På ferie i slaveland

Af Kathrine Lilleør 78

Moden skifter. Også rejsemoden. For tiden er det smart at flyve til eksotiske steder, hvor solen står højt hele året. Mellemøstlige og asiatiske rejsemål, hvor der leveres vestlig luksus og indkøb, og med tilstrækkelig høje flypriser til, så det er forbeholdt de velstillede danskere at lægge sig i swimming-poolens liggestole.

Veloplyste, velbeslåede danskere tager i stadig højere grad billetten til feriesteder, hvor priserne holdes nede. Af en afgørende grund: Billig arbejdskraft. Importerede slaver fra fattige nabolande, der udsættes for overgreb, som er svære af ryste af sig, når man har hørt om dem.

Således udtrykker organisationen Human Rights Watch jævnligt bekymring over de lovløse tilstande gæstearbejdere lever under i bred vifte af velhavende mellemøstlige lande. Særlig kvinder fra Indonesien, Sri Lanka og Fillippinerne, udsættes for slavelignende forhold. Disse kvinder bliver, ifølge Human Rights Watch, ”rutinemæssigt underbetalt, udnyttet, spærret inde på arbejdspladsen, og udsat for verbale, fysiske seksuelle overgreb”. Selvom de er ofre bliver mange tjenestepiger udsat for beskyldninger om tyveri, hor (også i tilfælde af voldtægt) samt hekseri. Godt så. Det er der desværre ikke noget nyt i. Det er kendt for alle.

Det jeg bare ikke forstår er, hvordan man med dybsindig alvor kan hylde økologi og fairtrade, fremhæve frilandsgrise og drømme om landbrug uden pesticider, samtidig med at man køber sig ferier, hvor man lader sig opvarte af mennesker, der lever under ulykkeligere vilkår end burhøns.

Hvorfor er feriemål ikke underlagt samme etisk fordring?

I en tid, hvor den moralske pegefinger står ud af samtlige hylder i supermarkedet, løfter sig over benzinforbrugende biler og kun yder klimakorrekte håndværkertilskud, stilles der slet ikke spørgsmålstegn ved det uetiske i at feriere i lande, der undertrykker gæstearbejdere. Byder især de arbejdende kvinder slavelignende forhold. Og i øvrigt ikke mener, at mænd og kvinder bør have lige rettigheder.

Komfortabelt overser man problemet. Så med speltbolle og økokaffe i den ene hånd betaler man gerne en billet til Qutar i den anden.

Anfægtelse: Er hele ansvarligheds-attituden til alt fra elbiler, over økomælk til dyrevelfærd i virkeligheden kun et modefænomen? En dybsindig attitude? En tillært rigtig mening? Et modefænomen?

Ligesom ferierejser til Dubai.

 

 

 

 

 

78 kommentarer RSS

 1. Af jørgen mikkelsen

  -

  Med den boligpolitik, familiepolitik, skilsmissepolitik, indvandringspolitik, kriminal-, sundheds- og velfærdspolitik osv. der føres i Danmark, kan det næppe vare længe før de fleste danskere vil befinde sig i retsløshed og forskellige former for elendighed. Hvis man ikke kan se hvor det bærer henad, har man nok ikke læst papiraviser, netaviser og bøger nok. Vi befinder os i den farligste krise i nationens historie, og alt tyder på at politikerne, staten og systemet ikke længere ønsker at beskytte os.

 2. Af jørgen mikkelsen

  -

  Som Berlin gske skriver: folketinget er DYS-fungtionelt. Vi har brug for et jordskredsvalg og schweitziske tilstande fremfor svenske tilstande.

 3. Af jørgen mikkelsen

  -

  Avisen skriver godt nok dys-funktionelt, men ordet kommer jo af noget med at fungere/ikke fungere. Bortset fra det, så se snaphanen den 11. sept.: THE CALAIS JUNGLE – CAMP OF SAINTS……..BREAK EUROPE – merkels migrant crisis.

 4. Af jørgen mikkelsen

  -

  Se også 8.58 og 18.32 igår under “ældre kommentarer”.

 5. Af Dennis Pedersen

  -

  Som lidt modvægt til Lilleørs verdenssyn, hvor “speltsegmentet” er indbegrebet af al verdens ondskab, kunne det også spørges hvorfor de “ægte” danskere der har så meget imod muslimer, gerne lader sig opvarte af muslimske “slaver” som dem der nævnes i artiklen. Måske er der dog ikke helt så meget etisk dobbeltmoral i dette som i Lilleørs eksempel, da herrefolks-mentaliteten kommer stærkest til udtryk fra de selv samme folk her i kommentarerne som er bekymrede for “de fremmedes” mentalitet.

 6. Af Benny B

  -

  “16-årig for retten for to voldtægter i Odense”
  De glemmer selvfølgelig , at sige hver, men vi ved det jo godt.
  Det er selvfølgelig en af de “ansvarlige” politikeres gæster, der tager for sig af retterne.

  Det er på tide, at de “ansvarlige” bliver stillet til ansvar for deres gæsters forbrydelser.
  Dem,, der har lukket denne mand ind, er skyldige i de disse to voldtægter.

  De skal stå til ansvar!

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “Slaveland” ! –Lige om-lidt bliver vi-danskere slaver i vort eget land ! –Vikingerne er i mindretal ! –Og de “døv-stumme” ! –grønskollinger, der sidder trygt og godt i Folketinget ! –ER særdeles ligeglade med “om vikingerne bliver en “sten-død-race” !! –Sådan ligger landet Venner !—-“den luskede venstre-regering med Lars Løkke i statsminister-stolen ” ! Er ligeså hyklerisk –som deres “rénommé ” Antyder ! –NEMLIG –“KRÆMMERE ” !

 8. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  Appropos ! –Danske seniorer ! –Endnu et “slavearrangement ” ! –Der skal “fuppe” –“de gamle” ! –Hvad er egentlig forskellen PÅ : –“Ældre-sagen” ! –OG denne nye “åger-institution” –Der har købt –“Rune-højskolen i Odder ! “—-De har jo fortsat tænkt sig AT: Behandle pensionisterne som idioter ! —Hyre missionske prædikanter ! –Forts. ansætte “præsten og social-rådgiveren ” –De går så også “FALLIT” ! –efter meget kort tid !—–Hvorfor skulle de veludd. pensionister spendére ligeså mange penge på “en missionsk højskole ! –Når man kan komme til ROM ! Med fuld forplejning for de samme penge ?? –AT : Fortsat behandle “de gamle som idioter” ! —Får konsekvenser –især for –“de alt-for-dyre-højskoler ” –Der modt. en klækkelig sum fra det offentlige ! –MEN overhovedet slet-ikke leverer “kvalitet” ! –LUK dem-alle-sammen ! –AF hjertet TAK !

 9. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “Højskolen hedder Rude Strand ! ” –Som “danske seniorer har købt ” !

 10. Af ole nielsen

  -

  Kl. 9.50 skriver rødkålshovedet den nis at hvis man rejser ud som turist, så er man halv- eller helfascist. Fatter den nis ikke at araberne/afrikanerne opfatter sig selv som det nye herrefolk der skal fuldføre hvad hit ler og na z ister ne ikke formåede. (men hvis den nis er en hjernevasket skoledreng på 14 år er han selvfølgelig en smule undskyldt)

 11. Af - Niller

  -

  : Så med en ristet pølse i den ene hånd og en fadøl i den anden -bestiller de en rejse til Bangkok/Thailand for at finde sig en kone de kan tage med til Danmark, hvor hun skal underkaste sig mandens luner og lyster.

 12. Af Hul igennem?

  -

  Har af glæde mange gange nydt den danske sommer mange steder i Danmark.
  mvh

 13. Af jan hansen

  -

  Ben ny har jo ret. De radikale og de skabsradikale har et stort medansvar for den EKSTRA KRIMINALITET og andre ulykker som deres indvandringspolitik har påført danskerne. Fra mord på skoledrenge og “forsvundne” skolepiger til tyverier, svindelsager, gaderøverier, gadeoverfald, knivstik, skyderier, påsatte brande, hjemmerøverier, voldtægter samt stenkast mod bilister, brandfolk, politi og ambulancer mv. Snart vil Danmark være en kopi af galeanstalten Sverige.

 14. Af christian petersen

  -

  Nil ler, du glemmer vist at mange mænd er underkastet konens luner og lyster. Og du glemmer nok også at tæt ved os er et helt land underkastet konernes (femi-fascisternes) luner og lyster. Med kaos til følge.

 15. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “sauver Notre Planete” ! –RED vores klode ! –Gør ligesom man gør i ” Dyre-avl ! –Sortér hannerne fra ! ” –Således vil vores klode aldrig mere blive overbefolket ! –Ej-heller –få mere krig ! –Og vores klode vil forblive i harmoni ! —SÅ –SORTÉr han-menneske-fostrene fra !—-“gemt i sædbankerne ligger tusind-vis af “de klogeste –de smukkeste –de bedste avls-hanner ! –Præcis ligesom i dyrenes verden !

 16. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “muslimske bistands-klienter ” ! –SKAL selvfølgelig gøre rent på skolernes toiletter ! –Simpel logik ! –SÅ får de hurtigt fart på –OG rejser tilbage, hvor de kom fra ! –Det skal selvfølgelig og gælde for “de 42 ghettoérs bebo´erere ! Som socialdemokratiske borgmestre stadigvæk beskytter ! –De skal alle gøre rent på “offentlige toiletter ” ! Så får benene snart fart på ! OG de rejser tilbage, hvor de stammer fra ! –De skal naturligvis ikke fortsat have overførsler fra Danmark ! ” –Man skal da også gøre alting selv –som dansker” –De offentlige alt-for-højt-lønnede ! –kan da ikke finde ud af noget-som-helst !

 17. Af Yvonne Jeppesen

  -

  TEDDY-BJØRN-PLYS OLSEN –TEGNER Det kammer da fuldstændigt over for dig. Artiklen handler om det umoralske i at gå op i økovarer og speltboller og så alligevel at tage på luksusrejser til lande, der har masser af underbetalte slavearbejdere. Jeg efterspørger tallene for, hvor mange af de rejsende til disse lande, der faktisk er økø- og speltbollespisere. Du ævler løs om muslimer i en pærevælling. Der er godt nok mange, der ikke er i stand til at forholde sig til det emne, men i stedet plaprer løs om det eneste, de åbenbart selv har i hovedet.

 18. Af J. Hans en

  -

  Her må man vist stå af.
  Hvis man rejser til Qatar på ferie.
  Hvad de færreste vist gør.
  Måske til UAE.
  Så er det fordi at man har travlt med at spise spelt boller.
  Og dyrke frilandsgrise.
  Er du helt rask Lilleør.

 19. Af J. Hans en

  -

  Personligt så sætter jeg aldrig benene i et land omkring Den Persiske Golf. Undtagen hvis jeg er tvungent til det af arbejdsmæssige årsager.
  Så kan de være nok så liberale.
  Men når man er tæt på pensionsalderen.
  Så kan man ikke tvinges til så meget.

 20. Af J. H ansen

  -

  Personligt så sætter jeg aldrig benene i et land omkring Den Persiske Golf. Un dtagen hvis jeg er tvungent til det af arbejdsmæssige årsager.
  Så kan de være nok så liberale.
  Men når man er tæt på pensionsalderen.
  Så kan man ikke tvinges til så meget.

 21. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  “På permanent ferie i København for jyske efterkommere ” ! –Har gjort –den før så interessante by ! –Til et “jysk overdrev ” –OG så kalder de sig for “Københavnere” ! –Det bliver de aldrig ! –DERIMOD har de jaget den oprindelige Københavner –langt – langt væk ! –brovtende – døddrukne jyder ! –plus “det løse” ! –burka-klædte muslimer –langskæggede islamiske mænd ! –Intet af det pynter mere ! –“SUMPEN” ! –Kaldes nu “Københavnstrup ! ” –DEM–om-det ! Vi oprindelige har flyttet pakkenellikerne til meget mere interessante steder !

 22. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  YVONNE ! –Du har altså ikke forståét “en bønne” ! af det hele ! –desv. Må jeg være så fri AT: Kalde dig “for fra curlinge-generationen ?? ” —-Dem, der bruger “yngel-kareterne” –Som “kampvogne i supermarkedernes smalle gange –dem, der har gået i folkeskolen, der mener at alle skal være noget så sociale ! –Har modtaget S.u. –har boet i “forældre-købslejligheder –og drukket hjernen ud –OG uden AT: Tage hensyn til de øvrige beboérere i ejendommen ! -KUN –og KUN tænker på sig-selv ! –Tager jeg fejl ?? –Eller Synes du AT : DEM, der har betalt jeres regninger ER : Gamle idioter ??

 23. Af - Niller

  -

  Dem som har gået i folkeskolen !!! Stop nu Teddy Bjørn – forhold dig venligst til det Yvonne skriver- så er der måske en chance for at der kan føres en anstændig dialog her på bloggen.
  Hvordan er det med dig selv ? Har du ikke gået i en folkeskole? Vist nok på La Courvejens skole på Fredeiksberg-hvis man skal tro på den debat du tidligere har deltaget i .
  I øvrigt en skole vi pryglede gang på gang på den fælles skoleidrætsdag i 50-60’erne det er måske derfra du har dine arversioner mod alt og alle.
  Ja det var os proletar børnene fra Sønderjylland skolen og de andre skoler på Frederiksberg – der alligevel fik en uddannelse og kom videre i livet.

 24. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  NU ! –Hvor Nye borgerlig ´s Pernille Vermund ! –TURDE at melde ud ! HVAD : samtlige vikinge-danskere har tænkt i meget lang tid ! —Det følger tyskerne – svenskerne – les francais incl. hele europas originale befolkninger ! –NU efter ! –SAGEN er klar ! –DE skal hjem til Mellem østen –samtlige muslimer, der ikke forsørger dem-selv !—Pak så de kufferter ! –Det kan kun gå for langsomt ! –Pernille Vermund ! & Co. JUBIIIIIIII !

 25. Af Abdel Khaleq

  -

  K .Lilleørs fokus er forkert. Dit fokus bør være på politikerne som er fuldblodshyklere som laver forretninger med despoter i den muslimske verden. Som støtter slagteren fra Damaskus og sælger våben til en besættelsesmagt som Israel. Dit fokus bør være her istedet på fodnoter på den almene mennesker. Jeg giver dig ret i at det virker skizofronisk at gå op i bæredygtighed/økologi og så tage på ferie i diktaturer som Dubai etc.
  Den danske befolkning er blevet røvpulet med salget af Dong, er blevet røvpulet hvad angår løgnen om krigen i Irak som har haft så fatale kosekvenser på millioner af mennesker. Ingen er blevet stillet for en dommer og så er dit fokus på fodnoter. Det er ærgeligt at man er så pedantisk og ikke fokusere på det rigtige. Men måske ved du også der er pris ved at fokusere på politikerne og embedsmændene!! Det er altid lettest at sparke til dem som ligger ned!!

 26. Af Niels Lemche

  -

  Bare en lille forsinket kommentar: Hvilke lande i Mellemøsten? Hvem vil dog holde ferie i Qatar i den hede. Man kan kun være ude sidst på eftermiddagen og ikke ligge og sole sig ret længe omkring pølen. De indfødte, minus de importerede arbejdere, bevæger sig i hvert fald ikke ud i heden, hvis de kan undgå det.

  Men måske mente du i virkeligheden de fjernøstlige lande og ikke de mellemøstlige. For i selve Mellemøsten er der nok ikke andre lande, du kan rejse til for tiden, end Israel og — måske — Egypten. Tunesien ligger nok ikke i Mellemøsten, men i Nordafrika.

 27. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen --tegner

  -

  Ja ! –DU siger noget Peter Lemche ! –Skal vi ikke bare sige AT: det-her er en ikke–historie ?? –Alle kan jo have en “off-dag” ! –Men vi elsker Katrine Lilleør alligevel –ikke sandt !

 28. Af georg christensen

  -

  På ferie i “slaveland”, asiaterne kommer og forventer, de samme oplevelser, de i deres eget slaveland forventer også er tilstede i det nye slaveland, som ind af til har beskyttet sig, og ud af til byger grænser. Ferie i slaveland?. Er det i Kina eller er det i Europa?. Så længe bare slaverne virker efter enevælden´s “kæft trit og retnings” symbolik , er alt ( OK ).

  NB: Slaveland er også Danskeren midt i. Nytænkning på alle områder fordres, hvis ikke vi bliver slaver af os selv.

Kommentarer er lukket.