Skattelettelser til alle

Af Kathrine Lilleør 117

”Vi er ikke et meningsmålingsparti, men et holdningsparti”, sagde Anders Samuelsen i sommer. Radio 24/7 havde netop konfronteret ham med, at over 15% af Liberal Alliances medlemmer ikke mener, at topskatten skal fjernes. Jeg har gået og nynnet på den sætning i nogle uger, og ser nu til min fornøjelse, at det ikke kun er en plade Samuelsen satte på.

Dog politik er kompromisets kunst. Derfor beder LA ikke om at hele topskatten fjernes. Men kun 5%. Fordi alle skal betale mindre i skat. Ikke kun dem, der tjener op til en million om året. Men alle. Læs dette sidste 100 gange, for det fremgår ikke tydeligt af avisoverskrifterne og medieomtalen i disse dage. Partiet vil skære 5% af skatten. Også topskatten.

Ubetinget alle skal altså kunne se frem til lettelser fremfor kun enkelte samfundsgrupper, hvilket der er en soleklar retfærdighed i. Men sådan fremstilles LA’s forslag på ingen måde. Tværtimod fremhæves uretfærdigheden i, at de rigeste skal have skattelettelser. Som var det vores politikeres opgave at skabe mere lighed i verden uanset, at vi er skabt forskelligt, har forskellige talenter og bruger dem forskelligt.

Af automatreaktionerne på al tale om topskat-lettelser fremgår det, at skattepolitikken stadig hænger fast i antikveret klassetænkning fra dengang få havde for meget, og alle for lidt. Men vi lever ikke i 1930’erne. Stauning er for længst død og med ham kampen mod en åbenlys skævfordeling af samfundets goder, så store dele af befolkningen var fattigere end fattigst.

Når LA’s skatteudspil lanceres som velhaver-politik kan det kun være udtryk for ét af to: Enten en bevidst fortielse af partiets politik. Eller en opfattelse af, at samfundet ikke har rykket sig siden Korsbæk. Man ignorerer det faktum, at alle lige fra ungarbejderen i Kvickly til den administrerende direktør i Lego må undre sig over den ret, hvormed staten inddriver ikke bare skat, men store skatter. Så store skatter, at man har råd til at aflønne dem, der netop på grund af skatteregler vurderer, at det ikke kan betale sig at arbejde. Eller arbejde mere.

Folkeligt opfattes skatteopkrævninger ikke længere som en smuk social fordelingsnøgle. Kun. Fat det. Folkeligt opfattes skattebilletten i stadig højere grad som en uigennemskuelige rettighed staten har til at opkræve de penge, vi ærligt selv i vores ansigt sved tjener. Selvfølgelig skal vi alle betale skat. Men at fordele skatteprocentsatser alt efter, hvor meget folk tjener, er ikke skattepolitik, men er ren misundelsespolitik.

Derfor skal skattesystemet forenkles. Derfor er det en god ide, at alle uanset indtjening betaler den samme procent-del i skat. Og derfor er det vidunderligt, at der findes ét parti, der vil stå fast på, at skatten ikke skal stige, og heller ikke kun skal falde for udvalgte grupper. Men den skal falde for alle. Så det kan betale sig for ubetinget alle at arbejde mere.

Krystalkugle: At forsøge at isolere LA som et rent velhaverparti kommer ikke til at lykkes i længden. Hvad der vil stå tilbage er, at LA var de første, der stålsat indledte den politiske samtale, som er helt afgørende for vælgernes fortsatte økonomiske opbakning til velfærdsstatens beståen.

Så, stå fast! Misundelse eller ej. Meningsmålinger eller ej. Blå blok eller ej.

 

 

 

117 kommentarer RSS

 1. Af Javier Martinez

  -

  AF EVA MADSEN – 3. SEPTEMBER 2016 9:49
  “Danmark er bleven sin egen fjende ,som er ved at drukne i sit egen selvforherlige overadministrerende kommunistiske røde samfundssystem ”

  Sandheden er den diabolske modsatte..Nemlig at vi er ved at drukne i venstre grisebasser og DF højreradikale tosser og deres fascisme..

  AF IBEN KULLBERG – 3. SEPTEMBER 2016 8:53
  “Det passer jo ikke, at LA vil give skattelettelser til alle.
  Der er en rigtig stor gruppe pensionister (1.3 mio.), som absolut ikke, får glæde af LA’s “stålfaste” skattelettelser. Tværtimod, er pensionisterne ramt af formue, og skatteregler, der har indflydelse på, hvor meget de får udbetalt.”

  Naturligvis! Politikerne i blå blok interessere sig naturligvis ikke på folk på overførselsindkomster, mm. de er præster, spindoktorer i medierne mv.Så ja, indtil nu har ingen nævnt at disse ikke vil modtage skattelettelser…Ej præsten…

 2. Af Niels Thomsen

  -

  Nu er ja-vi-er der tidligere kaldte sig sø-ren jo tilhænger af enhedslisten og islamisering samt dødsstraf for økonomiske og asociale forseelser. Det samme var marxisterne i sovjetunionen, hvor sultende bønder kunne blive henrettet for at hente en smule korn eller kartofler fra deres egne marker. Læs al ex an der sol sje nit syns værk: gulag ø-havet. Ja-vi-er er nok ikke den bedste vejleder for os danskere. Læs hellere snap ha nen og den korte avis samt 180g.

 3. Af Helge Nørager

  -

  Når et billigt EDB program om få år gør advokat fuld mægtigte, mange revisorer, en hel del læger, egendoms mæglere og andre såkaldte liberale jobs totalt til grin.
  Programmet vil blive så billigt og effektivt at vi skal høre dem hyle hele vejen til fattiggården.

  De vil være dårligere stillet en end slave i jobrotation og gratis arbejdsevne afprøvning, dårligere end de i forvejen fattige, som i årevis har været C holdet.
  For de har hus, bil, gæld, og et liv som man bør i klasse B+ og A-.
  Men i løbet af max. 5 år er mange arbejdsløse, hvilket vil udløse en samfundskrise af en hel anden art en når underklasse trynes.
  For disse mennesker er endnu mere ubrugelige end en arbejdsmand som ikke er afhængig af røde bøffer kaviar og udenlandsrejser, kildevand på flasker og en ny bil årligt.
  De vil få et chok uden lige.

  Og vi bør tage en debat om ejerskab af disse programmer samt hvad vi egenligt vil med begrebet arbejde, kontra profit uden indsats.
  Hvem kommer til at eje profitten som disse programmer skaber, og vil disse ejer være med til at dække omkostninger ved at sende tusinder af godt betalte liberale mennesker i samfundets skraldespand.
  Så med de få visioner om fremtiden de liberale og LA specielt har, er det helt til grin at de ikke kan indse den katastrofe som kommer er på vej, og ikke kan standse som rammer dem på pengepungen og deres selvfede opfattelse af at arbejdsløse er dovne.
  Fremtiden kommer og den bliver grum for mange som føler sig sikre.
  De i forvejen i mange år udnyttede og nedgjorte er ligeglade de er trykket helt ned i D- og kan dårligt sendes længere ned socialt.
  Men ho ho ho bare vent alle i advokater, læger, revisorer, ejendomsmæglere, DJØf,er osv i er de næste som globaliseres.
  For EDB program kan afvikles fra en baggård i Uggi Buggistan, hvor skat er en by i Rusland.
  Og til den tid er en lokumsrenser mere brugbar end en advokatfuldmægtig.

 4. Af Niels Thomsen

  -

  Nu er ja-vi-er der tidligere kaldte sig sø-ren jo tilhænger af enhedslisten og islamisering samt dødsstraf for økonomiske og asociale forseelser. Det samme var marxisterne i sovjetunionen, hvor sultende bønder kunne blive henrettet for at hente en smule korn eller kartofler fra deres egne marker. Læs alexander solsjenitsyns værk om det kommunistiske rædselsregime: gulag ø-havet. Ja-vi-er er nok ikke den bedste vejleder for os danskere. Læs hellere snaphanen og den korte avis samt 180g.

  Iøvrigt er der meget der tyder på at V er et skabsradikalt eller kulturmarxistisk parti. Ligesom S, R, SF og elendighedslisten mv. forsøger man at narre vælgerne med stribevis af tomme løfter.

  Se også under “ældre kommentarer”.

 5. Af jan nielsen

  -

  At tro at læger, advokater, revisorer og andre specialister kan afløses af billige EDB programmer er nok meget naivt. En computer er stadig primitiv sammenlignet med fornuftige og intelligente menneskers forstand, snilde og know-how. Nør ager lyder lidt som en misundelig kulturmarxist/kulturradikal. Vil dog give ham ret i at visse klikers/partiers/mediers hetz mod syge og arbejdsløse danskere er noget svineri.

 6. Af jan nielsen

  -

  Det er nok kun politikere der vil kunne udskiftes med billige EDB-programmer.

 7. Af Finn Bjerrehave

  -

  Måske ligesom reg.afgiften kun 20% og hvem venter så ikke på resten, og hvad har vi ellers politikere til?
  Topskatten skal selvfølgelig fjernes helt, vi skal ikke begrænse glæden ved at tjene penge, som med skat og moms afgifter etc. ligger tæt på 75% og dette verdens højeste skattetryk, kan kun fjernes ved politisk vilje, samme vilje til at vi konstant går i krig i den Muslimske verden, der findes altid penge til de dyre våben ammunitation etc.
  Kamælonpartiet Soc.D, havde med den tidligere Helle den holdning at topskattelettelser var det gode, og nu med Mette er topskattelettelser gift for vores veldfærd, og ordet Kamæleon bliver brugt.
  Dette ultimative kraf fra disse skæggede LA personer, kan kun blive en win-win, situation, nemlig hvis nej og valg, vil LA gå frem og så har Mette måske skiftet holdning igen, og denne skat til flittige , bliver fortid.
  Spændende Tid. Finn Vig

 8. Af Javier Martinez

  -

  “De vil være dårligere stillet en end slave i jobrotation og gratis arbejdsevne afprøvning, dårligere end de i forvejen fattige, som i årevis har været C holdet.
  For de har hus, bil, gæld, og et liv som man bør i klasse B+ og A-.”

  Bliver på sin plads når man får løn ift.indsats, og arbejderen overtager v revisorens hus, som overtager dennes almene bolig..Kirkerne kunne passende laves om til Børnehaver?

  “vil dog give ham ret i at visse klikers/partiers/mediers hetz mod syge og arbejdsløse danskere er noget svineri.” Pre.ben

  vil give Breivik støtteren Pre.ben ret i at de blå partier fører hetz mod syge og arbejdsløse…Dog at prebe.n stemmer på selvsamme viser hvor dumme nogle df’ere er? ..
  Fængsel vagter bliver en vækstindustri til den tid.. Problemet er at pengekriminalitet overhovedet ikke straffes i den mest kriminelle blok af de to, den blå?

  “Kamælonpartiet Soc.D, havde med den tidligere Helle den holdning at topskattelettelser var det gode, ”
  vig fra finn

  Nej det var de Radikale der presset på der…Og ja, S måtte redde ansigt og påstå at det var godt..Formentlig var det et ultimatum fra R..

 9. Af Javier Martinez

  -

  “De vil være dårligere stillet en end slave i jobrotation og gratis arbejdsevne afprøvning, dårligere end de i forvejen fattige, som i årevis har været C holdet.
  For de har hus, bil, gæld, og et liv som man bør i klasse B+ og A-.”

  Bliver på sin plads når man får løn ift.indsats, og arbejderen overtager v revisorens hus, som overtager dennes almene bolig..Kirkerne kunne passende laves om til Børnehaver?

  “vil dog give ham ret i at visse klikers/partiers/mediers hetz mod syge og arbejdsløse danskere er noget svineri.” Pre.ben

  vil give Brei vik støtteren Pre.ben ret i at de blå partier fører hetz mod syge og arbejdsløse…Dog at preb e.n stemmer på selvsamme viser hvor dumme nogle df’ere er? ..
  Fængsel vagter bliver en vækstindustri til den tid.. Problemet er at penge kriminalitet overhovedet ikke straffes i den mest kriminelle blok af de to, den blå?

  “Kamælonpartiet Soc.D, havde med den tidligere Helle den holdning at topskattelettelser var det gode, ”
  vig fra finn

  Nej det var de Radikale der presset på der…Og ja, S måtte redde ansigt og påstå at det var godt..Formentlig var det et ultimatum fra R..

 10. Af georg christensen

  -

  Skattelettelse til “magtbegærdet” , forvandles let til skattelettelser til alle, når statistiske (æbler og bananer blandes sammen til en pærevælling) , hvor ” ingen” , er i stand til at forstå meningen ud over magtbegæret selv.

  Mit håb vil være : Sig “nej” til alle former for skattelettelser, indtil, i det mindste, at skatte og afgift systemet i Danmark virker..

  NB: Når jeg skriver dette , er det fordi jeg stadig har stor respekt overfor DANSKEREN, indfødt som tilflytter. Vi tør, vi kan, i “fællesskab” , selv om vi bare er en ” lille put” , med verdens magtbegærlige øjne set, kan VI i fællesskab , gøre en forskel , hvis VI samlet “TØR”.

  Til “LIVET” overalt: Spring ud eller dø i jeres egen magtbegærlige “fantasiverden”, Lad os få LIVET tilbage. Fjern de nuværende LIVS grænser , og opbyg nogle nye , ikke længere åbne finansforvaltnings systemer, som kun lever af “illusioner”. ( spillegale ludomaner), styret af magtbegærlighed, på næsten samme måde , som i den såkaldte enevældes tid..

  Lad os i samlet flok få lidt mere styr på “helheden”, hvis vi virkelig ønsker at efterleve “GLOBALISERINGEN”, hvis ikke, står “selv destruktionen” på vejen frem.

  .

  .

 11. Af bent ole vesterbo hansen

  -

  Hvorfor får den totalt utroværdige mar ti nez lov til at ødelægge så mange debatter? Lille ør og andre har ret i at skattetrykket er alt for højt. Men det samlede tryk vil IKKE blive sænket af V, der tværtimod har brudt alle løfter og nu nøjes med en symbolsk grænsebevogtning man bare kan køre eller gå udenom. Tusinder af migranter er kommet ind udenom.

 12. Af Javier Martinez

  -

  Jan, Niels, og nu Bent..AF 11 kommentarer på den nye side , har pre.ben skrevet i 3 forskellige navne..

  Hvorfor får den prebenske lov til at kvæle alt saglighed med sit ævl?

 13. Af povl pedersen

  -

  Hvorfor er der ingen der skriver om balance ????!!!.
  Hvis der ikke kræves nok penge ind til at regningerne kan betales bliver regningen sendt videre til vore børn .!!
  Dem der betaler topskat har ikke betalt mere i skat af de først tjente penge end alle andre.!
  Uligheden stiger dag for dag!!!!

 14. Af Javier Martinez

  -

  AF POVL PEDERSEN – 4. SEPTEMBER 2016 17:10
  “Hvorfor er der ingen der skriver om balance ????!!!.”

  Et godt spørgsmål ja! Hvorfor interessere “ubalance”,ulighed og armod kun de blå?
  Er det genetisk bestemt at man bliver blå og mere egoistisk end dem i den humanistiske fløj, der godt kan finde ud af at dele sin madpakke med naboen?

 15. Af Javier Martinez

  -

  AF POVL PEDE RSEN – 4. SEPTEMBER 2016 17:10
  “Hvorfor er der ingen der skriver om balance ????!!!.”

  Et godt spørgsmål ja! Hvorfor interessere “ubalance”,ulighed og armod kun de blå?
  Er det genetisk bestemt at man bliver blå og mere egoistisk end dem i den humanistiske fløj, der godt kan finde ud af at dele sin madpakke med naboen?

 16. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Skattelettelser til alle ? Ja, der bliver så til den arbejdende del af befolkningen, hvor pengene ser ut til at skulle tages fra børn, unge, ældre og sundhedsvæsen samt skolevæsen medsamt universiteterne .. Dem og det består verden ikke rigtig af .. mere .. eller ???

 17. Af Birgit Lajer

  -

  Og – så kan en vis del af befolkningen udleve ‘den såkaldt amerikanske drøm’ – hvor forskellene bliver større og større imellem befolkningsgrupperne, altimens vi betaler det vide ud af øjnene nu også noget med 43 mill kr. for at få alle i Mjølnerparken ud at arbejde el uddanne sig, selv ganske småt – så de kan lære at tage bussen samtidig, hvor vi samtidig har udgifter på 16 milliarder i forvejen til flygtninge ..på årsbasis, hvis det batter i dag også .. jamen dog, sikke et land vi dog har af good will – overfor mange andre end os selv, hvor vi samtidig i New York Times, International, bliver beskyldt for at være imod en indvandring.

  Ja nu, fordi den på visse stræk er blevet for stor og giver for mange både økonomiske og menneskelige omkostninger. hvor kulturer ikke kan naturligt forenes – og aldrig vil kunne det, så
  vi kan føje indvandringen til de rige som prioriteter, børn, unge, ældre, sundhedsvæsen (som benyttes flittigt af indvandrere), skolevæsen ligedan, så ..

  Ja, der er realiteterne vi må se i øjnene og er oppe imod i vort samfund, hvor det letter for dem, der har mange penge – og i forvejen har det.

Kommentarer er lukket.