En troende præst

Af Kathrine Lilleør 83

”En troende præst” søger menighedsrådet i Mejdal kirke. Jobopslaget er i øvrigt sindigt på den jyske måde, for her er ingen kirkelige retninger, uro eller teologiske spektakler. ”Vi vil bare have en god præst” udtaler menighedsrådsformanden i et særinterview efter en uges tid, hvor Mejdal kirke er snurret rundt i orkanens øje. Den kirkelige debat er som en stormbølge væltet ned over Mejdal menighedsråd, der har måtte høre megen kritik fra såvel kirkeretseksperter, biskopper, præster og såmænd også rektor for Pastoralseminariet Mogens Lindhardt.

At annoncere efter ”en troende præst” er som at annoncere efter en fodboldspiller, der kan spille fodbold, drøner det fra stormbølgen. Ganske vittigt, og hermed burde alt være sagt, men kritikerne af Mejdals jobannonce taler videre. Taler og taler, faktisk. Tankevækkende nok. Som har man i Mejdal stødt på et ømt punkt. Som om det at ønske sig ”en troende præst” faktisk ikke er en banal almindelighed. For der er de facto præster, der ikke tror. Eller måske tror, bare ikke ”på den måde”. Som krukker og siger, at de ikke vil kalde sig ”troende”. Altså på en måde tror de, de tror bare ligesom på en finere måde end visse andre. Her tænker jeg ikke kun på Thorkild Grosbøll, der prædikede i Taarbæk, men flere med ham. Rektor for Pastoralseminariet Mogens Lindhardt eksempelvis, der siger, at han ikke vil kalde sig ”troende”, for ”ordet troende kan meget nemt blive forbundet med en bestemt række holdninger, der hører med til en pietistisk arv”. Hvilket i menneskeord betyder, at Lindhardt ikke vil kalde sig ”troende”, for det kunne opfattes som om, han tilhører indremission eller luthersk mission. Fydaføj. Tænk, hvis han ved at kalde sig troende kunne risikere at blive opfattet missionsk!

Sådan går der som sædvanlig tomgang i en kirkedebat. Præsterne og de teologiske eksperter lukker sig om sig selv og gamle stridssager, og kræver at alle mindre kirkeligt oplyste skal forstå de kirkelige koder. Man refererer til det grundtvigske, det tidehvervske, det missionske med en indforståethed, der signalerer rigtige holdninger til fagfæller, men samtidig ryddes kirkebænkene. For nye kirkegængere kan ikke begynde her. At kirkens folk finder det så skammeligt at søge en ”troende præst”, får rigtig mange almindelige folkekirkemedlemmer til fra første sætning at føle sig udenfor. Nye kirkegængere fatter imidlertid med lethed dette, at kirkedebatten føres i en usædvanlig lille tændstiksæske for et meget lukket selskab.

Hvor er det dog inderligt ligegyldigt, hvad Grosbøll, Lindhardt m.fl. vil kalde sig selv. Hvor er det rasende underordnet om, hvilken kirkelig retning man bekender sig til, når den eneste retning, der folkeligt efterspørges er vejen fra hoveddøren hen til en kirke, hvor der forkyndes, så det siger en noget.

Det er et nødråb af dimensioner, at det falder menighedsrådet Mejdal helt naturligt at søge efter en ”troende præst”. Et skrig fra folkedybet: Giv os brød. Ikke flere sten. Ikke mere indforståethed. Ikke mere afstand. Giv os tro. Giv os forkyndelse. – Giv os en troende præst.

83 kommentarer RSS

 1. Af Maria Due

  -

  Tak til Kathrine Lilleør.

  Gad vide, om vi snart kommer til at se annonceringer af modsat art, som fx.:

  Hej, vi er et menighedsråd, der lever i 2013 og søger en ny præst.

  Vi er fulgt med tiden, og her er rummeligt. Alt for megen tro er en hindring, ingen tro er ingen hindring, vi er grænseløse.

  Her er plads til det hele og gerne religionskombinationer, der lever op til vores åbenhed og krav om høj underholdningsværdi. Vi ser gerne forestillingerne peppet op med farverig mangfoldighed og kendisser fra tv og den kriminelle verden på talerstolen. Birgitte Nyborg står for højmesserne.

  Indbyggede kameraer afsøger kirken fra alle synsvinkler, og videoer sælges fra alle forestillinger. Salmesang er udskiftet med Kim Larsen, Madonna og andre, der siger os noget. Stor fladskærm over alteret med breaking news, så at ingen går glip af noget, hvis de har glemt deres smartphone.

  Ingen krav om kendskab til det danske sprog eller dansk kultur.

  Osv. osv.

 2. Af Maria Due

  -

  P.S.

  Vi har klimaklokker fem gange i døgnet og er repræsenteret på alle internationale klimakonferencer.

 3. Af s fuldt søren sørensen

  -

  Jeg bekender mig loo% til de gode intentioner i Buddhismen som ateist, altså agnostiker fordi der er jo ufo´er så hvorfor ikke en “vuf” gud med stor teknologisk indsigt?

  Bjørn sørensen…Jeg er også glad for min fantasi men forsøger at holde den på et realistisk niveau. Hvad sagde Gud til dig i badekaret? Jeg vil starte med at sige at ufo érne hverken ville have mig eller hunden op. Vi var begge godt nok skuffet der,og denne er sandt, din kommer information kommer vist kun fra boglæsning?!

 4. Af Niels Poulsen

  -

  Jacob Selchau, kl. 16:38

  OK.

  Noget, der irriterer mig ved den her slags diskussioner om tro, er, at de ateistiske debattører ofte har et forsimplet billede af den naturvidenskab, som de mener burde føre til kristendommens død.

  Tit er det darwinismen eller evolutionen, som føres frem som våben. Den bedst tilpassede overlever, tolkes som, at individuel egoisme er grundlag for livets kamp. Det er noget med, at den stærkeste løve i flokken sørger for, at det er dens gener, som lever videre i de næste generationer. Det er rigtig vand på den liberalistiske mølle.

  Men faktisk forholder det sig sådan, at det er samarbejde (symbiose) og kommunikative evner, som er grundlaget for evolutionen. Det er de organismer, som er bedst til disse i grunden sociale færdigheder, som bringer deres eget genmateriale videre.

  Så verden er ikke den ubarmhjertige krigsskueplads, som de, der har misforstået Darwin, tror. Det er faktisk sådan, at det er samarbejde og sociale kompetencer, som får slægten til at overleve og samfund til at blomstre. Og det har de kristne være gode til med deres næstekærlighedsbegreb.

  Jesper Hoffmeyer berører dette emne kort i kapitel 5 i sin bog “Overfladens dyb”. Det er en tankevækkende bog med udgangspunkt i evolutionen, som varmt kan anbefales til dem, som savner motion for hjernecellerne.

 5. Af Jacob Selchau

  -

  @Niels Poulsen

  Jeg kan godt forstå at du til tider bliver irriteret på ateistiske debattører. Når folk siger ting såsom at religiøse er dumme og hvad ved jeg, så krummer mine tæer helt op i fodsålerne. Jeg fatter ikke den blanding af stupiditet og uforskammethed, som sådanne ateister kan udvise. Jeg mener som ateist naturligvis at ateister har ret i deres hovedpåstand, men det er ikke en undskyldning for at håne eller nedvurdere andre mennesker for deres tro, og slet ikke for gennem lovgivningen at blande sig i deres tro.

  Men jeg vil altså også påstå at der findes en anden side af det. Vi ser her i diskussionen hvordan andre debattører nærmest gør Radikale til en totalitær kult, der vil ødelægge kristendommen. Der er masser af troende kristne Radikale – Margrethe Vestager er vistnok i blandt dem. Og påstande om at ateister er åndløse. Jeg er selv blandt gode religiøse venner stødt på den opfattelse at ateister i gennemsnit er mindre moralske end religiøse.

  Jeg mener sådan set bare at man som udgangspunkt bør respektere andre menneskers ærlige overbevisning. Der er ingen grund til at nedvurdere hverken religiøse eller ateister. Og jeg oplever alt for ofte at det sker.

  Dette medfører naturligvis ikke at det på nogen måde er forkert at tale for sit eget synspunkt.

 6. Af Jacob Selchau

  -

  PS: Jeg er enig i at en brutal, forsimplet darwinisme er ulækker og i øvrigt aldeles uvidenskabelig.

 7. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ sære sørensen

  Hvorfor beriger du ikke Politiken og Information med dine absure forestilinger og rablerier og befrier os for denne evindelige plagen.
  Der kan du finde sympati og brødre i ånden.
  Men det er måske for kedeligt, for i siger allesammen det samme vås.

 8. Af s fuldt søren sørensen

  -

  Skrevet af Bjørn Sørensen, 3. februar 2013 kl. 18:03

  Har du talt med Gud og hvad sagde han i så tilfælde?
  Hvor ellers kommer dit bevis fra? Tro er ikke bevis, det er idioti for livs-sorg-bekæmpelse indtil beviset!!

  På facebook gør dig venner med “sexyatheist”.co. de har nogle virkelige gode informationer og du vil formentlig kunne lære meget med mindre du kommer tilbage med en mening udover person angreb..Forresten er sexyatheist nemme at komme af med igen, modsat den Amerikanske evangelier jeg mødte i Thailand i 08 og som jeg var så dum at give min orginale email efter et venskab af falske gaver af et Rolex fra ham! Ham og konen skal nok finde ud af holde kontakten ved live uanset hvor mange hundrede spam meddelelser. Jo religion er opium for folket her, og i USA ren betaling!

  Kun at diskutter med dem men er enige i ligesom du og mange borgerlige feje ønsker, er nytteløs propaganda for mig og beviset på hvorfor i fejler-nemlig at i ved i tar fejls mht det meste! At du sammenlægger økonomisk ligestilling via socialisme(og kommunisme i rusland, som er “fortidsfærdige” ide´er.. Socialismen idag er ny og anderledes og er Danmarks eneste lønmodtagere garant nu!). over ikke religion til grund for umenneskelig adfærd er altså dummere end en 8 årige der ser Arctic ring og en isbjørn der svømmer bag glasset for første gang og tror at den ikke bliver stoppet-som jeg så idag, det var måske dig?
  Husk at relater til emnet ellers lad vær at kommentere tak…
  Hellig tre enighed!

 9. Af Henrik Knage

  -

  Jamen det tror jeg da også godt jeg kunne savne – en jul uden “præst” – en jul uden reklamer – en jul uden politikere – kan I blot tage på ferie året rundt – I er kun en byrde for samfundet – en selvbestaltet Gøg i en gøgerede, en redeparasit, en snylteplante uden egentlige rødder – en plante der viser sin skønhed hvert 4. år og så frasiger sig ethvert ansvar for åbenbringen, i form af valgflæsk.

 10. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Kathrine Lilleør

  “Hvor er det dog inderligt ligegyldigt, hvad Grosbøll, Lindhardt m.fl. vil kalde sig selv. Hvor er det rasende underordnet om, hvilken kirkelig retning man bekender sig til, når den eneste retning, der folkeligt efterspørges er vejen fra hoveddøren hen til en kirke, hvor der forkyndes, så det siger en noget.”

  Jeg tror, at det store flertal af danskere, som bruger folkekirken til dåb, konfirmationer, bryllupper og begravelser er bedøvende ligeglad med ‘troen’ og ‘det religiøse’, men bare vil se et ritual, de (gen)kender.

 11. Af kim olsen

  -

  sørensen

  Man kan ikke både være buddist, agnostiker og ateist.

  Du vrøvler som sædvanlig!

  sørensen, du er en uvidende klovn!

 12. Af Jesper Høegh

  -

  Kristendommen

  er min kulturarv – min opdragelse –
  – til videreførelse i mit liv og mine efterkommere –
  hvad andre har af meninger om min TRO – er deres problem.

  I en tid hvor der er KRISE – på materielle goder – er utallige mennesker – blevet hylende – ynkelige – højtråbende til det ulidelige.

  Hvad er det de forventer af det vedholdende råberi – hvis
  det er flere økonomiske midler – så tag en brat opvågen til virkeligheden – der er ikke flere midler – bunden er
  nået.

  Plej Jeres psyke – tag en tur i Kirken – få sjælefred –
  bagefter kan i tage på et af Hospitalerne – Plejehjemmene –
  besøge de glemte – hårdt ramt af sygdom og livets genvordigheder – der er brug for Jer – ikke jeres utilfredshed og råberi.

  Vi skal alle dø – ikke en nyhed – men vi mister alle en
  af vore aller kæreste- igennem livet – hvor findes trøst – indfølingsevne – i den svære tid-
  i den Danske Folkekirke.

 13. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Jesper Høegh, 4. februar 2013 kl. 10:28
  ….Helt korrekt at kirken nok for et meget lille antal gør et stykke arbejde for nogen der. Og den kunne udmærket godt laves om til at være specialist på dette humanistiske område. En blandet Sygplejske og psykolog med godt hjerte hjerte og lytteevner.

  Så kan det kirkelige pjat blive frasorteret over på det private arbejdsmarked som i USA, til fri betaling og brug. Dette var et fornuftigt frasalg af et nationalklenodie!

  olden du er en uvidende klovn!
  Skrevet af kim olden, 4. februar 2013 kl. 09:11

  …Nu er “bekender mig til gode intentioner” jo til din store måbende forståelse et andet ordspil end “bekender mig til troen”.

 14. Af Axel Eriksen

  -

  @ Niels Juul Hansen!

  Det er måske ikke helt ligegyldigt, hvad biskopper og præster (f.eks Lindhardt og Grosbøll) siger. Mange har vist meldt sig ud af Folkekirken sf den grund.

  Det er godt nok snart 30 år siden, jeg selv gjorde det – men tiltagende erkendelse af manglende tro og øget politisering blandt prælaterne og en “kirkeminister” med lidt kontroversielle holdninger – er vel heller ikke en anbefaling for et fortsat medlemsskab!

  Når jeg kommer i en kirke ved de særlige begivender, som du nævner, er det kun af ren imødekommenhed overfor de direkte involverede – heldigvis kun med års mellemrum.

  Men genkendelsen af ritualerne kan jeg nu godt li`!

 15. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Axel Eriksen

  Beklager – men jeg kan desværre ikke være uenig med dig denne gang! :-)

  “Men genkendelsen af ritualerne kan jeg nu godt li`!”.

  Ja, især begravelser, hvor kirken sørger for, at det foregår på en meget værdig måde. For mange ikke-troende, som har fravalgt folkekirken (som blandt andre undertegnede) mangler der alternativer, der er lige så smukke.

  M.h.t. konfirmationer tvivler jeg meget på, at de for de unge mennesker har noget med tro at gøre. Nærmere det store gavebord efter turen i kirke!

 16. Af Maria Due

  -

  Hvis vi ikke lærer eller forstår det fra barnsben, går det efterhånden op for de fleste af os, at ritualer kan have stor betydning og være med til at lindre og skabe sammenhæng. Dette er meget væsentligt.

  Kirken er der, når vi har aller mest brug for den, og det gælder også os, der nok er døbt og konfirmeret, men ikke har nogen egentlig religion. Kirken er nærhed og perspektiv samt århundreders erfaringer med os danskere i nødens stund. Derfor stimler folk også i kirke, når der sker større tragedier, som de har svært ved at magte.

  Hvis man tror, at en sygeplejerske eller psykolog kan overtage den sjælesorg, som en god præst og kirkens ritualer yder, er man enten meget ung eller usædvanlig overfladisk og uvidende, og ingen af delene giver en ret til at tromle hen over andre med bodega-filosofi.

 17. Af Frode Laursen

  -

  Preben F1 Jensen skrev, d. 2. Februar:

  “Så nu prøver visse politiske og journalistiske grupperinger selvfølgelig på at latterliggøre at nogen tror mere på Gud end på Marx, Lenin, Stalin og Mao. Og mere på en Skaber og overmenneskelig intelligens end på Marianne Jelved og hendes medsammensvorne.

  Een ting er ihvertfald sikker, det var med kristendom vi fik opbygget et rigt og civiliseret samfund. Med rød og radigal “tænkning” vil vi ende i det modsatte, nemlig et fattigt, åndsforladt, ondsindet og barbarisk samfund.”

  En alvorlig tankevækkende kommentar og mening i relation til ovenstående finder jeg på sin plads at gengive her. Ordene er sagt af den kontroversielle kristne forkynder Moses Hansen.

  SUPER BOWL
  “I nat blev den amerikanske Super Bowl spillet. Det handler om amerikansk fodbold, hvor sæsonens to bedste hold i USA spiller om det endelige mesterskab.

  Der kan bruges mange målestokke til at vise, at verden er af lave. Vi behøver kun et flygtigt blik over verden for at se, at verden er et synkende “Titanic”. Men bare et lille glimt fra denne sportsbegivenhed understreger yderligere en syg verden. En reklame på 30 sekunder koster 22 millioner kroner at sende. Og det koster ca. ligeså meget at lave den. Altså ca. 40 millioner kroner for 30 sekunder på tv.

  Prøv du at tælle til 30. Når du er færdig, skal der betales 40 millioner reklamekroner – i et samfund der er tæt på bankerot og har millioner af fattige og hjemløse. Jeg kan kun bede: “Herre Jesus, kom snart tilbage. Vi har brug for nye himle og en ny jord.”

  Til jer, der mener, at jøderne har stjålet nationen fra palæstinenserne vil jeg sige: Hvis der havde været et folk, som i den næsten to tusinde år periode, hvor de fleste jøder levede i landflygtighed, og der derfor ingen israelsk regering eller præsident osv. var – som havde gjort landet til deres med sprog, hovedstad, flag, nationalsang, regering, præsident osv., så kan jeg forstå, hvis det folk i dag oplevede, at nogen havde taget deres land. Men et sådan folk har der ALDRIG VÆRET i den to tusinde år periode, jøderne har levet blandt nationerne.

  Der har aldrig eksisteret et arabisk/muslimsk Palæstina som nation. Kejser Hadrian ændrede Judæa til Palæstina i år 133 på grund af sit had mod jøderne. Han ændrede faktisk både landets og hovedstadens navn, som han troede, skulle blive én gang for alle. Jerusalem blev til Ailea Capitolina.

  Landet og byen har ventet på dets rette borgere i to tusinde år. Nu er de hjemme – og kommer stadig hjem. Den bedste tid venter dem i takt med at de møder Jesus som deres Messias.”

 18. Af Axel Eriksen

  -

  @ Niels Juul Hansen!

  Hvad skal det ende med? Vi kan vist slet ikke blive uenige lige på der her punkt:)!

  Og dog. Ikke alle begravelser er lige værdige. Den dag min ældste faster skulle begraves, var der to begravelser på samme dag i den pågældende kirke. Præsten holdt begravelsestalen for den anden, der først skulle “i jorden” en time senere.

  Det var ikke værdigt!

 19. Af Maria Due

  -

  Axel Eriksen, det var en menneskelig fejl, måske nogle stykker papir der blev forvekslet på en travl dag, og sådant kan ske for enhver.

  Hvis nogen havde taget sig sammen og diskret hvisket det i øret på præsten, ville fejlen sikkert hurtigt kunne være blevet rettet. Det var uværdigt, at det ikke skete.

 20. Af Erik Larsen

  -

  Om få år vil det desværre ikke være almindeligt at finde en “troende præst”. Med en muslim/Sareen som minister m.m. vil det nok blive særdeles svært at finde præster der minder om dem vi havde i 50.60,erne m.m.
  Mens de unge danskere ser “borgen”, “sex and the city” og drikker café latté samt finder sig i DR og en mr. Blackmann! SÅ KAN DET KUN GÅ NEDAD BAKKE – som det jo også gør rent økonomisk, politisk m.m. i gamle, lille , gode Danmark.

 21. Af Axel Eriksen

  -

  @ Maria Due!

  Tjah, jah, det var uværdigt, at det ikke skete!

  Har du nogensinde prøvet at hviske “diskret” til præsten på 10 meters afstand under en kirkelig handling?

  Nej vel!

 22. Af Maria Due

  -

  Axel Eriksen, det var nu heller ikke det, jeg forestillede mig.

  Hvor mange sekunder tager det at gå ti meter? Ikke mange, og inden man er fremme, er præsten klar over, at der er noget rivende galt. Men de pårørende foretrak altså at sidde som en flok får og siden fortælle, hvordan præsten gjorde sig selv til grin.

  Der kan foregå et værdiladet spil mellem præst og pårørende under en begravelsestale. Jeg har selv oplevet det flere gange og en af dem siddet på forreste række i et kapel og set, hvordan en afdød mors to børn så ud, som om de havde vundet i lotteriet, hvad de også havde, mens det tredje “barn” var meget berørt af andre grunde, og præsten instinktivt opfattede situationen og rettede sin tale til vedkommende, givetvis også ændrede den. Fra den kant flød tårerne i rigelige mængder, og bagefter var der intet fælles “gravøl”. Det kan ellers være en meget god oplevelse.

  Nuvel, det var en konservativ præst, som den stedlige biskop længe bekæmpede, fordi han ikke var socialdemokrat.

 23. Af Jesper Høegh

  -

  Gå i Kirke for at behage – ja hver sin lyst – når det var en ældre Faster – må døtrene/børn -kusiner- være de –
  der skulle nyde synet af Onkelens tilstedeværelse – hvad med at have støttet – end sætte sig 10 meter væk.

  Når Præsten holder en forkert tale – er det åbenbart for enhver – den pågældende familie er ham totalt ukendt.

  Hvad med at have hilst på forinden Ceromonien –

 24. Af Axel Eriksen

  -

  Uha, uha – det var vist et minefelt, jeg der bevægede mig ind i!

  Nu var der ingen døtre/børn og kusiner!

  Onklens tilstedeværelse var ikke for at promovore sin egen tilstedeværelse – derfor lidt afstand!

  Det er åbenbart vanskeligt at forstå!

  Men forståelse er i modsætning til “tro” to forskellige begreber!!!

 25. Af Axel Eriksen

  -

  Jeg har bekendt mine “synder” en gang for alle i en kirke. Søndagen efter min konfirmation!

  Alle de andre, jeg har begået i de snart 50 år siden, har jeg bekendt for mig selv og givet de “krænkede” en uforbeholden undskyldning!

  Mærkeligt, at jeg aldrig har behøvet en “mmellemmand”!!

 26. Af claus aagaard

  -

  Så fint skrevet, og en dejlig afmontering af etiketter som adler og dadler.

 27. Af Axel Eriksen

  -

  @ Jesper Høegh!

  Onkelens tistedeværelse – fasters mand – på første række ville nok have påkaldt sig en del opmærksomhed!

  Han havde på det tidspunkt været “under mulde” i 30 år!

 28. Af Axel Eriksen

  -

  “tistedeværelse” skulle natuligvis have været “tilstedeværelse”

 29. Af Axel Eriksen

  -

  Jeg tror i øvrigt, at Lilleør godt kan tillade en lille joke/anekdote på sin blog! Så det prøver jeg.

  Manden, der var fyldt 100 år, fik det traditionelle spørgsmål fra den udsendte journalist:

  Kan de forklare, hvorfor De er blevet så gammel?

  Svaret: Jeg har altid troet på Gud, gået i kirke hver søndag, bedt min bøn hver aften, aldrig taget gudsforagtende eller utugtigte ord i min mund – desuden har jeg aldrig hverken drukket alkohol, røget eller haft intim omgang med kvinder!

  Så pludseligt er der et højt brag og megen rabalder udenfor – efterfulgt af en sand byge af eder og forbandelser.

  Hvad sker der dog spørger journalisten.

  Svaret: Det er bare min gamle far, der er kommet døddrukken hjem fra bordellet – og nu er faldet og har tabt sine cigaretter. Sådan er det hver dag!

  Enhver bliver salig i sin tro – eller mangel på samme!

 30. Af Niels Poulsen

  -

  @Axel Eriksen

  Det er da en meget sjov historie om en far på 120 år eller derover.

  Men faderen er nødvendigvis ikke en synder i Guds øjne, omend han nok er det i sønnens øjne. Gud er ikke en streng dommer. Dem har vi nok af på jorden! Nej, han er som en kærlig far. Det var jo Luthers positive opdagelse. “Synd tappert …” sagde han. Man kan som menneske ikke undgå at synde, så man kan lige så godt gøre det med manér, eller i hvert fald ikke skamme sig over det. Guds nåde og kærlighed er heldigvis større og stærkere end menneskets synd. Så jeg er næsten sikker på, at den dydige søn får selskab af den “syndige” far i Paradiset. Nok til sønnens store fortrydelse.

 31. Af Palle Johannesen

  -

  Kære Kathrine

  Det var dog en herlig afslutning på din blog… og tankevækkende.

  Hvert år den 26. dec. samles storfamilien i min familie til julehygge.
  Jeg fik ved den lejlighed at vide, at min niecé’s ælste datter i øjeblikket går til konfirmationsforberedelse.
  Jeg spurgte så min niece, som også er mit gudbarn, hvad hendes ælste datter nyntes om at gå til præst.
  Hun svarede, at det virkede til at være meget spændende. Der var mange aktiviteter for de unge mennesker. Der var bl. a. rollespil i kirken og man havde været i internat med 2 overnatninger og mange praktiske opgaver.
  “Jamen så må I da have en kvindelig præst”? sagde jeg så til min niece.
  Hun viste mig blot V-tegnet, som her betød 2 kvindelige præster.
  Det morede vi os meget over.

  Det skal siges, at jeg kender flere dygtige mandlige præster, men de kvindelige præster er uvurderlige for den danske folkekirke.
  Jeg ønsker blot for Mejdal Sogn, at man vælger en kvindelig præst.

  Jeg kan ikke undgå at lægge mærke til, at de præster og teologer, som du omtaler kritisk i din blog, alle har drengenavne.

  feb. 2013.

 32. Af Henning Nielsen

  -

  Kære deltagere i denne tråd. Jeg vil ikke, i denne omgang, kommentere direkte på Katrines kronik.
  I stedet vil jeg tillade mig at anholde den bemærkning, der kom her på bloggen først i forløbet, nemlig den, at en blogger skrev:
  GUD SIGER … Hvad er det lige Gud siger. Jo, jeg ved godt, at man, igen og igen kan læse i Den hellige Skrift: Så siger herren … eller GUD sagde …
  Men jeg vil nu alligevel tillade mig at være lidt heretisk og sige: det er jo ikke GUD, der siger noget, det er mennesker, der skriver!
  Og her er der, synes det mig, en uendelig forskel.
  Det er ikke nyt, hvad jeg siger, men det behøver det jo ikke at blive mindre sandt af!
  Man kan ikke debattere/diskutere med mennesker, der står og vifter med “Bogen” og råber: GUD siger … !

 33. Af georg christensen

  -

  En “troende”, “prædikant” (præst), kan nok også bruges?. Hvad betyder “det” så?. Et enkelt “individ”, som i flok sammenhæng, forsøger at “proffilere sig selv”?.

  Hvis “jeg” skal være helt “ærlig”, så forstår jeg ikke “jeres” (prædikanternes) selvforherligelse.

  Til “jer alle”, kan jeg kun udtrykke min foragt, overfor jeres “selvforherligelse”.

Kommentarer er lukket.