Enhedslisten, Thorning og tryghed

Af Kathrine Lilleør 90

”Lighed. Frihed. Tryghed”. Det er de værdier vores samfund hviler på, sagde statsministeren forleden i sin store årlige tale til nationen. Trygheden består, ifølge statsministeren i, at vi kan være trygge ved, at vi ikke mister de bekvemme velfærdsgoder, vi har vænnet os til at have, selv midt i en krise. Det kan godt være, at vi som under oliekrisen skal spare lidt på lys og vand, men det gik jo godt dengang, og det kommer det til igen. Tryghed for enhver pris. Koste hvad det vil. Det er mantraet for enhver levedygtig folketingspolitiker uanset partifarve. Tryghed som værdipolitisk pejlemærke. Det lyder som en revyvise, men det er omkvædet i et sørgekvad over det demokratiske Grundlovsprojekt, der i 1849 var storladen åndelig vækkelse, men nu er skrumpet ind til et fælles folkeligt køkkenbord, hvor skiftende regeringer storesøsterligt deler kage ud efter devisen en-til-dig-og-en-til-mig.

Derfor tordner Enhedslisten frem, for især unge vælgere drages af værdier, der vil noget større, noget, der rykker. Gerne snart. Og Enhedslisten leverer varen: ”Revolutionen kommer inden 20 år”. Tænk, det mener man i det parti. Enhedslistens hovedbestyrelse forestiller sig, at revolutionen vil bestå i, at staten overtager hovedparten af bankerne, fondsbørsen lukkes, militær og politi nedlægges, privat ejendomsret over produktionsmidler ophæves, alle virksomheder nationaliseres, reklamebranchen udryddes, og enhedsløn til alle uanset om, man er overlæge eller ungarbejder i 7-eleven. Målsætninger der er ligeså utopiske, som koncentrationslejrene i Sovjetunionen var rå realitet. I den seneste gallup fra midt i december foretaget af Berlingske Barometer ville 9,1% af vælgerne stemme Enhedslisten, kun 6,7% ville stemme SF og De Radikale ville også være bagud med kun 8,5%. Næsten 10% af os drømmer altså om revolution og håndfast broderskab. 10%, der åbenbart har glemt berlinernes mur.

Hvorfor flirte så farligt? Fordi alle de andre partier i Folketinget kun har en værdi, et mål, et programpunkt de styrer efter: Tryghed. Trygge vælgere med fyldte bankkonti og ditto havegrills. Det går statsministeren efter, ligesom statsministeren før hende gjorde det. I 00’erne blev der ganske vist holdt mange politiske skåltaler om værdipolitik. Når jeg tænker på det nu, minder det mig mest af alt om den type bordherre, der en hel aften igennem taler om sin vidunderlige kone og underskønne ægteskab. Så kan man gerne være sikker på, at de går på skilsmissens rand. Sådan også med al den megen tale om ”værdipolitik”. Jo mere et parti taler om værdier, jo mere sikker kan man være på, at man også i dette parti alene driver ”tryghedspolitik”. Hvilket frit oversat betyder, at man er villig til at glemme samtlige mærkesager og ignorere den tunge lyd af partistiftere, der roterer i deres grave for at få lov at sidde på en fodskammel ved den næste finanslovsforhandling.

Enhedslisten er med sin revolution en ildevarslende undtagelse. Derfor suger de vælgere til sig, der hellere vil brænde vingerne på politiske ideologier end slet ikke at blive brændt. Det er desværre ikke nyt. De voldsomste værdier har historisk altid fået lettest fodfæste dér, hvor der ikke var værdier i forvejen. Vi er blevet tryghedsnarkomaner og værdi-ligeglade. Som andre før os.

Man får de revolutioner, man har fortjent.

90 kommentarer RSS

 1. Af kim Laursen

  -

  Kun få kan leve med utryghed

  Tryghed og at hun elsker jeres børn og børnebørn sagde hun til danskerne. Statsministeren spillede på borgernes grundlæggende menneskelige følelser i mangel af politiske resultater – intet andet end hvad hendes mange dyre kommunikationsfolk har lært på deres universitetsstudier.

  Netop trygheden under voldsomt politisk pres og præcis derfor svækkes økonomien endnu mere i disse år og derfor er behovet for at snakke trygheden op endnu større.

  I år er det 200 år siden for seneste danske statsbankerot og i de efterfølgende år mistede datidens fallerede overklasse al magt og økonomi.

  Jeg kan forstå at EL vejrer morgenluft, da alle på Christiansborg uanset partifarve kører samme fallerende økonomiske politik, ligesom kritikken af EU er helt fejlplaceret.

  Uden EU ville landene for længst i egoistisk snæversynethed have ødelagt hinandens økonomier totalt.

 2. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Nå, er det centralistiske, planøkonomiske, udemokratiske og ny-kommunistiske EU nu pludselig redningen, som Kim Lauersen påstår ovenfor. Er det ikke et meget snæversynet synspunkt??

  Hvad trygheden angår, er den ganske rigtigt ved at blive afskaffet. Bl.a. ved at indvandringen, løndumpingen og kriminaliteten hele tiden forøges, ligesom antallet af konkurser, tvangsauktioner og skilsmisser……… mens sundhedsvæsnet er ved at blive bombet tilbage til Middelalderen.

  Hvis folk vidste hvad der foregår af barbari og idioti på visse hospitaler, ville der nok lyde et ramaskrig og opstå massedemonstrationer.

  Men de mere og mere nazi-agtige tilstande skjules og forties så effektivt, at de fleste danskere stadig er lullet ind i falsk tryghed.

  Og så gør det jo ikke så meget at der myrdes løs på de vanskeligt stillede danskere.

  Der myrdes godt nok ikke i streng juridisk forstand, men man kan også yde lidelsen, elendigheden og døden en håndsrækning på mange indirekte måder. Og resultatet er det samme. Masser af lig på bordet, masser af smadrede familier.

  Et hjælpeprogram til afskaffelse af liv og tryghed, det er hvad visse undergravende kræfter har gang i.

  De røde dræbersnegle og de velnærede bændelorme lever ikke forgæves.

 3. Af kim Laursen

  -

  @PREBEN F1 JENSENH
  Beklager, men jeg deler ikke den antagelse, at EU har skylden for finanskrisen. Korrekt, at meget er galt i EU, men samlet set er EU en stor gevinst særlig under den øjeblikkelige økonomiske krise, hvor EU-landene uden et EU forlængst egoistisk ville havde kørt hinanden totalt i sænk.

 4. Af Jørgen Christensen

  -

  Så meget for Enhedslisten, Thorning og tryghed.

  2013 bliver et rekordernes år. I 2013 vil der ifølge Økonomi og Indenrigsministeriet være godt 2.118.000 personer på overførselsindkomst.
  En betydelig del af de 2,1 millioner personer modtager overførselsindkomst af helt naturlige grunde, her tænkes bl.a. på folkepension, denne har de dog betalt til i et langet arbejdsliv – de fleste.
  Det er det højeste antal nogensinde.
  I 2012 var der 10.000 job, som ikke kunne besættes, selv om der er flere end 160.000 officielt ledige.
  Der er noget råddent i Danmark!
  Vi må ej heller glemme alle vore uinviterede muslimer, der koster over 100 milliarder om året, hvor omkostningerne vil stige år for år.
  Jo, fremtiden er ’lyse’, jeg har ondt af mine børn og måske kommende børnebørn.

 5. Af Kim olsen

  -

  søren sørensen lufter i et tidligere indlæg (jeg ser det desværre først nu) den vrangforestilling, at jeg er under uddannelse delvist betalt af mine forældre.

  Jeg har været på arbejdsmarkedet i 37 år.

  Mine forældre er for længst døde hvorfor de ikke i nævneværdigt omfang kan støtte mig hvis jeg i øvrigt skulle få lyst til at studere.

  Min pointe var såmænd bare, at det ikke giver mening, at skræppe op om at vi skal uddanne os ud af krisen, og så gøre forholdene dårligere for de studerende, en pointe som sørensen heller ikke fik øje på.

  Ukendskab til emnet har således heller ikke i dette tilfælde afholdt sørensen fra at have en mening :)

  sørensen, du er en klovn!

 6. Af Jens Hansen

  -

  Skrevet af Kim olsen, 6. januar 2013 kl. 19:27, ’sørensen, du er en klovn’!

  Det er noget af det mest fornuftige, der er sagt indtil nu på denne blog!

 7. Af søren sørensen

  -

  “Du ved simpelthen intet sørensen.
  Skrevet af Kim olsen, 5. januar 2013 kl. 21:31″…

  Har barnet fået sin morgenmad? Der er ingen chance for at du er ældre end en begyndene studerende,,så er niveauet og hvad der kommer ud af munden din, da ihvertfald på det stadie!

  “‘sørensen, du er en klovn’!
  Det er noget af det mest fornuftige, der er sagt indtil nu på denne blog!
  Skrevet af Jens Hansen, 6. januar 2013 kl. 19:33”

  jens, ingen tvivler da på dit lave IQ nummer! Og at du mener at overnævnte er fornuftig tale, ja?…. … set fx også når du kun ønske trosfæller godt nytår og understreger dette!.Det er noget af dette lavkulturalle menneske over dig, faktisk er du jo en prototype der!!!!model DF-1 kim olsen er den udvidet model df-2!

 8. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Den amerikanske krise og dens udløbere bruges efterhånden som en bekvem undskyldning for alle mulige nedskæringer, besparelser, forringelser og lukninger samt nye afgifter etc.

  Men meget tyder på at der er tale om et stort bedrag.

  For hvis ikke Helle, Vestager, Jelved, Annette, Johanne, Pernillerne, Aukenerne, Zenia, Sofie Carsten, Anna Mee osv. havde så hulens travlt med at pumpe millioner og milliarder afsted til fremmede lande og ned til Bruxelles, og ned i bundløse huller i form af indvandring, “integration” og massevis af andre tåbelige, korrupte og landsskadelige projekter, så ville der jo ikke være mangel på penge til velfærd. Så ville der have været råd til en ordentlig behandling af alle danskere, både de erhvervsdrivende, de arbejdsløse, pensionisterne, børnene, boligejerne, bilisterne, lejerne, patienterne, de hjemløse, volds- og indbrudsofrene og flere andre grupper.

  Nu er det i stedet sådan at flere millioner danskere får en halvdårlig eller heldårlig behandling af “systemet”, fordi flertallet af politikerne og journalisterne har så travlt med at servicere, lytte til, lefle for og kravle på maven for indvandrerne, asylanterne og evighedsturisterne osv., at danskerne bliver glemt og ignoreret langt hen ad vejen.

  Danskerne er totalt til grin, for de udplyndres uafbrudt, man sælger ud af deres land, byer, rettigheder og kulturarv, og de er allerede gjort til 2.og 3. rangs borgere i deres eget land.

  Og bliver de ramt af arbejdsløshed, sygdom, kriminalitet, ulykke eller familieopløsning, kan de hurtigt blive gjort til 4. og 5. rangs borgere.

  Som flere pårørende til syge og voldsramte mv. har udtrykt det: Vi behandles værre end dyr, eller som affald.

  Velfærdsstaten har fået en grim, barbarisk og rødbrun bagside.

 9. Af Kim olsen

  -

  sørensen,

  Jeg har medlidenhed med dig og håber du får det bedre!

 10. Af Pål Hanson

  -

  @Kim Lauersen – Rigtig godt pointe i dine indlæg som jeg er helt enige med.

  Desværre ser det ud til at en stor del af kommentatorerne herinde har taget skyklapperne på.

  Man behøver blot at se 100 år tilbage for at finde den samme form for økonomisk,socialt og kulturelt skred som pågår i øjeblikket.

  Men intet er åbenbart lært.

 11. Af Balther Jensen

  -

  @ PREBEN F1 JENSENH, 6. januar 2013 kl. 21:06

  Preben !

  Hvad F….n hyler Danskerne over ?

  Hvis de mangler Penge, saa kan de jo bare trykke de Penge de har brug for.

  Men husk lige, der er ingen som har brug for Penge naar de er dode og ligger i graven.

  Saa derfor spiller det slet ingen rolle, hvis Danskerne bare trygger de Penge de har brug for medens de enu er levende ?

 12. Af Dan Bøndergaard

  -

  Kære Kathrine Lilleør

  Med al respekt, men magen til omgang fortænkt sludder skal man lede længe efter.. tror du i fuld alvor på, at danskerne pludselig vil revolution og bål i gaderne?

  Enhedslisten fremgang skyldes ene og alene den unævnelige lange række af løftebrud og politiske svigt almindelige lønmodtagere har lagt ryg til efter regeringsskiftet.

  Lad mig nævne én af seneste tidsler i regeringens ukrudtshave: Corydon vil nu bryde med den den automatiske lønregulering, der sikrer, at offentlige ansattes løn nogenlunde (men dog fortsat på et lavere lønniveau) følger lønudviklingen på det private arbejdsmarked.

  Vi har med andre ord fået endnu et skræmmende indblik i regeringens amokløb udi MANGLENDE indsigt i hvad, der netop er forudsætningen for et velfærdssamfund og en vidensøkonomi, som vi har Danmark.

  Et moderne Danmark, hvor vi ved, at den privatesektor netop ikke fungerer uden en stærk og værdsat offentlig sektor, der bl.a. leverer en fleksibel infrastruktur, moderne og hurtig kommunikation, varmehænder til børn, gamle og syge, et fleksibelt arbejdsmarked, tryghed og sikkerhed ved politi og militær, verdens højeste uddannelsesniveau, ja selv en hæderlig løn til troens tjenere.. SUK

 13. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Dan Bøndergaard……..

  Hvad er det du taler om?? Lever du i en slags dagdrøm eller drømmeverden?

  Trygheden og sikkerheden er da slet ikke hvad den har været. De varme hænder er ved at blive udskiftet med kolde bureaukrater. Børn, gamle og syge har aldrig før fået en så ussel og nederdrægtig behandling som i disse år. Man er i gang med en massakre på infra-strukturen. Arbejdsmarkedet er præget af konkurser og massefyringer. Folkeskolen osv. er til grin i forhold til mange lande. Hospitalsvæsnet er raslet nedad i kvalitet, så at tusindvis af patienter ikke bliver hjulpet ordentligt. Forsvaret og folkekirken undergraves af de radikale. Og i stigende omfang gider staten, kommunerne og regionerne ikke at kommunikere med borgerne.

  Læs ovenfor hvor mange indlæg gendriver at Danmark er et velfungerende land.

  Har du al din “viden” fra TV??

 14. Af Per Andersen

  -

  Oplysning er vejen frem. Hvis de 9 % der siger at de vil stemme på Enhedslisten vidste hvad enhedslisten reelt står for så gætter jeg på at 80% af dem ville rende hovedrystende bort.

  I Danmark bruges ordet højrepopulisme langt oftere end venstrepopulisme og det er en fejl.

  Enhedslisten agerer nemlig som et typisk venstrepopulistisk parti:
  EL’s egentlige dagsorden hedder totalitær socialisme/kommunisme, men det fortæller EL ikke højt. I stedet præsenterer man sig som socialt indignerede og udpeger “de rige” som årsagen til alle uretfærdigheder.

  EL’s fundamentale problem er, at det ikke er i stand til at pege på noget land, hvor rendyrket socialisme har ført til en højere social retfærdighed end i den danske model med en fri markedsøkonomi-komponent, som Enhedslisten vil bekæmpe. Det er ved at påpege denne fundamentale selvmodsigelse, at politiske modstandere skal afsløre Enhedslistens utroværdighed.

  Enhedslisten kan ikke levere sin sociale overbudspolitik, hvis Danmark bliver en rendyrket socialistisk planøkonomi som EL arbejder for – det siger alle historiske erfaringer. Og når den sandhed bliver gentaget tilstrækkeligt mange gange, så er der kun de ca. 2 % af vælgerne tilbage, som uanset hvad ønsker et socialistisk diktatur som Cuba eller Nordkorea og de er så afstumpede, så dem kan man ikke redde ved hjælp af oplysning.

 15. Af Arvid Holm

  -

  Ifølge menneskerettighedernes ideal bør alle mennesker på jorden have samme rettigheder.
  Nogle grupper i Danmark kræver derimod en udligning af rettighederne i Danmark.

  Enhedslisten kræver samme økonomiske rettigheder til alle danskere, så forskellen på fattige og rige forsvinder.
  Men rettighederne i Danmark er langt mere udlignet end mange andre steder.

  De krævende kommunister forlanger følgelig nationalt afgrænset positiv særbehandling.
  Det er i modstrid med menneskerettighedernes ideal.

  Hvor er solidariteten med de dårligst stillede i verden?
  Enhedslistens vælgere forlanger langt højere velstand til dem selv, medens sultens globale slavehær lider?

  Hvis man har et gran af medmenneskelige følelser, må man naturligvis tage afstand fra en sådan nederdrægtighed.
  Der bør ikke herske tvivl om, at det gode menneske som en selvfølge prioriterer sin hjælp til de mindre priviligerede medmennesker således, at de mest trængende først og fremmest tilgodeses.

 16. Af kim Olsen

  -

  Balther Jensen

  Et land kan ikke bare “trygge” de penge de har brug for. Fremgangsmåden er forsøgt flere gange gennem historien, og empirien mere end antyder, at det er en dårlig ide.

  Naturligvis kan man ikke have penge med i graven, men kunne det tænkes, at der kommer en generation efter den nuværende i Danmark.

  Din omsorg for det “gamle land” er rørende, men ikke helt gennemtænkt.

 17. Af Balther Jensen

  -

  @ kim Olsen, 7. januar 2013 kl. 09:44

  Ja kim !

  Man kan bare trykke de penge der er brug for men ikke mere.

  Men, man maa ikke samle pengene sammen og gemme dem under gulvtappet, eller laane dem ud og forlange ‘RENTER’ for sine penge.

  Og, man skal ikke gemme sine penge for sine born, og de naste generationer.

  Man skal bruge sine Penge hele tiden, det er det som skaber arbejde. Men hvis man ikke bruger sine penge, det skaber arbejdsloshed og fattigdom.

  Det er det samme som naar bankerne ikke vil laane deres penge ud til ivarksatterer, uden at forlange store ‘renter’, og stor sikkerhed for deres penge, og naar ivarksatterne ikke mener at de kan betale de store ‘Renter’ til Banken. Ja, saa bliver der ikke sat noget igang, og det igen skaber arbejdsloshed, med efterfolgene fattigdom.

  Nej, man skal ikke give en mand en Fisk, man skal lare ham at fange sine egne Fisk.

  Eller, man skal ikke spare sine penge op til sine born, nej, man skal lare sine born at arbejde, og tjene deres egne Penge.

  Derfor siger jeg.

  Tryg de penge som ivarksatterne skal bruge til at skabe arbejde og vardier, istedet for at gemme sine penge under gulvtappet.

  Det er kun idioter som gemmer deres penge vak, istedet for at bruge deres penge til noget fornuftigt.

  Men, man skal selvfolgeligt ikke bruge sine penge paa skadelige stoffer som Alkohol fx.

  Og, husk altid paa at man kan do til hver en tid.

  Den eneste ‘Tid’ nogen har, er kun nu lige i ojeblikket, og ikke i morgen, eller 10 aar frem i tiden.

 18. Af kim Olsen

  -

  Tak Balther,

  Jeg er nu ikke helt overbevist.

  Gad vide hvorfor Somalia ikke trykker penge i vildskab. Med en tilstrækkelig hurtig seddelpresse, kan ladet vel være blandt verdens rigeste i løbet af et års tid :)

 19. Af Peter Rasmussen

  -

  @ Thomas H. Rasmussen, 6. januar 2013 kl. 06:27

  Jvf. hvad Mette Frederiksen sagde i går, er kontanthjælpsereformen IKKE udset til at hjælpe på statens økonomi – da MF forventer den bidrager med under 1 milliard.

  Når der kigges på de såkaldte “reformer” = spareøvelser, som Det Røde S SF R Kabinet har sat i gang – er hovedparten af spareøvelserne målrettet YDERNE bl.a. via ændringer i A-kasse og efterløn.

  Nu er turen kommet til NYDENE – troede vi.

  Men nej, nu stopper Det Røde S SF R Kabinet sine spareøvelser – for nu er der helt andre mål for “reformerne” jvf. MF.

  Det vil sige, ikke alene skal YDERNE betale hele cirkusset via verdens højeste skatter og afgifter – YDERNE skal også betale for genopretning af Danmark gennem at blive udsat for alle de besparelser som de såkaldte “reformer” bevirker.

  Og så slipper NYDERNE stort set for at skal bidrage økonomisk til genopretning af Danmark, på nogen måde.

  Så YDERNE står atter tilbage og skal betale hele gildet direkte og indirekte.

 20. Af Erik Larsen

  -

  “Enhedslisten, Thorning, Tryghed” er en perfekt top-ironisk overskrift og god artikel.
  Man kunne også have sagt: “SF, Vestager, tillid”!!
  Ligeså top-ironisk og udstilling af de løgnagtige, løftebrydende partier.

 21. Af Axel Eriksen

  -

  @ Balther Jensen!

  Hold nu op med alt dit ævl – om seddelpressen!

  Sidste gang man forsøgte det i Danmark var i begyndelsen af 1800-tallet og landet gik “bankerot” i 1814-15!

  Og da man prøvede det samme i Tyskland efter 1. Verdenskrig skete det samme. Køre en helt fuld trillebør med 100.000 Mark-sedler hen til bageren for at få et enkelt brød!

  I øvrigt kan man ikke betale udlandsgæld med danske kroner, der ikke er omvekslede til den pågældende valuta – hvilket ville betyde ….

  Det er sgu`nok en for lang historie at foklare dig!

  Dine national- og pengeøkonomiske teorier burde på samme bål som Koranen – fuldstændig værdiløse!!!

 22. Af J. Thorsen+

  -

  Lilleør bekræfter Søren Kirkegaards these:
  Religion/kristendom findes ikke, men der er mange præster der lever af det.
  Enorm så mange ord hun kan anvende uden at sige noget med indhold. At en vælgerbefolkning også søger alternativer til fastkørt trygheds- forbrugerpolitik er vel indlysende. Når man vælger noget andet og får det samme.

 23. Af Kim Olsen

  -

  J. Thorsen

  Hvis præster, forhenværende kuglestødere og andre ikke må have en mening i den offentlige debat, kan du så ikke lige poste listen over hvilke jobs, som kvalificerer en person til at måtte udtrykke sig offentligt?

  Hvad laver du selv?

 24. Af Jens Hansen

  -

  Kim olsen.
  Jeg kan se – går jeg ud fra – der er et svar fra søren sørensen til os begge. Hvis du kan forstå dette ‘lavkulturalle’ nonsens, vil jeg gerne have det oversat til almindelig læseligt dansk, jeg magter det ikke.

 25. Af Kim Olsen

  -

  Jens Hansen

  Nøh, jeg er også lidt på bar bund med hensyn til meningen :)

 26. Af Axel Eriksen

  -

  @ Kim olsen!

  Kan du ikke godt lide historier – det er jo ikke det samme som HISTORIE – men alligevel – det er jo så eklatant epokegørende, at en vis Balther Jensen har nedværdiget sig til at komme tilbage til sit hjemland!

  Naturligvis ikke for at nyde gratisydelser – men for at yde med muslimske historier – til opbyggelse for sine alkoholiserede, snotdumme og ikke-rettroende landsmænd!

  Den nye profet er kommet – Muhammed, din opgave i denne del af verdenen er forbi!!!

  Den nye profet er kommet!

 27. Af j nielsen

  -

  D.Bøndergaard skrev:

  “Enhedslisten fremgang skyldes ene og alene den unævnelige lange række af løftebrud og politiske svigt almindelige lønmodtagere har lagt ryg til efter regeringsskiftet.”

  Det tror jeg ikke på. Ehl.s fremgang blev grundlagt et godt stykke tid før valget. Lige præcis på det tidspunkt, da vælgerne begyndte at sive fra SF. Og det skete, da SF gik ind på den borgerlige regerings anti-liberale ide om, at staten kan og skal vurdere dens borgeres ægtefæller ud fra et pointsystem den selv definerer.

  Dér knækkede filmen for SF. Dér røg tilliden. Og dér blev grunden lagt til Ehl.s 10%.

  Hvis jeg ellers husker rigtigt, så var det Radikale Venstre og det Radikale højre (LA) de to andre partier, der stillede sig lodret på bagbenene ved udsigten til et system, hvor der ene år kræves 60 dejlige runde spejlblanke statspoints for at kunne blive gift og bo her i landet, det næste, hvad? Hundrede millioner points? Når først knappen er sat i, er den der for at der skal skrues på den.

  Det var disse tre partier, der stod fast på klassiske borgerlige frihedsrettigheder over for en stat, der prøvede at tiltage sig magt over kærlighedslivet. Det var osse disse tre partier, der var valgets store sejrherrer.

  Der svigtede SF fælt. Det var der mange der ikke havde regnet med. I gamle dage ville det have ført til en VS-afskalning, fordi det eneste alternativ, det Moskva-tro DKP, var uspiseligt. I dag er alternativet (endnu) ikke forbenet i samme grad. Eller bliver i det mindste ikke opfattet sådan.

  Det kan stadig nå at ændre sig inden næste valg.

  Man bedes bemærke, at jeg ikke har svinet nogen enkeltpersoner til i det ovenstående. Det beklager jeg meget. Dels er det imod mit eget nytårsforsæt, dels er det et åbenlyst brud på blogreglerne.

  Det vil ikke gentage sig. X

 28. Af Axel Eriksen

  -

  Nu vil jeg ønske, at 2013 på diverse blogs bliver uden søren særensen og Balther Jensen!

  Men ytringsfriheden er jo for alle – men jeg gider ikke mere!

 29. Af Erik Larsen

  -

  Kære Axel Eriksen. Ja, jeg er enig med dig, men dybt, dybt skuffet over at et medie – OG deres personer der laver udmærkede artikler ikke kan gå ind og slette enkelt-personers mulighed for at sende intetsigende, perfide, injurie-indholdende indlæg. SÅ svært kan det da ikke være.
  Hvis dette her fortsætter er vi mange der ikke gider mere og det jo netop det de ekstremt venstreorienterede ønsker.
  Berlingske MÅ simpelthen også tabe kunder på det her.
  Prøv at gå til Kasper Støvrings blog og se denne “søren.sørensens” sidste udgydelser! (Ja, og for den sags skyld hos alle artikel -kreatørerne ses det samme).

 30. Af søren sørensen

  -

  Lilleør bekræfter Søren Kirkegaards these:
  Religion/kristendom findes ikke, men der er mange præster der lever af det.
  Enorm så mange ord hun kan anvende uden at sige noget med indhold. At en vælgerbefolkning også søger alternativer til fastkørt trygheds- forbrugerpolitik er vel indlysende. Når man vælger noget andet og får det samme.
  Skrevet af J. Thorsen+, 7. januar 2013 kl. 18:12

  Ak, kirkegaard! Han burde pr. lovkrav være ham der udskiftet den store sorte der med hans lille af værdi i kirken..Tror faktisk så hurtig der vil blive fulde huse!

 31. Af Balther Jensen

  -

  @ Axel Eriksen, 7. januar 2013 kl. 18:02

  Axel Eriksen!

  Og hvor tror du at pengene kommer fra til at betale for Vaaben, ammunition, Tanks, Krigsskibe, Flyvemaskiner, og lonninger til at betale soldaternes lonninger, baade Danske, Amerikanske, Engelske og andre landes Krigs udgifter ?

  De forskellige lande trykker sku bare de penge de skal bruge til at fore Krige.

  Pengene kommer sku ikke fra de solle Kroner du betaler i Skat.

  Alle Vaaben Fabrikanterne elsker Krige, fordi, der er store penge i at fore KRIG, – for alle Vaaben Fabrikanterne, og de ved, at de forskellige lande bare trykker de penge som de har brug for til at betale Vaaben Fabrikanterne.

  Men det er hvist mere end du kan forstaa ?

 32. Af Torben Knudsen

  -

  Der er tankevækkende at de fleste indlæg er nedgørende i stedet for opmuntrende og de fleste hænger efter vognen samfundsvognen i stedet for at trække på den lidt eller meget som man nu evner.
  HTS slagord om frihed lighed og tryghed er jo en fejloversættelse og et selvmål.
  Den rigtige oversættelse af fraternite’ er broderskb/fællesskab.
  I mange år har skiftende socialdemokrater råbt: de unge, de gamle, de syge etc. og det har lydt hult.
  Tryghed lyder hult til en voksen befolkning, hvorimod fællesskab rummer noget man bidrager til eller modtager fra.
  Buskaberne behøver ikke at smælde, men tage højde for at uddannelsesniveauet har hævet sig de sidste 50 år.
  Hvorfor der skal tales ned til befolkningen istedet for op kan man ikke begribe.
  Så kan vi da godt se Frank Aaen som lille far-Stalin hvis vi ikke passer på. Skiftet fra ‘de rige svin’ til ‘banditter i habitter’ er ren kosmetik- som SF’s for at komme op på taburetterne demokratisk eller med skrappere midler.

 33. Af Erik Larsen

  -

  Lige i øjeblikket kan man se Helle Thornings “enorme begavelse” ytre sig om “ingen udvidelse af grænsekontrol”, trods f.eks. narkotika-sagen fra Nordjylland.
  Hendes “vid” spiller når hun siger at DET netop beviser at det ikke er over grænsen de kommer med narko!!! Jamen, jamen, jamen, der kommer altså også andet smuds over grænsen uden kontrol: Hjemmerøvere fra østlandene, zigøjnere, rumænere, illegale indvandrere m.m. totalt uden kontrol.
  Det må jo enten være for svært for hende at forstå – ELLER måske værre hun ØNSKER måske ligefrem kaotiske tilstande når hun efterlader den synkende skude??

 34. Af Henrik Knage

  -

  Frihed er et begreb man først finder ud af den dag man ikke har den.
  Nytårstalen 2013
  Statsministerens nytårstale vil gå over i historien, da den var interessant på flere måder. Jeg sad og arbejdede, mens tv´et kørte i baggrunden, da talen startede. Først troede jeg det var en nytårstale fra en leder i en større daginstitution på Vesterbro i København, der rullede hen over æteren, men da jeg fik renset ørene og pudset leverpostejen af læsebrillerne, kunne jeg både høre og se, at det var Statsministeren, der var på.
  Jeg sad og kikkede og kikkede, og lyttede og lyttede…………………
  Den første sætning jeg hæftede mig ved, var: Frihed kræver Ansvar.
  Troede det var: Frihed kræver Ofre. Det er der da om noget, ret håndgribelige beviser på.
  Jeg mener her, at vi har at gøre med en tale´r der er totalt blottet for evnen til, at turde se fakta i øjnene.
  Det er også svært, at blive venner med hele Verden, når vi har så travlt med at smide bomber i hovedet på folk, bare fordi de har en kraftig ”skovsnegl” under næsen, eller de siger noget vi ikke kan lide og derigennem diktere dem en frihed, og et demokrati de ikke fatter en meter af, med mindre de får nogle flere bomber i hovedet.
  At ”vinde” et besat folks tillid, med en Geværkolbe til de voksne, og en Cola, samt et postkort med HC. Andersen til børnene, er vist en mildt sagt, lidt naiv tankegang. Om ikke andet er det verdens dyreste postkort, ditto Cola, der overhovedet kan stampes op af jorden.
  Der var sådan set ikke ret meget mere brugbart i den tale. Det var en tale der egner sig til ”medvind” på cykelstien, men nu er der rent faktisk ”modvind”, ikke blot på cykelstien, men på samtlige veje og stræder, og vi er nu både på ”krigsstien” og på ”røven”.
  Jeg hæfter mig ikke så meget ved talens indhold, da der ikke var noget indhold. Hæfter mig i stedet ved det der ikke blev sagt.
  Der blev ikke nævnt noget om en plan for fremtiden. Der var ingen visioner og ingen løsninger.
  Summa Summarum. Hvor blev stoltheden af? Hvor blev håbet af? Hvor blev den berømte tryghed af?
  Det alt sammen forduftede ud af stuen, da talen forstummede.
  Jeg hæfter ved en total mangel på nærvær, engagement og personlighed i talen.
  Hvis formålet med talen var total tomhed, så er missionen lykkedes.
  Jeg har en følelse af, at vi står med en regering der er totalt lammet, og ikke aner sine levende råd, samt at vi har sat os selv i en situation, der er langt værre end først antaget.
  Der kom ansvaret, der ikke blev nævnt i talen. Men nu er det jo ikke gjort ved, at påtage sig et ansvar, der skal samtidig være en vilje til stede – til at turde gøre noget ved det.
  Da jeg gik i skole, var det kun læreren der måtte moppe eleverne. Det var f.eks. forbudt at slå sin sidekammerat med læsebogen Søren Og Mette, bare fordi han havde ost med på madpakken, og hans storesøster inde i naboklassen havde alt for lange lyse hår på armene, samt ned af ryggen. Omvend var der ikke spor til hinder for, at læreren kunne blive en anden lektor ”Blomme”, hvis det passede til situationen, og slippe godt fra det. Glemmer aldrig min ven Willy, der stammede noget så forfærdeligt. Han skulle læse et afsnit højt fra en bog. Willy, han lagde ufortrødent ud, og det gik for så vidt meget fornuftigt, indtil han mødte ordet Ulven. Da var det som om der skete en kemisk reaktion, på selve vejrtrækningen. Om det var fordi han var bange for ulve, melder historien ikke noget om, men i alt fald kom det på udåndingen: U.u.u.u.u og et par y´er i lang tid og på et tidspunkt da han ikke havde mere indåndingsluft, opgav Willy det u han havde kæmpet med at få styr på så længe. Så kom indåndingen, der blev til nogle mærkelige uforståelige lyde i ligeså lang tid, hvorefter Willy sank udmattet sammen, duknakket og med røde ører.
  Der var stilhed nogen tid, mens nogen sad og fnisede. Indtil læreren sagde: Det var godt nok en lang ulv Willy.
  Jeg grinede ikke af Willy. For det første var Willy alle tiders søde dreng i fritiden, for det andet havde hans far en Nimbus motorcykel, med kickstarter, han kørte på arbejde på, sommer og vinter.
  Nu er både læreren og Willy afgået ved døden, så man kan vel med nogen ret sige, at problemet har løst sig selv.
  Nu har vi hverken at gøre med en lærer der ikke kan tage ansvar, eller at gøre med en sød dreng der hedder Willy, der skal kanøfles, bare fordi han stammer og havde så store ører, at han skulle opereres.
  Vi har at gøre med en finanssektor, der ikke er voksne nok, til selv at tage ansvar. En finanssektor der bliver forgyldt, på trods af de klokker i det gang på gang. De eneste ofre der er her, er skatteyderne, samt de kunder der har mistet hele deres pension, mens skurkene klasker sig på låret af grin.
  Vi har at gøre med en regering der er totalt handlingslammet. En regering der tror, at tiden læger alle sår.
  Det gør den muligvis også, men det tror jeg ikke lige der er tid til.
  Hvorfor har vi så travlt med at missionere demokrati og fred for fjerne folkeslag, når det eneste vi har at tilbyde er bomber, geværkolber, Cola og postkort af HC. Andersen?
  Travlt med at missionere et demokrati der i virkeligheden er bundråddent, i dets nuværende form. Der tales så meget om diplomati – prøv at brug det. Hvis de ville have haft demokrati, havde de vel fået det for længe siden.
  Hvorfor skal vi absolut gå og lege Vorherre eller Rambo, der kan skyde helikoptere ned med hans flitsbue og pandebånd.
  ”Fjenden” hvem det så end er, har jo for længst skiftet snabelskoene, krumsabelen og kamelerne ud med vejsidebomber firhjulstrækkere og jord til luft missiler, bare for at slippe af med os. Det kan man i og for sig ikke fortænke dem i. Hvis vi kun kan være venner med englænderne og amerikanerne, hvis vi smider bomber i hovedet på uskyldige folkeslag, må vi vel finde nogle andre venner. Man skal jo ikke være venner med folk, blot for at være venner. Der skal jo samtidigt være et konstruktivt indhold. Og når nu en nytårstale ikke skaber indhold for mig, må jeg jo selv skabe et indhold, bare for at opveje en given ulighed.
  Til slut den med mangelen på værdibegreber og jeg lægger ud og slutter af med signalværdi.
  Da vi i sin tid blev optaget i EF, sad J.O. Krag som Statsminister. Efter folkeafstemningen, som min daværende svigermor stemte for, grundet det faktum, at hun havde læst i Aarhus Stiftstidende, at så kunne hun købe billige bildæk.
  Dagen efter afstemningen, der blev et ja – så skred Statsministeren, men lod ”aben” sidde tilbage.
  Den næste genistreg blev begået af Poul Nyrup Rasmussen (også Statsminister), og begge fra Socialdemokratiet.
  Han får givet startskuddet til efterlønnens afskaffelse, frem for at lade ”de andre” tage skraldet. Det var jo kommet alligevel.
  Den næste genistreg, genistregen over alle genistreger, bliver også begået af Poul Nyrup Rasmussen, da han i en tale ikke mente, at Pia Kjærsgårds vælgere kunne blive ”stue rene”. Nu var den del af folket som stemte på DF. med ét slag blevet til hunde, der var forvist til evig stemmefortabelse, og afskåret fra Socialdemokratiets nådige socialdemokratiske hånd.
  Signalværdien her er, at Socialdemokratiet i al den tid jeg kan huske tilbage, gerne har villet fortælle befolkningen hvad de skulle tænke og tro, føle og håbe. En uheldig og middelalderlig form for smagsdommerkompleks. Troværdigheden røg en tur ved samme lejlighed.
  Se nu og få smidt de der Guzzi sko og kom i arbejdstøjet. Det jo ikke et chatforum på Facebook du har at gøre med, men rigtige mennesker, som du kan røre ved, med mindre distancen til Folket er for overvældende.
  Ja, jeg var med til at stemme Poul Nyrup ad h. til. Regnede med, at Skulderklapperne, Rygklapperne og Kammeraterne, inkl. Fadøls Flemming (daværende Borgmester i Aarhus) røg ud – Flemming røg ud ?. Og sidst med til at stemme Helle ind. Noget kunne tyde på det var en spildt stemme. De eneste der stadig er tilbage er Rygklapperne, Skulderklapperne og Kammeraterne, uanset om blokken er blå eller rød.
  Jeg var også med til, at binde Inger Marie (hende med de overdrevet lange hår på armene og i nakken) nede i Brabrand Skov, til et stort Bøgetræ (hun kunne godt lide det). Blot for at få vished for om hun havde overdrevet lange lyse hår i skridtet. Det havde hun ikke og for øvrigt en totalt cool pige. Hun fik en undskyldning, og så var vi gode venner igen. Hun led kun meget begrænset overlast ?.
  Tænker lidt på om det er sådan folkestyret har det med Muslimer? Blot for at tjekke ud om vores forestilling er rigtig. Vi skal behandle folk ordentligt – uanset hvor i Verden de kommer fra. Vi var fattige kulturmæssigt, uden dem. Og Muslimer er nok det folkefærd der tror mest på det gode her i Verden, og tror på sig selv – og så vil de gerne have arbejde, hvor de ikke bliver skudt, bare fordi de har lidt skæg under næsen. Tag og vågn op Danmark.
  Og jeg er ikke til Pia Kjærsgaard, men hun kan noget i andre ikke kan. Hun kan lokke en godtroende nar, som Poul Nyrup i en skæbnesvanger fælde.
  Det er mit syn på politik – take it or leave it.
  Med venlig hilsen
  H. Knage

 35. Af Henrik Knage

  -

  Undskyld Hr. og Fru. Kakkelbord
  Friheden, Kærligheden og Tryghed kender ingen grænser. Men der er som bekendt ikke noget der kommer af sig selv, undtaget lommeuld.
  Med venlig hilsen
  Henrik Knage

 36. Af lars T Sørensen

  -

  av av dagen derpå spin der gik galt

  Banke Thomas står fast, med små pupiller , og røst i Venstres Grundvold § 1 # Økonomerne må skrive lærebøgerne om# AFR
  ala 2012 Radikale`s §1 # sådan er det jo bare# Margrethe den 3. Vestager

  !. Lady of V. Ellen skrigeskinken`s opblæste angreb på vino-sippe-vennen-fra-BT

  og om 3 timer er nyhed med bare lidt kød på væk selv på seriøse Tante B.

  gå til politiko se : 18:20 Troels Lund måtte ikke blande sig – men »ville gerne«

  Go dag derude i fordummende goe gamle Danmark

 37. Af Balther Jensen

  -

  @ Henrik Knage, 8. januar 2013 kl. 22:04

  Henrik!

  Der findes ikke noget ‘Demokrati’ eller ‘Frihed’ her i denne verden.

  Der er kun en Hersker, og det er Gud.

  Gud bestemmer naar mennesker og dyr skal fodes og do.

  Og der er kun en lov som er galdene, og det er Guds lov, ‘Shari’ah’ loven.

 38. Af kim Olsen

  -

  Balther Jensen

  Jeg ved ikke hvor du bor. Der hvor jeg bor, gælder grundloven, og den er mig bekendt ikke givet af hverken Allah eller Muhammed.

  “Gud bestemmer hvornor et menneske skal fodes og do”

  Jamen skal vi så ikke overlade de ting til “Gud”?

  Så kan islamistiske terrorister få et fornuftigt job eller begynde på noget uddannelse :)

 39. Af georg christensen

  -

  “ENHEDSLISTEN”, bør aldrig lade sig forvæksle med (Thorning og co.(VKO)).

  Deres “illusions modeller” tilhører allerede fortiden.

  Hos “ENHEDSLISTEN”, ligger fremtids muligheden,ikke for den gamle velbjergede pensionist, men for hans og hindes børn og børnebørn, “LIVET”, som fortsætter, med og uden DIG.

 40. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Det er sikkert mere protest end egtl overbevisning, hvad angår stemmeslugning hos Enhedslisten, for vi regner ikke med, meget få i hv f, at vi får nogen revolution a la Rusland 1917 i Danmark.

  For så mangler der noget i de unges uddannelse – og Enhedslisten selv har sovet i timen el er bare indifferente tåber, hvilket er ligeså galt:

  At tro, at folk vil finde sig i ensretning (det vil de heller ikke selv):

  Det er at tisse i bukserne, hvor det varmer i nogle sekunder for så at blive pissekoldt, for nu at bruge et nymodens og særligt fint ord a la prinsessen nu i partiet, Johanne, som tillige da med en vis ret kunne føle sig netop pisset på.

  En sød ung kvinde, der mener det godt – og det får hun stemmer på, fordi der er for mange andre, der ikke kan udtrykke, at de mener noget godt i særlig grad eller overhovedet.

  Og – det reagerer folk naturligvis på: Udsigtsløshed! Værdiløshed! Gammel vin på ikke engang nye flasker.

  Surt show – og ingen visioner!

Kommentarer er lukket.