Hun er selv ude om det

Af Kathrine Lilleør 21

”Der er ingen på skolen, der kan lide dig, og jeg ved, hvor din mor får penge fra. At gå i seng med mænd. Luder føj”. Den sms fik en 14-årig dreng fra en mand, hans mor havde afvist. I et modigt debatindlæg beretter drengens 19-årige søster Camilla Michelle Kristensen, hvordan manden intenst forfulgte hendes familie gennem tre måneder, så de ikke følte sig trygge nogen steder. Han sendte dem truende sms’er, overvågede moren, broren og hende selv, lagde døde katte på terrassen og overhældte deres bil med diesel. Til sidst ventede Camilla egentlig bare på, at han ville komme og gøre alvor af sine trusler. Hos politiet var der ingen hjælp at hente, for i Danmark er stalking ikke kriminaliseret i sig selv. Stalkingadfærd, det vil sige en systematisk forfølgelse af et andet menneske, anses kun som en såkaldt ”strafskærpende omstændighed”. Det er først, når man begår en ulovlighed, at stalking-overgrebene tæller i retten. Stalkeren skal, som Camilla skriver, stå med en pistol mod hendes tinding, før politiet kan lade hans stalking-ubehageligheder få konsekvens.

Lidt underligt, al den stund, at det vurderes, at mellem 100.000 og 132.000 danskere årligt bliver ramt af stalking. Langt størstedelen kvinder. Stalking er dermed at sammenligne med voldtægt, der også overvejende bliver begået mod kvinder. Som bekendt kan man ikke diskutere voldtægt og voldtægtsstraffe uden, at det også altid diskuteres, hvorvidt kvinden selv var skyld i voldtægten. Hvis kvinden ikke siger klart fra, og gør tydelig modstand, går voldtægtsmanden eller voldtægtsmændene undertiden fri. En anklaget er uskyldig indtil andet er bevist, selvfølgelig. Men selv, når der ingen tvivl er om overgrebet, hænger der altid en mere eller mindre udtalt anklage i luften: hun var selv ude om det. For hun havde ikke nok tøj på. Gik ude alene midt om natten. Flirtede. Fortsæt selv..

Det er denne uudtalte anklage, der har fået taletid i vores manglende kriminalisering af stalking. Holdningen er: hun er selv ude om det. Konsekvensen er indlysende: så længe, man selv er ude om det, har andre lov til at gøre lige, hvad de vil. Når Camillas mor forfølges, er det hendes egen skyld. Hun kunne jo bare have ladet være med under nogen form at have været i kontakt med sådan en mand. Først den dag stalkeren begår en forbrydelse, hvor hun selv eller hendes børn lægger krop eller hjem til, bliver hans stalking-overgreb inddraget i strafudmålingen. Indtil da, stalk væk. Chikanér. Forfølg. Ødelæg. Der er frit lejde.

Andre har fået øje på misforholdet. Justitsminister Søren Pind har således netop fremlagt et lovforslag, der vil indføre strakstilhold mod personer, der stalker. Overtrædelse af strakstilholdet kan føre til op til to års fængsel. Tak for det.

Stalking skal nemlig være en kriminel handling i sig selv. Det vil betyde alverden for tusindvis af kvinder og deres børn. Tryghed i hverdagen. Og genvunden værdighed.

For hun er ikke selv ude om det.

 

 

21 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt bliver det danske samfund også “underholdt” af en flok bevislige udenlandske kriminelle på tålt ophold, og afviste asylansøgere der bare forsvinder ud i den blå luft. Hvad skal man kalde det for . . . . samfunds-stalking?

 2. Af Flemming Lau

  -

  Stalking er et underligt fænomen! Er det udtryk for et individs svage id, eller spørgsmålet om dominans og en eller anden pervers trang til at chikanere underlegne. Vi ser også en variant i form af knivbevæbnede klovne, der forskrækker sagesløse børn! Og så nærmer vi os det dæmoniske. Og det er ikke så underligt at det breder sig, i takt med atkristningen tager til. Det er jo nærmest en naturlov at kulturelt vakum, fyldes af noget andet forskelligt. Men det der overrasker er, den “Trend” der udtrykkes overfor et offer, den uheldige eller ulykkelige: “Det er din egen skyld”! Mennesker der rammes af hård sygdom, kan tid til anden blive konfronteret med slig anklage! En Handikappet masse voldtaget pige i Sverige, fik forleden besked af dommeren, at hun ikke gjorde nok modstand. De 1000 piger der ved årets udgang i Køln, blev udsat Taharusa Gamea, fik den besked af overborgmesteren i byen, at nu måtte pigerne “Lære at holde afstand til de nyankomne mænd” Impati er ved at være en by i Langtbortistan!

 3. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! Katrine Lilleør ! –Danmark er jo også kendt for, at være det land –Hvor forbryderen bliver beskyttet på alle leder og kanter ! —Hvorimod ofrene ! Ja de kan få lov til, at “sejle deres egen sø ” !—Vi husker bl.a. tydeligt ! den unge pige fra Århus ! –Som fik smadret hele sin krop med en jernstang –så hun er fuldstændig invalid idag ! –Hun fik absolut ingen hjælp –især ikke af det offentlige ! –Medens forbryderen “en fransk x-kæreste ” ! –fik alverdens hjælp –og psykolog-hjælp fra det offentlige –og “en passent ” –Fik et fantastisk job-tilbud fra Klaus Mejer —som gourmet-kok !—Så det undrer os overhovedet ikke at –psykopatiske mænd ! bliver beskyttede på alle leder og kanter !! –Ikke så mærkeligt AT: Så mange danskere flytter fra landet, hvor alverdens isla-tilhængere kan komme og blive forsørget på 1st klasse –uden, at røre en finger de næste 50 år–og selvfølgelig kan avle 10-15 børn –der aldrig bliver et plus for Danmark !! –Men bliver ufatteligt dyre bistands-klienter resten af livet ! –Så er der jo fortsat masser af arbejde for off. social-rådgivere incl. social-pædagoger incl. det løse ! –De off. kan ikke fyres ! –Så de jubler –og danskerne betaler uden et kny –eller hvad ???

 4. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  ER hun selv ude om det ?? –Pigen, der blev tævet (i Århus ) –af -x-kæresten ! Så hun er 100% invalid ! –Hvor kæresten (voldsforbryderen) fik alverdens hjælp incl. off. psykolog-behandling— Men den unge Århus-pige fik ikke noget, der ligner hjælp –da slet-ikke fra det offentlige !!! –Det er Danmark i en nøddeskal !

 5. Af Kim Sørensen

  -

  Jeg kan godt forstå forargelsen og ophidselsen, når man dykker ned i den enkelte sag. Men har vi virkelig brug for at ændre lovgivningen?
  Vi har i forvejen forbud mod trusler og lignende adfærd. Folk er blevet dømt for ting, de har skrevet på internettet, som umiddelbart lyder mindre alvorligt end det, Lilleør beskriver her. Derudover har man også mulighed for at søge om polititilhold mod en evt. stalker. Så hvad er det helt præcist, Lilleør foreslår ændret i loven?
  Det er en glidebane og ærligt talt, intellektuel dovenskab, at gribe til krav om lovændringer, hver gang man bliver forarget over noget. Men det er åbenbart det niveau, “sheriffen” arbejder på, med respektpakker og jeg skal komme efter dig med refleksreaktioner.
  Lovgivningen er sådan set allerede og ganske udmærket på plads her. Hvis politiet (f.eks. ved at “sylte” anmeldelserne) og domstolene hverken lever op til deres ansvar eller lovens intention, så løser vi – alt andet lige – ikke problemerne med flere/andre love.

 6. Af erik Larsen

  -

  Kære Lilleør, tak fordi du altid taler danskernes sag og de stakkels mennesker der kommer ud for ekstreme ting – som aldrig kunne have fundet sted i min ungdom fra 1960-1975 . Danmark er et land der har dummet sig langt udover grænserne. Og ja, netop grænserne er jo der hvor alt er endt.
  Danmark er erobret – og ja, af hvem? Selvfølgelig af multi-kulten som Østergaard, Sofie Carsten N., lille Johanne og Pernille og igen desværre også af en Pind og en Løkke.
  Vi kan aldrig , aldrig få et dansk samfund mere. Det er slut og danskeren er ikke vågnet, danskeren har troet at vi “nok skulle klare den med fru Merkel”. Nej, løbet er kørt og vi har ikke 51% fornuftige mennesker mere. DE FINDES IKKE.Danmark vil aldrig komme tilbage. Stakkels unge mennesker.

 7. Af erik Larsen

  -

  Kære Lilleør, tak fordi du altid taler danskernes sag og de stakkels mennesker der kommer ud for ekstreme ting – som aldrig kunne have fundet sted i min ungdom fra 1960-1975 . Danmark er et land der har dummet sig langt udover grænserne. Og ja, netop grænserne er jo der hvor alt er endt.
  Danmark er erobret – og ja, af hvem? Selvfølgelig af multi-kulten som Østergaard, Sofie Carsten N., lille Johanne og Pernille og igen desværre også af en Pind og en Løkke.
  Vi kan aldrig , aldrig få et dansk samfund mere. Det er slut og danskeren er ikke vågnet, danskeren har troet at vi “nok skulle klare den med fru Merkel”. Nej, løbet er kørt og vi har ikke 51% fornuftige mennesker mere. DE FINDES IKKE.Danmark vil aldrig komme tilbage. Stakkels unge mennesker..

 8. Af Jan Petersen

  -

  Iøvrigt meget enig. Danmark var et H. C. Andersen eventyrland. Men som i alle andre eventyr . . . der var engang . . . og det er der – desværre – ikke mere. Jeg er selv årgang 1950 og har oplevet en del af eventyret. Og ønsker mig på ingen måde – ung idag!

 9. Af finn andersen

  -

  Nu skal man jo ikke give op på forhånd. Og selvom det er rigtigt at Danmark i dag er et skørt og perverst samfund hvor politiske sinker, hyklere, kommunister, forrædere, løftebrydere og korrupte pampere stortrives, så behøver det jo ikke fortsætte på den måde. Med mindre danskerne har lyst til at blive kastet ned i afgrunden hvor endeløse ulykker og rædsler venter alle der havner dernede. I Sverige, Frankrig, Tyskland og England siger flere og flere ihvertfald fra overfor EU og de lalleglade røde pladdderhumanister. Det ulmer overalt i Europa.

 10. Af finn andersen

  -

  Danmark er ved at være et lovløst land. Der er jo rene wild west tilstande mange steder i landet. Skyderier, stenkast, knivstik, overfald, indbrud, røverier, voldtægter, vanvidskørsel, bandevold og påsatte brande er hverdag i de større byer, og politiet har svært ved at følge med. “Berigelsen” er ved at komme ud af kontrol. Se alarmerende oplysninger om krigsforberedelser mod Europa, om røde Merkels uansvarlige og dødsensfarlige politik, om hverdagsterror i Sverige, om importerede sygdomme, om uro, vold og velfærdstab i hele EU, om et destabiliseret Europa på vej mod ragnarok. (Den korte, 180g og Snaphanen den 11. sept. og i denne uge)

 11. Af helena hansen

  -

  Dansk retsvæsen fungerer ikke. De vekslende halvt tossede regeringer har fuldstændigt lagt sig på ryg og regner med at den heltossede mutter multi-kulti Merkel skal redde dem, medens den danske befolkning udsættes for overgreb, voldtægter, mord -you name it! at slå en kvinde ihjel er i dag ikke værre end at stjæle en motorcykel. Den danske regering har glemt at det ikke er mere end 30 år siden der var “Berufsverbot” for kvinder i Tyskland -det vil sige at det var forbudt for kvinder med t.ex. lærer uddannelse at arbejde. Så der har I tyskernes syn på kvinder. At de så har valgt en ikke-fungerende kvinde til kansler falder godt i tråd med hele deres indstilling til kvinder.

 12. Af Henning Svendsen

  -

  Så har Cherifen slået sit navn fast!!Forfølgelse har nu en strafferamme to år og ligger nu på linie med andre straffe rammer der alle er et :slag i luften;
  Den omfattende plat med elektronisk overvågning vil han dog ikke røre ved og massevoldtægt rører ham heller ikke -det er jo et ømtåleligt emne så hellere rette skytset mod racisme her har han EU i ryggen og kan snart idømme livstid.

 13. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  – tak for et godt indlæg!

  Begrebet Storking er symptomatiskfor samfundets generelle degenerering.

  JA,- hele VESTeuropa er på fuld fart ned ad slisken og landene er allerede ødelagte, fordi naive befolkninger hidtil har troet på, at det “politisk korrekte segment” varetog deres interesser, som de jo er valgt til og betalt for.. ………………………………………………………..det gør de ikke -tværtimod.

  Eneste håb tilbage for Europa er militæret, som har advaret kraftigt om, at det kommer til at gå grueligt galt ( se nettet ) – bla. har flg. højtstående militær-personer advaret om følgerne af den såkaldte migrant-strøm ( = illegale, kriminelle grænseoverløbere) og den vanvittige indvandring fra dys-funktionelle og primitive kulturer:

  – den øverstkommanderende for den schweiziske hær – generalløjtnant Andrè Blattmann
  – den øverstkommanderende for den norske hær – generalmajor Odin Johannsson
  – den svenske generalstabschef ( helt utroligt…………..ikke sandt )
  – ledende østrigske generaler og oberster
  – den tidligere chef for det engelske efterretningsgvæsen – Richard Deerlove
  – den amerikanske øverstkommanderende for NATO i Europa – general Dearlove
  – topchefer i CIA
  – samt mange andre

  – skeptikere og ignoranter, virkelighedsfornægtere m.v. kan blot google deres navne og vil finde div. udsagn bekræftende ovenstående

  Det 20.århundredets største statsmand udtrykte situationen op til 2. verdenskrig, som kan sammenlignes med Europas situation idag m.h.t, de kommende borgerkrige.:

  “Vi nærmer os snart det tidspunkt, hvor vi skal træffe det håbløse valg imellem krig og vanære – min fornemmelse er, at vi vælger vanære og så får krigen på et senere tidspunkt – på mere ugunstige betingelser for os”!

  citat/slut

  Vi ser allerede nu konjunkturerne af en lav intens borgerkrig med morderiske stenkast fra broer, masse afbrændinger af biler hver nat ( pressen har fået besked fra de politisk korrekte ikke at skrive om det mere fordi befolkningen ikke må kende sandheden om den vanvittige indvandring ), masse voldtægter (stigning fra 1ste. halvår 2015 til 1ste. halvår 2016 = ca. 67 % ) – daglige kniv- og skuddrab i Københavns gader – i heldigste fald svært sårede – svindel med sociale ydelser, krav om sær-behandling og sær-rettigheder (kvinder må ikke arbejde) stenkast og molotovcocktails imod brandvæsen og politi i ghettoerne,
  Normalt begavede mennesker, der protestere imod dette vanvid betegnes af den svenske statsminister som “Brune rotter” og nazister” (Sveriges-demokraterne) og som Winston Churchill engang forudsagde så.:

  “Engang i fremtiden vil de SANDE fascister betegne sig selv som ANTI-fascister”!

  – hvis jeg blot havde vidst, hvorledes dette, engang så dejlige land, ville udvikle sig havde jeg udvandret for mange år siden – måske ikke for sent endnu!

 14. Af finn andersen

  -

  BMCs indlæg ovenfor bør ALLE læse og tænke over. For vi nærmer os hastigt den europæiske civilisations undergang, pga. af typer som den tyske kansler Merkel og de toneangivende svenske feminister og ministre. Danmark er nu et alvorligt truet land, og hver eneste dansker kan nårsomhelst blive overfaldet, komme i skudlinjen eller blive indhentet af politikernes og tv-stationernes svigt, fortielser og forsømmelser. Se den korte avis, 180gr og snaphanen den 11. sept., CAMP OF SAINTS. Eller læs asger aamunds og m jalvings kronikker.

 15. Af finn andersen

  -

  BMCs indlæg ovenfor bør ALLE læse og tænke over. For vi nærmer os hastigt den europæiske civilisations undergang, pga. af typer som den tyske kansler Merkel og de toneangivende svenske feminister og ministre. Danmark er nu et alvorligt truet land, og hver eneste dansker kan nårsomhelst blive overfaldet, komme i skudlinjen eller blive indhentet af politikernes og tv-stationernes svigt, fortielser og forsømmelser. Se den korte avis, 180gr og snaphanen den 11. sept., CAMP OF SAINTS. Eller læs as ger aa mund s og m jal ving s kronikker.

 16. Af finn andersen

  -

  Hos de nævnte netaviser kan man se dramatiske dokumentarfilm om blodig og barbarisk kriminalitet, om krigsforberelser og ragnarok-scenarier med nutidig terror og fremtidig massenedslagtning af europæerne og danskerne.

 17. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! –Erik Larsen ! –Danmark er et land, der har dummet sig langt udover grænsen !! –Hvor har du ret !—-Venstres Inger Støjberg –er selv ude om det ! –I øjeblikket gebærder de hundred-vis af islamiske mænd (kaldet drenge) –Så det passer dem !!! Helt ærligt Inger Støjberg !! –Det er ikke børn !! –Få dem sendt hjem til Mellem-østen ! –inden de brænder hele Danmark af !!—De dérinde i udlændinge-styrelserne !! Skulle skamme sig noget så dybt og inderligt !! –De bliver forhåbentlig fyret allesammen –når vi får den nye regering !!

 18. Af Javier Martinez

  -

  Jeg føler mig Stalket af præster i denne avis, og i folketinget…Skal der ikke nedsættes forbud mod religiøse i folketinget,medierne nu de kun interessere sig for egne stamme?
  Skal Danmark ikke være et sekulært land?

  Om der er flere kvinder end mænd der forfølges af en stalker tvivler jeg også på…At de anmelder det i højere grad, tvivler jeg heller ikke på.

  At kvinder har rekord i falske anmeldelse af voldtægter er et uomtvistelig fakta..Faktisk er ca. halvdelen af anmeldelser eller mere, falske..Der skal vi have indført samme straf for falske anklager som ved reelle..Vi burde også overveje en app, skriftlig erklæring mv. før alle samleje, således at vi kan komme de falske anklager til livs, ihvertfald mht. one night stands..Der kunne vi passende også indføre en undererklæring med mænds ret til “legalt abort” ved graviditet.

 19. Af finn andersen

  -

  Vi har ellers været behageligt fri for sludrechatollet fra enhedslisten, ja vi er mar ti nez, i et stykke tid. Nu er han så tilbage. Er det et led i omlægningen af Berl. til at være et dameblad trykt på avispapir? Se også 10.52 ovenfor samt den korte avis og snaph den 11.sept.

 20. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Danmark er et land, der har dummet sig langt ud-over grænsen –fortsat !! –Danske skatteborgere –sender U-frivilligt millioner af overførsels-indkomster ! For millioner af kroner til islamisters konti–Folk, der hader Danmark og danskerne !! –Med det rod, der hersker inde i “Udbetaling Danmark ” ! ER det tvivlsomt –om det nogensinde blev opdaget, hvis ikke et par kvikke –IT-nørder havde opdaget svindlen ! –Det bliver bare ved og ved –og får aldrig ende ! –VI nægter at betale SKAT mere nogensinde ! –Hvad siger I vikinger ???

 21. Af Javier f s Martinez

  -

  “skal stalking kriminaliseres”

  Naturligvis hvis truende!… Spørgsmålet er blot hvor stort bevismaterialet er, og om der er en reel trussel!……Siger en kvinde , under fx en skilsmisse, at “hun er stalket mens interessen blot relatere sig i , at hendes mand ønsker at se sine børn? Og ønsker at bevare forældremyndigheden?” Det er svære analysere her. Og lilleør har ikke vist noget konkret eksempel at tage stilling til her?..Jeg er selv blevet stalket af en eks kæreste på nettet. Jeg forlod hende, og hun var sur..Hun blev ved med stor kreativitet…Ikke nogen trussel, men en irritation og i længden blot jalousi..

  Hvor mange af kvinders “stalkers” anklager er relateret til en virkelig trussel, og hvor mange til interesser mht. fx til børn og jalousi? Samme mht. voldtægts anklager mod mænd.
  Hver femte voldtægtssag ender med en dom-19%..(://www.faktalink.dk/titelliste/voldtaegt/hele-faktalinket-om-voldtaegt…Http først)
  Betyder det at 80% er falske? formentlig ikke, men nok 50%..

Kommentarer er lukket.