PREBEN F1 JENSENH

  “Og så er der jo det store klima-hysteri, “den globale opvarmning” og vrøvlet omkring co2, som bruges til at manipulere både politikerne og tv-kikkerne osv., så skattetrykket øges og der gives flere bevillinger til forskerne og en masse skøre miljø-projekter”.

  Her er der ikke mange, der deler nedladende holdning til vores klimaindsats.

  “Målt på CO2-udledning, vedvarende energi, energieffektivitet og klimavenlig politik, så er ingen bedre end Danmark.

  Det konkluderer Climate Change Performance Index, der har rangeret landenes indsats for at skåne klimaet ud fra netop de parametre.

  Rapporten er udarbejdet i samarbejde med Germanwatch og bliver offentliggjort under klimatopmødet COP18 i Doha i Qatar mandag.

  Danmark scorer 72,61 point ud af 100 mulige og indtager førstepladsen et mulehår foran svenskerne, der henviser Portugal til tredjepladsen.

  Verdensnaturfonden WWF, miljøorganisationen NOAH og Det Økologiske Råd har sammen stået for en vurdering af den danske politiske klimaindsats. Sidstnævnte begrunder blandt andet Danmarks topplacering med energiaftalen fra marts, som »fik bred opbakning både på Christiansborg og i samfundet som helhed«.”

 25. Af Dorte Toft

  -

  Som opfølgning til min tidligere kommentar, her lidt om sammenhæng mellem fædrenes engagement i børnene og skilsmisser. Det er fra en undersøgelse (offentliggjort i oktober 2012) fra SFI, der har fulgt 6.000 børn siden deres fødsel i 1995.

  I pressemeddelsen fra SFI står følgende: “Det viser sig, at der i familier, hvor faren ikke har været på orlov eller som ikke deltager i hverdagens omsorgsopgaver, er der højere risiko for skilsmisser.” Kilde: http://www.sfi.dk/pressemeddelelser-4599.aspx?Action=1&NewsId=3607&PID=9206

 26. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Hvis man vil vide mere om klima-hysteriet osv. kan man på nettet finde “dansk forsker kritiserer FNs klimapanel”, eller man kan læse Bjørn Lomborgs bøger, eller Svensmarks skrifter mv.

  Så vil man få indsigt i hvad der foregår af korruption, tåbelighed og milliard-humbug i forbindelse med en lang række klima- og miljø-projekter.

  Læs også Steen Steensens bøger. Eller Paul Johnsons bog om “de intellektuelle”. Eller bogen om bureaukrati “Parkinsons lov”.

  Og husk så “Den maniske sol”.

 27. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  PS: Danske politikere bruger milliarder på “grøn” politik og mindre co2.

  Men Danmark udgør mindre end en totusindedel af klodens overflade. Om vi udleder en smule mere eller mindre co2 har praktisk taget ingen betydning for verdens klimaet. Desuden er co2 en naturlig og uskadelig luftart. Og den “globale opvarmning” skyldes solens varierende udstråling, som vi ikke kan gøre noget ved. Iøvrigt er der forskere som mener at vi nærmere er på vej mod køligere vejr og en ny istid.

  Lader man sin tænkning og holdninger dirigere af politiske særinteresser og DRs radio og tv, ender man som en manipuleret og vildledt person.

 28. Af niels hansen

  -

  PREBEN F1 JENSENH

  Har haft “De Intellektuelle” stående på hylden i snart 25 år.

  Din kritik af ‘intellektuelle’ gælder tilsyneladende kun de intellektuelle, du ikke er enig med.

  Mig bekendt betragter Lomborg ikke CO2-udslip som hysteri.

  Han har bare andre løsningsforslag, som godt kan være relevante at diskutere.

 29. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Maria Due – 11:59

  Tak for dit indlæg. Engang vel i 90’erne læste jeg, at flere studier var blevet så ødelagte, og at enkelte stadig ikke var fuldtud blevet rettet op til tidl tiders standard.

  Hvad angår mødre/husmødre – så var min mor udearbejdede, deltids uden helt fastlåste tider, såvel som hun var en eminent husmor og faktisk stod for langt det meste, da min far var meget arbejdsom og også ville dygtiggøre sig yderligere.

  I dag har jeg nogle gange spekuleret på, om jeg fik takket hende nok for al hendes store omsorg; men i mit stille sind takker jeg hende tit, såvel som jeg beundrer begge mine svigermødre gennemtiderne for deres dygtighed – enten på arbejdsmarkedet og for at holde familien samlet under særligt strenge kår (under krigen og før) eller for en usandsynlig dygtig husførelse.

  Min mor og den ene af mine svigermødre kunne have levet af deres ekspertise i f madlavningens kunst, så særdeles dygtige var de begge.

  Men – kvinder har jo og har haft brug for også at bruge andre evner end det strengt huslige, og en vis udadvendthed tillige, hvilket jo også gavner en familie.

  I dag handler det nærmest kun om at få manden på barsel! Trods den hårdt tilkæmpede længere barselsperiode – fremfor at se, at barnetikke er ‘færdig’ med moren på det tidspunkt i livet, hvorfor hun er ganske primær som person her.

  Siden er det faren, der i forlængelse heraf, er den primære, hvis vi skal følge barnets rytme ogudvikling, dvs egentlige behov.

  Kvinderne underkender dermed også sig selv og deres køn, fremfor at se til en bedre familiepolitik i den rigtige rækkefølge for kvinder og mænd – og hvor de har så travlt med at smide børnene ud med badevandet, omsorgen for dem – det kan nu også en heldagsskole tage sig af, dvs efter vuggestue og børnehave.

  Det er disse såkalt toneangivende, fra disse kvindebevægelserne i 68 og nu flere fremadstræbende kvinder i Folketing sm med en Manu Sareen, der tror sig kloge på diverse forhold her.

  Så – al snak om ‘de intellektuelle’ her eller i udlandet – det kan være dybt frustredede og neurotiske m/k, der bare kan køre en el anden ideologi eller filosofi, fremfor virkelighed og egentlig viden om forskellige forhold mm.

  Jeg har selv læst og studeret en del; men jeg er altid fuld af beundring for andre m/k, der bare har en livsklogskab, også jeg har nydt godt af og stadig gør. Nogen gange er tingene bare enkle.

  Og – der findes mange kvinder, hvor tingene er mere naturlige og mindre komplicerede og slet ikke så ideologiserede, så alt og alle skal ses at kunne rette ind.

  Dem mangler vi bare – og demblev der virkelig set ned på. De var jo bare dumme. Var de nu også det?

 30. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Balance og harmoni mellem mennesker i et samfund gøres i hv f ikke af ubalance i forhold til kønnet, hvor man er på vej til PÅTVUNGENT at ville KASTRERE andres børn, som var de ens ejendom, ved at ville indføre (det vil så blive med tvang og retten ind!) eller rettere sagt forbyde de rette betegnelser for det enkelte køn, dvs forbyde ‘han’ og drenge/mænd og ‘hun’ om piger/kvinder.

  Det har intet med ligestilling at gøre – men er reel kastration af kønnet, både for pige og dreng.

  Tværtimod skal man optimere forståelsen af hvert køn, så opnår man mest mulig lykke og harmoni for det enkelte menneske – og så vil piger heller ikke føle, at der er nogen smalle steder for dem.

  Det er kendskabet til kønnet, at det er godt nok, som det er. FORDI det netop et det – ellers går det galt både i forholdet til seksualitet, parforhold og sågar en vis indflydelse også på job. Og forud for dette også i forhold til lærdom.

  Og – nu tager vi også fritiden fra børnene, lukker dem mest muligt inde i endnu flere beklumrede værelser, hvor de enkelte børn naturligvis er langt medre stillet ved egentlig fritid, fri til tid også for sig selv og andre sysler og kammerater mm.

  Forældre må råbe op overfor al denne styring af vore børn liv, og hvor disse samtidig råver på mere tid og opmærksomhed fra netop forældrene.

  Det offentlige vokser så i alle ender og kanter af vores liv, bliver dyrere og dyrere – og koster tillige kassen alligevel i den sidste ende,fordi vi bærer os forkert ad – i den bedste ideologiske mening.

  Mimi Stilling Jakobsen, der er så ivrig for børn under RED BARNET – gav engang som socialminister udtryk for, at det – udover at blive for dyrt – ville blive samfundets børn, hvis fx pengene fulgte barnet – fremfor en institution (børnehave og vuggestue) – for de forældre, der selv ønskede at passe deres børn.

  Hvis er børnene nu! Stadig forældres ansvar siges det – men er vi ikke ude i, at denne ideologisering har vundet på bekostning af det enkelte menneske, at blive passet og dermed kontrolleret – udover fra bugge til grav – så i størstedelen af døgnets vågne timer?

 31. Af Jan-Ulrich Otto

  -

  Jakob Schmidt-Rasmussen, er du ikke flink at komme med lidt bevis på alle de påstande du kommer med.

  Kvinder er dem som vælger at blive skilt, børn bliver sociale tabere, hvis de kommer fra skilmissefamilier, folk der blvier skilt er ikke trofast mennesker, folk der er gift er mere trofaste end andre.

  Nu har jeg bare nævnt noget af det, som du bl.a. har udtalt dig om på denne blog. Du må meget gerne linke til alt det evidenc, som bakker dine udtalelser op.

 32. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  De røde har sørget for at kvinder kan gøre “karriere” som enlige mødre, for at de kan blive præmieret og belønnet økonomisk for at opløse familien, og feministerne har sørget for at børn og fædre er nærmest retsløse, ligesom de har presset på for at gøre børnene til statens og kommunernes ejendom. Og nu er de også gået til angreb på familiens enhed og hjemmets fred.

  Den røde familiepolitik er fascistisk og pilrådden, og den undergraver samfundets mest grundlæggende enhed.

  Organiseret og korrupt/ nævenyttig/ondskabsfuld/ menneskefjendsk/ undertrykkende familiepolitik, det er hvad utallige danskere, børn som voksne, er blevet plaget med, siden feministerne sejrede ad helvede til omkring 1968 og fremefter.

 33. Af niels hansen

  -

  @PREBEN F1 JENSENH,

  “De røde har sørget for at kvinder kan gøre “karriere” som enlige mødre…”.

  Hvor adskiller rød stues erhvervspolitik sig fra blå stues på dette felt?

  Mig bekendt er det ikke rød stue, der ansætter medarbejdere ude i det pulserende liv, Preben.

  At enlige mødre også kan gøre karriere er efter min mening kun godt.

  Det synes jeg ikke, at du skal se ned på.

 34. Af niels hansen

  -

  @@PREBEN F1 JENSENH,

  Du lyder som om du går ind for Kinder, Küche und Kirche, men vi befinder os faktisk i år 2012, Preben.

 35. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Det er logisk……

  En fanatisk kommunist kan ikke se noget forkert ved kommunismen.

  En stalinist kan ikke se noget forkert ved Stalin og stalinismen.

  En nazist kan ikke se noget forkert ved Hitler og nazismen.

  En radigal kan ikke se noget forkert ved Vestager/Jelved og det radigale parti.

  Terrorister kan ikke se noget forkert ved at sprænge uskyldige i luften.

  De anti-danske sekter kan ikke se noget forkert i at skade og nedbryde Danmark.

  En pædofil børnemishandler kan ikke se noget forkert ved børnemishandling.

  Sadister kan ikke se noget forkert ved at pine og mishandle andre.

  En hjemmerøver kan ikke se noget forkert ved hjemmerøverier.

  Forrædere kan ikke se noget forkert ved forræderi.

  Tyve, løgnere og hyklere kan ike se noget forkert ved at stjæle, lyve eller hykle.

  Politiske bedragere kan ikke se noget forkert ved at bedrage.

  Ågerkarle kan ikke se noget forkert ved åger.

  DI kan ikke se noget forkert i at importere hundredtusindvis af løntrykkere og fremmedarbejdere.

  De fædrelandsløse internationalister kan ikke se noget forkert i at afskaffe nationalstaten og fædrelandet.

  De familie- og mandsfjendske kliker kan ikke se noget forkert ved familie- og mandsfjendsk lovgivning og forvaltning.

  Feminister og feminiserede mænd kan ikke se noget forkert ved at undergrave familiernes sammenhold og hjemmenes fred.

  Det er ren logik. Eller er det bare ondskab, dumhed og uvidenhed?

 36. Af Bjarne Petersen

  -

  Tja, det viser jo bare at kvinder skal tilbage til kødgryderne og sengen kan også for min skyld stå i køkkent, så kan i få begge dele på engang…LOL.
  Forsat god dag……og sikken nogle problemer vi har, hvis ovennævnte indlæg kan give så meget debat…

 37. Af Henrik Davidsen

  -

  Tak for sublim argumentation og saglighed, Preben F1.

  Man kan undre sig over, hvorfor P Aagaard, Frank Andreasen, Mette, Niels, Ulf osv. stiller op til offentlig spanking og ydmygelse. De kan jo hverken argumentere eller forholde sig til emnet. Derfor må de ty til den skammelige venstrefløjs taktik: ad-hominem angreb og komplet indholdsløse, uduelige, afsporende og usaglige indlæg.

  Men virkeligheden gør jo ondt, når man skal erkende, at den røde ideologi har været en TOTAL fiasko med ødelæggende konsekvenser hele vejen rundt. Det kan nogle åbenbart ikke kapere i deres hjerne og vælger fortrængningen og vrangforestillingerne. Mange af dem lever stadig på en løgn grundet en opvækst præget af feministisk indoktrinering, og en del af dem er blot svagt begavet og historieløse, såre simpelt!

 38. Af Ulf Timmermann

  -

  @ Henrik Davidsen

  Meget, tilsträkkeligt meget, af det, Preben skriver eller peger på, er jeg enig i. For helt overordnet er det sandt, at en opsvulmet middelklasse har vendt ”det danske folk” ryggen, har dolket det, rager til sig selv, udbytter folket, umyndiggör det. Klientgör det.

  Engang tiltalte overklasse-mokkerne i Köbenhavn, husker det fra da jeg flyttede dertil fra udkants-Danmark, ekspedienterne med et ”Lille De”. Og, det vendte sig i mig. Nu er der ingen, der bemärker kassedamerne längere, siger noget til dem overhovedet, ud over at de råber ”Kan vi ikke lige få åbnet en kasse til” – det kan de så nu råbe 7 dage om ugen – ”de röde” såvel som ”de blå” for at blive serviceret på et niveau, der matcher deres selvforståelse som tilhörende middelklassen, og meget gerne med pil opad. .

  Det er Ånden i Bistaden, i dagens Danmark, i dagens opsvulmede blå-röde, feministiske middelklasse Danmark.

  Hvordan det er kommet så vidt? Er det ikke sådan, at ”de blå” og ”de röde” har haft regeringsmagten ligeligt over de seneste 40 år? Det har jeg läst et sted, men har ikke selv stemt i 35 år (bortset fra til EU-afstemninger, her kunne jeg stemme imod, herunder imod de blå og de röde på een gang).

  Endelig, har du, Preben, eller du, Henrik, eksempelvis set ”The Inside Job”? Blot eksempelvis, altså.

 39. Af Hans Lembøl

  -

  Hver fugl synger med sit næb, så det er nok udmærket, at der er både røde og blå kvinder. Og så længe de debatterer og undlader at slås imod hinanden, er det nok også godt for ligestillingen.

  Tilsyneladende kan debatten i den grad hidse pseudonymet “Preben F1 JensenH” gevaldigt op. Jeg holdt op at tælle vedkommendes indlæg, da jeg var nået til 10. Kære F1 – hvem du så end er – jeg tror nok, at de fleste har fattet at du er imod kvinder, der har andre interesser end die Kinder, die Kirche und die Küche. Jeg synes, at du burde gå dig en tur engang imellem. Frisk luft og motion kan hjælpe én af med tanker, der måtte plage én :-)

 40. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Røde el blå – ligegyldigt, nu tager man også fritiden ind under sine vinger, vores børns fritid og dermed frihed til andre rammer og andre valg uden for skolen – inden også forældrene kommer hjem, dødtrætte.

  Nu bliver det måske obligatorisk, at de SKAL være på en skole til klokken 15:30 hver eneste dag, og fra kl. 8.

  Den gode, såkalde børne- og undervisningsminister meddelte dd ved sin forelæggelse af den nye, nordiske skole, at:

  Der er ingen, der synes, at det er ondt, at børnene er i børnehave fra 8-16, så hvad er der i vejen med, når vi med skolealdren forlanger fra 8-15:30.

  Altså en forøgelse for børnene fra 21 t ugtl og til 30 for de mindste klasser og op til 37 for de ældste klasser.

  Oh, hvilket børneliv, hvor de så skal have pædgoger eller evt. lærere i fritiden – for de fleste er jo alligevel på institution efter skoletiden.

  Oh, skønne fremtidige og velfungerende Danmark!

  Og – så engelsk fra 1ste klasse. Fra 3die ville være mere passende – indtil børnene har lært lidt mere af det danske sprog og stavemåde mm. Og der skal nok være nogle tosprogede her, der vil kunne komme gevaldigt i klemme.

  Det er ikke noget i vejen med flere dansk- og matematiktimer. Det har man været utrolig længe om at vende tilbage til – men det behøver ikke at indebære, at børnene ikke kan komme ud af miljøet og væk fra denne overvågning i al deres snart vågne tid.

  Erhvervslivet, konservative og Venstre jubler også ..

  BØRN er blevet den ny industri, dette råstof, der skal malkes uhensigtsmæssigt – og i ufrihed.

  De er nu på arbejde i diverse institutioner fra vugge til grav – hjemmene er tømt for aktiviteter

 41. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Jeg glemte at sige:

  Børnene har også deres fritidsinteresser – enten i hjemmet el nær ved med kammerater, såvel som igen andre steder og i andre miljøer!

  Det glemmes – alt bliver GANSKE USUNDT trængt sammen, hvor man skal gå, stå, sidde og løbe – ganske skemalagt!

  Jeg tor, at mange flere vil komme til at blive trætte af el ligefrem hade skolen, selv om der også laves kreative ting; men det er ufrit og tilrettelagt for hver eneste barn!

 42. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Erhvervslivets og de borgerliges interesser ïnteresser flugter her fint med ‘de rødes’ ditto!

  Interessant!

  Og – alle andre er jo bare idioter, hvis der siges noget. Selv den unge kvindelige formand for landets skoleelever Mona .. (fik desværre ikke efternavet på plads) forstod ikke, da lærernes formand talte, at han faktisk også talte elevernes sag! Pinligt!

  Men – det begyndte jo med SAS .. så hvorfor ikke fortsætte med dette lavstatus-job, som man hidtil har valgt, at lærergerningen har skullet være.. altså med at få dem til nødtvungent, hvis de skal være velforberedte og endnu bedre uddannede .. at få dem til at arbejde gratis .. eller har man indkalkuleret lønforhøjelser? Eller skal de fremover bare være glade for en optimering, der så tillige bærer lønnen i sig selv?

  Egentlig spild af tid dette skriveri!

  Børnene har mistet en del af deres barndom – uanset pædagogers venlighed og opmærksomhed, forældrene har mistet tiden sammen med deres børn mm – og børnene har mistet både tid, forældre og igen andre muligheder uden for et skole-regi’s regimente!

 43. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Retfærdigvis skal det siges, at LA’s ordfører på området dog har været på banen!

 44. Af Maria Due

  -

  Birgit Hviid Lajer

  Tak for dit svar, som jeg ikke har fået kommenteret på, fordi jeg skranter. Også jeg har tænkt på, om jeg fik sagt ordentligt tak til min mor og min norske svigermor, og det er jeg bange for, at jeg ikke gjorde i tilstrækkelig grad. Jeg forstod nok ikke helt i tide, i hvor høj grad den daglige omhu for alle de små ting også kunne opfattes som en kærlighedserklæring til det fælles. Og når jeg af og til har været på kant med mine egne to mandfolk, søn og mand, er det sket, at jeg bittert og helt ulogisk fx har tænkt, om de mon nogensinde har skuret et eneste af vore mange skabe indeni, og om de nogensinde har ryddet op i dem. Svaret er et klingende nej, og at de end ikke i deres allervildeste fantasi kunne få tanken.

  Men der er også mange ting, som jeg ikke gider, hvis jeg kan blive fri, blandt andet at slå græs og rense kælderskakter. :-)

 45. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Maria Due

  Ja, og vi løber alle nok lidt mere i disse tider; – selv har jeg lige skrevet endnu et indlæg, og jeg håber, at ingen opdager min fejl, da jeg lige forinden har rettet en af slagsen, fordi jeg faktisk er ved at trille ned af stolen for i dag. :-)

  Hvad angår denne tak, vi føler, så tilgiv dig selv og glæd dig over det dejlige, der var. Det gør jeg – ingen har glæde af andet, allermindst en selv eller ens omgivelser.

  Og – tak for dit sidste afsnit. Sådan er det nemlig også i mangt og meget; men jeg har nu været heldig med to mænd, der begge bare kunne se, at noget skulle gøres for at tingene var rare for os og da også nødvendige.

  God bedring – og da Glædelig jul. Mvh BHL

 46. Af Maria Due

  -

  Tak. Også jeg har haft to mænd. Glædelig jul og venlige hilsener. Maria

 47. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Maria Due – 11. dec. 12:11

  Tak i lige måde – igen en hilsen herfra, så du kan se, at jeg har set din hilsen. Mit har været nede i 1 1/2 døgn – men er nu heldigvis klar igen.

  De bedste hilsner. Birgit

Kommentarer er lukket.