Borgen, Messerschmidt og Krarup

Af Kathrine Lilleør 75

Opildner man til svenskerhad, når man viser Gøngehøvdingen på DR? Opildner man til DF-flugt, når man sender Borgen på DR?

Min lilletås-fornemmelse siger mig, at såvel Morten Messerschmidt som Søren Krarup vil være irriterede over spørgsmålet. De vil nemlig begge klappe i bløde politikerhænder, hvis DR igen igen igen bevægede sig ud i en filmatisering af den uforfærdede Svend Gønges fædrelandskærlige bedrifter. Gøngehøvdingen ville være helt i orden, hvorimod Borgen er i allerstørste uorden. Krarup mere end antyder, at Borgen kan drages til ansvar for angrebet på Lars Hedegaard, og Morten Messerschmidt argumenterer for, at Borgen har meddelagtighed i drukballaden i Prag. Alt ondt kommer med andre ord fra DR’s røde lejesvende, se selv Borgen, og man ser, hvordan.

Både Messerschmidts og Krarups raseri udgår fra den antagelse, at nogen kunne tænkes at opfatte Borgen som virkelighed, men i deres vrede overser de, at det er en synd, de selv begår. Borgen er jo netop ikke virkelighed, men er en politisk fantasi, der hvis den ligner noget som helst i den virkelige verden, så vil det mest af alt være Ny Alliance. Især Ny Alliances forestilling om at være et politisk parti. Et politisk fatamorgana, der floppede, fordi partiet var mere fantasi end virkelighed. Borgen er først og sidst en politisk spændingsserie, hvor der er onde og gode, og hvor de gode er lidenskabeligt optagede af at gøre det gode. Magten er alene et instrument. Magten er ikke interessant i sig selv, synes de gode. De vil sandelig kun magten for at gøre godt for alle andre end sig selv. Det kan godt være, at Borgens gode politikere undertiden kunne ligne noget fra Det Radikale Venstres gruppeværelse, men det er ligemeget. Den folkelige appel ligger i, at vi så frygtelig gerne vil ledes af gode mennesker. Eller dog i det mindste mennesker, vi kan spejle os i, og hvis fejl, vi kan tilgive. Det er plat umuligt at lave en spændende politisk serie, opsætte et teaterstykke eller skrive en roman, hvis man ikke må have lov at spille på disse strenge. Nogle skal jo være de onde. Det bliver så i karikeret form i Borgen især de indvandrer-kritiske. Herregud, er det nu så slemt? Ville det faktisk ikke være slemt, hvis de indvandrer-kritiske var heltene? Jeg kan huske en periode i historien, hvor man strøede stjernestøv ud over indvandrer-kritiske holdninger.

Jeg synes, at Krarup og Messerschmidt skulle købe en kasse tudekiks og sende dem rundt med DF’s medlemsblad. Hermed jeg vil tro, at to højrøstede Borgen-kritiske bestyrelsesmedlemmer i DR’s bestyrelse også får tiltrængte kiks med posten. Den almindelige danske tv-seer har ganske rigtig bredt set utrolig dårlig smag, når man tænker på, hvilke udsendelser, der opnår højest seertal. Men det giver på den anden side en vis træning i at sondre mellem fjernsyn og virkelighed. Jeg er ikke i tvivl om, at der er mange af DF’s vælgere, der holder med Birgitte Nyborg søndagaften og stemmer Pia Kjærsgaard til næste valg. De har nemlig stor træning i at kende forskel på fantasi og virkelighed.

For virkeligheden er, at havde vi ikke i en årrække haft Dansk Folkeparti til at problematisere indvandrer-problematikken, så havde det stået endnu dårligere til med integrationen. Det skal Dansk Folkeparti alias Pia Kjærsgaard have stor tak for.

Ligesom DR skal have tak for, at man endnu en gang har produceret en tv-fortælling om Birgitte Nyborg, der formår at samle nationen.

75 kommentarer RSS

 1. Af Arvid Holm

  -

  Store dele af befolkningen er så følelsesbetonet, at den er stærkt påvirkelig af empatisk manipulation?

  Når vi ser naturfilm i TV om skovmus, kan vi leve os ind i musenes liv.
  Vi får empati for musefamilien – vi føler os som en del af musenes fællesskab.
  Ræven bliver et hårrejsende væsen, når den uden nåde slagter løs på fællesskabet af mus og TV-seere.

  Omvendt får vi empati for rævene, hvis filmen følger rævefamilien.
  Vi føler os som en af rævene.
  Vi glæder os, når mutter ræv får fat i et par mus, så vore søde hvalpe får lidt mad.

  Mange mennesker er meget modtagelige for en sådan manipulation, der får dem til at føle med nogen eller noget.
  Med empatien vælger de side.

  Rækkefølgen af manipulationer er væsentlig.
  Empatien for rævene bliver mere forbeholden, hvis man ser musefilmen før rævefilmen – og omvendt.
  Manipulationen virker allerbedst for musene, hvis rævefilmen censureres helt væk.
  Hvis TV hovedsageligt viser film, der pådutter TV-seerne et fællesskab med radikale mus, vil fællesskabet af radikale mus få øget tilslutning.

 2. Af Arne Rud

  -

  Der er ingen hjemlandstoner hos De Radikale, de europæere, der er heller ingen gymnastikforeninger med morgensang hos Socialdemokratiet, kun firmaidræt, men Kresten Kold hentede filosofiens vugge i Smyrna, trak vuggen i land i Trieste, gav den jul og trak trækvognen til Frederiksstad, Tønder, Ribe og Ringkøbing og begyndte at undervise forældre derhjemme.

  Fredriksstad fik hobbybutikker i stuer, Ribe og Tønder konkurrerer om at være Danmarks mest foreningsrige by i forhold til antal af indbyggere, forhaver i Sydslesvig er velholdte, vandrelærere med en grøn botaniserkasse underviste ved Tønder Seminarium, der var tegneblyanter i filosofiens vugge til tegnelærere ved Ribe Seminarium og værkstedslærere ved Esbjerg Seminarium kom i lære som bogbindere; trækvognen blev sat i laden på Højtofte ved Rækker Mølle i Sædding Sogn, her fandt Søren Kierkegård den.

 3. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Arne Rud…….

  Du udtaler dig jo aldrig om konkrete emner. Hvad går dine skriverier egentlig ud på? Hvad er meningen med dem hvis der er nogen?? Spilder du ikke både vores tid og din egen?

 4. Af S. Aaby

  -

  Fuser 1 bor du her på b.dk få dig et liv.
  Du køre altid i samme rille prøv at vende pladen.
  Dit sortsyn er sgu til en griner du må kunne bruges til hospitalsklovn.

 5. Af S. Aaby

  -

  Få dig et liv f1 du kommer med det samme sortsyn lige meget hvad det er for en bloks.

 6. Af Ole Skovgaard

  -

  @Arne Ruud, Esbjerg Højskole sangbogen, landbetjenten kornmarken med solen i ryggen husmoren der klasker frikadeller sammen i “Spise med Price”.

  National regnskabet der bliver klasket sammen på Tulles lommeregner uden – tast, sammen med budgettet som skrider bagom Skole skibet Georg Stage på bagbord Halse, mens Grundtvig holder en tale om personlig frihed inden han skrigende springer overbord og politikerens popularitet når uanede højder + et genvalg med største personlige stemmetal.

 7. Af Benny L. Nielsen

  -

  1:”For virkeligheden er, at havde vi ikke i en årrække haft Dansk Folkeparti til at problematisere indvandrer-problematikken, så havde det stået endnu dårligere til med integrationen. Det skal Dansk Folkeparti alias Pia Kjærsgaard have stor tak for.”

  Den påstand må du længere ud på landet med. Herfra hvor jeg sidder forholder det sig lodret omvendt.

 8. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Henrik Petersern

  “Tænk, her gik jeg og troede, at partiet hedder Liberal Alliance, men da Lilleør kalder partiet for Ny Alliance må det jo være korrekt.
  Præster kan jo ikke tage fejl, vel?”

  Liberal Alliance startede som Ny Alliance, Henrik Petersern, men alle kan jo tage fejl!

 9. Af Ole Frank

  -

  @Rasmus Vestergaard

  Preben JensenH og Bjarne Munk Christensen og Erik Larsen er højest sandsynligt den samme troll og antitroll.

 10. Af Ole Frank

  -

  Arne Rud

  Kogekonen i Øster Bavelse vasker penge for den lille Arthur ved det runde bord i Højskolesangbogens sidste vers. Herefter spiser Motorvejen taksameteret på braklægningsjordens 5. ligge(s)år. Derfor kommer håndboldholdets håndbold til at ligge på tværs i et skudår.

 11. Af Rasmus Vestergaard

  -

  Ole Frank. Jeps, og mange flere.

 12. Af Erik Larsen

  -

  Det er virkeligt morsomt! Det sidste nye de hjernevaskede røde bloggere nu har fundet på at bruge – udover deres evige “rascistkort” til alle der bare ligger lidt til højre for SF – at DEM DER IKKE DELER DERES MENINGER – DE MÅ VÆRE SAMME PERSON!!!!! Tak for god lørdagshumor! Jeg er ikke færdig med at grine. Men jeg kan forstå at det ville være skønt for dem hvis de 98% af dem der var uenige med dem i stort set alt blot var 2-3 personer. Men igen må jeg skuffe dem! Berlingske kan bevidne at jeg er f.eks. kun een og samme person og de har alle mine ønskede oplysninger.
  Sorry, men jeg griner stadigvæk.

 13. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Erik Larsen

  Her er vi enige.

  Der findes kun én – the one and only – Preben JensenH.

  Ingen over – og ingen ved siden af, når det gælder dommedagsprofetier og Marianne Jelveds indflydelse på dansk politik! :-)

 14. Af Henrik Knage

  -

  Er der ikke bare ved at gå for meget Matador – og for meget monokel i den her debat? Messerschmidt er nærmest født med monokel, desværre 30 år for sent – Krarup 120 år for sent – beklager, løbet er kørt. Jeres aners sædceller døede på opløbet i en obskøn fantasirus – og afslutning på noget levedygtigt afkom.

 15. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Henrik Knage……. hvad med at få sovet branderten ud? Dine platte, kyniske og gadedrengeagtige kommentarer bidrager ikke til nogen form for konstruktiv debat. Kom igen når du er ude af hashrusen eller hvad det er du har indtaget?

  For lige nu er du jo ude af stand til at fatte, at Messerschmidt og Krarup advarer mod et EU der er i gang med at ødelægge millioner af europæeres fremtid. De græske tilstande med enorme forringelser af alt med almindelige menneskers økonomi, velfærd og tryghed breder sig jo overalt i de 27 lande.

  Du skøjter jo også hen over at tusindvis af danskere allerede har fået deres livsglæde, familieliv eller hele tilværelse smadret af politiske, bureaukratiske, økonomiske, sociale og sundhedsmæssige overgreb og svinestreger.

  Nogle af kommentarerne herinde er jo utrolig stupide og afstumpede, f.eks. S. Aabys, der reagerer på påvisning af skøre, barbariske og dødbringende tilstande på visse hospitaler med noget snotdumt ævl om hospitalsklovne.

  Du er forhåbentlig over det niveau i ædru tilstand.

 16. Af Arne Rud

  -

  @PREBEN JENSEN, 23. februar 2013 kl. 07:00. – Læs Snedronningen af H.C. Andersen: “Roserne vokser i dale”, men trolde elsker pærevælling, se de radiogale i troldspejlet ved kakkelbordet derhjemme.

  Der er ti domkirker her til lands som arkitektskoler, universiteter og musikhuse med et symfoniorkester, 117 provstier med et seminarium, en skolebotanisk have og en musikskole og 2200 sogne med en skibsklokke, der holder troldtøj fra skib, sogn og skole.

  En sogneskole er en hobbyskole med skolehaver, skolegården er et legecenter med en friluftsscene, boldbaner, tavler og byggelegeplads, der er brug for byggelegepladser i alle skolegårde jorden om, spørg LEGO. En hobbyskole har en avisstue og et foreningsbibliotek i skolebiblioteket; en hobbyskole med hobbyforeninger bruger biblioteksbussen som rejsende hobbyskole, der besøger venskabsforeninger i andre egne og lande med præst og degn som rejseførere.

 17. Af Jesper Høegh

  -

  Mystiske Kroppe – Kroppens Mystik –

  EN serie – der er SEVÆRDIG – ikke en underlødig serie
  der er fremstillet af en halvstuderet KOK – der optræder
  uafladeligt – på det tvangsfinancierede medie -.

  Til Benefice for den Radikale FLØJ – har ikke så
  få indvandrertilhængere –

  den gruppe har altid haft magt – UFORTJENT –

  den mystiske krops hjernecelle placering – !

 18. Af P Christensen

  -

  Hvorfor dog denne ensidige kritik, forhånelse og stigmatisering af en minoritet, DF´erne ?
  Ligesom kritik af fascisme og stokkonservatisme er bandlyst, når den eksempelvis er pakket ind i tussegammel overtro, og især når den udøves af mennesker, der afviger fra os selv i etnictet eller ansigtskulør, bør man primært koncentrere sig om kritik af X-factor og vejret.

 19. Af Arne Rud

  -

  Man må gerne tegne bladene på kundskabens træer, men paradisets have er intet bordel; uden ytringsfrihed ingen forskning, kun pærevælling.

  Der har været 4.800 fagblade uden medlemsdebat her til lands og der er heller ingen hjemlandstoner hos de kultur-radikale, de er europæere, der hugger hovedet af konger og præster, som folkefjender er de forurettede og tåler ingen modsigelse, så blokerer de.

 20. Af Ursula Overgaard

  -

  Der er én virkelighed og én sandhed,
  som viser sig på uendeligt mange måder.

 21. Af Arne Rud

  -

  Vest for Andelsbjergene(Den jyske Højderyg)er sandheden vejen og livet, men skærmtrolde taler med to tunger og drager har flere hoveder.

 22. Af Torben Knudsen

  -

  ()Ligesom DR skal have tak for, at man endnu en gang har produceret en tv-fortælling om Birgitte Nyborg, der formår at samle nationen.()
  Om nogle år vil det gå op for nogle og måske senere for mange hvilket overgreb af dimensioner, der fjerner mennesker fra livet, der her er tale om.Snart kører Borgen m.v. i døgndrift og vi stikker nu og da munden ud af vinduet for at få lidt luft.
  Et uvidende samfund er under opbygning/nedbrydning.

 23. Af Arne Rud

  -

  Jyder er uforfærdege, Jylland er Barndommens Land, spørk Kingo og Brorson.

 24. Af Michael Rugaard

  -

  En rune vel ristet!
  Tak for at vi fik sat tingene på plads her, pastor Lilleør.

 25. Af steen marr

  -

  Min aversion mod svenskere har holdt sig lige siden 1658 efterda skåningene blev anbragt på pæle (spetsades)for at lære svensk over deres drukne opførsel i Helsingør til deres utålelige arroganse.
  Borgen holdt jeg op med at interessere mig for da jeg så den var propaganda for mere muslimsk indvandring og hønsestrik

Kommentarer er lukket.