En julehistorie

Af Kathrine Lilleør 38

Selvom der er bid i vinden, har hun kun en tynd vindjakke på. En gammel kone i små snøresko venter udenfor kirkens bagindgang, hvor hun genert krammer sit indkøbsnet, og siger, at hun godt ved, at det er for sent at søge julehjælp. Men hun har ikke kunnet udfylde ansøgningsskemaet. Er det virkelig alt for sent? Selvfølgelig ikke. Mens jeg skriver hendes adresse og navn på en seddel, så vi kan sende en check, tripper hun med en piget begejstring, som modsiger hendes alder.

Nyboders gamle er ydmyge. De er fra dengang, man ikke skulle være topskat-bidrager for at bo omkring Sankt Pauls. Tværtimod. De har skurret gulve, været portører og murerarbejdsmænd. Arbejdet hårdt uden at tjene så meget, at de havde råd til at spare op. Folkepensionen rækker ikke langt, man må nøjes med de gratis glæder. Se sig om efter, hvad der er at være taknemlig for i dette lille liv. Adskillige af de gamle her i sognet er sande mestre i kunsten at glæde sig over det mindste. Enkelte af dem bliver oldgamle, og når jeg begraver dem, er det altid det samme, der går igen: At de var så taknemlige. Så glade. Men, hvad kan da en 98-årig på plejehjemmet i Kronprinsessegade have at glæde sig til? Ingenting. Skulle man tro. Alligevel begraver jeg det ene gamle menneske efter det andet, der har perfektioneret kunsten at glæde sig. Som havde de hver eneste morgen i deres alderdom lyttet til juleenglens forkyndelse af glæde. Juleglæde. Juleenglen, der julenat synger, om den glæde, ”der skal være for hele folket”. Ikke en glæde der var, heller ikke absolut en glæde, der er – men en glæde, der ”skal være”. Som ligger forude og venter. Ikke kun på lattedrikkende skolepiger, men også på ældre damer i for tynde vindjakker.

”Se, jeg forkynder Jer en stor glæde, som skal være for hele folket”, synger juleenglen helt præcist. Se? Hvordan se? For nylig begravede jeg en fin gammel dame, der havde været rengøringskone hele sit arbejdsliv. Inden hun kom på plejehjem i Nyboder, havde hun i sin alderdom opnået den lykke at bo i en lejlighed med udsigt over Assistens Kirkegård. Udsigten til træerne var hende en daglig fryd. Men en formiddag fældede de alle træerne udenfor hendes vinduer, fordi man skulle bygge den nye metro. Væk var de herlige trækroner, hvis farveskift året igennem havde lyst dagene op. Hendes voksne børn frygtede hendes reaktion. Men efter at have sundet sig, forklarede hun dem, at det var ikke så slemt. For hvis hun bare lænede sig lidt frem, og så ned ad Nørrebrogade langs kirkegårdsmuren, kunne hun se andre trækroner, man ikke havde fældet.

Sådan er mange gamle mestre i at glæde sig. Taknemlige over den glæde, der var, glade over den glæde, som er, og forventningsfulde glade ved tanken om den glæde, der skal være. Skarpt fokuserede på selv det allermindste, der gør glad.

Lær dem kunsten efter. Ræk ud efter juleglæden, som er lige foran dig. Måske ikke, som du ønsker dig den. Men glæde er der rigeligt af. Du skal bare få øje på den. Muligvis ved at læne dig lidt frem og se andre steder hen, end du plejer.

Glædelig jul!

 

 

 

 

38 kommentarer RSS

 1. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kære Katrine Lilleør ! –Vi mener alle, at du er et sødt menneske ! –Men din julehistorie må stamme fra for 100 år siden ! –Den hører ingen steder hjemme i vores årti !—-Præst eller ikke præst ! –Så skal man være realistisk !—Og ikke bilde folk ind AT: En lille gammel dame i tyndt tøj og små spadsere-sko—kan være så fattig som du siger ! –Enten kan din gamle sølle dame have drukket hele folke-pensionen op ! (den kan man sagtens leve af –og få tøj på kroppen ) –Højeste folkepension plus diverse tillæg (ældrecheck) m.m. –Er lige-så-høj- som “en kasse-dames løn”—Præster skal også gøre gode gerninger –istedet-for AT: bilde folk ind AT: der er en gud ! –Det er der ikke–det beviser nutidens ragnarok desv. –eller også er din opgave at finde ud af, hvorfor “din dame er så fattig ” –Det burde være enhver højt-lønned præst ´s første prioritet !

 2. Af preben jensen

  -

  Systemet fungerer efterhånden så skørt og tosset, kaotisk og ASOCIALT, at man ikke kan blive forbavset over noget. Folk kan falde mellem to stole, de kan have været udsat for røveri, pengeafpresning, svigt, uretfærdighed, sygdom eller specielle ting der bevirker at de er havnet i økonomisk og menneskelig elendighed. Velfærden er kraftigt reduceret i de senere år.

 3. Af Kim P Olsen

  -

  Kære Kathrine!

  Hvor er det godt observeret Kathrine!

  Tag dig ikke af, at nogen mener at kende din menighed bedre end du selv gør.

  Som mangeårig beboer i området, kan jeg nikke genkendende til billedet af menneskene. Holmens faste stok var ydmyge og hårdtarbejdende – nu bliver nyboder desværre omdannet til liebhaverboliger og Nyboders enker bliver presset ud.

  En gang kunne enkerne blive boende i en lille lejlighed når ægtefællerne faldt bort. Man kærede sig om vores gamle i området. Hvis de er svage nok, kan de komme på et af plejehjemmene i Kronprinsessegade og dermed forblive i deres bydel, ellers er endestationen en ældrebolig i en fremmed del af byen….

  Tidligere tiders medmenneskelig luksus er der ikke råd til i dag – det er samtlige partier på tinge desværre enige om.

  God Jul

 4. Af Max Muldjord

  -

  En julehistorie fra politiet = Danmark er blevet et tryggere sted at være i –
  som kan læses her i Berlingeren.

  Som fru. Lilleør skriver .
  Du skal bare få øje på den. Muligvis ved at læne dig lidt frem og se andre steder hen, end du plejer.

  Hvorfor skal vi til stadighed læse om politiet fremragende indsats i vores samfund, når dette nu ikke er rigtigt ??

  iflg. politiet mangler der mandskab til at foretage en ordentlig kontrol i lufthavnen , rykke ud til indbrud selv når anmelderen står og ser på indbruddet og hundredvis om end ikke i 1000 vis af andre tilfælde af svigt – der undskyldes konstant fra politiet side at de ikke har mandskab / timer nok til dit og dat.

  se = denkorteavis.dk/2015/politiet-har-pastaet-at-kriminaliteten-faldt-men-nu-viser-det-sig-at-den-oprorende-sandhed-er-en-helt-anden/

  se = .bt.dk/danmark/politiet-skjuler-titusindvis-af-politianmeldelser

  For en måneds tid siden kunne man læse flere steder i medierne – at der i 2007 – blev der IKKE optaget rapport i 66.000 sager .

  Tallet for 2014 var 83.000 sager.

  Konklusionen må jo blive – Jo færre sager politiet bliver involveret i / jo færre rapporter – jo tryggere bliver der i Danmark og dermed færre voltægter og tyverier.

  Danmark har stadig rekorden i EU for indbrud i forholdet til landets størrelse .

 5. Af Helge Nørager

  -

  Hvis nu bare alle dem som har en smule overskud, startede med at se sig omkring, og måske prøvede.
  Ville de opleve at ganske små ting kan forandre meget, der skal ofte ikke meget til, i forhold til hvad jeg har.
  Jeg kan ikke frelse verden, ej heller mig selv.
  Men jeg kan nogen gange med få afsavn hjælpe andre, også dem som jeg ikke kender, men også som optræder i min hverdag, ved tilfældigheder.
  Livet er kaos, livet er smukt hvilket jeg ofte glemmer i min vrede over dem som som tror på alfer og nisser og paradis.
  Livet er engang, og det vi alle kan, os/vi/jer der har blot lidt overskud, se jer omkring, og indse at der ofte skal lidt til.
  Andre problemer er for de dygtige og samfundet.

  Men essens af alt, det er svært at bede om hjælp, det er ikke let.
  Og Fru Lilleør, forstår godt at en “gammel kone i snøresko”, har svært ved at bede om hjælp.
  Min tak til dem, er at de brugte deres konto for sognebørn i nød, som ikke har noget at gøre med jul.

  God jul alle, der skal så lidt til, for dem som intet har.
  Mvh Helge Ebbe Nørager

 6. Af Henrik Knage

  -

  Man skal passe på med hvad man ønsker sig til jul, det risikere at blive virkelighed. F.eks. tror jeg ikke Socialdemokratiet burde have skrevet på deres valgplakater “Det Danmark vi kender”!

  Men så slap vi da af med hende.

 7. Af Helge Nørager

  -

  Jeg har lige siden jeg var barn, ønsket fred på jord,
  Og altid er jeg blevet et år ældre, uden ønske er opfyldt.

 8. Af Erik Larsen

  -

  Kære Lilleør! Tak for denne artikel! Og jeg mener det så meget. Jeg har selv en svigermor der er fyldt 95 år og det er IKKE nemt at skulle leve i Danmark som pensionist i dag. Hvorfor mon? Selvfølgelig fordi vi tror vi “kan redde verden”. Jeg giver penge til at hjælpe børn, katastrofer i områderne, og meget mere, men det der er galt i Danmark og har været det længe er jo at vi tænker (eller ikke vi men de kulturradikale) på at hjælpe andre som endda ikke overhovedet har behov for hjælp, men som kun flygter fra militærtjeneste, eller spekulerer i børnepenge, ydelser m.m.
  Men VORES EGNE GAMLE SVAGE som du jo flot nævner – hvad med dem? Nej, danskerne er et usædvanligt folkeværd – meget egoistiske – meget naive – meget styrede af deres opvækst de sidste mange år siden 1968.
  Den , i din artikel nævnte stakkels kvinde, skulle selvfølgelig komme klart, klart før nogen form for “bekvemmelighedsindvandrere”!
  Lilleør , vi to er helt helt enige om det her og jeg ønsker dig en rigtig god jul og har stor lyst til at komme i din kirke sammen med min kone. Tak.

 9. Af Elin Kopp

  -

  Kære Kathrine Lilleør
  Tak og smukt at du giver disse “rige”, taknemmelige mennesker en stemme. Mit håb i det nye år er, at du vil blive ved med at berige Berlingske læsere med dine bidrag til hverdagens små ting og de store. Jeg bliver fyldt med glæde ved at læse dine velvalgte ord. Glædelig Jul til dig og dine kære.

 10. Af p jensen

  -

  En anden julehistorie er at en kæmpestor julegave er på vej til danskerne. En julegave så stor at den skal “pakkes ud” hver dag fra nu af og flere år frem. Det er den som la rs uløkke, de radigale og godhedsindustrien sammen har besluttet: 50.000 ekstra migranter plus familiesammenføring, i alt ca. 250.000 ekstra migranter – – plus det løse!

  Vi kommer nok selv til at betale “gaven” – – men så megen berigelse bevirker jo at vi danskere gerne betaler mere i skat, og med glæde undværer tryghed, velfærd og sundhed osv.

 11. Af Anders Kirkegaard Jakobsen

  -

  Ja. Hvor er det smukt.
  Det drejet sig jo ikke om konkrete penge.
  Det drejer sig jo ikke om, hvor meget en pensionist månedligt har til rådighed.
  Der vil altid være noget at glæde sig over.
  Når topskatten fjernes og de fattigste må betale, oh ja, hvilken hellig fryd, de gamle i kulden og ensomheden med en tåre i øjet sig fryder over den hvide julesne.
  Takket være Dansk Folkeparti.

 12. Af John Laursen

  -

  Kathrine Lilleør

  Jeg ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår.

 13. Af Ole Brockdorff

  -

  Det er rigtigt godt skrevet, fru Lilleør, du opviser med denne klumme et herligt følelsesmæssigt intellekt, og det skal du have en hjertelig tak for i denne søde juletid.

  Glædelig Jul og Godt Nytår.

 14. Af Hr. J Ha ns en

  -

  Efterhånden som den nye sorte regerings stramninger slår igennem vil der blive flere og flere fattige og hjemløse i Danmark.
  En amoralsk og uduelig regering som holdes i live af landsbytossernes parti DF, Den liberale Alliance og det uddøende parti K.
  Der bliver brug for megen julehjælp i de kommende år.
  Og hvad med de hjemløse.
  Og fattige mennesker som V og DF tvinger ud i kriminalitet?
  Udlandet sammenligner nu V og DF med nazismen.
  Danmark kan efterhånden ikke synke dybere.

  Glædelig jul.

 15. Af P Christensen

  -

  Ja, vore dansk ældre er ofte (for) beskedne, al den stund at de har
  medvirket til at bringe DK til det, som det er – eller var.
  Helt i modsætning til årtiers uduelige landspolitikere fra (pesudo-) blå til rød, der i selvfedmens spejlbillede har kastet al godset overbord.
  Maskinrummet er blevet forsømt på det groveste, mens broen er blevet overbefolket
  af politiske eksibitionister, der i (selv)anseelsens hellige navn har overgivet mere magt og velfærd til EU og indvandringen.
  Og ubehjælpsomt har klandret maskinrummet for den fejlbemandede bros katastrofekurs.

 16. Af Kim P Olsen

  -

  J H

  Dine hadske indlæg er malplacerede.

  Få dog et liv!

 17. Af Kim P Olsen

  -

  J H

  Jeg har ikke tid til at besvare dine råb om opmærksomhed i dag.

  Find en anden at genere!

 18. Af Max Muldjord

  -

  Kære P.Christensen
  Hvor har du ret.

  Ikke nok med at de ældre bliver brandbeskattet- men de skal også lide den tort – generelt at få forringet muligheden for at bo i eget hus ( grundskyld) – sidde med våde bleer den halve dag – spise halalslagtet mad fra et storkøkken- hjælp i daglige fra kommunerne side er blevet en saga blot – indbrud og hjemmerøveri er blevet en dagligvare grundet manglende grænsekontrol og for slap udlændingepolitik.

  De Danske skatteyderes penge går nu i en lind strøm ( hvis ikke en kraftig strøm , måske snarere et vandfald / en stormflod ) til udlændinge både herhjemme samt i udlandet .
  Slaphed er hvad der præger landet – stop nu med at være hele verdens socialkontor. !!!

  Ud af EU – ind i EF.

  Ud af Schengen -indfør grænsekontrol.

  Stop for al krigsindsats i muslimske lande., Danmark har et forsvarsministerium ikke et krigsministerium.

  Udmeld landet af diverse flygtningekonventioner / menneskerettigheder og statsløshedskonventioner.

  Hjemsend alle udlændinge på overførselsindkomst.

  Hjemsend alle kriminelle udlændinge – også dem der har fået tildelt Dansk statsborgerskab.

  Stop for u-landsbistand..

  Stop for al muslimsk-indvandring – og hjemsend dem der ikke vil det Danske samfund samt dem der ikke er selvforsørgende.

  Forbyd tørklæder / påklædninger der fungerer som et trosagtigt symbol i det offentlige rum – der bunder i et afstandstagen til det Danske samfund og kræver / forventer særrettigheder.

  Skru al tildeling af særrettigheder tilbage fra de etniske mindretal. som befinder sig i Danmark. – vi vil have vores Danske rødder tilbage.

  Når ovenstående er gennemført – er der en lille mulighed for at de gamle , de svage, de vanføre / handicappede – får det lidt bedre – selvfølgelig under forudsætning af vi får nogle bedre politikere der passer på og agerer for DANSKERNE.

 19. Af Helge Nørager

  -

  Er jeg den eneste som fatter at der er nye boller i suppen :)

  Den generation som sidder i magtens maskinrum, er dem som oplevede kartoffelkur.

  Den som fik tudet ind i hovedet at arbejdsløshed er for dovne.

  At alle er sin egen lykkes smed………………………..

  Fat det dog som man sår høster man.

 20. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Flot og tankevækkende indlæg af KL.

  Den MAXIMALE folkepension til en enlig pensionist andrager netto ca. kr. 9.300 månedligt og det MAXIMALE boligtilskud ca. kr. 3.700 = ialt ca. kr 13.000 NETTO – minus husleje og alle andre udgifter – dette er bizart LAVT og ganske uværdigt at tilbyde mennesker, der har opbygget dette forlorne samfund, der, samtidigt, mener, at der er rigeligt råd til livsvarig forsørgelse af alle de illegale grænseoverløbere, fup-flygtninge, lykke-riddere, terrorister ( den tyske efterretningstjeneste anslår alene dette “segment” p.t. til at andrage ca. 8.000 ) og lignende som det politisk korrekte segment betegner som “migranter” – hykleriet er ekstremt og uden sidestykke i verdenshistorien.
  PS.: ca. 33% af samtlige folkepensionister har KUN den rene, ynkelige folkepension at leve for og absolt INGEN opsparede pensioner ved siden af eftersom dette fænomen ikke var almindeligt i langt de fleste firmaer ( med undtagelse af de virkelig store ) før end ca. 1995 -2000 – andre ca. 30% har kun kunnet opspare et særdeles beskeden supplement.

 21. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Det er de offentligt evigheds-ansatte –der IKKE kan fyres –Der har skudt “papegøjen” –Med hensyn til, at rage 300-400.000 kroner til sig i folkepension ! –Og så er der ikke engang regnet de ufatteligt mange off. direktører – under-direktør –depardement-chefer –der kan hæve flere millioner i folke-pension ! –Så siger man højt og flot AT: Der ikke er korruption i Danmark !! –Hallo –Der er mere korruption i det offentlige end der var i Grækenland !

 22. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Ja, Bjarne Munk Christensen ! –Katrines fattige gamle dame –har sikkert været gift –og manden har tjent pengene til dem- begge –som man gjorde i hendes usle liv dengang ! Kvinder kun blev værdsat som husmødrer –børneavlere ! Og så alligevel ikke !–Det værste kvinder nu-om-dage også kan gøre ER AT: Få børn ! De får ødelagt deres liv ! –Det hjælper heller ikke at være off. ansat enlig mor !–Så er det jo altså os-andre –der skal forsørge dem !—–Kvinder er stadigvæk TABERE i det nok så oplyste Danmark !

 23. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kære Katrine Lilleør ! –H.C. Andersens uhyggelige eventyr ! -” Hun duéde ikke ” –Er desv. aktuelt endnu idag !–Det vil være en god idé –til din næste “historie i kirken “—I det hele taget bliver “Idyllen i DK ” Skrækkeligt overvurdéret ! “

 24. Af p jen

  -

  Forstår ikke helt teddys indspark 18.06. De største tabergrupper i Danmark er mændene og børnene. Hvad feminister, rødstrømper og kvindesagskvinder og andre furier har fået raget til sig siden 1968 af privillegier og positiv særbehandling og magt over FAMILIE- og SKILSMISSE-politikken er ikke småting. Og det meste har været til stor skade for netop mænd og børn. Det skal dog indrømmes at også mange kvinder har fået en tragisk skæbne pga. politiske, bureaukratiske og juridiske udskejelser. Og i fremtiden kan kvinderne nemt blive de allerstørste tabere pga. de radikales import af migranter og ekstremister mv.

 25. Af Henrik Opsving Knage

  -

  Der findes tre former for vand, hhv. saltvand, ferskvand og brakvand. Det forunderlige i livet at, der er på én og samme tid, som forekommer forskellige og derfor umiddelbart uforenelige, alligevel mod alle oods har skabt liv.

  Gud er måske det uforenelige, men som alligevel består?

  Iøvrigt er filtret på Berlingeren foreneligt med Nazisme!

 26. Af p jensen

  -

  For få årtier siden kunne en avis købes for 15-25 øre, iflg. HVEM-HVAD-HVOR. En krone i dag svarer til een øre i forhold til 1950. Så bjar ne munk har som sædvanlig ret, velfærden over mange danskere er ussel, og i 1950 kroner får folkepensionisterne kun ca. 135 kr. pr. md. Også danske kontanthjælpsmodtagere og arbejdsløse får meget lave ydelser.

 27. Af Henrik Knage

  -

  Jeg er god til at lave kiler i Mahogni – har lavet en model. De er gode til at kile folk fast i deres egen idiot.

 28. Af preben jensen

  -

  Ihvertfald lave i forhold til tidligere, og lave i forhold til hvad de kunne have været hvis der ikke blev brugt ca. 200 MILLIARDER kr. på indvandring pr. år. Nogle danskere (arbejdsløse, patienter, hjemløse, børn, voldsofre og ældre) får nu en så ringe hjælp og velfærd, at de invalideres eller omkommer. Indvandrere har større rettigheder.

 29. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  En fin artikel – for de gamle, de kan nemlig trods det ene eller det andet kår i tilværelsen netop være de rene livskunstnere uden fine fornemmelser, egtl fine fornemmelser. Jeg har kendt eller mødt folk i den høje alder med forskellige vilkår – men med sans for stadig at være i gang – og senest mødte jeg for nogle måneder siden en gammel dame på 99 med sin rollator og med – troede jeg først en radio, men en lille afspiller, hun havde fået igennem blindesamfundet, da hun havde stærkt nedsat syn. Jeg var med tanke for samme og eneste bænk og havde glædet mig til lidt ro; men hvor interessant, den gamle dame, hvis hun lever endnu, bliver straks 100 år, og familien, der ikke besøger hende så tit, vil gerne (hun ikke rigtig), at hun fejrer denne dag. Hun savner sit store hus og har 44 m2 i en ældrebolig – ikke plejehjem, og hvor hun hver dag kan lave sin egen mad, hvad hun så gerne gør.

  Hun fortalte, at de havde fået udleveret papir at udfylde omkring kosten – men mange af beboerne kunne ikke udfylde – de måtte forstås som værende lost her. Ikke godt – og maden ikke god npk endnu.

  Denne ældre dame havde naturligvis noget i denne afspiller og det var minsandten “Hjerne-Madsen”, sm hun tit lyttede til i radioen, og hvor hun nu her havde hans bog om hjernen, som også fandt morsom, i denne afspiller og ivrigt lyttede til. Jeg spurgte så til, om hun havde nogle gode naboer på stedet. Tjah, en var nær døden nu, en anden talte slet ikke til nogen og en tredje var heller ikke særligt opsøgende, så ..kedeligt i og for sig.

  Jeg husker engang, at jeg traf Bjørn Elmquist’s mor i Venstre for mange år siden, hun var en livlig og deltagende dame, så jeg tænkte dengang, at sådan vil jeg også være..aktiv.

  Så – fri os for alders-fascisterne, de eksisterer virkelig, og giver udtryk for deres hån for selv ældre velfungerende mennesker, fordi de har fordomme og andet. De tænker ikke på, at de selv bliver ældre en dag, så de kerer sig om Mig, mig og mig .. tidligere havde man mere respekt for ældre mennesker, selv om fordomme altid har eksiseret i forhold til mange emner jo.

  Men senest for vel l md siden, så stod jeg ved bussen og skulle ganske kort med denne, og hvor en gammel dame pludselig stod ved min side, pænt klædt på og sødt siger: “Jeg ved ikke, hvor jeg er henne”, og hvor hun spurgte om vej og retning til en konkret vej. Jeg spurgte , om hun skulle besøge nogen – næh, det skulle hun ikke Faktisk skulle hun hjem – og jeg kunne regne ud, at hun havde været kendt i området tidligere .. men ikke mere, og jeg kunne nemt forklare retning og vej – men der ville være sving så jeg nærmest befalede hende at tage bussen. “Jeg har ingen penge med” -‘ no problem’, sagde jeg – men hun var ikke så villig til at tage imod og nævnede et el andet om, at det måtte hun ikke for datteren. Jeg tror, at det var dette at gå for langt væk. En nydelig lille dame af vækst – so sweet faktisk som den 99-årige.

  Og – i forbindelse med vores i familien nu afdøde farmor, der blev op i 90’erne – så er der altså livskunstnere, så jeg har tænkt, at det kræver en egentlig personlighed – vel en bestemt en af slagsen – måske med stor selvstændighed eller kendende sig selv særdeles godt. Og have eller have haft interesser og derfor udsyn. Dermed ikke sagt, at enhver har det sådan, selv de, der ikke bliver slet så gamle.

  Dog kunne hun ikke forestille sig at skulle bede nogen om noget – hun havde virkelig evnen til at holde igen og spare op. Hun var i sit liv ikke så velstillet med den mand, hun valgte, såvel som han døde, årtier før hun selv ikke kunne mere.

  Men dejligt med gamle og velfungerende mennesker – og jeg kommer lige i tanke om en ældre herre, der var næsten blind, og som måtte tage bussen og forsøge at finde ud af tiderne også, da en taxa ikke kom. De er meget modige, disse ældre – de skyr heller ingen chance for en tur med rollatoren for at komme i byen og få en gang firsk luft og en på opleveren. :-)

  Flere jeg på forskellig vis har kendskab til,, og som er først i 80’erne – de har også deres interesser og dyrker dem, så meget de kan – og til dem med rollatorerne, de er nogle knage, at de sætter alt ind på at kunne komme udendørs og stadig sørge for sig selv og opleve verden omkring dem. Det gør min fætter i 80,’erne også trods store gener i hverdagen, hvor han har hjælp behov i eget hjem – men at komme ud på egen tur og ned i byen, det lykkes ham ved egen transport.

  Modige ældre og gamle mennesker!

  God Jul og godt Nytår.

 30. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  ” Sagen er klar “—Danmark bukker under, hvis der ikke kommer ben-hård styring af udsendelse af de muslimske masse-migranter ! –Der vælter ind i landet ! –Præsterne skal være mere synlige i AT: Fortælle, at Danmark er et kristent land med kristne værdiér –og absolut IKKE muslimske værdiér !—Send dem allesammen ud af vores land –aldeles omgående !!!

 31. Af Maria Due

  -

  indlæg i filteret.

 32. Af Niels Peter Lemche

  -

  TEDDY-BJØRN OLSEN,

  ‘Offentlige kan ikke fyres’ — undskyld, hvilken verden lever du i? Offentlige ansatte er i dag lige så sårbare i så henseende som alle andre. Der er kun få grupper af tjenestemænd tilbage, politi, officerer (i hvert fald de ledende). Ellers er ingen sikker.

  Kryb lige ud af sæbeboblen.

 33. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Ja, ! Niels Peter Lemche ! –Jeg kryber lige ud af “sæbeboblen ” ! Eller mit lune bjørnehi –for en kort bemærkning !—Javist der er ganske rigtigt ikke givet flere “luxux-tjenestemands-bevillinger i de senere år ! ” –Men det betyder ikke AT: der ikke stadigvæk sidder folk, der for 30 år siden fik den titel som tjenestemænd/kvinder –i særdeles lune stillinger (nusse-stillinger ) med alt, hvad det offentlige korrupte ragnarok kunne bevilges –såsom : at kunne holde fri i 90 dage uden lægeattest –gå på pension med “senior-status ” –1/2 dags til fuld heldags-hyre ! Og meget – meget mere ! –De folk sidder og griner af os-andre med op-off.sparede pensioner på flere millioner kroner—Dertil kommer AT: Vi har undersøgt “det ganske lands dyreste villaer på Strandvejen !! De er minsanten også ejede af off. ansatte -social-demokrater ! –Skatteministrer f.eks.! –Det er noget svineri ! –Og vi er snyde-misundelige på de folk, der kunne sidde og loppe den i 30-40 år uden nogen-somhelst risiko ! —Den risiko som alle iværksættere og virksomheds-ejere –har levet med eller er dukket under for ! –Derfor bliver vores “ynglings-aversion ” ! De rige off. ansatte –næste års ! Rævestreg !–Men nu må I have det så godt –derovre i det sure danske vejr –indtil foråret kommer –og det er tid til, AT: KRAVLE ud af bjørnehiét ! alors !

 34. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Aaatjiii ! –Og så ser vi gerne AT: De damer /MK præster ! –Får fyret op under “den danske stolte-vikinge-status ” –Slår i bordet –Og får jaget samtlige muslimer helt til Muslimistan–hvor de også vil trives bedre uden nogen af os, der forlanger AT: Vores danske kristne land fortsætter det førhen stolte lands kristne traditioner—Det er bl.a. også derfor vi har de højt betalte præster–og min salighed også biskopper til ! –On verra (vi får se ) –salut !

 35. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  I mit indlæg 22. dec. – 22:17

  glemte jeg at fortælle at den ældre dame, der havde mistet orienteringen, lige efter faktisk så nydeligt præsenterede sig med sit navn. En elskelig gammel dame for mig i det hele taget at se. :-)

 36. Af Julesorg og juleglæde | Salon Yvette

  -

  […] vejret, sæt dig ned, skænk dig en kop velfortjent kaffe med sødmælk og læs Kathrine Lilleørs kronik om juleglæden. Hun skriver: Glæde er der nok af. Du skal bare få øje på den. Det må være […]

 37. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Juleglæde ?? –Så skal man ihvertfald ikke lukke op for tv´et –vel !

 38. Af Teddy-Bjørn Olsen --tegner

  -

  Kære Katrine Lilleør ! —Godt, at så mange møder op i din kirke idag ! –Det må også være “et vink med en vognstang ” For alle de muslimer, der vælter indi vores gamle kristne land ! –AT de ikke skal medbringe deres muslimske kultur og religion !—Start med at afklæde jeres islamistiske symbol “tørklæderne” ! Siger vi –ellers håber vi at vores bekends-skab bliver af meget kort varighed ! –Midnats-messen i de katolske -kristne lande bliver kl. 24 iaften også besøgt af millioner ! –Her gælder det samme ! –Muslimer bliv væk –også fra Betlehem ! Jesu´fødested ! Af hjertet tak–sagde dr. Margrethe (de skal ikke medbringe deres kultur/religion her til Danmark )

Kommentarer er lukket.