Alternativet og magten

Af Kathrine Lilleør 50

Urtekrams dansk-canadiske ejer Ross Jackson har givet to millioner til Alternativet. Urtekram er skandinaviens største økologiske grossist, og Ross Jackson er forfatter til bogen Occupy World Street: A Global Roadmap for Radical Economic and Political Reform. At Uffe Elbæk er glad for netop den bog, kan ikke overraske. Alene titlen kunne være overskrift for partiets valgprogram. Nu har en rigmand med interesse for økologi og planøkonomisk front mod vestlig kapitalisme hældt kapital i Alternativet. At der ikke er tale om en tilfældig rigmands tilfældige godgørenhed overfor en lille politisk parti, siger sig selv.

Så langt så indlysende.

Hvad der imidlertid ikke er indlysende er, hvorfor Alternativet beskrives, interviewes og omtales som var partiet klassens yngste DAMP-barn? Sådan en, som ingen kan tage alvorligt, som man skiftevis finder nuttet og lidt irriterende? Som derfor heller ikke bliver holdt i journalistisk skruestik, når Uffe Elbæk fastholder, at man ingen konkrete krav har til en kommende regering. Hvad han derimod er fuld af, er observationer om dagligliv, som er ligeså hyggelige som Urtekrams nøddepostej. Det er hårdt at være småbørnsfamilie, og vi bør deles om det arbejde, der er.  ”Vi skal forbruge bedre”, ”vi skal have et større socialt engagement” og ”vi skal have højere livskvalitet”. Det lyder behjertet, men hvad ved et helt parti, hvad ved Uffe Elbæk om din og min livskvalitet? Fem mandater i Folketinget er ikke en uforpligtende udflugt til et økologisk feriecenter. Fem mandater er rå magt. Magt til at bestemme. Sætte forslag igennem. Med nedslag i dit og mit liv.

Hvordan vil Alternativet tvinge dig og mig til at dele vores arbejde, forbruge bedre, og påtage os større socialt engagement?

Uanset at en plads i Folketinget kan give overordentlig konkret magt, sætter Alternativet meget få ord på partiets konkrete tiltag. Konkrete mål. Målet forstår man er nemlig større: Livskvalitet. Vi skal have det bedre. Frelses. Simpelthen. Frelses fra denne verdens urimeligheder, sene arbejdstider, ensomhed og ubetalte regninger. Sikres et meningsfuldt liv.

Tak. Men nej tak.

Det omkvæd har Europa sunget før. Det endte i kommunistiske tyrannier og Øhavet Gulag. Hvis man vil Paradis på jord, er der nemlig altid nogle typer, der ikke vil være med. Kritikere af de kærlige magthavere, der ikke vil lade sig tvinge til at dele arbejde med andre, forbruge bedre efter systemets anvisninger,  eller vise reglementeret ”større socialt engagement”.

Hvad er Alternativet alternativ til? Til frihed!

Frihed til at definere din livskvalitet selv.

 

 

50 kommentarer RSS

 1. Af Erik Larsen

  -

  Jeg har sagt nu i over 30 år, at grænsen for at kunne komme i Folketinget for et parti mindst skulle være 10 måske 15%. Så ville vi måske kunne få en bedre regering og fremtid.

 2. Af Jan Petersen

  -

  Alternativet appellerer vel mest til den flok “hardcore” socialister på venstrefløjen der føler, at de allerede etablerede partier på denne fløj er blevet for borgerlige. Der er da uden tvivl en hob “intellektuel” vellønnede offentlig ansatte, der vil støtte det projekt i form af en stemme på partiet. Og velvilligt assisteret af Alternativets venstredrejede budbringere i massemedierne, vil det da nærmest være lidt af et under, hvis Alternativet IKKE bliver valgt!

 3. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  Hvis man tror på julemanden og storken så skal man bare stemme på de uansvarlige og populistiske partier SF, EL og Alternativet som nu lover de ledige flere midler – men intet gør for at få dem i arbejde!! SF, EL og Alternativet er klar til at pantsætte vores børn og efterkommere hvis bare de kan beholde deres taburetter – og så pyt med at vi ender som Grækenland hvor alle har for lidt! Patetisk og kynisk! Og i dag kan vi så læse at der er blevet flere arbejdsløse danskere under den røde løftebrudsregering!

 4. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  Det mest bemærkelsesværdige under denne valgkamp er hvordan de røde journalistiske lemminger totalfreder Helle Thorning og overhovedet ikke spørger ind til alle hendes løftebrud og løgne! Er det fordi hun er kvinde at hun bliver fredet?

 5. Af p jensen

  -

  Ja, og hvis man vil fremlægge fakta om tilstande i samfundet hvor danskerne bedrages, tyranniseres, snydes, trues eller aflives, så blokerer fi ltret igen og igen, så man aldrig kan komme til bunds i nogetsomhelst. Overfladiske og politisk korrekte indlæg foretrækkes, systemkritikere chikaneres systematisk. Svar til andre bloggere ses helst ikke. Er B. en borgerlig avis?

 6. Af Steen Grønlund

  -

  Hvor formasteligt, Alternativet vil lege Vorherre og give folk bedre livskvalitet. Det er den lutheranske selvpiner, Kathrine Lilleør, ikke interesseret i. Derfor må Alternativet straks slås i hartkorn med kommunistiske tyrannier. At vi allerede lever i et tyranni – nemlig et markedstyranni – er forbigået Kathrine Lilleørs opmærksomhed. Sådan er det jo, når man hele tiden har hovedet bøjet i bøn

  Markedstyranniet viser sig utallige måder – fx ved at den globale finansindustri er indrettet på en måde, som sikrer at systemet bryder sammen med jævne mellemrum, hvilket hver gang betyder tab af arbejdspladser, nationaløkonomiske kriser osv. Sådan er det jo, når troen på markedets velsignelser og lige så stor som troen på den hellige treenighed.

  Hvis man er træt af markedstyranniet, er der kun en vej: Mere stat, eller statstyranni som Kathrine Lilleør vil kalde det.

 7. Af preben jensen

  -

  Ste en g, det du drømmer om er vel planøkonomi. Du tror på at en central komité er klogere end markedet. Men det har jo været forsøgt mange gange, og altid endte det i tvang, idioti og fiasko. Det eneste som dur, er ægte, direkte og oplyst demokrati! Der så kan lovgive, så mafiavælde, junglelov og røverkapitalisme undgås.

 8. Af Søren Sørensen

  -

  Virkeligheden er at alternativet skal ind hvis en rød regering skal vinde!

  Derfor stemmer jeg der nu.

  Hvad der er brug for er belgiske regler med tvungen valgdeltagelse. De fleste der er røde også og derfor er borgerlige så meget imod at. Alle tager stilling til samfundet!

 9. Af preben jensen

  -

  KL har ret, det såkaldte “alternativ” er blot endnu et radigalt parti, der bagved hyggesnakken er et utopisk og ekstremt parti som sammen med Jelveds, Stampes og Vestagers parti vil trække endnu flere bundpropper op i TITANIC-DANMARKS nedre sektioner hvor vandet allerede strømmer ind.

 10. Af p je

  -

  I mange lande har politisk råddenskab smadret og opslugt millioner af menneskeskæbner. Hvis danskernes flertal bliver ved med at være naive og godtroende, vil Danmark også blive opslugt. As ger åmund har advaret om at nogen er ved at slå de sidste søm i Danmarks ligkiste. Mon ikke disse “nogen” er R og S samt indvandringsindustrien mv.?

 11. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  Hvis borgerlige vælgere stadig tror at Berlingske er en borgerlig avis – så tro om og vurder dit abonnement/annoncer! Den DR-indoktrinerede Lisbeth Knudsen og hendes lakajer har for længst gjort Berlingske til en mellemting af DR og Politiken!

 12. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  Hvorfor spørger disse såkaldte journalister ikke ind til sagens kerne – nemlig hvorfor at kontanthjælpsmodtagere/ledige ikke er i uddannelse eller i aktivering – i en situation hvor der arbejder over 100.000 østeuropæere herhjemme på danske overenskomster? En kontanthjælpsmodtager er i alle tilfælde en ren nettoudgift for samfundet! Vi er omkring fire millioner vælgere i Danmark. De 2,2 millioner står uden for arbejdsmarkedet, heraf 800 000 klientgjorte personer i den arbejdsdygtige alder, som modtager overførselsindkomst – d.v.s. at det arbejdende folk er i mindretal! En redelig journalist ville spørge ind til dette paradoks – og især spørge ind til Danmarks fremtidsudsigter under dette scenarie!
  Og barbiedukken Helle Thorning kan uanfægtet få lov til at rejse rundt uden at der spørges ind til alle de løftebrud som den røde løftebrudsregering har begået de sidste 4 år – hvor skatter og afgifter + grundskyld m.m. er steget voldsomt! Og nu vil de hæve boligskatterne! Helle Thorning er nu igen i gang med at love og love selv om alle ved at hun ikke kan indfri sine løfter – bl.a. på grund af De Radikale og også af real økonomiske grunde!

 13. Af Henrik Knage

  -

  Alternativet er endnu en udefineret floskel i dansk politik, et alternativ til økonomisk ruin, før nogen kan sige ”Hokus Pokus”.

  Uffe Elbæk signalerer ikke ligefrem en stålsat vilje, eller fremragende intelligens, men mere en mellemting mellem ”Fedtmule” og ”Mumrikken” til teselskab med ”Kvastehilda”.

  Kanditaten forestiller jeg mig, vil have vanskeligt ved at godkende en dåse insektgift til anvendelse i en bagerbutik, efter mørkets frembrud, selv om baglokalet vrimler med kakerlakker, så hellere lukke biksen og brænde den ned til grunden.

  Uffe Elbæk er født alt for sent ca. 20 år, da løbet er kørt for det meste af hvad der kan kaldes ”økoflip” – specielt når det ikke lader sig definere, så det kan forstås af almindelige mennesker.

  Henne i min lokale Faktabutik ligger der en bunke økologiske kyllinger til 110 kr. pr. stk., for 3 dage siden var prisen 75 kr. pr. stk. , og nogle til 50 kr. pr. stk.

  Kyllingerne ligger der endnu, urørt, men hvis jeg kommer derhen i dag koster de nok det samme som andre kyllinger 39 – 49 kr.

  Så når man siger bæredygtighed, uden at redegøre for størrelsen, så tænker jeg bæredygtigt for Uffe Elbæk, men ikke for vi andre.

  Forstår ham godt, for hvor kan man finde et mere lukrativ job end i Folketinget?

 14. Af Henrik Knage

  -

  En lille tilføjelse.

  Jeg mener ikke, at det danske folkestyre, lige i øjeblikket har brug for akademikere, der af den ene eller anden grund ”springer ud” som medicinmænd, åndemanere, digtere, healere, drømmetydere og djævlefordrivere, der rejser land og rige rundt med en flaske frelsereliksir.

  Små isolerede enheder der forsøger at fordrive arbejdsløshed, med tæsk og trældom, som Uffe Elbæk selv har været med til.

  Tvivler stærk på at han selv ved hvad det er han mener.

 15. Af Henrik Knage

  -

  Selve opskriften på de meste frelsereliksir, der sælges på den politiske hylde i en moderne tid, er vanen tro hemmelig.

  Men den kan kurere alt lige fra kærestesorger og fattigdom, over til nedgroede negle og hæmorider.

  Jeg er imidlertid kommet i besiddelse af et hemmeligt dokument, hvori det fremgår, at eliksiren består af 50% øregas, 48,2 % dovenskab og 1,8 % overtalelsesevne.

  Du har en god pointe Lilleør – der er altid nogle der ikke vil være med, og den indstilling er altid værd at fejre og værne om.

 16. Af Niels B. Larsen

  -

  Man skulle tro, at der var klovner nok i Tinget i forvejen.

  Og nu ser det ud til, at Alternativets alternativt “begavede” også kommer ind…

  Herren hjælpe Danmark!

 17. Af mikael bruus

  -

  I et samfund hvor Selvmordstallet har været stødt sigende, skilsmisserne ligeså, børn med psykiske diagnoser, voksne med stress og depressioner, et samfund der i centraliseringens hellige navn uddør fra yderkanten og drikkevands brønde der lukkes på stribe grundet sprøjtegiftrester, svinekød med resistente bakterier.

  Forekommer det mig helt naturligt at visionære mennesker vil tilstræbe sociale bærdygtighed og bærdygtigt miljøet.

  Det falder også glimrende i tråd med Vatikanets netop afholdte kongres, hvor forsker og åndelige ledere fra hele verden var samlet for at drøfte bærdygtighed.

  Ban ki moon indledte med: ”Beskyt jorden, bevar menneskets værdighed’ med undertitlen ’De moralske forhold ved klimaforandringer og bæredygtig udvikling”
  (Et religiøst opgør med en udslettelseskultur/Information)

 18. Af Erik Larsen

  -

  Som en artikel i går i Berlingske: “Danskerne må lide af hukommelsestab” skrev. Desværre må det vist være rigtigt. Helle T. løj mere i går i TV end hun gjorde før sidste valg – og DET siger vist noget!
  Og den lille fyr Skammelsen, skulle skamme sig, som han forsvarede hende og slet ikke borede i det HUN sagde! Føj! (lovede igen bedre sygehuse, strammere asylpolitik m.m. – præcis som sidst!)
  At en såkaldt meningsmåling fra et voxmeter siger at nu “er de røde i front”, tror jeg ikke på, selvom der virkelig gøres en indsats fra medierne, den største vel nogensinde for at beholde Helle i stolen?
  (Uvist af hvilken grund – man forstår det ikke — det kan ikke være for danskernes skyld).

 19. Af Erik Larsen

  -

  Ja, så har b.dk. – kære Lilleør frasorteret nok en demokratisk, blå, dansk mening!e

 20. Af Erik Larsen

  -

  Jeg undskylder mange gange! Den var så bare langsom! Mvh Erik

 21. Af Thomas H. Rasmussen

  -

  Ingen tvivl om at Lars Løkke er langt mere kvalificeret som statsminister end skatteålen Helle Thorning! Overklasseløget Helle Thorning og hendes mand tager rigtigt fusen på deres naive vælgere fra den røde fløj! Gad vide om hendes mand Kinnock vil betale skat i UK – nu han er blevet valgt der? Han ønsker jo ikke at betale skat i Danmark selv om han bor her halvdelen af tiden! Da Helle Thorning kun var formand for Socialdemokraterne modtog hun ca. 300.000 kr. om året fra Socialdemokraterne ved siden af sin folketingløn til køb af private ting som Gucci-tasker, tøj m.m. – men det nævner pressen intet om men kører kun på Lars Løkke!
  BT afslørede jo selv i sidste måned hvordan den røde løftebrudsregering kun havde overholdt 7 ud af 20 valgløfter! Hvad skete der i øvrigt med den “hemmelige socialdemokrat” som beskrev korruptionen og stridighederne hos Socialdemokraterne? Og hvem husker ikke den tidligere socialdemokratiske sundhedsminister Torben Lund som kaldte Helle Thorning for totalt “blank” og en opportunist?
  Og Helle Thorning lovede før sidste valg at hendes mand nok skulle betale skat herhjemme fremover. I stedet sidder han i skattelyet Schweiz og tæller hver enkelt dag så han kan nøjes med at betale den billige schweiziske skat! Men “arbejderægteparret” Thorning/Kinnock har jo 3 dyre boliger i Danmark, England og Sydeuropa så parret Thorning/Kinnock har jo meget at holde styr på!
  Helle Thorning har ansat 27 skatteyderfinansierede spindoktorer som hver får over 1 mio. kr. i løn p.a. – selv om Helle Thorning under valgkampen lovede at hun ikke ville ansætte nogen spindoktorer! Helle Thorning kører selv i en leaset privatbil fra Fleggaard i Tyskland for at spare på den dyre danske moms og hendes mand betaler ikke en krone i skat herhjemme selv om han bruger vores velfærdssystem!
  Når Socialdemokraterne ikke vil tale om alle deres egne løftebrud så prøver de i stedet at køre personlige sager mod deres modstandere! Og nu er de i gang med deres valgflæsk og overbudspolitik som garanteret vil betyde højere afgifter og skatter til det skatteplagede danske folk! De snakker endda om at hæve boligskatterne igen – men der skal jo også skaffes 9 mia. kr. ekstra i år til flygtninge!

 22. Af Frank A

  -

  @ thr

  Jeg tvivler på at HTS kører leaset Polo, nu hun har ministerbil.

  Der ud over må jeg sige, at det så også er første gang at jeg hører om et engelsk parlamentsmedlem der sidder i Svejts :-)

  Et godt eksempel på at Løkke ikke egner sig til statsminister, ser man i udvægelsen af casen fra Panorama.

  At Løkke så har så lidt kildekritik og statsministerformat, at han vælger at “købe” et i bedste fald særegent eksempel, i værste fald en løgn, fra en person, der ønsker at gøre sig interessant og at lefle – diskvalificerer ham sådan set:

  Man kan ikke styre et land efter undtagelser og særegne eksempler. Det er simpelthen for ligegyldigt i den store sammenhæng.

 23. Af Per Munkholm Olesen

  -

  Egentlig burde det hedde floskel partiet. (Floskel=højttravende, intetsigende udtryk). Partiet er specialist i floskler, selvom de øvrige partier såmænd også kan. Dette er det mest deprimerende valg i mands minde, vi har endnu ikke fået af vide, hvad partierne vil og står for, derimod fyger mudder og floskler gennem luften. En af grundene er den mere og mere uudholdelige linje i de elektroniske mediers journalistik, hvor ikke alt for kløgtige journalister stiller “listige” spørgsmål, især til blå bloks politikkere, medens de “søde” små piger fra rød blok kan kvidre løs uden af blive stoppet og uden at der stilles kritiske spørgsmål til deres kvidder. Uffe Elbæk nyder tilsyneladende samme “beskyttelse” for han er ih noget så nuttet (ikke mit udtryk, jeg personlig finder ham alt andet end nuttet). Tiden er inde til at en modig journalist går til jernet og konfronterer ham med hans eget urtekram nonsens, og beder om nogle konkrete standpunkter, for da vil man opdage, at han lige som H.C. Andersens kejser ikke har noget på. At folk slutter op om Uffes ligtog, der lystigt drager af sted med sang og musik, er og bliver mig en gåde. Skulle han og hans komme i Folketinget, bliver det en grim opvågning for hans vælgere.

 24. Af Mads Timo

  -

  Ja ikke et ord om at DF’s mange forslag, ville være så kostelige at de aldrig ville kunne gennemføres. Men det er jo også bare politiske “forslag”. Fik DF magten, enten vi lige netop med det modsatte af frihed. Og for så vidt vides, så har din egen kulturinstitution vist ikke rigtig fordret “frihed” gennem tiderne..

 25. Af povl pedersen

  -

  Det er godt der er nogen der tør tænke utraditionelt i folketinget som fx en H.C.Andersen
  Det er dem der bringer verden fremad og ikke dem der ikke tør tænke utraditionelt

 26. Af V Hansen

  -

  Jeg kan forstå på Kathrine Lilleør, at hun padler baglængs i halsbrækkende fart, når det gælder Elbæks immage som klovn eller cirkusparti. Jeg tror ikke, Uffe Elbæk fandt disse tituleringer særlig nuttede eller hyggelige, da de blev brugt til at moppe ham ned af ministertaburetten. Dengang var KL ikke særlig tilbageholden, når hun skulle udbrede sin holdning til AFUK, i kølvandet af især Pia Kjærsgaards hæmningsløse forargelse over en radikal kulturminister. Det var usagligt og under voksne menneskers værdighed.
  Jeg kan ikke finde det reelle budskab i blokken. Er det Urtekrams donation, der er hendes problem? Så tænker jeg bare, hvad tobaksindustrien fik for at støtte blå partier, hvoraf nogle endda skjulte, de fik støtte.
  Eller er KL af den opfattelse, at sygdomsforebyggelse og oplysning om sundhed og samliv er ødelæggende for vores frihedsrettigheder. Regeringer har til alle tider adfærdsreguleret samfundet på den ene eller anden måde. Det er ikke gratis at behandle livsstilssygdomme, ovenikøbet har sygehusene i nogen tilfælde måtte investere i nyt løfteudstyr, nye sengetyper og ambulancer med større vægtkapacitet for at kunne tage hånd om svært overvægtige. Jeg tror ikke disse patienter er ked af hjælp til at navigere i den jungle af underlødige kostråd, industrien sniger ind i dagligdagen. Er det det, virkelig en teolog, der mener er næstekærlighed er lig med: nyd dine flødekager uden Dårlig samvittighed, samfundet betaler.
  Måske er KL bare igang igen med at bringe Uffe Elbæk i miskredit, nu har faktisk viser sig at være en trussel for blå valgsejr. Det er selvfølgelig også lettere, end at vende konstruktiv kritik af sine egne, når det går den gale vej.

 27. Af Henrik Knage

  -

  Jeg mener blot at der er overskud af digtere i Folketinget, der behøves ikke flere.

  I øjeblikket er der 179 stk. + påhæng, inklusive dem fra Nordatlanten.

 28. Af preben jensen

  -

  Hvis man går ind for aktiv dødshjælp til hele Danmark, og til alle, altså både syge og raske, både unge og ældre, både de velbjergede og de mindre velbjergede, skal vi jo bare huske at stemme endnu flere utopiske klaphatte, røde pampere og hårdkogte kommunister ind i det såkaldte folketing. Kommunister har jo i over 100 år været verdens førende specialister i aktiv dødshjælp, det er dem der besidder ekspertisen, så der er ingen grund til at nøjes med amatører, hvis vi danskere er trætte af det hele.

 29. Af Henrik Knage

  -

  Politik er jo ved at udvikle sig til en kunst – art, på linje med klassisk ballet, hvor det er en fordel at være professor i samme, samt besidde det store kørekort i kropssprog, drømmetydning, hånd og mundaflæsning, tegnsprog, irisanalyse og farveskift i ansigter, blot for at kunne prale med, overfor sig selv, at man sikkert kun har fattet 1% af hvad det handler om, og overlade resten til fantasien og tilfældigheden.

 30. Af Holger Piednoir

  -

  Alle partiejere burde tvangsindlægges til måling af deres IQ og deres sociale færdigheder; af en uafhængig autoritet. Måleresultatet bør offentliggøres. Det vil få “Alternativet”, “Nationalpartiet”, “Liberal Alliance” og “Det Radikale venstre” til at forsvinde ud af valgkampen, når vælgerne bliver oplyst om tallene.

 31. Af Jørn D.

  -

  “Thi dit er riget og magten og æren i al evighed” !
  ja
  det er da alternativt, at være selvhøjtidelige – men ikke bæredygtigt over tid
  men
  Alternativet kan da måske få den tvivlsomme ære for at S vinder valget og R bevarer magten
  til
  at fortsætte imod de radikales multi kulti koster kassen kaos
  men
  Er Alternativet bæredygtigt – ikke til at bære – men hvad er alternativet
  for
  kun jæger- og samlerkulturer kan udnytte naturen med 100% bæredygtighed !
  men
  hvis man kun må “snakke”, gøgle og hønsestrikke
  men
  jage eller samle må man ikke – “død og krtitte”
  men
  “de har da min sympati, men de har ikke meget, at ha den i” !
  men igen
  på den anden side er de måske alternativet i dagens “mediecirkus”
  ja
  sådan cirkus

  ironi.mus

 32. Af J Nielsen

  -

  “Alle partiejere burde tvangsindlægges til måling af deres IQ og deres sociale færdigheder; af en uafhængig autoritet. Måleresultatet bør offentliggøres.”

  God ide. Venstres leder har allerede fået sin måling, i fuld offentlighed, under COP15.

  Det var vist endda frivilligt. Hatten af for det.

 33. Af Niels Dreyer

  -

  I sidste uge offentliggjorde FN en rapport, som fortæller, at vi i 2030 ikke mere vil have adgang til rent drikkevand på Jorden. Det er om 15 år. Rapporten advarer samtidig om, at hvis vi IKKE gør noget NU, vil konsekvenserne være uoverskuelige. Rapporten anfører det industrielle landbrug som en af hovedsynderne, mens luftfart, unødig transport af varer fra en verdensdel til den anden, forurening fra kemikalieindsutrien, samt tredieverdens industriernes manglende miljøhensyn, er andre alvorlige årsager til drikkevandets horrible kvalitet.
  I de seneste par dage har jeg, når jeg var på vej ud til foredrag,på radioen i bilen hørt diverse politikere ‘varme op’ til det næste folketingsvalg. Alle er optaget af økonomiske bundlinjer, arbejdsladser, flygtininge etc., men ikke én eneste politiker har udtalt sig om for eksempel drikkevand og forurening.

 34. Af Helge Nørager

  -

  Hr. Niels Dreyer, hvis det de skriver er sandt.
  Hvilket en del tyder på, grundvandspejls fald i asien/Indien f.eks
  Må betyde at en god kapitalist nu indkøber vandkilder og adgang til ferskvand.
  Prisen på rent vand, vil vel stige en del.
  Andre dygtige kapitalister indser at afsaltnings teknologi, vil blive meget efterspurgt, og investere i det.
  Det vil også give kassen.
  Men at røbe disse tips, er ikke godt, så stiger prisen. :)

 35. Af Ross Jackson

  -

  Hvis KL har læst min bog Occupy World Street vil hun ikke skriver at jeg går ind for ”planøkonomi”. Jeg går ind for ”Gaia Økonomi”, som betyder at bæredygtighed skal prioriteres højere end økonomi hvis vores civilisation skal overleve. Den form for internationale samarbejde, som jeg foreslår i bogen, betyder afgivelse af suverænitet i kun to områder- miljølovgivning og menneskerettigheder. Alt andet besluttes af selvstændige demokratiske nationer i en ”Gaia Forbund” af stor diversitet og frihed. Jeg er hverken Marxist, Socialist eller naive idealist. Jeg er en pragmatisk forretningsman med en benhård realisme i baggagen og som ser ting som de er. Alt andet end Gaia Økonomi er en benægtelse af realiteten. Det er de herskende politikere fra de store partier, der er vore tids idealistiske utopister fordi deres tror på uendelig vækst er lige så fjern fra virkelighed som ”Alice i Eventyrland”. Jeg støtte Alternativet fordi de vil sætte en ny dagsorden ved at sige, at vi er nødt til at diskuterer de her problemer og løse dem i fælleskab.
  I øvrigt er jeg heller ikke imod kapitalismen, men jeg er imod den herskende neoliberalisme, som er en sygelig form af kapitalismen der skaber større ulighed, miljøforringelser, sociale elendighed og tilbyder kun forbedringer i livskvalitet og formuer for de 0.1%, som vi alle arbejder for i øjeblikket

 36. Af P Christensen

  -

  Hvorfor bliver alle ved med at tale om de “røde”?
  Rød er død. Stendød.

  Venstrefløjen har vendt sig 180 grader og har nu ryggen til sine gamle interesse-sfæller, lønmodtagerne, som man nu istedet sender økonomiske fjærter imod.

  I stedet har man lagt sig fladt ned for alle indvandrere og udefrakommende reaktionære normer, som man for årtier siden bekæmpede.

 37. Af Torben Kjær Andersen

  -

  Kære Niels Dreyer
  Kan du oplyse kilden, altså FN-rapporten?
  Kan du oplyse, om en nationalisering af landbruget med mindst mulig kompensation vil hjælpe og i givet fald hvordan det vil hjælpe og hvordan det skal foregå?

 38. Af Niels Dreyer

  -

  Kan åbenbart ikke poste links her. Du kan google den ved at skrive UN Report: World Faces 40% Water Shortfall by 2030

 39. Af Henrik Knage

  -

  Mærkeligt som mode genopstår i tidsintervaller, for derefter at forfalde igen – nu åbenbart også i politik.

  Synes på en eller anden måde ”Alternativet” minder meget om en Tvind skole og ”Den Blå Betænkning” .

  ”Bæredygtigt” ligner ”Det Nødvendige Seminarium” osv.

  Fælles for dem begge er det svært for ikke at sige umuligt at forklare hvad sagen handler om, samt at begge er/har været styret af en ”Guru”, hvoraf den ene sidder på Bahamas, omgivet af skønne kvinder, der er li´så tiltrækkende som Nutella oa. Sukker.

  Har oven i købet hørt fra pålidelig kilde, at han har mange penge på kontoen, der skulle stamme fra danske skatteydere.

  Ham her Uffe, han er også ”Rød” og det bliver han ved med så længe pengestrømmen er åben. Når den lukker og han selv skal betale, så bliver han ”Blå”.

 40. Af Peter Andresen

  -

  Hvad der er indlysende er, at Kathrine Lilleør er klar til en spændetrøje og en indlæggelse. Mage til konspiratorisk tankegang skal man tilbage til Mccarthys kommunist-frygt for at finde. Men ikke et overraskende verdensbillede fra en romantiserende præst, hvis verden er opdelt i godt og ondt. Og hvis man skulle bedømme højrefløjspolitikeres realpolitiske tæft på de bøger, de læser, stod det ekstremt dårligt til i Danmark – Ayn Rand kunne være et eksempel. “Fem mandater er rå magt”, “Med nedslag i dit og mit liv” – i hvilken trylleverden er det tilfældet? Fem mandater er en smule indflydelse og kompromiser hist og her, ikke et kupforsøg på den danske stat.

 41. Af preben f jensen

  -

  Er det ikke nærmere de røde, de radigale og de “alternative” der er ved at være modne til spændetrøjer og gummiceller?

 42. Af Henrik Knage

  -

  Den bedste hurtigste og mest effektive måde at sælge noget til et menneske, er ved at appellere til menneskets naturligt indbyggede frygt – det er videnskabeligt bevist indtil flere gange.

  Det sker i forsikringsbranchen, medicinalindustrien, fødevareindustri, bilindustri, byggebranchen og nu min santen også i politik mv., og det er konkret. F.eks. er en ”Tilstandsrapport” bygget på frygt alias sikkerhed.

  Hvis man siger ”Bæredygtigt” til et menneske, vil det uvikårligt tænke på det modsatte, nemlig at Jorden går under.

  Så søsætter man nogle tal og procenter og sætter disse op mod noget andet, og så er der straks en køber, det til trods, at Jorden er ”gået under” før der opstod mennesker – men det er ikke interessant, hvis produktet ”bæredygtigt”som ingen ved er, skal sælges.

 43. Af Henrik Knage

  -

  Jeg er så kun ét individ alias menneske, ud af ca. 6 millioner, der mener at al kriminalitet trives bedst inden for murene, uanset om murene hedder Borgen, eller Islamisk Stat.

  Hele gøjemøjet tager afsæt i fængslet.

  Hvilket også er meningen, for hvilken politiker, advokat, embedsmand, foged eller for den sags skyld en præst kan forklarer hvad Gud kunne være for en størrelse, uden at have en form for modvægt, til forståelse, i form af lykke/sorg, eller for den sags skyld tjene en løn på at bilde Folket indtil flere løgne ind?

  Jeg tror derfor at Gud oprindelig er en kvinde. Ikke blot en kvinde, men en sort kvinde – en kvinde fra Afrika, som vi hvide fra Europa elsker at slå ihjel, og det er ”fucking” trist.

  Der er mange der dyrker mørket i tiden, og det er fordi de aldrig har set lyset, hvilket jeg gerne vil hjælpe dem med.

  Jeg er ikke ”Guru” i Gud, men jeg ved at når en tidligere kæreste bliver sur i 7 dage fordi hun har gået på kursus i 6 år, og jeg kun i 14 dage og får alle kunder og hun ingen, så har jeg set skriften på væggen. Mener hun kaldte det NLP og tidslinjeterapi, nu hedder det vist bare ”Coast” zing.

  Jeg kaldte det bare nærvær.

  Har for øvrigt væltet Ole Vadum Dahl alias NLP altså nerve , lingu , programmering eller CNC , computer, num, system, i et sving, i en gang på vej til kursus – fordi han er blind – han røg direkte i gulvet, men forklarede hvor rygerummet var.

  Han sagde heller ikke hvorfor han var dansker, eller hvorfor CNC var tysk.

  Men det er en anden historie, fra Silkeborg.

 44. Af Henrik Knage

  -

  Der er mange der tror, at et liv er noget man får
  men et liv er kun et liv, hvis det leves, og ikke noget man har
  og hvis man ikke kan få et liv
  så er et liv noget man tar´.

 45. Af Poul Nielsen

  -

  Alternativet har fået hold på sit partiprogram (i sidste øjeblik). At det mere er hensigtserklæringer end realpolitik er en anden snak. Man kan nemt læse programmet fra deres hjemmeside. Alternativet omtaler demokratisk styring, men ikke at den bør udspringe fra folket. Det er jo valgkamp, så traditionen tro flyder det med valgflæsk. Go’ fornøjelse ..

 46. Af søren rasmussen

  -

  Vi har et licensbetalt medie som kører en ensidig politisk dækning til fordel for socialdemokraterne.

  Er der ikke en behjertet sjæl som kan bringe den institution op i EU så vi kan få privatiseret eller lukket det ensidige Medie organ.

  Det er rent Kafka med lidt animalfarm i låget… Vores demokrati blokeres af det lort der med mill. lønninger er købt og betalt af nuværende socialdemokratiske magtbærme.

  Vi har flere gode medier der langt matcher og formidler politik og journalistik end det lort der foregår på nepotisme kanalen DR.

 47. Af georg christensen

  -

  Hvem fylder “kapital” i hvem, for at få “magten”, medens “ORDETS” slaver troligt bare følger med?. Argumenterer og dokumenterer på livet løs, med heroglyffer og latin, medens prædikanterne af alle mulige arter soler sig i kapitalens solstråle paradis på jorden, det ene sted i kampen om vand og føde, eller bare simpel overlevelse ,det andet sted med kampmaskiners destruktions beskrivelser i kapitalens uendelige magtbegær, alt understøttet af kapitalens propagandistiske magtbegærligheder. . .

 48. Af Christian "Kramer" Hansen

  -

  Gad vide hvad det koster samfundet at en stor del af den voksne befolkning forsørges passivt i udgifter til misbrug, kriminalitet, psykisk sygdom, social arv osv.?
  Gad vide hvad der ville ske hvis man kunne tilbyde denne store befolkningsgruppe et meningsfyldt og passende arbejde med tilhørende selvrespekt og livsindhold?
  Gad vide om man ikke kunne kombinere mindre arbejdstid, nye arbejdsformer, mindre forsørgelse og mere fleksibilitet og på denne måde opnå et større arbejdstilbud til mennesker som måske ikke lige passer ind i 9-17 kassen?Komplekse problemer kræver nogen gange at man tænker lidt ud af boksen. Jeg tror ikke løsningen er at skrue på de kendte skruer, jeg tror vi skal finde nogle helt nye skruer at skrue på. Komplekse problemer kræver osse ofte at man virkelig prøver at forstå de underliggende grunde ellers kommer man meget nemt til at fokusere på symptomer istedet for årsager.
  Hvorfor måles et moderne vestligt samfunds succes altid på baggrund af BNP? Er vi mennesker virkelige så simple at vores lykke kun afgøres af hvor mange penge vi har produceret.som samfund? Kunne man forestille sig at løsninger ikke altid skal være enten kapitalistiske eller kommunistiske, men at man måske kunne finde en fornuftig balance?

 49. Af Henrik Knage

  -

  Lader til at Elbæk har et vælgersegment, og det er enestående i sig selv. Der er allerede nogle af hans tilhængere, der er blevet ”vækket” af Vækkelsesprædikanten, selv om de tilsyneladende har levet i mindst 65 år indtil videre.

  Disse selv udråbte segmenter er begyndt deres pilgrimsrejse og korstog ud til Supermarkederne landet om, for at forbyde op til 80% af det meste på hylderne, undtaget det fra ”Urtekram”.

  Dette gælder alt fra Citronhalvmåner til Trestjernet salami.

  Dette er et glimrende eksempel på hvad der venter forude. En hærskare af nyfrelste økoflippere, der først nu har set ”lyset” og som dermed må have spildt deres allerede levede liv, men som nu rejser rundt, som nogle andre IS krigere, eller SS nazister og forbyder alt der bare lugter af farve i fødevarer, det til trods at det formentligt er de samme der tidligere har levet af at opfinde samme skadelige tilsætningsstoffer som stats og privatansatte kemiingeniører og lignende godtfolk.

  Hykleriet kender derfor ingen grænser.

  Alt hvad de samme nyfrelste kan ønske sig, findes jo allerede i specialbutikker og de kan oven i købet cykle derhen, med cykelhjelm og cykelklemmer, eller køre i bil.

  Men det er slet ikke interessant, at de allerede kan det – det er langt fra nok, de vil nemlig bestemme hvad alle vi andre skal, og det er vigtigt.

  Jeg er enig i, at der er for mange tilsætningsstoffer i fødevarer, bevare os – det er ikke nær det.

  Desværre er det ikke det sagen drejer sig om, når man siger politiker, fordi hvis valget var et valg mellem en taburet i Folketinget og et renere miljø generelt, så vælger de alle taburetten, frem for miljøet og hvis valget var et valg mellem en taburet og begrebet ”Fred”, ville de igen vælge taburetten, frem for freden – og så kan de hedde Uffe Elbæk alt det det være skal, jeg stoler ikke mere på de “sludrechatoller” i Folketinget.

 50. Af Jørn D.

  -

  Alternativet er for folk i en forlænget infantilitets fase
  eller
  for folk for hvem, vejen til naturen, går gennem kulturen !
  eller
  folk, der mener:
  My Nation is Imagi-nation
  og
  If You have imagination
  then
  Your always on vacation !
  ja
  de er vist alle lige “skæve”
  men
  så hellere en “lige” venstre
  som
  de alle kan “tæve”
  og
  de “snakker” og de “snakker”
  men
  hjælper det
  Nej
  ikke tale om
  men
  Man må “ævle” før man får pære !

  ironi.mus

Kommentarer er lukket.