Kvindedagens hykleri

Af Kathrine Lilleør 13

Den hykleriske fejring af Kvindernes Internationale Kampdag i tirsdags lignede til forveksling de foregående års. Ressourcestærke kvinder anstrenger sig for at huske hinanden på, hvad kvindekampen anno 2016 går ud på. Og kommer i tanke om det: Mænd tjener 15% i timen mere end kvinder, mænd er overrepræsenterede i bestyrelser og de tager ikke barsel. Ikke helt nok til en lang kampdag. Andre verdensdele må lægge kvinder til. LO-formanden Lizette Risgaard og socialdemokraten Mette Gjerskov skulle således i deres kampdags-indlæg helt til Tanzania. I Tanzania skal pigerne nemlig have ordentlig skolegang som alternativ til for tidlige ægteskaber, ditto barnefødsler og ”livslang afhængighed af deres mænd”. Derfor spidser de to damer stilletterne for at gøre de bonede gulve usikre under den forestående globale konference Women Deliver. Nu skal der rykkes. Søstersolidaritet på tværs af grænser. Bare ikke kommunegrænser.

Spørg borgmestrene i Hvidovre, Høje Taastrup og Ishøj, og de vil bekræfte, at der hersker tanzanianske tilstande blandt kommunernes kvinder. Plus/minus opvaskemaskine. Kvinder, der ikke har fået ordentlig skolegang, tidligt bliver gift, får mange børn, og derfor udvikler ”livslang afhængighed af deres mænd”. Men eftersom indvandrerkvinders forhold er så ukomfortabelt tæt på, taler vi åbenbart ikke om det på en kampdag. Således holdt man forleden på Vega kvindefest på kampdagen og lod højest indvandrerkvinders undertrykkelsesproblem være et ligestillingsemne på linje med, nåja, så mange andre.

Føj, for en gang damete. Selvfede tanter, der som fortidens hattedamer samledes med strittende lillefingre, testel og kager på sølvfade under dække af at ville hjælpe fattige medsøstre, som de lod tage opvasken. Sandheden er, at der findes kun ét virkeligt ligestillingsemne i dagens Danmark: Undertrykkelsen af danske kvinder med anden etnisk baggrund. Det faktum at vores krisecentre er fyldt med netop disse kvinder burde bringe samtlige selvbestaltede feminister i rygende undtagelsestilstand år efter år og med garanti altid den 8. marts. Lyslevende går de rundt iblandt os. Kvinder, der uddanner sig og arbejder, samtidig med at de udsættes for omfattende social kontrol af fædre og brødre. Bliver bedømt på deres alt for danske omgangsform, udseende og talemåder, hvorfor de bliver marginaliseret af deres egne.

Danske kvinder med anden etnisk baggrund står dagligt i en kvindekamp, der til forveksling ligner de tanzanianske kvinders kamp. Eneste forskel er, at vi bor ikke dør om dør med de tanzanianske kvinder. At definere dansk kvindekamp 2016 som ligeløn, bestyrelsesposter og barsel svarer til at stå ved Storkespringvandet og vende ryggen til en voldtægt, fordi man sammen med sin veninde hellere vil ærgre sig over forårsmodens kjolelængde.

Det siges, at der er reserveret plads i Helvede, til kvinder, der ikke hjælper kvinder. Det er upræcist. Hvert år på denne side af døden er der fuldt optaget på løgnens plads den 8. marts. Det vil der være, så længe man ikke vedgår, at indvandrerkvinders ligestillingskamp suverænt er det 21. århundredes kvindekamp. Indtil den er vundet, er den alle danske kvinders kamp. Naturligvis.

 

13 kommentarer RSS

 1. Af Jørgen Madsen

  -

  Ja, det er i sandhed bemærkelsesværdigt, hvad de anstændige – de store humanister og anti-racister – er villige til at lade overgå andre mennesker, når bare de har en brun hudfarve og er bosat i Danmark…

 2. Af Jan Petersen

  -

  Kvinder og en stemmeseddel er vel det mest misforståede “demokratiske” projekt ever.

  Google iøvrigt – why women destroy nations – faktisk en god YouTube video!

 3. Af Claus T.

  -

  Ingen tvivl om, at etnisk danske kvinder i Danmark som hovedregel har bedre levevilkår end undertrykte kvinder i Afghanistan, Tanzania eller for den sags skyld Grimhøjmoskeens menighed.

  Men betyder det, at man ikke må tale om danske kvinders forhold?

  Jeg synes i al stilfærdighed, at vi skal prøve at skabe verdens bedste samfund her i Danmark. Og det gør man ved systematisk at forbedre vores levevilkår – i stort og småt.

 4. Af mr p j

  -

  Det moderne Danmark er et samfund gennemsyret af hykleri, vanvid, løgnekampagner, ondskab, c en su r, fortielse, smålighed og uretfærdighed. Og er et land som nu har kurs mod undergang. Og det går stærkt nu. Dag for dag synker vi dybere og dybere ned i en sump af idioti, forræderi og nederdrægtighed.

  Først og fremmest fordi de politiske partier og de politiserende sekter ikke bestiller ret meget andet end at svigte og forråde det danske folk. Politikerne leger rød og blå stue, men varetager ikke landets interesser, selvom det er hvad de er valgt til og betales for.

  De radikale og skabsradikale fæhoveder fatter ingenting, eller er ligeglade med deres eget folks fremtid, og de almindelige danskere er blevet bedøvet af årtiers velfærds- og racismepropaganda. Men de “græske” og “svenske” tilstande er begyndt at vinde indpas i Danmark, og om et par år vil millioner af danskere være ofre for asocial, hjernedød, nykommunistisk, feministisk og pladderhumanistisk politik.

  Hvis det først til den tid går op for befolkningen hvad der foregår, vil det nok være for sent til at forhindre at Titanic-Danmark synker.

 5. Af Hulda i Bagermosen h

  -

  Er danske kvinder virkelig så naive og ignorante -ubevidste om deres egen situation som det femstilles her? så kig over sundet til Sverige. Der råder heller ikke ligestilling, men der er dog hundrede gange bedre end i Danmark bla. hvad gælder barneomsorg -are ou dum or what?

 6. Af Teddy bjørn Olsen --tegner

  -

  “Helt enig med dig Katrine Lilleør ! –Du er bare “fjong” ! –(det er et kompliment )

 7. Af Henrik Knage

  -

  Lilleør du skønne – det er ikke hykleri. Det du oplever, er underdanighed – så kvindebevægelsen har virkelig en opgave i at få kastet alle fortidens åg, fra deres skuldre.

  Bær over med dem- og tro mig, det er kærligt ment.

  Men alle skal starte et sted, og noget er bedre end ingenting. Jeg synes det er godt de kæfter op – det skal ud det lort – det er min mening, ellers kan der ikke blive plads til noget nyt.

  Og det er uanset om man er kvinde, eller mand.

  Folk bliver mere og mere skræmte i vore nye tid, som om de ikke rigtig er trygge ved tiden, som om de fleste ved blot at være kvinde, skal til pillegladset for at få lov til at være kvinde.

  På med lufferne kællinger – tag handsken op, og vis hvem i er. I behøver ikke være søde, for det er i ikke – kom ud af starthullerne for Fanden. Mig snyder i ikke. I skal ikke være søde og underdanige, smid det fra jer for Helvede – og se at komme videre. Der er ingen der kan bruge det til en skid :-)

 8. Af Steen Spies

  -

  Er enig i, at indvandrerkvinders ligestilling er det mest presserende. Men hvorfor vil du og så mange andre borgerlige partout lade det ene udelukke alt andet? Kan anbefale Anne Knudsens leder i Weekendavisen, der har blik på barselsdiskriminationen og dens betydning for fødselsunderskuddet: http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/0

 9. Af AM Skaarup

  -

  Jeg er fuldstændig enig med Claus T. Det at vi har det meget bedre her i Danmark, betyder vel ikke, at vi ikke skal kæmpe for de ting, der kan blive bedre her. De emner Lilleør nævner : “Mænd tjener 15% i timen mere end kvinder, mænd er overrepræsenterede i bestyrelser og de tager ikke barsel” er det vel også helt legitimt at kæmpe for. Og ja, det er korrekt, at eksempelvis de tanzanesiske kvinder og kvinder i Mellemøsten har det meget værre, men det betyder vel ikke, at vi ikke skal forsøge at forbedre forholdene her. Men det ene udelukker vel ikke det andet. Det bliver præsenteret som om, at kæmper man for kvinder herhjemme, så er man tonedøv og nærmest ligeglad i forhold til de kvinder, der har det (meget) værre.

 10. Af P Christensen

  -

  Nutidens eneste “kvindebevægelse” består i, at de er drejet en halv omgang og permanent har vendt deres globale og lidende søstre ryggen.
  Helt som den øvrige venstrefløj, der har vendt sit gamle arbejder bagland ryggen.

  Udelukkende fordi man i sin angst for at blive tituleret racist,
  ikke tør kritisere idioti, der udøves af mennesker med fx. anden hudfarve, etnicitet,
  eller som sker under påskud af ideologier, når de kalder sig religioner.

 11. Af Henrik Knage

  -

  Jeg er uenig i, at det er indvandrer – kvinderne – der er det største “problem” – for disse er ikke noget problem – men en kærkommen “guldgrube” til at lade idiotien fortsætte.

  Det er vore egne politikere, der er idioter.

  Jeg kan ikke finde ord for det – og jeg gider heller ikke prøve.

 12. Af Hulda i Bagermosen h

  -

  Løkke er en doven ugidelig fuser, som ikke har løst et eneste problem i sin regeringstid -måtte vi blive af med den ynkelige lille mand snart -han kan tage til Langtbortistan med mutti multikulti Merkel

 13. Af Carsten Skov

  -

  Nu skal man ikke lade sig narre af et ordvalg, der udstråler stor forargelse. Sandheden er – for nu at blive i Kathrine Lilleørs eget ordvalg – at hun er ude i et anliggende, der er lige så ‘politisk’, som det budskab hun kalder hyklerisk.

  Ja, der er grund til at sætte fokus på indvandrerkvinders vilkår – og på dét punkt har LO og venstrefløjen et stort … udviklingspotentiale. Det bør dog ikke fjerne fokus fra vilkårene for kvinder i for eksempel Tanzania. Vi kunne da også føje Syrien, Iran, Afghanistan, Nordkorea og mange andre lande til det internationale ‘radar’, som kvinde-/ligestillingskamp anno 2016 bør betjene sig af.

  Kvindekampen kan selvfølgelig ikke ud fra ét eller andet kulturegoistisk synspunkt reduceres til kun at handle om Danmark.

Kommentarer er lukket.