Haarder og de politiske kommentatorer

Af Kathrine Lilleør 63

Det er hårdt at være politiker – gør det bedre selv! Det var i den forgangne uge essensen af Bertel Haarders ærgrelse over, at bl.a. jeg og flere politiske kommentatorer ikke bliver politikere: ”Det er ubestrideligt, at der rundt om i landet er masser af mennesker, som elsker at gøre sig kloge på politik, skriver om det i avisen, men ikke selv stiller sig til rådighed.”

Udtalelsen er ikke en statsmand værdig. Bertel Haarder har tydeligvis vænnet sig til magten i en sådan grad, at han har glemt, at han har den. Glemt at indsigtsfuld kritik er demokratiets adelsmærke. Træt er Haarder af, at skulle høre på kritik fra typer, der på behagelig afstand bare kritiserer i stedet for at anerkende. Anerkende, at man gør sit bedste, og nåja, der sker smuttere, men politikere er jo også kun mennesker. For tungt er det at skulle administrere den politiske magt, hårdt faktisk, ikke uden omkostninger, også personlige, så i stedet for al den kritik, bør vi, der kloger os på politik, slippe tastaturet og komme ind i kampen.

Magtfulde politikere har til alle tider har som Bertel Haarder været trætte af kritik. Man har fundet mere eller mere charmerende udveje at undgå kritik på. At skamme kritikerne ud er gerne første skridt. Haarders konklusionen er jo ganske klar: Folket skal takke ydmygt for, at han tager magtens byrde på sig. Og hvis jeg og andre politiske kommentatorer herefter ikke går ind i politik, bør vi i det mindste holde igen med vores kritik af folkevalgte politikere i respekt for deres kamp for fædrelandet, og i skamfuld erkendelse af, at vi ikke tager vores tørn.

Glem det! Kritikken vil herefter fra min side kun blive hårdere. Det lover jeg. For når en erfaren politiker som Bertel Haarder mener, at han kan komme afsted med at nedvurdere det politiske medansvar, jeg som politisk kommentator de seneste 20 år har udøvet, har jeg tydeligvis ikke været skarp nok.

Bertel Haarder har netop meddelt, at han genopstiller til Folketinget. Han skal overveje beslutningen. Tiden er snarere inde til at trække sig tilbage. For når man er blevet så træt af at skulle konfronteres med debatsidernes politiske synspunkter, så ærgerlig over, at ingen klappende roser ens magtudøvelse, når man bestandigt skal udholde blogs som denne, der udfordrer ens magtfuldkommenhed – bør man gå af.

 

 

63 kommentarer RSS

 1. Af lisbeth Sørensen

  -

  Bertil burde tage hjem til Jylland..Så sætter vi en fast grænsebom op ved lillebælt, hvor ingen fra DF og V Jylland får passage til sjælens øer….Der kan holdes et årlig kræmmermarked på lillebæltsbroen, hvor folk fra de to forskellige lande kan mødes til kræmmermarked..

  Alle V borgere i resten af landet, sættes på kreaturvogne til jydens land, hvor deres korruption kan få det land til at bukke under over tid..

 2. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Afgjort JA ! –De oprindelige Sjællændere ! –Der er tilbage –ER blevet jaget væk af alle de “kræmmer-jyder” ! –Der snyder gud – og hver-mand –når de kan komme afsted med det !–De kvikke bemærkninger er der blevet langt imellem ! –Og det oprindelige “rigs-dansk ” –ER nærmest ikke-eksisterende ! –På-nær hos Dronning Margrethe –og fam. Knuth/Knuthenborg ! –Marcus Knuth –beriger heldigvis vores –land med AT: Ville danskerne “det bedste” ! –DERFOR bekæmper han af al magt “den muslimske invasion i vores land ” –Lars Løkke –den tarvelige –statsminister ! –Han trækker den modsatte vej ! –Også selvom Inger Støjberg ! af alle også kun ønsker, at sende de muslimske “drenge-mænd” helt tilbage, hvor de kommer fra ! –Enhver kan jo se, at det er voksne mænd ! –Men det kan kolbøtte-udlændingestyrelsen ´s folk jo ikke se !

 3. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Stine Bosse ! –Har sagt NEJ –til 2 minister-poster –siger hun !—En skam –Vi er sikre på AT: Asker også vil synes –at hun er en af “Over-kolbøtterne” ! —Faktisk ! –Vi synes det samme ! “—-Kan hun da ikke lære det ? –Hun bliver til grin –uanset, hvor hun gebærder sig !—-Hvis vi var hende ! –Så ville vi glemme alt om, at komme i rampe-lyset ! –OG bedst, hvis hun gjorde alvor af AT: Invitere de tusind-vis af islamiske –drenge –og komme og bo på hendes landsted ! –De kan jo nok hjælpe med opvasken !! ikke sandt ?

 4. Af Gert Pedersen

  -

  Ja, det er tilsyneladende gået tilbage for Bertel på det sidste. Den frie demokratiske debat burde dog være elementært stof i Demokrati-skolen.
  Forresten er det vist meget godt at ikke alle kommentatorer er prof-journalister – sidstnævnte synes ofte at gå rundt med en lille spindoktor i maven?
  Tak for det fine indlæg.

 5. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Haarder ” ! –TV2 news nye humoristiske stil med erhvervs-folk –der grinede af Bertel Haarder ! –Passer os fortsat fint !—Folk, der aldrig har sat deres ben på et rigtigt arbejde –fylder pladserne op i Folketinget ! –Cand stud ´erne ! Ville falde fuldstændig igennem –når det nye “Ting” ! Åbner med erhvervs-folk –der tjener deres penge selv (skolefrøkner/Mk –hører ikke hjemme i den kurv ! –De hæver skatteborgernes penge fra dag 1 –og indtil –de går på pension 40 år efter ! –Bertel Haarder forstod dog ikke pointen ! –Typisk !

 6. Af lisbeth Sørensen

  -

  Liberalister fra den private industri er uegnet som folketingskandidater Teddy…Af den simple grund at de for egoistiske….Derfor er tanken om at folk Lilleør indtræder i den politiske agenda ikke så dum som først antaget alligevel. Udover behovet for flere kvinder der, da de generelt er mere humanistisk indstillet og dermed bedre kan lede et land.

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Gense venligst DR 2 – debatten fra i torsdags ! –Så finder du hurtigt ud af, hvem der er de absolut ! mest inkompetente kolbøtter i Folketinget ! –Godt, at vi er langt væk ! –Så vi ikke risikerer, at møde “de snot-dumme folk på gaden ” ! –Det ville handle om “selvdiciplin ” ! –Hvis det blev tilfældet !

 8. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –De humanistiske kvinder ! –De er ikke kommet ud af “beskyttels-zonen endnu ! –Fra dengang manden var “beskytteren” ! –Nu-om-dage har ihvertfald de kvinder –vi så i debatten i torsdags !—En direkte ødelæggende indflydelse i Folketinget ! –DERFOR kan det kun gå for langsomt med, at komme af med dem ! –Og få bl.a. selverhvervene kvinder ind på Christians-borg i fremtiden !—Det er ikke lige “mel” T Til Bertel Haarder ´s kage ! –MEN, han er også passé efter næste valg !–Det bør han være taknemmelig for ! –Inden han bliver smidt ud !

 9. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “NU sker der noget ! MEN, der skulle “EN Trump til ” -Vi vil ikke have muslimer her ! –Det kunne levebrødspolitikerne ikke finde ud af ! –Så ud med dem ! –Vi stemmer “nye borgerlige” ! –Ka de muslimer ikke forsørge dem-selv ! –Så Farvel og U-tak !

 10. Af lisbeth Sørensen

  -

  Nye borgerlige er et rent charlatan parti Teddy, som DF…Populisme, bedrag, løgne og fakenews hele vejen igennem, for let påvirkelige borgere som dig uden alt for meget ide om sammenhænge..

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Hvis du er så klog ! –Hvorfor sidder du ikke i Folketinget ?? –Alt revl og krat har jo adgang !–Så finder du jo nok ud af AT “Nye borgerlige har et solidt fundament i SAXO –banks store kanoner ! –Bosiddende i Schweiz ! “

 12. Af lisbeth Sørensen

  -

  Hvorfor skulle jeg respektere kriminelle fra skattelyet schweiz Teddy?

  Det er kun uanstændige og slet ikke Danske personager som dig der gør dette?

 13. Af georg christensen

  -

  Haarder og hans “grundtviskianske” tanke modeller, minder mig mest om en senil “gamling”, ikke for at “mobbe”, men kun for at se, en ny nutid i øjnene, i forsøget på at følge med.

  Til Haarder: Prædikanternes værdiløse “prædiker” virker ikke længere , så længe de kun bygges på håbet om en bedre fremtid for dit afkom, styret af dig selv i din egen såkaldte “senile” tilstands fornemmelse.

  NB: Til “haarder” og hans værdiløse magtbegærlighed, har jeg kun få ord at sende ud: Lad “gro, hvad gro kan”, glem magtbegæret, som ligger bag væksten. Lad være med at styre alt for meget i fortiden, medens “nutiden” forsøger at frigøre sig fra fortiden og i “nutiden”, med fortiden i hukommelsen i NUTIDEN forsøger at skabe en anderledes fremtid. En fremtid ,hvor enkelthedens “arbejdsydelse” tages alvorligt, og jagten efter “magtbegæret´s” ilusioner bare overses.

Kommentarer er lukket.