Amning, vielser og håndtryk

Af Kathrine Lilleør 120

Hvad er argumentet for, at man skal have ret til at amme på restauranter? Hvad er argumentet for, at en censor kun vil give hånd til mandlige studerende? Hvad er argumentet for, at visse præster ikke vil holde gudstjeneste med præster, der kan finde på at vie homoseksuelle? Følelser, følelser, følelser.

Men nogle følelser regnes finere end andre. De ammende kvinders følelser er ikke helt så fine som de religiøse følelser. Og det lille mindretal missionske præster, der føler sig forulempet af homovielser, har mindre fine følelser end den muslimske censor. Følelser har fået en rangorden i det offentlige rum. Følelser, der begrundes i muslimsk tro, har længe haft en urørligheds status. Af utallige årsager. Hvis vi glemmer tegningerne, så var den religiøse følelse allerede inden 2006 omgærdet af respekt tilsat tonsvis berøringsangst. Muslimer, der bad om særlige hensyn i det offentlige rum, blev mødt af tvivlrådig respekt. De havde ikke bare følelser, men religiøse følelser. Men kristne anti-homovielses-præster kan også føle noget, og ammende kvinder har altså også følelser, så vi i den forgangne uge.

Man må føle lige, hvad man vil så længe følelserne ikke insisterer på at krænke den private ejendomsret, overtræder ligestillingsbestemmelserne eller på anden måde tilsidesætter hver enkelt borgers lighed for loven. Personligt har jeg intet imod ammende kvinder på restaurationer, jeg holder mig gerne på afstand af kollegaer, der ikke vil dele alter med mig, fordi jeg vier homoseksuelle, og jeg har ikke det fjerneste problem med, at nogle af religiøse årsager undviger mit håndtryk. Men det er jo dog fuldstændigt ligegyldigt for alle andre end mine nærmeste omgivelser, hvordan jeg har det personligt med disse ting. Helt uantageligt ville det være, hvis jeg krævede, at mine følelser skulle diktere regler såvel som national lovgivning. Der må argumenter til, og de skal kunne gå hånd i hånd med de demokratiske frihedsrettigheder. Ellers er der overhængende fare for, at jeg med mine følelser presser en rettighed igennem, som vil gå ud over andres frihedsrettigheder. De ammende kvinder har lov at føle sig forulempede, men må naturligvis må finde sig i, at visse restauratører i deres virksomheder ikke ønsker amning. Mine anti-homovielses-kollegaer må føle ubehag over præstetyper som mig, så meget de vil, men deres menighedsråd og biskopper må afgøre, om man vil tillade præsten at udelukke andre folkekirkepræster fra gudstjenestefællesskab på grund af teologiske uenigheder. Og en muslimsk censor må give hånd til alle eller slet ingen, for på den måde overtræder han, når han udøver sit censorhverv, ikke ligestillingsbestemmelserne.

Følelser er ikke argument nok i sig selv. Følelser bør ikke give rettigheder andre steder end i hjemmet og fra arbejdsplads til arbejdsplads, hvor man aftaler sig frem til løsninger, der giver mening lige dér.

”Religionen ud af det offentlige rum”, sagde Fogh, da Jyllands-Postens tegninger lå som sten i den demokratiske sko. Hermed gav han den religiøse følelse al for megen ære. Den religiøse følelse er blot en blandt mange følelser, der gerne vil diktere vores love og regler. Man må føle lige, hvad man vil, så længe føleriet holde væk fra lovgivningen.

120 kommentarer RSS

 1. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Axel Eriksen, 23. juni 2013 kl. 08:02

  En Ko-rporal lever ikke af staten men er betalt af private aktøre i DI. At en lesbisk censor er det samme som en i “Is og lam” er forkert. Den ene kommer fra Lesbos som er en ø med konservative dyder og de andre er fra fastland hvor men spiser is og lam men nogengange faster men altid ammer inde døre uden for fremmed mænds øjne ligesom ønskes af de fundamentalistiske kristne MV. her til lands..Jeg siger tving muslimske piger til Cafe amning og de gamle sure mænd til at se på og integrationen vil automatisk komme op i gear….Jeg vil endda så overveje at gå på cafe selv!
  Cafe menuen kunne så også udvides til cafe homo gala……Som jo ifølge Arne rud er yderst sundheds fremende…En cafe homo gala om dagen holder doktoren væk og udsigten kunne forbedres!

 2. Af Niels O

  -

  @Jens Hansen, 23. juni 2013 kl. 11:18

  Q.E.D.
  Go’ underholdning. Mer’ mer’!!!!!
  Jeg skal lige have sat popcornene over….

 3. Af Lars Busk

  -

  “Men sagen er, at amning giver rolige børn – et roligt sind, som barnet bærer med sig resten af livet.”

  Jeg forstår deraf, at du blev fodret med flaske – holdt ud i armslængde.

 4. Af Lars Busk

  -

  Naturligvis skal kvinder da have ret til at amme på enhver kafe, hvis de ønsker det.

  Strengt taget burde de også have en lovhjemlet ret til at føde der.

  Hvad kunne være mere naturligt, end at børn kommer til verden det sted, som i forvejen danner centrum for moderens tilværelse?

  Det burde vel i virkelighden gøres muligt, at de også undfanges der!

 5. Af Lars Busk

  -

  @PREBEN F1 JENSENH

  “Er hr/ fru/ frk S-S mon en feminiseret mand eller en maskuliniseret kvinde?? Han eller hun har påfaldende travlt med at tage de stakkels små kvinder ind under sine beskyttende vinger. (hvide eller sorte vinger?)”

  Han er ej ejegodt menneske, hvis hjerte banker for de små og svage i samfundet.

  Når han ikke udbreder sin livsvisdom på diverse blogge, kan man træffe ham ved indgangen til diverse skoler, hvor han deler bolsjer ud til de yngre årgange.
  Han er imidlertid meget bevidst om deres tandsundhed, så han opfordrer dem altid til at gå med ham hjem og børste tænder!

 6. Af Axel Eriksen

  -

  Vedkommende er forhåbentlig af intetkøn – så der ikke kommer efterkommere!

 7. Af Stig Mikkelaen

  -

  Hvor har du ret, Kathrine Lilleør.

 8. Af søren sørensen

  -

  Røde Mor sidder gerne i bestyrelsen hos Red Barnet, helst som biskop.

  Skrevet af Arne Rud, 23. juni 2013 kl. 06:50

  Bestyrelser af røde mødre der redder børn fra biskopper er fornuftigt…Amning er også godt samfundsøkonomisk via mindre udenlandske fødevare indkøb, fremtidige plastik operationer af bryster MV: Bedst hvis fortsættes uden anden tilsætningsstof til barnets 6 måned. Men Lars Busk er åbenbart ikke stoppet endnu så nok ikke gavnligt efter det 3o år.

  Korporal axel eriksen@
  Ser at du nu har identitetskrise igen over i ASH´s forhenværende indlæg og mener at du nu er Jens Hansen! Er der ingen hjælp at få?

  kocis@ Nu koks i den igen? Socialisme er en kapitalistisk og demokratisk strømning hvis mål er at -80% har så meget lighed som muligt med hårde politiske bedømmelser således at dette opnås. Røde sande er fortaler for ytringsfrihed. Fascisme fortalere for dens indskrænkelse…

  lars busk vist før kaldt formel 1@

  Den sande røde mand hviler i sig selv og behøver ikke at bevise sit værd. Han går ind i et rum og overtager alt med sin udstråling af styrke, sandhed og non laissez faire økonomiske poltiske storhed!

  Jeres specielle fornøjelse og forhold med Coprophagia/Copraphilia syntes jeg er OK så længe det holdes uden for privat ejet cafe´re men også offentlige biblioteker!. Dog mener jeg at lactus nødvendig er OK for spædbørn…Men
  autofellatio MV. burde i beholde derhjemme og ikke udsætte små skolegående for yderligere stress derved!

 9. Af Arne rud

  -

  @søren sørensen, 23. juni 2013 kl. 15:17. – Kommunisme og nationalsocialisme er to sider af samme mønt, spørg Immanuel Kant og Johann Wolfgang von Goethe.

 10. Af Axel Eriksen

  -

  @ søren sørensen!

  Nej, desværre ingen hjælp at få!

  Alt psykiatrisk personale i hele landet er lige nu beskæftiget med så to alvorlige tilfælde, at alt andet må vente til senere!

  Navnene på de to fik jeg dog lokket ud:
  søren sørensen og Jens Hansen(Røde) – God bedring!

 11. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Arne rud, 23. juni 2013 kl. 15:56
  Socialisme er hverken nationalsocialisme eller kommunisme men er idag blot John Rawl´s “in a theory of justice”….

  Each person is to have an equal right to the most extensive basic liberty compatible with a similar liberty for others.
  Social and economic inequalities are tobe arranged so that they are both.
  Dette garanter flest og mest lige muligheder for alle…

  1 “They are to the greatest benefit of the least advantaged(The difference principle”).”

  2. “They are attached to positions open to all under conditions of fair equality of opputunity”

  Socialisme er det modne menneskes frihed til at amme. Naturens love i “foro interno” viser sig derved i “in foro externo”.!

 12. Af Arne Rud

  -

  En skibsklokke holder troldtøj fra skibs-, skole- og radiokor, men der er intet nyt under solen, hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde.

 13. Af Christian Knudsen

  -

  Gud, sikken nogle personer som 68’generationen har avlet! Kommunister, der ønsker Danmark out! b.dk. accepterer denne debat, der ligner “landsforræder-tiden” i 40’erne. Vi ser personer, der kun udgyder, udspyder én eneste ting og det er et had mod DF, der idag jo er det eneste DANSKE parti overhovedet! Mon ikke det er på tide at vågne lidt op kære café-latte´danskere?? Jeres børn vil bare være så OUT om 10-20 år , når muslimerne med hjælp af landsforræderne har overtaget DK.
  Censur , krænkelse af ytringsfrihed ER allerede langt fremme. Den radikale ASH har nok præsteret den værste form for censur ever seen! Man må ikke opponere mod hende!!!!!
  Hvis ikke Holger Danske snart vågner, SÅ er det slut, slut, slut. Læs “kocsiss”, “jens hansen” og lignende der KUN og jeg siger kun ønsker Danmark til DDR-eller IRAN-tilstande. Læs de kvinder, der ikke engang forstår at de bliver rene slaver når muslimerne tager magten. Ingen, INGEN politikere andre end DF prøver bare en ANELSE at værne om vores land! Danskerne må være noget der minder om de dummeste mennesker i verden. “Amme på restauranter” er sgu da det mindste problem vi danskere p.t har.

 14. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Christian Knudsen…………

  Du er ikke den eneste der undrer sig over hvad der foregår, dels i samfundet, og del i danskernes hoveder.

  Hvis de ville, kunne de som ingenting igangsætte en demokrati-bevægelse, en effektiv folke-oplysning, og et nyt parti renset for radigale feminister og pladderhumanister mv. Ja, det kunne gøres gratis, via indkøbsforeninger mv. (når danskerne nu har det sådan at de gerne bruger 100 millioner på at redde en fodboldklub, eller 500 millioner på ting til deres kæledyr……. mens de dårligt nok vil satse en seddel eller et par mønter på at redde fædrelandet). (som konstateret ved flere lejligheder)

  Men vi må muligvis til at indsé at de fleste danskere er så hjernevaskede og vildledte, at det er vanskeligt, eller umuligt, at forklare dem at fredelige og fremsynede demokratiske tiltag er meget bedre end “lappeløsninger” i form af demonstrationer, ballade, optøjer, oprør og revolutioner, som næsten altid ender med at de forkerte kommer til magten, så man opnår det modsatte af hvad der var hensigten.

  Se hvordan det lykkedes for Vaclav Havel at redde velfærden og civilisationen i Tjekkoslovakiet.

  Men venter man med at vågne op, til demokratiet er helt væk, er det som hvis man først begynder at pumpe når skibet er under vand.

  Eller som hvis man først begynder at tænke på brandslukning efter at huset er brændt ned.

  Det er uforståeligt at danskerne flest er blevet så duknakkede, sølle og selvmorderiske (på nationens og de danske familiers vegne, at de er nærmest totalt passive, mens rødnazisterne flittigt undergraver og ødelægger alt.

  Det er virkelig meget underligt.

 15. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  ….. og selvmorderiske ( på nationens og de danske familiers vegne ), at de er nærmest totalt passive, mens rødnazisterne……

 16. Af Bo Kristensen

  -

  Skrevet af Nanna G, 23. juni 2013 kl. 00:11

  “Jamen forretningsdrivende kan ikke tillade sig at sige duer – duer ikke til folk. Så er man dårligt opdraget.

  Samfundet bygger på lighed. Slaveriet er afskaffet. Vi har ikke et kastesystem som i Indien. Vi har ikke busser for sorte og hvide, som man havde i USA.”

  Nanna, du trækker det helt ud af proportioner.Det er voldsomt forkælet. Der er jo ingen der siger at de ikke må være der. De siger bare at de skal opføre sig efter de regler der er på stedet.

 17. Af PREBEN F1 JENSENH

  -

  Hvis indlæg forsvinder efter kort tid, fordi de ikke er tandløse nok, ikke er helt politisk korrekte, ikke lige passer til blogejerens smag, er de så gemt andre steder på i-nettet? Det påstås jo at når noget er sat på nettet, forsvinder det ikke de første mange år.

  Det kunne være sjovt eller interessant med en samling af alle de indlæg som er blevet fjernet fra JPs blogs og andre blogs.

  Et indlæg her, postet i formiddags, er tilsyneladende forsvundet??

 18. Af Kim Olsen

  -

  Bo,

  Nana benytter sig et det retoriskr trick kaldet “The sliding slope”.

  Blandt analytikere og retorikere diskvalificerer man sig selv, når man benytter sig af så fladpandede argumentationsformer:
  Eksempel på fænomenet:
  A. Jeg mener, at straffen for cykeltyverier bør forhøjes.
  B. jamen dermed siger du jo, at der skal være dødsstraf for cykeltyverier, for jo højere straf, jo bedre.

  Alle kan se, at det er en meningsløs måde at argumentere på.

  Nana gør det regelmæssigt når hun løber tør for argumenter, ofte ved at blande Nazi-Tyskland ind i diskussionen.

 19. Af søren sørensen

  -

  KO@
  “(William) Seward would inspire a cow with statesmanship if she understood our language.”
  ? Henry Adams

  Breast milk is better than any udder milk! ~Author Unknown

  While breastfeeding may not seem the right choice for every parent, it is the best choice for every baby. ~Amy Spangler (fædre er ikke gode!)

  Breast Feeding should not be attempted by fathers with hairy chests, since they can make the baby sneeze and give it wind. ~Mike Harding, The Armchair Anarchist’s Almanac, 1981

  My opinion is that anybody offended by breastfeeding is staring too hard. ~David Allen

  Nursing does not diminish the beauty of a woman’s breasts; it enhances their charm by making them look lived in and happy. ~Robert A. Heinlein

  A pair of substantial mammary glands have the advantage over the two hemispheres of the most learned professor’s brain in the art of compounding a nutritive fluid for infants. ~Oliver Wendell Holmes

  There are three reasons for breast-feeding: the milk is always at the right temperature; it comes in attractive containers; and the cat can’t get it. ~Irena Chalmers

  A baby nursing at a mother’s breast… is an undeniable affirmation of our rootedness in nature. ~David Suzuki

  It is only in the act of nursing that a woman realizes her motherhood in visible and tangible fashion; it is a joy of every moment. ~Honore de Balzac

  [Bottle feeding] also made a fetish out of cleanliness, and maybe all the washing and scrubbing has further reduced the pleasure we take in our body and in life. ~Author Unknown

  They who on meare curiositie (where no urgent necessitie requireth) try whether their children may not as birds be nourished without sucking, offend contrary to this dutie of breast feeding and reflect that meanes which God hath ordained as best; and so oppose their shallow wits to his unsearchable wisdom. ~William Gouge, 1622

  No one could give her such soothing and sensible consolation as this little three-month-old creature when he lay at her breast and she felt the movement of his lips and the snuffling of his tiny nose. ~Leo Tolstoy

  O, thou beautiful damsel, may the four oceans
  Of the earth contribute the secretion of milk
  In thy breasts for the purpose for improving
  The bodily strength of the child
  O, thou with the beautiful face, may the child
  Reared on your milk, attain a long life, like
  The gods made immortal with drinks of nectar
  ~Sushruta, translated

  The moment she had laid the child to the breast both became perfectly calm. ~Isak Dinesen

  An honour! were not I thine only nurse,
  I would say thou hadst suck’d wisdom from thy teat
  ~William Shakespeare

  Mother knows breast. ~Author Unknown

  When an actress takes off her clothes onscreen but a nursing mother is told to leave, what message do we send about the roles of women? In some ways we’re as committed to the old madonna-whore dichotomy as ever. And the madonna stays home, feeding the baby behind the blinds, a vestige of those days when for a lady to venture out was a flagrant act of public exposure. ~Anna Quindlen

  What a singular fact for an angel visitant to this earth to carry back in his note-book, that men were forbidden to expose their bodies under the severest penalties! ~Henry David Thoreau

  When we trust the makers of baby formula more than we do our own ability to nourish our babies, we lose a chance to claim an aspect of our power as women. Thinking that baby formula is as good as breast milk is believing that thirty years of technology is superior to three million years of nature’s evolution. Countless women have regained trust in their bodies through nursing their children, even if they weren’t sure at first that they could do it. It is an act of female power, and I think of it as feminism in its purest form. ~Christine Northrup

  There must be reasons why we men are so hipped on breasts as if we’d all been weaned too soon. ~Gunter Grass

  The child, offered the mother’s breast,
  Will not in the beginning grab it;
  But soon it clings to it with zest.
  And thus at wisdom’s copious breasts
  You’ll drink each day with greater zest.
  ~Johann Wolfgang von Goethe

  No one who has seen a baby sinking back satiated from the breast and falling asleep with flushed cheeks and a blissful smile can escape the reflection that this picture persists as a prototype of the expression of sexual satisfaction in later life. ~Sigmund Freud

  In modern consumer society, the attack on mother-child eroticism took its total form; breastfeeding was proscribed and the breasts reserved for the husband’s fetishistic delectation. At the same time, babies were segregated, put into cold beds alone and not picked up if they cried. ~Germaine Greer

 20. Af Jan Weincke

  -

  Nana: “Jamen forretningsdrivende kan ikke tillade sig at sige duer – duer ikke til folk. Så er man dårligt opdraget.”

  Cafeejeren der smider en ammende kvinde ud af sin butik, er sikkert dårligt opdraget. Han kunne – strengt taget – også være traumatiseret af hændelser i hans barndom/ungdom, som gør at han ikke kan bære at se en ammende kvinde… Søgt? Ok, så lad os bare antage at han simpelthen er godt gammeldags bonert.

  Og hvad så?

  Forretningsdrivende har alle dage sagt “duer – duer ikke” til deres klientel:

  Restauranter der forlanger jakke og slips…

  Natklubber der, udover din alder, vurderer dit udseende, din etnicitet, og hvor meget alkohol du har indtaget før de (måske) lukker dig ind..

  Butikker, der ikke vil have påvirkede folk inden for dørene..

  osv osv.

  Nogle af disse ting er der sikkert lovgivet om, men langt de fleste følger blot den almindeligt accepterede sociale “code” for såkaldt anstændig opførsel.

  Reglerne laver etablissementerne, må man formode, for at sikre at deres kunder kan have det rart, ikke kommer til skade, og forhåbentlig ikke kommer til at genere hinanden. Der kan være mange andre grunde – pointen er, at der er masser af regler for hvordan vi skal opføre os, når vi bevæger os inden for døren i andres, eller i offentlige, huse.

  Her må du ryge, her må du ikke – her må du gå, her skal du stå. Her må ikke siddes, her må ikke løbes, her må ikke medbringes tasker, mad og drikke, her må ikke overskrides en linie, her skal du vente i kø, her må du ikke blotte dit bryst, her må du ikke blotte din røv. Her kommer du ikke ind i badetøj..

  I mit hus er det mig der sætter reglerne, ligesom du sikket selv har visse regler i dit hus, som du ønsker dine gæster indordner sig under.

  Ligesådan med cafe-fatter. Hans hus, hans regler. At han vælger at holde døren piv-åben, så folk bare kan vade ind, er vel ikke det samme som at ALLE ‘bare’ har ret til at være der?

  Et ungt par der går lovligt meget i flæsket på hinanden..

  En fulderik der sidder og råber..

  En farligt udseende type, med rygmærke og tatoveringer i ansigtet..

  En erklæret nynazist, med armbind..

  En topløs kvinde..

  En topløs mand..

  En religiøs person der ønsker at forkynde til forsamlingen..

  Der kan være mange typer, man som ejer af et etablissement, af forskellige årsager, ikke ønsker indenfor sine døre, eller hvis adfærd man som minimum ser sig nødsaget til at regulere, på en case-by-case basis, eller mere generelt.

  Men hvis vi skal sætte offentlige regler for, hvem og hvad man skal stå model til som cafe-ejer, så tror jeg vi, udover et drastisk fald i antallet af cafeer, kommer til at opleve at skråplanet bare hælder endnu mere, i en tid hvor regler og forordninger der skal regulere vores adfærd, er blevet modus operandum.

  Jeg er stadig enig – At nogle ikke kan bære at kigge på en ammende kvinde, og vælger at frabede sig den slags, virker – i mine øjne – forkert. Dårlig stil, åndelig forhudsforsnævring eller hvad ved jeg, men heldigvis er der jo så mange andre cafeer, og langt de fleste af dem er meget mere tolerante, end de få individer der er fokus i sagen..

  Hvis problemet var mere generelt – at ammende kvinder blev jaget på flugt på gader og stræder, så var det nok på tide at tale om at lovgive, men sålænge det drejer sig om nogle få kropsforskrækkede personer, er det så ikke liige at stramme den?

  Er virkeligheden ikke nærmere sådan, at langt størstedelen af alle mennesker i dette land fryder sig over småbørn, ønsker mødrene tillykke og ønsker at hjælpe – rejser sig i bussen, hjælper ind og ud med barnevogne osv..? At restauranter, butikker OG cafeer ofte indretter specielle faciliteter, netop til kvinder og familier med småbørn?

  Selvfølgelig er der hår i suppen engang imellem, men sådan er det vel at være menneske? Vi kan vel ikke forvente, at alle altid skal tage imod os med åbne arme, i enhver situation? Nogle gange møder vi folk, der mener og tror noget helt og aldeles andet en vi selv gør, og så er det op til os hvordan vi reagerer på det.

  I lyset af det forsvindende lille antal cafe-ejere, der i efterfølgende rundspørgsler udtrykte en lignende holding til amning, får hele sagen et skær af overreaktion.

  Nuvel, så er han dårligt opdraget. Dem er der mange af… og det må de vel selv om?

  Kan vi så ikke godt komme videre nu?

  Kh

 21. Af Henrik Knage

  -

  Nu har vi så fået “underbuksemennesker”, samt “netundertrøjemennesker” og mins tro også “forlygtemennesker” hvor nogle lyser op i luften, andre direkte ned i jorden, og andre igen ud til siden.
  Der har altid været streng lygtekontrol her til lands, men vist aldrig bare fordi de går på café.
  Gud ved hvad det næste bliver?

 22. Af Henrik Knage

  -

  Den her debat om håndtryk, og amning har, desværre en tendens til at lande i ”dem og os” eller ”dem eller os”. Men det vil den nødvendigvis gøre, hvis man hele tiden lukker øjnene for problemet – og lader stå til (en dansk tradition).

  Der er vist ingen tvivl om, at de fleste tror traditioner er ”noget” der bare ”er” – det er det ikke – mere.

  Der er vist heller ikke den store tvivl om, hvad hele øvelsen går ud på, i begge sager, nemlig at implementere muslimsk tradition i lovgivningen, på bekostning af dansk tradition.

  Hvis man bare er sig selv det bevidst, kan man derefter begynde at sige: Rend mig i traditionerne!
  Vel vidende, at det så kan være for sent.

  Håndtrykssagen er et bevidst forsøg, via lovgivning, at få sat muslimske fodaftryk – det samme med ammesagen.

  Hvis det er det man vil, så lad være med at gøre noget, fordi så sker det nemlig helt af sig selv – og der følger mere med – spørg Sverige!

 23. Af Nanna G

  -

  Kim Olsen synes ikke om min argumentation. Selv bruger han stråmand – er det bedre?

  Skal vi være historieløse eller lære af historien? Jeg mener det sidste og drager paralleller for at vække til eftertanke. Det kan både være en fordel og en ulempe. Det ved jeg godt.

  Det korte af det lange er, at kvinder trygt skal kunne gå på cafe i den periode, hvor et barn er afhængigt af moders bryst.

  Det, der højst skal kunne ske, er at den som har cafeen kan bede hende være mere diskret, hvis ikke hun er det – evt. udlåne et tørklæde, et viskestykke eller lignende, som dækker brystet.

  Alt andet vil være forkert.
  Ammende kvinder har brug for ro og tryghed og hjælpsomhed fra omgivelserne. Det er dybt skadeligt, hvis der hetzes imod dem. Det er meget angstprovokerende. Kvinder med små børn bliver skræmt fra at gå ud imellem andre mennesker. Det er på et tidspunkt, hvor kvinden i forvejen er meget sårbar.

  Mvh
  Nanna
  TidOgTendens.dk

 24. Af Lars Busk

  -

  “Det korte af det lange er, at kvinder trygt skal kunne gå på cafe i den periode, hvor et barn er afhængigt af moders bryst.”

  Kvinder, kvinder, kvinder!

  Hvad med barnets tarv????

  En Cafe, hvor der uskænkes drikkevarer og indtages bagværk med et højt indhold af sukker og mættet fedtstof, er ikke noget trygt sted for et spædbarn.

  Her kan grunden lægges til et liv med fedme og dårlige tænder og alkoholisme.

  Cafeer er også arnestedet for samfundsundregravende aktiviteter, og mangen en radikal kan føre sit forvrøvlede verdenssyn tilbage til en tid, hvor hun blev slæbt med til sådanne lyssky etablissementer i stedet for at lege i haven eller spadsere med sin mor i parken.

  Amningen er i sig selv ønskværdigt, men hvis det foregår i larmen fra snadrende feminister i stedet for i ro og tryghed, har man kun sig selv at takke for, at hun udvikler sig til en ny Zenia Stampe.

 25. Af Nanna G

  -

  Lars
  Mener du seriøst at det skulle være dårligt for et barn at være med mor, hvor mor er, fx på cafe? Mon ikke det vigtige for den lille bare er, at være hvor mor er og kunne die når som helst?

  Jeg er godt klar over, at du nok mere laver sjov end drøfter tingene seriøst. Det skal der også være plads til.

  Mvh
  Nanna
  TidOgTendens.dk

 26. Af Kim Olsen

  -

  Nana,

  Jeg tror du har misforstået fænomenet stråmand.

  At benytte et eksempel på sliding slope, og ovenikøbet gøre opmærksom på, at det er et eksempel har altså intet med en stråmand at gøre.

 27. Af Lars Busk

  -

  @ Nana

  “Jeg er godt klar over, at du nok mere laver sjov end drøfter tingene seriøst. Det skal der også være plads til.”

  Jeg returnere komplimenten med megen tak!

  Lars

 28. Af Nanna G

  -

  Kim Olsen
  Du slynger om dig med begreber, du ikke mestrer. Hvis der er nogen her, som bruger retoriske tricks og forkludrer debatten, er det dig!

  Hvis du mener, at jeg benytter “sliding slope”, så forklar venligst begrebet og påvis, hvor det er, jeg ræsonnerer forkert.

  Du beskylder mig for noget, du ikke kan redegøre for.

  Du bruger stråmand her:

  “Blandt analytikere og retorikere diskvalificerer man sig selv, når man benytter sig af så fladpandede argumentationsformer:
  Eksempel på fænomenet:
  A. Jeg mener, at straffen for cykeltyverier bør forhøjes.
  B. jamen dermed siger du jo, at der skal være dødsstraf for cykeltyverier, for jo højere straf, jo bedre.”

  Du kommer med noget, jeg aldrig har sagt og giver mig skyld for at føre denne type af argumentation. Det er en stråmand: en forvansket udgave af hvad modparten mener.

  “Nana gør det regelmæssigt når hun løber tør for argumenter, ofte ved at blande Nazi-Tyskland ind i diskussionen.”

  Nej, det passer ikke, men det er ikke noget tabu-emne for mig, som det måske er for nogen.

  Det jeg taler for, er såre simpelt og naturligt: at folk skal lade kvinder amme i fred og lade være med at hetze imod os.

  Når man hetzer imod en gruppe mennesker, gøder man jorden for at fratage dem rettigheder. Det så vi med jøderne, det har vi set med arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere og det ser vi med kvinder, som nu gøres retsløse når de ammer, hvilket ikke er set tidligere, hvor amning var meget mere naturligt og udbredt, fordi man fik langt flere børn end man får i dag.

  Dengang løb børn på gaden og legede – i dag er de gemt væk i institutioner en stor del af tiden. Folk er blevet fremmedgjorte overfor børn. Deraf hysteriet om amning.

  Mvh
  Nanna
  TidOgTendens.dk

 29. Af Nanna G

  -

  Lars
  Selv tak! :)

 30. Af Niels O

  -

  @Nanna Gersov og hendes tid og tendenser

  Jeg gentager:

  At du sammenligner forbud mod ammende børn på cafeer med Krystalnatten, som du gjorde på Tom Jensens blog, viser med al tydelighed, at du er rablende vanvittig.

 31. Af Kim Olsen

  -

  Nana,

  Undskyld jeg spørger, men er du svagt begavet?

  Du beder om forklaring på begrebet sliding slope. Det har jeg jo for pokker givet i mit indlæg, vanvittige kvindemenneske.

  Jeg har ovenikøbet skåret det ud i pap for dig, og skrevet et eksempel til dig.

  Endvidere har jeg forklaret, at der ikke er tale om noget du har ytret, men om en eksemplificering.

  Jeg er sq bange for, at du er søster til vores allesammens sørensen.

  Gudhjælpemig om ikke du to linjer efter at have bedyret, at du ikke bringer Nazi-Tyskland ind i diskussionen – bringer jødespørgsmålet på banen…

  Sorry Nana. Det lader sig ikke gøre, at diskutere med vådt bølgepap, så dine indlæg får ikke respons herfra.

  “Kvinder er gjort retsløse når de ammer…” Du er skingrende sindssyg kvindemenneske :)

 32. Af Nanna G

  -

  Nu har jeg i forbindelse med deltagelsen i denne debat haft den tvivlsomme fornøjelse at blive kaldt ved forskellige skældsord og blive beskyldt for alverdens ting – måske mest fordi jeg på Tom Jensens blog formastede mig til at drage paralleller imellem de grumme ting, der er blevet gjort imod jøder i forrige århundrede og så visse ting kvinder oplever i Dagens Danmark. Uha! Uha!

  Jeg gider ikke gentage debatten her, men mine synspunkter kan læses på min blog tidogtendens.dk/femininfrihed ligesom de fortsat kan debatteres på Tom Jensens blog.

  Jeg er sædvanligvis ikke specielt sart, men synes at mandspersoner, som beskylder en kvindelig meddebattør for at være “svagt begavet”, “et vanvittigt kvindemenneske”, “rablende vanvittig” eller siger “du er skingrende sindsyg kvindemenneske” burde gå hjem og sove rusen ud.

  Hvem har mon lært dem sådan en opførsel? Var det sådan, deres far talte til deres mor?

  Så meget desto vigtigere, at fremtidens babyer får en bedre start i livet!

  Mvh
  Nanna
  TidOgTendens.dk

 33. Af Niels O

  -

  Nanna G, 24. juni 2013 kl. 17:22

  Nårh, så kom der også lige en kvindechauvinistisk kommentar til mig.

  Jeg sagde “rablende vanvittig”. Ikke noget om dit køn.

  Men nu bør jeg, fordi jeg er mand, tage hjem og sove rusen ud. Javel så. Flot.

 34. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af Nanna G, 24. juni 2013 kl. 14:47
  Det er rigtig at men er fremmedgjort overfor børn idag..Så et af slagsen i s-toget idag på vej alene hjem fra skole. Hun var vel 7år..Måtte vende mig om og kigge af bar chok…Hvorefter jeg straks modtog 9 mødres bekymrende blikke…I gamle dage deltog børn i fester på lige vilkår…I dag skal de ha barnepige og og et fjernsyn med 1 kanal.. rama sjang….Ligesom i forrige århundrede…Uden tvivl at KO MV opfostre deres afkom således…Tal til et fremmed barn idag og du risikere at blive stenet ihjel..

  du er rablende vanvittig.
  Skrevet af Niels O, 24. juni 2013 kl. 15:38

  JO det er du da..Sig mig første gang vi er enige!

  Skrevet af KO, 24. juni 2013 kl. 16:02
  Dig og niels nul har overhovedet ingen argumenter. Kun person angreb. Og hver gang en kvinde møde op i debatten er det det samme kvindehad vi ser fra jer, formel l mv…Men undrer sig over hvorledes Berlingske tillader sådan en gang had mod 5o% af landets befolkning? Det er racisme i deres oprigtige mening så ergo er i racister!

  Nana vidunderligt hvorledes du har fået sat disse sure,gamle borgerlige mænd med forældet meninger på plads her og i tom jensen…Som jeg jo er blevet udelukket fra nu…Et flot og nyttigt stykke arbejde i oplysningstiden for de uoplyste ovenover..

 35. Af Kim Olsen

  -

  sørensen/Nana

  Hvis I to kan blive enige om at der kan drages paralleller fra apartheid og jødeforfølgelser, til enkelte cafeejere, som frabeder sig ammende kvinder, er det da helt fint.

  Jeg fastholder, at det er skingrende sindssyge sammenligninger!

 36. Af Kim Olsen

  -

  Forts..

  Det er simpelthen en hån mod de millioner af ofre for holocaust og apartheid undertrykkelse, at sammenligne deres lidelser med dem, som en moder gennemgår på få cafeer hvor de anmodes om ikke at amme spædbørn.

  For det som Nana og sørensen implicit siger, er at holocaust og apartheid svarer til ammeforbud på enkelte cafeer. Argumenterne virker nemlig begge veje.

  Jeg skal gerne trække min ytring om at Nana er “skingrende sindssyg” ganske vist efterfulgt af en smiley, men jeg fastholder at Nanas meninger er skingrende sindssyge.

  Spar os for offerkortet Nana. Det er sq for patetisk.

  sørensen, dejligt at læse, at du ønsker Berlingskes retningslinjer overholdt. Spørgsmålet er så hvordan du skal få din dag til at gå, når du ikke kan skrive herinde.

  Kæmpeklovn!

 37. Af Nanna G

  -

  Søren
  Tak for dine venlige ord! Også tak på kvindekønnets vegne for at du viser, at der stadig er nogen, som synes vi er værd at slås for!

  Mvh
  Nanna
  TidOgTendens.dk

 38. Af Nanna G

  -

  Kim

  Du fortsætter med at ville diskutere holocaust og apartheid. Forstod du ikke, at jeg henviste dig til at tage disse diskussioner, hvor de hører til, fremfor at ødelægge debatten her?

  Dit ærinde er jo ikke at gå ind i problematikken, men at fremstille mig som en idiot.

  Men jeg svarer dig alligevel:

  “Det er simpelthen en hån mod de millioner af ofre for holocaust og apartheid undertrykkelse, at sammenligne deres lidelser med dem, som en moder gennemgår på få cafeer hvor de anmodes om ikke at amme spædbørn.”

  Jeg sammenligner ikke med udryddelsen af jøder men med angrebene på dem umiddelbart efter at en ung jøde havde dræbt en tysk diplomat i Paris.

  Imellem drabet i Paris og nogle mødres skiften ble på cafebordet drager jeg den parallel, at det var handlinger, som udløste stor vrede og kollektiv afstraffelse af hele gruppen ud fra handlinger begået af enkeltpersoner.

  Og mht. apartheid er undertrykkelsen den samme uanset om du udelukkes fra et sted, andre må komme, på grund af din hudfarve eller fordi du bærer et spædbarn, som du ammer.

  Jeg så godt din smiley i forbindelse med at du fornærmede mig, men jeg synes stadig ikke din opførsel overfor andre debattører er i orden. Tonen er for hård fra din side.

  Mvh
  Nanna
  TidOgTendens.dk

 39. Af Kim Olsen

  -

  Nana,

  “Forstod du ikke, at jeg henviste dig til at tage disse diskussioner, hvor de hører til, fremfor at ødelægge debatten her?”

  Jo, det forstod jeg godt frøken. Nu er det bare sådan, at du hverken bestemmer hvem eller hvad, der diskuteres her.

  Med hensyn til jødeudryddelser: Nååhhh, de blev udløst af et drab på en tysk diplomat i Paris. Jeg troede det var noget dybereliggende.

  Tak Nana, den vinkel på holocaust var jeg ikke lige opmærksom på.

 40. Af søren sørensen

  -

  Kæmpeklovn!

  Skrevet af KO 24. juni 2013 kl. 20:33

  Som skrivende under ikke eget navn ifølge egen tilkendegivelse…” jeg ville ikke tør så” detsværre gemte jeg ikke kommentaren og dine venner i B har nok slettet…Har kun brugt 5 minutter i undersøgning…Kan B´s debat regler vist ikke hører under din overenskomst i DF?

  Nu har du jo altid ageret som “klovn”. “kæmpeklovn” tilhørte korporal Axel Eriksen..Sig mig i er ikke selv samme? At holde styr på fakta og fiktion kan være svært når den ikke er sandt…Min(e) barracuda var dog store…Ægte vægt(i noget som helst) måles aldrig men er bedømt af verdens fattigste i protein fordøjelse og ens mod i at skaffe denne. Prøv det en dag…Er en stor nydelse i at være for de laveste…Faktisk den største nydelse af alle,Og du relatere jo kun til nydelse?!

  Endnu engang Nana flot arbejde….Godt klar over at du ikke behøver videre rosen men det genere ko eller kim olsen hvis du foretrækker…Han nævner efterhånden Jøder i alle debatter…Men nu også apartheit…Hvis du er ukendt MHT ham er der sket en større menneskelighed i ham på det sidste-formentlig en forårskærlighed- Han føler nu at han repræsentere den større finurlighed i retorik MV….Dette kunne vel være godt men mener at det er en håbløs dagsorden!

 41. Af Kim Olsen

  -

  Det’ da det de har sørensen!

  Berlingske sletter da alle de indlæg jeg beder dem om, og specielt dem, du ikke kan finde :) Jow jow da…

 42. Af søren sørensen

  -

  Skrevet af KO, 24. juni 2013 kl. 23:24
  Korrekt så meget har jeg lært!

 43. Af Arne Rud

  -

  En god klovn ved man altid, hvor man har; en seminarierevy gør grin med land og folk, det er en ventil en gang om året, det er det det er, men DR er revy hver dag både til morgen- og formiddagskaffe, middags- og aftensmad og aftenkaffe; man bliver jo det man spiser, så seere og lyttere får land og folk gal i halsen her til lands, hver dag.

  En hobbyradio i Snoghøj sender gode nyheder fra foreninger landetom og kun dårlige nyheder fra andre lande og folk fra 22.30-23.00, når børn og unge er gået til køjs.

 44. Af Lars Busk

  -

  Nana,

  “Søren
  Tak for dine venlige ord! Også tak på kvindekønnets vegne for at du viser, at der stadig er nogen, som synes vi er værd at slås for!”

  Hvis kvindekønnet er afhængig af folk som søren sørensen for at vinde deres kamp, så er kampen tabt!

 45. Af Axel Eriksen

  -

  Ja, en god klovn en gang årligt er helt OK – men en KÆMPEKLOVN dagligt er lige i overkanten!

  Fik du den sørensen? Og Kim Olsen og jeg er ikke identiske.

  I øvrigt har jeg aldrig været korporal – men premierløjtnant(R)!

  Naturligvis er forskellen uden for din fatteevne -på linje med alt det andet, som du heller ikke fatter en “dyt” af!

  sørensen du er og vil vedblivende være en KÆMPEKLOVN!!!

 46. Af Arne Rud

  -

  Et sognehus har en avisstue med et hobbybibliotek sat sammen af bogudvalg i lokale foreninger, søndagsskolen er en tegneskole, hvor elever lærer at tegne blade fra kundskabens pæretræ. Præst og degn er rejseførere for læseforeninger med biblioteksbussen, der besøger venskabsforeninger i andre egne og lande.

 47. Af søren sørensen

  -

  ko og ko rporal og arne the rut@

  “I’d rather spread memes than genes anyway,” says Dawkins….
  Sognehuse biblioteker med Richard Dawkins and Christopher Hitchens samlede værker er brugbart…
  Kim og Axel er muligt ikke kan sprede gener sammen men kan ihvertfald sprede “memes” om klovne…

  DR=Do repent! Er verdens mest dygtige medie og en rollemodel for folk i alle lande,aldre og køn før de går fra sans og samling og producere 117 oste i Jylland. I er en køn forsamling af ostespiser mod køn og folk i andre lande…

  I remain just one thing, and one thing only, and that is a clown. It places me on a far higher plane than any politician.
  Charlie Chaplin

 48. Af Axel Eriksen

  -

  @ søren sørensen!

  Kim og jeg kan da stadig “sprede gener” sammen: Jeg har en del af mine gener deponeret hos to yngre personer af hankøn!
  Kim skal blot fremkomme med en af hunkøn med samme gener som ham selv – så er den sag klaret!

  sørensen du er og vil vedblivende være en KÆMPEKLOVN!

 49. Af Kim Olsen

  -

  Jamen de gode gener er skam spredt. Mine dejlige børn er godt i vej. Gode uddannelser, gode jobs og gode familierelationer.

  Ingen er blevt socialister eller feminister, så fremtiden tegner lyst :)

  Vedr. Amning:

  Amning er sundt og smukt.

  At nogle enkelte cafeejere frabeder sig amning i deres virksomheder, er de i deres fulde ret til.

  Der er andre cafeer hvor ammende mødre er velkomne, så de frie markedskræfter tackler let dette ligegyldige emne.

  At debattører drager paralleller til nogle af de mest undertrykkende regimer og perioder verden har set, vidner om massiv mangel på sans for proportioner.

  sørensen, du kan altså ikke sammenlignes med Chaplin. Der er klovne og så er der klovne :)

 50. Af Arne Rud

  -

  @søren sørensen, 25. juni 2013 kl. 10:55. – Jætter lever af pærevælling med flødeskum.

Kommentarer er lukket.