Undskyld?

Af Kathrine Lilleør 89

Danske Bank undskyldte forleden sin adfærd i 00’erne. I en opsigtsvækkende kronik løsnede direktør Eivind Kolding slipset og kom med en sjælden nålestribet undskyldning: ”I vores ambition om at indfri markedets og investorernes forventning om vækst og skaffe kortsigtede gevinster til os selv og vores kunder, mistede vi i et vist omfang fokus på de langsigtede værdier. Det indrømmer vi og beklager vi.” En tankevækkende indrømmelse.

For det er jo nærmest ikke en undskyldning. Den ville da heller aldrig have fundet vej til denne klumme, hvis det ikke var for det lille freudian-slip, der løber Kolding i pennen. Men nu er det jul. Tid til gættelege. Læs ovenstående sætning flere gange. Se, om De kan finde den uheldige fortalelse.

Imens der gættes kan vi sammen konstatere, at der en grund til, at bankdirektør Kolding er blevet sendt i byen med den intetsigende beklagelse, at hans bank har gjort alt, hvad den kunne for at tjene penge i 00’erne. Non-skyldningen falder lige nu, fordi Danske Bank har ladet årtiets hidtil dummeste reklame løbe over de nationale tv-skærme i den bedste sendetid. ”New Standards” lover sloganet, hvorpå man tager Occupy Wall Street-bevægelsen til indtægt for bankens nye lødige non-profit-profil med billeder fra bevægelsens demonstrationer. Lige lidt for reklamesmart al den stund, at Danske Bank tjener penge, som den hele tiden har gjort. Eneste forandring er, at den personlige betjening i adskillige banker er sparet væk, så man herefter kun være kunde, hvis man har adgang til netbank. At det skulle gøre banken mere nærværende, kundevenlig, og Occupy-korrekt har tydeligvis sendt reklamefolk på svedigt overarbejde. Hedeturen blev offentliggjort med ”New Standards”, der groft undervurderede forbrugernes intelligens. Reklamedumt. Siden har Danske Bank måtte trække i gummihandsker og tørre op. Occupy-bevægelsens danske repræsentanter er blevet indkaldt til møde, Occupy-billederne i reklamerne er sløjfet, og nu undskylder Ejvind Kolding med noget, der snarere er en tilstandsrapport over, hvad banker har gjort, altid har gjort og vil gøre igen.

For enhver bank er en butik, der skal tjene penge. Det havde mange forbrugere bare glemt. Det er måske erhvervslivets vildeste imagefortælling, hvordan det er lykkedes bankfolk gennem generationer at gå fra at være ågerkarle til at være inkarneret nobel anstændighed. I arv fra bankdirektør til bankdirektør er gået nøglen til diskrete direktionslokaler, der har hævet sig etage for etage stadig længere fra gadeplan. Over år har man raffineret et udtryk, der minder om ministerielle embedsmænd, og slet, slet ikke pengekræmmere.

I en finanskrise ville den kloge bankdirektør nok have siddet mussestille bag sit skrivebord og ventet på bedre vejr, men der skal jo tjenes penge. Hermed er vi fremme ved julegåden og det lille freudianslip, der havde sneget sig ind i Koldings ellers så formfuldendt modulerede undskyldning: Danske Bank ønskede blot at skaffe kortsigtede gevinster for ”os selv og vores kunder”. I den rækkefølge. Gevinster først for banken – og så for kunderne.

Det er, hvad det drejer sig om: At tjene penge til banken. Det er standardkonceptet. Både det gamle, the new, og det kommende. Tak til Danske Bank for at have råbt det så højt, at enhver skoleelev nu ved, at banker er butikker, der sælger varer, de skal tjene på til sig selv, selv, selv.

89 kommentarer RSS

 1. Af Jens Traberg

  -

  @Jacob Selchau, 23. december 2012 kl. 17:12

  “Havde forbrugerne glemt at banker var forretninger, der skulle tjene penge? SÅ dumme tror jeg nu ikke at forbrugerne nogensinde har været…”

  Desværre jo, forbrugerne ER dumme – ubegavede Uden denne manglende intelligens ville kapitalismen ikke kunne eksistere. Faktisk ville ingen ismer have nogen gang på jord.

 2. Af j nielsen

  -

  Først den ene vej..

  “j nielsen.
  Selvfølgelig skal man have en bank; men hvad vil du sætte i stedet for – noget der skulle være bedre eller mere sikkert?”

  Intet forslag, men man skal da være klar over at en situation, hvor kunderne er tvunget ind i butikken, vil blive udnyttet.

  Tag et andet eksempel, det kontaktløse samfund. Hvor alle økonomiske transaktioner er elektroniske. Vil det blive udnyttet? Vil der komme gebyr på det hele?

  Så den anden vej..

  “j. nielsen..

  Alle kan frit vælge om de vil ha en bank eller ej…Gud herrebevares skal alt forklares?”

  Det lader det til. Kom tilbage når du selv intet udestående har med nogen bank.

 3. Af j nielsen

  -

  Ja, ja, ja. Kontantløse.

 4. Af Hasse Gårde-Askmose

  -

  Er det egentlig ikke underordnet, om der undskyldes?
  De fleste med lidt tankevirksomhed i behold kan da efterfølgende “se”, hvad der er/var galt.
  Men JEG sidder tilbage med en undren:

  D’herrer /-damer(?) der var bankdirektører under krisen har i den forgangne år fået anseelige lønforhøjelser.

  Det kan da godt være, at de iht. deres kontrakter har haft ret til disse lønforhøjelser.

  Men at de ikke – alligevel – afstår for disse forhøjelser, undrer mig.
  De er da om nogen klar over (forhåbentlig), hvad det er for noget l…, de har lagt navn og gerning til.

  OG hvis de ikke er klar over det, må de da spørge sig selv, om de har VÆRET OPGAVEN VOKSEN.

  Men alligevel fastholder de deres ret til lønforhøjelser.

  Hvad foregår der inde i hovedet på de mennesker?

  “Det kan godt være, at jeg (vi) har ret til de lønforhøjelser. Men jeg (vi) har været en del af det cirkus, der er foregået. Derfor afstår jeg (vi) for lønforhøjelserne”.

  Se sådanne udsagn, ville have battet noget.

  Kronikken oplyser, at banken – Den Danske Bank – ikke tjener penge på 40% af deres kunder.

  Det kunne da være interessant at få at vide, hvor meget der skal til før “de tjener penge” på en kunde.
  F.eks. en kunde, der “bare” har sin lønkonto og sine boliglån via Danske bank- Realkredit Danmark.

  I anden sammenhæng har det været fremme, at der i danske banker er indestående på anfordring på ialt 800 MILLIARDER!!!… hvis jeg ikke husker meget galt.

  Der er vist ingen banker, der pt. giver renter på anfordringskonti.
  Altså bankkundernes gratis långivning til bankerne.

 5. Af Balther Jensen

  -

  @ Lilleor!

  Kristendom, Jodedom, Demokrati, Kummunisme og Kapitalisme drejer sig kun om en (1) ting, og det er, at lave love, og regler, til at gore deres medmennesker in til okonomiske SLAVER.

  Og det er lige presis hvad hele den Danske befolkning er blevet,’Okonomiske SLAVER’ pga. at befolkningen tror paa alle de logne som deres ‘Kristne’ Praster, Biskopper, Kongehuset og alle de ‘Kristne’ Ministre og Folketings medlemmer har bildt hele befolkningen in i mange Hundreded aar.

 6. Af Mette Hansen

  -

  Så mangler vi bare, at de Uansvarlige politikere i nullerne tager deres ansvar!!!
  Men det er jo nemmere at skyde skylden på bankerne og kunderne end det er at gå et trin længere op…der hvor de Uansvarlige love blev vedtaget! ….især når man er eet med Venstre!!!

 7. Af Søren Revser

  -

  Mette Hansen: Vi kan lige så godt sige det som det er:

  Politikernes ansvar er der slet ingen tvivl om; men det rækker langt udover det. Vi taler nemlig om direkte og åbenlys korruption og økonomisk kriminalitet.

  Husk på, at politikerne persnligt har profiteret skruppelløst på svineriet. Og de fortsætter iøvrigt ufortrødent deres plyndringer.

  Man sidder i dag med den følelse, at både banker, politikere og sågar pressen(som skulle have ageret bagstopper) har rottet sig sammen mod både befolkningen og anstændigheden – Alt er mørklagt.

  Det her er jo ikke en krise der går over igen. Dertil er kriminaliteten og skruppelløsheden ganske enkelt for graverende. Så uanset hvad der kommer til at ske fremadrettet, så skal de skyldige for en dommer.

  Vi taler nemlig ikke om hvad politikerne VIL gøre – vi taler om den ekstremt hensynsløse kriminalitet de HAR begået. Der er absolut INGEN undskyldninger, der redder dem.

  Danmark er pt. besat af skruppelløse forbrydere – den er ikke længere.

 8. Af Balther Jensen

  -

  @ Søren Revser, 24. december 2012 kl. 12:27

  Soren, du har 100% ret.

  “Danmark er pt. besat af skruppelløse forbrydere – den er ikke længere “.

 9. Af Kim Houmøller

  -

  Det har alle dage været sådan! Det gode ved krisen er, at selv et skolebarn nu ved banken er en bandit, og politikerne lakajer. Tidligere førte det til revolution, og tro mig ingen kender enden? Kan meget vel ende med krig. En ting er sikkert, der vil gå mange år før det er glemt, og til den tid ser verden helt anderledes ud.

 10. Af Jørgen Christensen

  -

  Jacob Selchau.
  Jeg mener, lad det frie marked køre sig selv, selvfølgelig efter visse
  retningslinier. Denne totale stats/topstyring har vi set nok resultater af.
  Se blot på det danske samfund, verdens procentvis største og dyreste offentlige sektor og ineffektiv.
  Er det blevet bedre af det – tværtimod – nu er vi, her gælder også andre årsager, blevet verdens dyreste land at producere og arbejde i.
  Alt fordi det skal være så demokratisk, solidarisk – jo tak – afgrunden; men selvfølgelig på første klasse. Hvem skal nu betale????
  Nu er det igen påvist, at det dårligt kan betale sig at arbejde, understøttelse er bedre.

 11. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  – naturligvis skal bankerne tjene penge, men ikke i en sådan grad, at det nærmest må betegnes som mafia-lignende, svimlernde summer helt ude af proportioner med, hvad et normalt, gennemsnitligt privat foretagende tjener. I “gamle dage” ( dvs. i min ungdom ) var en bank filialdirektør en pæn, nobel herre, der hver søndag gik ned ad Amagerbrogade med sin familie og hilste pænt på de andre borgere og var vel-respekterert. Nu om stunder er der tale om GRÅDIGE, HÆMNINGSLØSE SPEKULANTER UDEN “SKAM I LIVET”, DER KUN TÆNKER PÅ EGEN PROFIT OG IKKE BANKENS LANGSIGTEDE INTERESSER BLOTTET FOR ENHVER FORM FOR RESPEKT FOR ANDRE FOLKS PENGE.
  FØJ – KVALMENDE!

 12. Af Balther Jensen

  -

  Og hvad er saa forskellen mellem Kristendom,Kapitalisme og Kummunisme ?

 13. Af Ulf Timmermann

  -

  Danmark er en joke – af historisk dimension: Verdens mindst korrupte land. Beboet af verdens lykkeligste folk.

 14. Af Anders Pedersen

  -

  Hvis der skal være noget ”kød” på den undskyldning fra Kolding, så skal der nogle handlinger bag, fremadrettet!!
  Set gennem erhvervsbriller:
  F.eks. – hjælp nødlidende virksomheder, se på årsagen til at virksomheden er nødlidende og prøv i samarbejde med virksomhedskonsulenter, advokater eller revisorer med ekspertise i at hjælpe virksomheder på fode,at få virksomheden på ret køl igen. Kan man finde årsagen (og det kan man jo) så kan der i mange tilfælde gøres noget ved årsagen.
  Banksektoren burde se sit ansvar som mere end kun den traditionelle bank, men som et af vigtigste omdrejningspunkter i samfundet – og derfor bør den også se på ”forretningerne” med kunderne med samfundsøjne og menneskeøjne.
  Efter min bedste overbevisning, så lukkes der flere virksomheder end nødvendigt – de skulle blot have haft noget hjælp i tide og hvem kender virksomheden som en af de tætteste, banken…
  Bankerne ville formentlig opnå det at de satte færre penge til på nødlidende virksomheder…
  Det kunne være en passende tilbagebetaling for at samfundet hjalp bankerne, da bankerne trængte til hjælp.

 15. Af søren sørensen

  -

  Bankerne har en julemyte hilsen…tro på disse 5,så går det nok og vi fortsætter som hidtidigt!

  Horus, født for 5oooår siden af en jomfru. stjerne i østen, gik på vand, fik folk synet tilbage og helbredte de syge. korsfæsted, død i 3 dage, så genopstod…

  Mithra, 3200 år siden, født af en jomfru,d.25 dec,under en stjerne i østen,havet 12 decipler gjorde mirakler, død i 3 dage, genopstod

  Krishna, 2900 år siden, født af en jomfru,stjerne i østen, opførte mirkaler, kaldt søn af gud, søn af en tømrer, genopstod.

  Dionysus,2500 år siden, født af jomfru,d.25dec,rejsende lærer, lavet vand om til vin, kaldt helligt barn.

  Jesus kristus, 2000 år siden,,,
  Alle sammen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Efterhånden skylder mange politikere også danskerne en undskyldning for deres voksende brug af NYSPROG, hvor f.eks. problemer omdøbes til udfordringer. Der er jo tale om en slags sproglig svindel.

  Og Borgens rødkålshoveder osv. skylder også en undskyldning for at have undergravet og udhulet vores folkestyre via EU.

  EU har nu skabt forfærdelige tilstande i både Spanien, Portugal og Grækenland osv., og er også ved at omdanne Danmark til et katastrofe-område, via direktiver, åbne grænser og fri bevægelighed for evighedsturister, løntrykkere og røverbander osv.

  Noget som allerede har påført titusindvis af danskere arbejdsløshed og store tab og ubehageligheder.

  Har så lige hørt Lene Espersen i radioen. Efter min opfattelse er hun “konservativ” eller radigal europat længe før hun er dansker. Og demokrat er hun da vist slet ikke?

 17. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  PS: Og hvad familie-politikken og hospitalsvæsnet angår, slår ny-kommunismen mere og mere igennem, med tusindvis af rædselsfulde tragedier til følge. Læs f.eks. om rædslerne på Herlev hospital i aviserne, eller læs om hvordan familie-“systemet” tyranniserer utallige sagesløse børn og forældre.

 18. Af Søren Revser

  -

  PREBEN F1 JENSENH: Langt værre er det, at regulær korruption er blevet omdøbt til populisme.

 19. Af Balther Jensen

  -

  Det forste Danskerne skal gore hvis de vil have orden i deres Pengesager er, at infore ‘Shari’ah’ lovgivinng, og gore det strengt forbudt, at forlange ‘Renter’.

  Bankerne kan laane penge ud til ehervs virksomheder, og hvis virksomheden giver et overskud, saa kan den betale Banken en ‘dividende’.

  Men hvis virksomheden har underskud, ja, saa faar Banken ingen ‘Dividende’.

  Saadan virker ‘Shari’ah’ lovgivningen.

 20. Af Balther Jensen

  -

  @ Ulf Timmermann, 25. december 2012 kl. 07:58

  Danmark er det mest korrupte land, og Danskerne er de mest ulykkelige mennesker.

  Danskerne betaler verdens hojeste ’skatter’, og Danskerne begaar selvmord, den ene efter den anden, pga. hoje ’skatter’, ‘tvangsaktioner’. ‘arbejdsloshed’, osv.

 21. Af Ulf Timmermann

  -

  Tja, Balther, hvordan skal man beskrive dem, danskerne? Mit bud, ét af mange, men det her går i dybden, er, at de ikke har noget “jeg”, men kun et “mig”. Som de er flest altså.

 22. Af Villy Poulsen

  -

  Hørte i dag en interessant debat på P1: For fremtiden skal bankerne overvåges af et fælleseuropæisk organ, formentlig med hovedkvarter i Frankfurt, eller et andet finanscentrum. Lene Espersen var ubetinget tilhænger, som hun også var af den lille manøvre med at nedlægge danske politistationer og retssale, bare for at centralisere. Det er helt galt at tro, at man kan sidde et sted i Europa, og opbygge en ny, formentlig meget kostbar institution, til overvågning af finanssektoren i alle 25 EU-lande. Hvad har vi iøvrigt det danske finanstilsyn til? Det er lige så lallende og forkert, som f. eks. det, atman kan sidde med en underbemandet station i Odense, og styre hele Fyn og Øerne. I bedste fald er det makværk.

 23. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Så var den der igen, den der med den evigt faldende kriminalitet. DR TV meddelte her til aften at kriminaliteten i Kbhvn. er faldende.

  Det kan være rigtigt at mens der i dagens løb er sket 100 indbrud, tyverier, hærværk, overfald og røverier i timen, så var der her om aftenen og natten kun 99 i timen.

  Men generelt set er det een af de store sorte løgne som DR har specialiseret sig i. For i årevis har DR påstået at kriminaliteten er faldende. Men generelt og reelt er den blevet mangedoblet.

  Men DR er villig til at lyve og slå knuder på sig selv, for at bortforklare at de åbne grænser, den massive indvandring, de tusindvis af løntrykkere og de stadig flere indbruds- og røverbander osv. er et problem.

  Allerhøjst er der tale om en berigende “udfordring”.

 24. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Hvad Lene Espersen og Lars Barfod angår, må man håbe at de og partiet ryger ud i glemsel ved næste valg.

  Men det hjælper selvfølgelig ikke noget, hvis et nyt og ægte konservativt parti ikke er blevet opstillet inden da.

 25. Af Mikkel Schøller Jakobsen

  -

  Kære Katrine Du er genial – en perfekt formulering af den dummeste, mest provokerende, falske, tomme og indholdsløse undskyldning jeg har hørt i mange, mange år fra en af Danmarks største virksomheder.

 26. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Det er lidt pudsigt. Mine tal vedr. regeringens vanvittige og asociale fråserier med millioner og milliarder til u-danske formål, (kl. 20.01 den 22. dec.) har ingen kritiseret eller protesteret imod.

  Mine oplysninger rundt om om flere og flere grusomme svigt og overgreb overfor patienter og pårørende, om store hospitalsskandaler og hospitalsrædsler, har heller ikke medført modsigelser. (se på nettet under DANMARKS VÆRSTE HOSPITAL, eb)

  Og påviser man at hundredtusindvis af arbejdspladser er gået tabt pga. Borgens politik, reagerer heller ingen.

  Og skriver man at indvandringen er en trussel mod økonomien og kulturen, og at kriminaliteten nu er en trussel mod alle danskere, synes alle at være enige.

  Også den hårde kritik af velfærdsforringelserne og af familie- og skilsmissepolitikken mv. har ingen betvivlet rigtigheden af.

  Vil det sige at vi er enige om det hele indtil nu??

  Så er der kritikken af de radigale, nykommunisterne, feministerne, skatteplyndringen, de åbne grænser, DR og diverse partier, som har medført enkelte sure opstød, hver gang uden argumenter.

  Alt i alt kan man måske konkludere at de fleste er enige i at Danmark er ved at være en bananstat på vej mod rædselsfulde tilstande???

  Eller sover flertallet bare tungt, mens Danmark synker længere og længere ned i sumpen?

 27. Af Balther Jensen

  -

  @ PREBEN F1 JENSENH, 26. december 2012 kl. 00:39

  Preben!

  Du skriver:

  ” Alt i alt kan man måske konkludere at de fleste er enige i at Danmark er ved at være en bananstat på vej mod rædselsfulde tilstande??? ”

  Nej, Danmark er ikke ‘ved’ at vare en bananstat.

  Danmark ‘er’ en Bananstat og har varet det i de sidste 50 aar, og de fleste Danskerer er en stor samling Aber.

  Samt, Danskerne er saa store idioter, at de tillader at der er mere en 800,000. menesker ansat i det offentlige, i et lille land som Danmark, som har mindre end 6 Milioner inbyggerer ialt.

  Med det resultat, at Danmark nu har de hojeste Skatter og Afgifter i den hele Verden.

  Jeg, og mange andre mennesker, i mange andre lande, anser Danskerne for at vare en stor samling idioter, naar Danskerne er villige til at betale mere en 50% af deres inkomst i ‘Skat’, som for det meste bliver brugt til at give til alle de 800,000. offentligt ansatte i Lonninger,

 28. Af J Petersen

  -

  Tænk at der i dette land er så mange, som tager så grueligt fejl. Alle disse tosser, som stadig er kunder i Danske Bank. Alle de tosser, som stemte forkert ved sidste valg. Alle de tosser, som kører rundt i en bil til flere hundrede tusinde, når de kan købe en ny for under det halve eller en fjerdedel. Alle de tosser, som har siddet med fast rente de sidste 10 år og har betalt anselige summer på bekostning af flekslånerne.
  Jeg vil da osse være tosset, hvis jeg valgte forkert hver gang – det har jeg heldigvis undgået! Så undskyld, fordi jeg ikke er blandt de tossede!

 29. Af Milad Barhagh

  -

  Denne debat sejler fuldstændig.

  Forstår ikke man som blogger lægger noget så dumt op. Det kan være fordi, man selv før har opdaget af banken er en butik. Jeg kan ikke se det som andet, end billige point som debatten bliver mere og mere latterlig.

  Når det er sagt, så er den finansielle branche ikke den eneste, som kørte stærkt. Store virksomheder sammenligner sig, og sætter mål i forhold til hinanden i en højkonjunktur. Skal Danske Banks aktie have en værdi, skal indtjeningen også følge med derefter. Overhaler andre C20 virksomheder Danske Bank væsentlig i egenkapitalforrentning mv. Så havde de også været en dårlig virksomhed.

  Finanskrisens start er i USA, mellem 3 af de største finansielle institutter i verden. Det har intet med Danske Bank og lille Danmark at gøre. VÅGN OP.

  Jeg vil ikke forsvare Danske Bank, vil bare belyse at det hverken handler om Zoologisk have, grådighed eller banken som folkefjende.

 30. Af Balther Jensen

  -

  @ Milad Barhagh, 26. december 2012 kl. 11:10

  Milad !

  Alle privatejed Banker som laaner penge ud og forlanger ‘Renter’, og samtidig tager ‘Pant’ for saadanne udlaan, inkluderet Amerikanske Banker,er alle stor-svindlerer.

  Fordi, pengene de laaner ud er intet andet end PAPIR PENGE som koster meget lidt at trykke og har en meget lille vardi, undtagen som LOKUMS PAPIR.

  Men den ‘Pant’ som Bankerne forlanger, er for det meste Jord og Huse som har en virkelig vardi.

  Og hvis den som laaner PAPIR-PENGE i Banken, ikke er istand til at betale Banken deres ‘Renter’ i PAPIR PENGE, ja, saa tager Banken ganske simpelt deres ‘PANT’, dvs. JORD OG HUS fra den mand som ikke kan betale Banken i PAPIR PENGE.

  Dette er ganske simpelt ‘STOR-SVINDEL’

  FORDI, BANKERNE TRYGGER DERES EGNE PAPIR PENGE,VIA NATIONAL BANKEN, MEN ANDRE MENNESKER MAA IKKE TRYGGE DERES EGNE PAPIR PENGE.

 31. Af Jens-Christian Jensen

  -

  Lilleør – hvad med at du sætter dig ind i tingene før du kommer med en dumsmart analyse – havde du overvejet, at kasserne var fjernet fordi ingen benytter sig af dem? Måske skal du bebrejde kunderne for, at de selv har fravalgt at bruge kasserne til fordel for netbank.

  I øvrigt er der andre former for personlig betjening end kassen – rådgivning (eller salg som man kan kalde det) er ikke nedprioriteret når de omdøber dem til rådgivningfilialer.

 32. Af Jens-Christian Jensen

  -

  Balther – velkommen til planeten jorden. Bankerne låner ikke penge i Nationalbanken, da det er korte penge – de låner for h… lortet på de internationale pengemarkedet – det er kun prioritetslån og indlån der påvirkes af Nationalbanken.

 33. Af Flemming Emil Hansen

  -

  Banker er i sagens natur ikke andet end infrastruktur, som skal sikre, at pengemængden i samfundet kanaliseres hen, hvor der er brug for den og den arbejder bedst. Problemet er, at der er opstået en opskruet og urealistisk forventning om, hvad det bør være værd at stille likviditet til rådighed.
  Investorerne kræver store afkast i form af aktieprisstigninger og dividende, og markedet regulerer benhårdt bankernes adgang til likviditet og evne til at konkurrere alt efter, om de leverer. De bliver ikke bedømt på 20-års planer og samfundssind, men derimod på kvartalsregnskaber, eller, som Kolding siger, på evnen til at skabe kortsigtet gevinst.
  Vi kan tale stolpe op og stolpe ned om krisen, dens årsager og konsekvenser, men det ændrer ikke en tøddel ved markedets ubønhørlige logik – og dermed ved den globalt tæt sammenflettede virkelighed bankerne agerer i.
  For at justere på den virkelighed – i det omfang det er muligt – er der brug for regulering under hensyntagen til princippet om level playing field, eller med andre ord beslutninger på niveauet G20, BIS, Basel Committee on Banking Supervision.
  Konklussionen: Når man ikke har så forfærdelig meget at handle med i forhold til kunderne, må man forsøge at indføre nye konkurrenceparametre, arbejde med kommunikationen og pleje sit image. Det gjorde Kolding, da han som nytiltrådt sagde, at nu handlede det om kunderne. Det gjorde han med den kuldsejlede reklamekampagne og “new standards”, og det gør han nu med sin “undskyldning”.

 34. Af Balther Jensen

  -

  @ Flemming Emil Hansen, 26. december 2012 kl. 17:26

  Flemming!

  Du ved ikke en skid om hvad Penge er.

  Penge er kun et bytte middel, og aldeles intet andet.

  Penge i sig selv har ingen vardi, undtagen som Lokoms Papir.

  Det eneste som har nogen rigtig vardi for us mennesker er:

  Fode,klader og husly. Foruden disse 3 ting kan man meget let do af sult eller kulde.

  Og i Krig er der kun 2 ting som har en vardi, og det er:

  Mad og en gun.

  Fordi, uden mad dor man af sult, og man skal have en gun til at forsvare sin mad.

  Penge har slet ingen vardi naar man er i Krig.

  Du kender aabenbart ikke noget til Krig ?

 35. Af søren sørensen

  -

  Banken er en butik…så lær det….Som de borgerlige råber i kor og flæng…

  Men de skal alle under kontrol for anstændig opførelse, betaling af profit(borgerlige det hedder skat! og er ikke det samme som fotomodellen ved siden af, hvor i selv bestemmer mængden af guld betalt!. Og Banken er så vigtigt så der er intet galt i at et samfund,staten, bestemmer dets dividende til aktionærene og garanteres dets etiske positive bidrag til samfundet. Da de jo ikke selv kan finde ud af det..Dette gavner samfundet som helhed! Så lav da rigtigt og grundigt godt om på det..
  OgSå må men jo gå over til Enhedslisten…

 36. Af Balther Jensen

  -

  @ søren sørensen, 27. december 2012 kl. 10:53

  Soren!

  Der bor kun vare en (1) Bank, som skal vare en Statsbank, som trykker de Penge som landet har brug for.

  Saadan en Bank skal laane disse nye Penge ud til folk som har brug for Penge som byttemidel,

  Disse Penge skal betales tilbage til banken igen, ifolge den aftale man nu laver med Banken, men Pengene skal vare Rentefrie.

  Banken maa ikke have nogen profit, men skal vare ejet af Staten, dvs. alle de Danske Borgerer.

  Alle de nuvarende Danske Banker og Finansinstituter er alle privat ejet, og de er alle Stor-Svindelerer og Forbryderer.

 37. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Balther Jensen, 27. december 2012 kl. 16:49
  Helt enig,,,
  Dette er en af de ting vi kan lære fra den muslimske kultur iblandt mange! At et samfund er blevet opbygget således at ca. top 20% i landet, som her, lever af at låne penge til -80, og ejer deres arbejdspladser…top lo% ejer jo alene 65% af Danmark! At endvidere to tredjedele af de Danske ejere, nu kun AS/ men i morgen forhåbentlige også privat navne, da de er omend endnu vigtigere i alle lokal samfund…viser da tydeligt den muslimske økonomiske sans for menneskelighed og indsigt der!

 38. Af Carsten Lindorf

  -

  Nu er meget sagt og skrevet i erkendelse at det høres læses fragmenteret og derfor ikke har nok pondus. Og derfor en tiltænkt ytring og lægge sovepuden tilrette. Det jeg har respekt for er dem der bruger reel tid og kræfter på at sige sandheden til de unge/fremtidens meningsdannere. Og ikke som jeg andre der bare spyer meninger ud, vel vidende at de aldrig når det segment hvor det rykker og koster personluge kræfter

 39. Af Balther Jensen

  -

  @ søren sørensen, 27. december 2012 kl. 21:50

  Ja, Soren!

  Jeg siger.

  Infor Shari’ah lovgivning, og halshug alle Bank Direktorer og private, som forlanger ‘Renter’ naar de laaner penge ud til andre.

  Paa den maade kan der blive orden i Danmarks okonomi.

Kommentarer er lukket.