Fat det!

Af Kathrine Lilleør 92

Terroren er med drabene i Paris kommet så tæt på, at man kan mærke geværløbets kolde stål. Facebook-klippet med den franske politibetjent, der ikke bare skulle skydes, men også skulle skydes gennem hovedet, så man var helt sikker, er et af de reportage-klip, vi aldrig glemmer. Heller ikke bør glemme.

Vi fatter det ikke. Så simpelt kan det siges. Vi forstår ikke, at det selvfølgelig kan ske når som helst. Også her.

”Øger vi selvcensuren, har vi tabt”, er vores egen Kurt Westergaards kommentar til drabene. Med den visdom, som kommer af at have mærket det islamistiske geværløb mod panden. En advarsel, der udgår fra det mangeårige skæbnefællesskab, han har med de dræbte franske tegnere. Westergaard har ret. Selvfølgelig.

Men hører vi det? Fatter vi, at det ligeså godt kunne have været her, at man have givet en dansk politibetjent en ekstra kugle for panden?

Vi fatter det ikke. Det er den ulykkelige sandhed.

Hverdagseksemplerne fra hverdags-Danmark er ellers talrige. Denne morgens hverdags-nyhed var således, at over 20 unge østjyske mænd er draget i krig for ISIS. Udgået fra den samme moske i Århus, som nu søger kommunen om udvidelse. I det århusianske ved man ikke rigtig, om man vil sige ja – eller nej. Af alle mulige og umulige grunde. For man fatter det ikke.

Hvor tæt på skal der skydes, før vi forstår, at terroren er en virkelighed, som vi ikke kan undgå ved at liste rundt; ved ikke at billige profetsatire; ved slet ikke udstille Dan Parks; ved slet, slet ikke sige, at ekstrem islamisme er en krigserklæring mod den vestlige verden; ved slet, slet, slet ikke at sige højt, at enhver ekstremistisk muslim er fjende af dig og mig.

Din og min fjende. Fjenden findes ikke kun i Syrien. Fjenden findes også i Paris. Og her.

Konsekvens: ”Frihed for Loke såvel som for Thor”, gælder kun i gode tider. Når Loke fører krig, må hans frihedsrettigheder nødvendigvis indskrænkes. Ekstremistiske muslimer bør herefter ikke kunne forvente, at de demokratiske frihedsrettigheder gælder i ligeså udstrakt grad for dem, som den har været gældende hidtil.

Frihed for Loke gælder kun i fredstid.

Fat det!

92 kommentarer RSS

 1. Af Claus Knudsen

  -

  Kære Kathrine

  Nu lægger du dig jo fladt ned for ekstremisterne. Du vil nu indskrænke den frie ret til ytringer og religion. Lige præcis det ekstremisterne ønsker.

  Og hvem er “Loke” i din optik? Er det muslimerne generelt, er det kun Sunni-muslimer, er det kun erklærede salafister.

  Folk der begår forbrydelser og landsforræderi skal selvfølgelig straffes, men det skal også ske i overensstemmelse med retsstatens principper. Det er jo netop kernen i det vestlige demokrati, og der hvor vi adskiller os fra religiøse diktaturer.

  Hvis ikke alle har ytringsfrihed, så er alles ytringsfrihed blevet begrænset.

  Det er i øvrigt interessant, at du netop som sognepræst og teolog foreslår indskrænkelse af frihedsrettighederne.

  Og tror du virkelig at en indskrænkelse af frihedsrettighederne giver mindre terror…?

 2. Af Jørgen F.

  -

  Jeg synes så det er forfærdeligt at få at vide, at 3 unge mænd, der ikke vil gennemføre værnepligt i deres eget land, nu skal stuves sammen i en 3-værelses.

  De gamle regler med at Danmark stiller en 5-værelses, i en større dansk by, til rådighed til hele klodens værnenægtere må da fortsat være en fair løsning.

 3. Af Ulla Skorstengaard

  -

  Fat det Lilleør,
  Fat det kære Katrine!

  Hvis ytringsfriheden, ligheden og demokratiet kun gælder i fredstid, hvad er det så værd?
  Hvis den grundlæggende respekt for det enkelte menneske ikke også gælder den, du er uenig med, hvad er den så?
  Hvis vi kun kan give plads og rum til dem, der er lige som os selv og tænker lige som os selv – hvem ligner vi så, egentlig?
  Astrid Lindgren formulerer det sådan her:
  Da Jonathan Løvehjerte redder en af Tengils soldater, som i dumhed havde kastet sin hest i den rivende flod, spørger lillebror Tvebak:
  ”Hvorfor reddede du livet på ham der Perk, var det klogt, tror du?”
  Og Jonathan svarer:
  ”Jeg ved ikke om det var klogt. Men der er en ting man må gøre, ellers er man ikke et menneske, men bare en lille lort, det har jeg sagt til dig før.”
  ”Men tænk, hvis han havde fundet ud af hvem du var,” spørg Tvebak ”Og de så havde fanget dig!”
  ”Ja, så havde de fanget Løvehjerte og ikke en lille lort”

  Så derfor kære Katrine Lilleør: Fat det. Det er vigtigt nu:
  Mod terror og vold, er der kun en ting at gøre: Ikke at lade sig terrorisere.
  Når kampen står om demokrati og frihed, så vindes den ved at stå fast på demokrati, frihed, lighed og broderskab. Hvis vi gradbøjer det, har de, som måtte tænkes at ville undergrave det, vundet allerede – uden at affyre flere skud.

  Sognepræst Ulla Skorstengaard, Gilleleje

 4. Af Jesper Lund

  -

  @Ulla Skorstengaard

  Godt skrevet.

  Konfirmand, Gilleleje Kirke i 1966 :-)

 5. Af Jørgen Jørgensen

  -

  Islamisme udøver terror, fordi dem der bekender sig til den form for isme ikke er i stand til at argumentere på demokratisk vis. De er primitive og man kan kun bekæmpe dem med militære midler.
  Islamismen er vor tids nye totalitære trussel efter nazismen og kommunismen – og de er på fremmarch i Europa.

 6. Af Bjørn Danh

  -

  Kapitalismen har myrdet mange mange gange flere civile i vort nye årtusinde end islamister m. m.
  Obama har nu myrdet flere civile på 5 år end Saddam gjorde i hele sin regeringstid…

  Tankevækkende, ik, Jørgen?

 7. Af Bjørn Sørensen

  -

  Taber-brødrene fra det 19. arrondissement. Chérif og Saïd Kouachi var forvirrede storbyknægte, før de for 10 år siden blev optændt af jihad.
  Ghettoerne i Europa er fyldt med utilpassede unge mennesker som ingen fremtid har, andet end offentlig forsørgelse fordi de ikke formår at tilegne sig de fornødne færdigheder for at klare sig på arbejdsmarkedet. Deres middelalderlige kulturbaggrund hæmmer dem i deres tilpasning til den moderne verden.
  Lediggang er som bekendt roden til alt ondt. At ungdommelige sjæle let lader sig tiltrække og opildne af militante organisationer, når deres livssituation forekommer håbløs og uden udsigt til en bedre fremtid.
  Det har vi set nok af de sidste 100 år. Hvornår begynder vi at indse at fuld beskæftigelse er en absolut nødvendighed, hvis vi vil løse vores problemer.
  Men hvor er den politiske vilje til virkeligt at ville løse vores problemer?
  Hvad har Vesten gjort for at løse den økonomiske krise de sidste 6 år?
  Hvis vi skal være ærlige, ikke ret meget, fordi de fleste er låst fast i et samfund som har misten livskraften og alt for mange er afhængig af offentlig forørgelse, hvorfor de ingen interesse har i forandringer.

 8. Af Finn Bjerrehave

  -

  Jeg forstår simpelt ikke hvorfor vi ikke fra den Muslimske verden, har modtaget fordømmelser vedrørende 7-1 Paris, men det er måske humlen bag drabene.
  Måske en kamp om hvilken religion, der bestemmer mest, og når vi i vores demokratiske hjerter, tilbyder Muslimer asyl, kan vi aldrig være sikre på svaret.
  vi bruger ord som ytringsfrihed, vores taknemmelige modstandere bruger altså våben, og vi aner ikke hvordan denne religionskrig skal håndteres / stoppes.
  Vi kan nemlig ikke sende nogen hjem, nemlig vi er demokratiske lande bundet ind i traktater, og når bægeret er fyldt, vil de såkaldte hjemlande desværre ikke, have deres kriminelle borgere tilbage, og cirklens kvadratur , blev resultatet.
  Vi i den kristne verden, elsker pen og blæk, og andre elsker Kaslasnikov, og Rusland bliver igen skurken.
  Lige religioner ja tak.Finn Vig

 9. Af Ole Nielsen

  -

  Mange politikere og DR-radio og -tv vil gerne skaffe jobs, boliger, fordele og velfærd til indvandrerne, men ikke til danskerne. Og i Frankrig sætter folk livet på spil for at forsvare ytringsfriheden. I DK indskrænker man den.

 10. Af Peter Jespersen

  -

  Yderligere fremmedgørelse, suspendering af demokratiske rettigheder, enten er du med os eller imod od – som taget ud af Militærdiktatorer for dummies – når man læser dette blogindlæg, er det ganske tydeligt – terroren har vundet.

 11. Af Jørgen Jørgensen

  -

  @ Bjørn Danh.
  Det der er på spil i denne sammenhæng er vores ytringsfrihed!
  Kritik og selvkritik har alle dage været grundlæggende drivkræfter for udvikling af vort demokrati.
  Forskellige meninger der brydes frit, er garanten for nytænkning og fremdrift i samfundet.
  Denne form for tænkning er islamisterne for primitive til at forstå og derfor kan man ikke føre en meningsfuld dialog med dem.

 12. Af Ole Nielsen

  -

  Ja, uden ytringsfrihed intet demokrati!! Hvorfor indskrænker B. ytringsfriheden med forhåndscensur?

 13. Af Mikkel Sørensen

  -

  Jeg synes ikke om det fokus, som denne artikel sætter.

  Tred 3 skridt tilbage først, før du tolker på hvad, som jeg skriver hér:

  Attentatet var umenneskeligt, men er blevet vendt til en vigtig hændelse for et frisindet Europa. Altså, en skrækkelig hændelse, men jeg spår det som en god ting – takket være medierne der for én gang skyld ikke i enstemmighed har sat edikette på selve hændelsen som ren “terror”.

  Terror er et misbrugt ord. Ordet terror dækker langt fra selve hændsen. Terror er en følelse, som aktioner kan fremprovokere, men terror er IKKE selve målet ved aktionen. Det er intentionen om at dræbe provokatørere, som i sin hændelse har været meningsgivende for gerningsmændende at udføre.

  DU synes – meget smalsynet – at du kan beramme hændelsen som ‘terror’. Så stop dog med at bruge dét ord! Nikkedukke! Du er medløber, som er lammet i dine følser og lader det rende ud i mediestrømmen. Fat hvad? At du er bange? At Paris er tæt på?

  Terror må nødvendigvis være en ugerning gjort for at pacificere svage mennesker. ‘Krigen mod terror” er kerneeksemplet på en moderne – og yderst effektiv – terroraktion – som stadig viser sig som meningsløs chikanering med etnisk profilering i det offentlige rum, da vi som individer står magtesløse overfor autoriteternes del-og-hersk taktik. Du er en præst. Du er en autoritet, men du er smalsynet.

  Disse to idioter som vil være noget særligt, har endnu en gang bevist, at dumme mennesker handler før, at de tænker sig om. I teorien kunne denne verden til stadighed blive et bedre sted uden visse typer, men vi bliver nødt til at stå sammen om den rigtige fjende – en fjende som har gavn af alle disse ugerninger.

  Grin af fanatikerne og ignorér idioterne. Så gør du en forskel – og lad være med at pive, tak.
  Du er så bare én, som jeg ikke helt kan placere, men jeg gætter på, at du jo også skal have smør på brødet…

  I det mindst er du ikke Bilderberger

 14. Af Bjørn Danh

  -

  Hej Finn,

  Jeg har da set muslimer utallige gange fordømme dette modbydelige attentat, på tv-kanaler fra hele Europa..

 15. Af Finn Bjerrehave

  -

  Kurt Vestergård , øger vi selvsencuren , har vi tabt, og lad det stå et øjeblik.
  I sidste ende er det chefredaktørens beslutning, hvilke fornærmelser , som JP vil bringe, og selv om jeg har fået ca 100 indlæg i Berlingske, har JP aldrig optaget et eneste, og kom så igen og tal ytringsfrihed JP.
  Berlingske i top.Finn Vig

 16. Af Bjørn Andersen

  -

  Jeg bliver nød til at klappe i mine hænder af respekt for Ulla Skorstengaards indlæg tidlligere. Hvor er det rigtig, og hvor er er henvisningen til Brdr. Løvehjerte genial!
  Det er jo netop når demokratiet er truet, at det så vigtigt at vi alle samles om det, og støtter op om det! Det er jo ikke nogen sag, at have de rigtige meninger når der er fred og ro, og intet farligt truer. Det er netop når demokratiet, ytringsfriheden mm. er under pres, at det bliver ekstra vigtigt at støtte op om det. Det er i de situationer at vi skal vise, at pennen er skarpere end sværdet og at de demokratiske værdier er overlegne alt andet. Hvis vi begynder at gradbøje disse rettigheder har vi tabt!
  Som Thomas Jefferson skrev for 228 år siden:
  “We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.–That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed”

 17. Af Søren Revser

  -

  Én ting er at konfrontere finansmafiaens lakajer. Man må dog undre sig over, hvorfor ingen tager sig “kærligt” af roden til alverdens ondskab, nemlig netop finansmafiaen!

 18. Af T. Vejen

  -

  Sikke en opgivende holdning, man møder her! Selvfølgelig skal vi stå fast på ytringsfrihed og vores frie livsform, men det gøres ikke bare ved at råbe ytringsfrihed, for så må man håbe, at terroristerne har læst Ulla Skorstengaard og Brødrene Løvehjerte, så de også behandler os pænt.
  Jeg ville da ønske, at det var nok. Men det er det ikke! Fat det nu! Når ekstremisterne går til angreb, så er det ikke nok “stå sammen” og råbe ytringsfrihed! Hvis vi ikke gør andet, så kommer vi ned med nakken. Nej, vi skal selvfølgelig forsvare os det bedste, vi har lært.

 19. Af P Christensen

  -

  Fejlen ligger hos enfoldige og racismeparanoide politikere og meningsdannnere, der har ladet en sådan facisme etablere sig i Vesten, alene fordi man ikke har turdet kritisere eller stille til krav folk der har andre karakteristika eller holdninger end een selv.
  Religiøs fanatisme adskiller sig på ingen måde fra anden politisk fanatisme. Men i omgivelserne gives førstnævnte oftest helt uforståeligt og utilgiveligt markant længere snor.

 20. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ SØREN REVSER

  “Ingen tager sig “kærligt” af roden til alverdens ondskab, nemlig netop finansmafiaen!”

  Er det ikke lidt af en forsimpling af realiteterne.
  Du skulle helllere spørge om hvem, der har givet finansverdenen frie tøjler.
  Ja hvorfor har vi givet dem frit spil?
  Hvorfor har vi i årtier levet over evne for lånte penge og ladet finansverdenen sørge for at finansiere vores bevistløse og ansvarløse livsform.
  I vores arrogance har vi nedlagt den merværdiskabende industri og erstattet den med frisørøkonomi, som vi ikke kan leve af, og samtidigt har vi tilladt masseimigration af tilbagestående folk fra den 3. verden, der ikke kan beskæftiges når man nedlægger de jobs som de kan udføre.
  Er det så svært at forstå hvorfor de fleste i ghettoerne er lever af overførselsindkomster.

  I USA blev invandrerghettoerne arnested for gangstere og mafiaen.

  I vores velfærdssamfund er ghettoerne blevet arnested for politisk og især religiøs fundamentalisme, for godt nok er de økonomisk forsørget men deres fremtidsudsigter er at forblive i bunden af samfundet fordi de ikke passer ind i den moderne verden. At det er årsag til frustrationer og følelsen af at være undermennesker som udarter sig i at de lader sig radikalisere af militante fundamentalister som lover dem glorværdig frelse.

 21. Af Klaus Jensen

  -

  K. Lilleør.
  Det går særdeles fint med at blogge om Fanden og flot eller mangel på samme, at du sådan formår at medvirke til at bringe den skikkelse op i en del af os. Men hvad med den anden skikkelse. Hvornår bliver der plads til Ham? Livet omhandler uomtvisteligt både sorg og glæde. Den ene halvdel har du da i det mindste fået på plads. Så mangler vi bare den anden. Og for nu, at den veluddannede og oplyste del af læserne kan være med, må jeg hellere ty til den etablerede kommunikationsform, hvor intet overlades til fantasien og eftertanken. Derfor omformulerer jeg mit spørgsmål til. Hvor fanden bliver glæden af?

 22. Af Inge Petersen

  -

  Hørte to journalister i radio 24/7. Den ene lød hjerteskærende naiv og fremførte bl.a., at han ikke forstod, hvorfra disse radikale muslimer fik deres vanvittige ideer. Hertil er der kun et svar: Nærlæs Koranen og prøv at tælle, hvor mange af dens Sura der kræver død over de vantro (det er f.eks. os).

  Der er lige så mange forskellige udlægninger af teksten i den bog, som der er sandskorn på stranden. I mine øjne burde den total forbydes indtil den var blevet revideret og ført ajour på reformatorisk vis. Det er jo ganske forfærdeligt at tænke på, at den bogs tekst p.t. er skyld i opkomsten af den såkaldte Islamisk Stat, og de uhyrligheder der bliver begået af de morderiske, psykopatiske tilhængere imod deres egne såkaldte “brødre og søstre” i Syrien og det nordlige Irak.

  Endvidere er det ud fra Koranens tekst, at så mange forvirrede unge mennesker bliver hjernevaskede af morderiske imamer. Tænk bare på Abu-Bakr, der er den modbydelige ophavsmand til Islamisk Stat. I hænderne på sådanne personer som ham er Koranen at sammenligne med Hitlers Mein Kampf.

  Nu er muslimer jo mange ting, men gruppen er opsplittet i så uendelige mange dele, at det er utroligt at de alle kan være medlemme af samme Uma

  Her i Danmark har vi fornøjelsen af bl.a. Salafister, der i øjeblikket sidder og klapper i deres små hænder over angrebet i Paris. Også i Grimhøj Moskeen er “de kloge hoveder” tilhængere af den salafistiske lære. Og tro endelig ikke, at der ikke er grupper i Danmark, der ikke pønser på en lignende hændelse her i lille Danmark som netop har udfoldet sig i Paris..

  Heldigvis er flertallet af muslimer ikke af den voldelige slags, men desværre er det altid “de andre” der sætter dagsordenen. Det er dem vi skal have stoppet. Koste hvad det vil.

 23. Af Flemming Mortensen

  -

  Har du en mission? Frk. frelste kvindepræst med det tildannede sprog og den nypolerede ganetale.
  Måske ved du ikke, hvor komisk det virker på almindelige mennesker, når du taaaler så fint og gør dig aanstrengelser for at lyde sådan rigtig akademisk uddannet og fin. Vi er virkelig i Erasmus-mode her, ikke?
  Hvad fanden vil du med det forbandede snobberi som præst?

 24. Af Jan Petersen

  -

  @ Flemming Mortensen

  Jeg synes nu, Kathrine udtaler sig på meget jævnt …. let forståelig ….. dansk. Men, det er vel ….. som altid …… op til øjnene, der læser, og hvad læseren selv ønsker at forstå eller misforstå :)

 25. Af Marianne Haurdahl

  -

  Overordnet er jeg helt enig med jer alle. Det er en frygtelig fremtid , der står for os.
  Men lige en lillebitte kommentar.
  Den ytringsfrihed,vi absolut må have i et demokrati, gælder altså også for en Iman i Gellerup.

 26. Af Jørgen Petersen

  -

  Er det for at forvirre debatten at flem ming morten sen har skrevet ind for at kritisere Lilleør i et rent personangreb? Lilleørs oplæg peger på at demokratiets, fredens og livets fjender er mange steder, også i Danmark. Er det “hensynsløs arrogance” at sige at vi er i en ny situation? (Som fm påstår uden skygge af argumentation?) (Hvorfor skjules erik skifters indlæg stadig?)(se 12.46)

 27. Af Jonas Lentfer

  -

  Der er nogen som tror at dem som er “fjenden”, altså dem som står inde for angreb som i Paris, spiller efter nogle fair regler. De er 100% ligeglade med om du i virkeligheden er i mod indblanding i mellemøsten eller om du selv er dansk muslim, hvis de kan komme til det vil de prøve at slå dig ihjel, bare fordi du bor i Danmark. De mange jihadister som vores kampfly har slået ihjel i Irak, og andre steder i verden fik ikke nogen advarsel eller fair rettergang, men hvorfor ikke? Ford det bliver betegnet som krig, og i krig må du udøve vold under visse regler imod fjendens soldater så længe de yder modstand. Af politiske grunde som overhovedet ikke er fornuftige har vores politikere valgt ikke at kalde det krig selvom: Hvis fjendens soldater tropper op herhjemme, er det uden en rettergang eller mulighed for at tale med medierne, en direkte tur i fangelejr. Så bliver problemet løst. Og vi bestemmer hvornår krigen er slut, og vi skal løslade fangerne.

 28. Af I. Hansen

  -

  Jeg er fuldstændig enig med Lilleør !……

  I øvrigt er der allered lovgivning er gør det ulovligt at opfordre til kriminalitet ( f.eks. landsforrædderi – herunder modarbejdelse af demokrati), vold og drab………..problemet her er at lovene ikke håndhæves -i naivitet + af politiske (ro på bagsmækken) årsager.
  Ligesom vi har religionsfrihed, men ikke fri udlevelse af disse, hvis de ikke overholder øvrig gældende love….altså burde man ikke kunne lave parallelsamfund som vi kender det idag.

  Masser af love håndhæves ikke – for husfredes skyld………. men i stedet for, akkumuleres problemerne og de “optjener” præcedens………… dén glidebaner ser vi nu – ikke bare i DK men i hele Europa.

 29. Af Jacob Holdt

  -

  1
  Skal kærlighed sin prøve stå,
  da må den til din fjende nå;
  at du er mild, når han er vred,
  det er en kristen kærlighed.

  2
  Den lærdom er så besk og sur
  som døden selv for vor natur,
  det synes alt for tungt og svart
  for Adams flintehårde art.

  3
  Ja, ser vi til vor egen magt,
  da er man let i harnisk bragt
  og finder ingen kraft imod
  den gamle Adams olme blod.

  4
  Lad hjertet komme ind i bod
  og smelte hen i Jesu blod!
  Da bliver Kristi milde sind
  i sjælen dejlig prentet ind.

  5
  Når vi ved troens lys og brand
  vor Jesu hjerte finde kan,
  at han for sine mord’re bad,
  da de kun stod og lo derad,

  6
  når vi besér i hjertens grund
  de mange svare syndens pund,
  som Gud så gerne os forlod
  for Jesu pine, død og blod,

  7
  når Ånden gør os dette klart,
  da tændes udi sjælen snart
  den stærke kærlighedens brand,
  at man sin fjende elske kan.

  8
  Så luestærk er kærlighed,
  den slår al verdens aske ned
  og drager sjælen ind til Gud,
  da lærer vi det femte bud.

  9
  O, lad mig hjertens inderlig,
  min søde Jesus, elske dig
  og komme dine vunder nær,
  så får jeg nok min fjende kær!

  Matt 5,43-48
  Hans Adolph Brorson 1734.

 30. Af twan Manders

  -

  “Ekstremistiske muslimer bør herefter ikke kunne forvente, at de demokratiske frihedsrettigheder gælder i ligeså udstrakt grad for dem, som den har været gældende hidtil.”

  Hvis man ikke tror nok på vores frihedsrettigheder til at de også skal gælde ekstremister så tror man ikke nok på dem.

 31. Af Peter Sangiorgio

  -

  Det er imponernede at ingen i denne debat kan skelne mellem ytringsfrihed og at opfordre til drab på jøder. Sidstnævnte hører ikke under ytringsfrihed men er er eller burde være strafbart. Det er i øvrigt tankevækkende, at man rent faktisk straffer folk for rastiske udtalelser, men det er åbenbart helt legalt at opfordre til drab på en bestemt gruppe mennesker. Efter min mening har vores politikere spillet fallit og solgt vores værdier til laveste fællesnævner. Det er desværre allerede glemt i Europa, at 70 mennekser blev henrettet i Kenya af muslimske psykopater for et år siden. Yderligere over 100 civile er henrettet af samme muslimske fanatikere for et par måneder siden. Hvornår indser vores politikere og alle pladderhumanisterne, at dette er en fundamental trussel mod vores demokrati og værdier?

 32. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt så sidder vel stort set alle i den 4. statsmagt (massemedierne) og fryder sig over, at et par galninge i Paris endelig tog sig sammen til at foranstalte lidt brand i gaden. Masser af breaking news er lig med masser af klejner i en ellers tom mainstream medie kasse :)

 33. Af Erik Larsen

  -

  Det værste er jo bare at vi er SÅ mange modne, erfarne danskere der har sagt disse ting om hvad der ville ske i snart tredive år og ingen af politikerne lytter , måske bortset fra DF , der så ligesom os bliver beskyldt for rascisme, nazis-me og værre ting. Og det lige på trods af at det jo i dag er præcis det som islam-fanatikerne kæmper for.
  Ud med de “vantro” – på den værste måde o.s.v.
  Vi lærer det åbenbart ikke – bare læs Søren Pinds blog – han er endda borgerlig – man tror ikke at det er sandt også han sorterer indlæg.
  Jeg tror desværre løbet er kørt for gamle Danmark. Vi har mange, mange unge indvandrere der på medierne roser terroristerne rundt omkring, sidst i Frankrig.
  Og Lilleørs fortælling om Århus-unge der tager ned og får træning m.m. i Syrien mens man vil udvide deres magt – viser jo alt. Stakkels, stakkels vore børn og børnebørn. Hvis ikke vi får et parti der forstår at NU ER NOK NOK og som får over 50 procent af stemmerne – så ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Og det får vi IKKe.

 34. Af søren rasmussen

  -

  Justitsminister Mette Frederiksen (S) bliver nu indkaldt til en hasteforespørgselsdebat om mulighederne for at lukke den omstridte Grimhøjvej-moské i Aarhus.

  Dårlig idee.

  Lortet skal ud af landet, den er ikke længere.

 35. Af mikael bruus

  -

  ”Frihed for Loke gælder kun i fredstid. ”
  Jeg tror ikke der findes nogen frihed for Loke, lige som jeg ikke tror der findes nogen frihed for den indre terrorist og egentligt tror jeg de er en og samme ting. Og jeg tror at de kan erkendes for hvad de er og at de kan holdes i snor.

  Jeg ser den indre terrorist udfolde sig gennem ytringsfriheden, med mistænkeliggørelse, miskreditering og nedgørelse og jeg ser at det skaber grøfter og fjendtlighed mellem mennesker.
  Ytringsfriheden i sig selv, er der intet i vejen med, men brugen af den volder i nogle tilfælde virkelig problemer, især når den indre terrorist ikke er i snor.

 36. Af I. Hansen

  -

  Af Peter Sangiorgio
  – 9. januar 2015 17:20

  Hvor har du ret ! …. begreberne blandes ukritisk og unuanceret !!! – og naivt !

  Man kan ikke tale og argumentere – og tro ( ytringsfrihed mm.) – sig ud af en situation hvor modparten holder en ladt (= hjernevasket og fanatisk) pistol for panden af dig……….. det er simpelt hen for naivt.
  …… og hvordan er det lykkes med at begrebet racisme , altid kun vender EN vej?

  – Jacob Holt …. smukt – men dur kun i fredstid og i mindre mellemmenneskelige tvister, som Lilleør skriver….
  Jeg tror ikke at dén der skrev digtet, havde fantasi til at forestille sig nutidens “udfordringer”…….ligesom ingen efterkrigs resolutioner mm., havde det, og derfor nu står gabende åbne for misbrug og undergravelse, for at knægte NETOP hele formålet og hensigten med disse.

 37. Af John Laursen

  -

  Jan Petersen

  Jamen du har da fuldstændig ret i at det er Fætter Højben, assisteret af Sorte Slyngel og Øjvind Ørn der står bag terroren i verden. De har nu også altid virket noget mistænkelige. Godt set Jan Petersen.

 38. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Friheden og dette med frihed for Loke såvel som for Thor gælder gælder alle – fordi vi skal ikke have indskrænkning i vort samfund, så hvis folk ikke kan fatte dette, så kan de naturligt og naturligvis ikke indgå i dette.

  De udelukker sig selv, fordi de vil udelukke anderledes og frie livsforhold for den enkelte, så det er meget enkelt.

  Dog – kan de misbruge vores frie demokratiske rettigheder til at skalte og valte med andre menneskers mål og med i deres eget indsnævrede og for andre uhyrligt indsnævrende kompas i tilværelsen.

  Dybt neurotisk at ville dominere og tvinge andre mennesker. Sygt.

 39. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt er Paris hurtig skiftet ud med Egon, den fæle vejr-terrorist. Sådan skifter focus lynhurtig karakter fra det ene væsentlige emne til det andet …. the daily news show must go on ……. go’ weekend :)

 40. Af John Laursen

  -

  Jan Petersen

  Du behøver ikke at gætte på hvem der stod bag niddingsdåden i Paris. Niddingerne har for de tos vedkommende selv sagt at det er al kaida i yemen og den den tredje har for sit vedkommende sagt isis.

 41. Af John Laursen

  -

  Jan Petersen

  Det er hverken CIA eller Fætter Højben der står bag Niddingsdåden i Paris og de stod heller ikke bag 11/9 eller Mombasa, Lexington, Boston maraton, Bengazi m.fl.

 42. Af Frihet for Loke | Torbjørn Røe Isaksen - konservativ.no

  -

  […] av innleggene som fremheves er skrevet av presten og debattøren Kathrine Lilleør. Hun skriver blant […]

Kommentarer er lukket.