Haarder og de politiske kommentatorer

Af Kathrine Lilleør 63

Det er hårdt at være politiker – gør det bedre selv! Det var i den forgangne uge essensen af Bertel Haarders ærgrelse over, at bl.a. jeg og flere politiske kommentatorer ikke bliver politikere: ”Det er ubestrideligt, at der rundt om i landet er masser af mennesker, som elsker at gøre sig kloge på politik, skriver om det i avisen, men ikke selv stiller sig til rådighed.”

Udtalelsen er ikke en statsmand værdig. Bertel Haarder har tydeligvis vænnet sig til magten i en sådan grad, at han har glemt, at han har den. Glemt at indsigtsfuld kritik er demokratiets adelsmærke. Træt er Haarder af, at skulle høre på kritik fra typer, der på behagelig afstand bare kritiserer i stedet for at anerkende. Anerkende, at man gør sit bedste, og nåja, der sker smuttere, men politikere er jo også kun mennesker. For tungt er det at skulle administrere den politiske magt, hårdt faktisk, ikke uden omkostninger, også personlige, så i stedet for al den kritik, bør vi, der kloger os på politik, slippe tastaturet og komme ind i kampen.

Magtfulde politikere har til alle tider har som Bertel Haarder været trætte af kritik. Man har fundet mere eller mere charmerende udveje at undgå kritik på. At skamme kritikerne ud er gerne første skridt. Haarders konklusionen er jo ganske klar: Folket skal takke ydmygt for, at han tager magtens byrde på sig. Og hvis jeg og andre politiske kommentatorer herefter ikke går ind i politik, bør vi i det mindste holde igen med vores kritik af folkevalgte politikere i respekt for deres kamp for fædrelandet, og i skamfuld erkendelse af, at vi ikke tager vores tørn.

Glem det! Kritikken vil herefter fra min side kun blive hårdere. Det lover jeg. For når en erfaren politiker som Bertel Haarder mener, at han kan komme afsted med at nedvurdere det politiske medansvar, jeg som politisk kommentator de seneste 20 år har udøvet, har jeg tydeligvis ikke været skarp nok.

Bertel Haarder har netop meddelt, at han genopstiller til Folketinget. Han skal overveje beslutningen. Tiden er snarere inde til at trække sig tilbage. For når man er blevet så træt af at skulle konfronteres med debatsidernes politiske synspunkter, så ærgerlig over, at ingen klappende roser ens magtudøvelse, når man bestandigt skal udholde blogs som denne, der udfordrer ens magtfuldkommenhed – bør man gå af.

 

 

63 kommentarer RSS

 1. Af Kim Kaos

  -

  Bertel Haarder skulle skamme sig, for enhver der deltager i den offentlige debat påtager sig et ansvar for vores land og demokrati.

 2. Af P Christensen

  -

  Enig med KL.
  BH er indbegrebet af en livslang levebrødspolitiker,
  der selv sniger sig uden om alle de begrænsninger man
  pålægger borgerne.
  Om uden om ansvaret for egne handlinger.

 3. Af Niels Larsen

  -

  Bertil Haarder kunne endvidere fundere over, om manglen på interesse for en politisk tjans kunne skyldes, at man ikke ønsker at nedlade sig til samme lave stade som politikerne.

 4. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Haarder ” ! –JA ! –Tiden er snarere inde til, at han trækker sig tilbage ! –Han er blevet så vandt til, at millioner-kronerne –bare vælter ind på hans konto ! –Det er trods alt skatteborgernes penge, der placérer sig på hans konto ! –Alle er trods alt blevet klogere ! –Venstre-kræmmerne er gået helt over gevind ! –OG Vi siger –ligesom Pernille Vermund –Nye borgerlige ! –Det velfærds-samfund har erhvervs-livet ikke set noget til !—Vi siger derimod TAK ! –Til “TRUMP” ! –Fordi han blev valgt til præsident i USA ! —Det skal også smitte af på danskerne ! –Der langt om længe skal i 1ste række –OG muslimerne –skal slet-ikke have noget, at skulle have sagt ! –De muslimer kan lige-så-godt vænne sig til, AT, Hvis man vil være dansker ! –Så er det UD med det muslimske-medlems-skab ! –Vil de ikke det ! –Så kender de vejen Nemlig REJS !—-Fra NU ! bliver det danskerne, der kommer først til ALT–hvad “kolbøtterne” finder på ! –Vi står stærkt Vi borgerlige ! –OG vi satser også på Asker –Lars Seier –Og alle de fantastiske erhvervs-folk, der ikke er det mindste pivede !

 5. Af Bjarne Munk Christensen

  -

  Godt svar fra KL!

  – vore politikere, med få undtagelser, har spillet fallit og har ikke varetaget den befolknings
  interesser, som de er valgt og betalt for – snarer tværtimod ……….
  – den muslimske folkevandring får lov til at fortsætte, uhæmmet, og, istedet, forsøger disse
  elitære, selv overvurderede politikere at bilde befolkningen ind, at Rusland er den største trussel mod DK – det er Rusland ikke, men, derimod den muslimske indvandring, der vil ødelægge dansk kultur, civilisation og hele fremtid – kort sagt

  “Når stormen raser, er det vigtigt, at man kan stole på manden ved roret”!

  citat/Winston Churchill

  …men hvad nu, hvis manden ved roret er gået fra borde for længst og skuden driver for vejr og vind…??

 6. Af Henning Svendsen

  -

  De har en mening om alt og er helvedes kloge!-ja sådan skriver Hårder og opfordrer dem til at melde sig til tjeneste på Borgen – ja her kommer de jo ind blandt ligemænd og et par stykker får måske lov at flankere Hårder når han udtaler sig til pressen
  Men nede i EU har de også en mening om alt og er mere end dobbelt så kloge
  Så i virkelighed er der ikke brug for Åmund og de andre-hele den gamle garde er still going strong,undtagen Hårder

 7. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! –Det er klart –og, hvor har du ret !—Når det kommer til forskellen imellem Muslimer og Jyder ! –Så er der stort set ingen forskel ! –Begge slags er fanatisk religiøse ! –Hvad-enten de tror på Allah ! –Jehova ! –Er pinsemissionister o.s.v. ! –De avler begge løs, fordi de får penge for, at føde børn !—-De er begge slags –fænomenale til, at regne den ud ! –SÅ –faktisk 2 alen af det samme stykke –Iøvrigt er jyderne heller ikke rigtige danskere –de indvandrede i sin tid fra Tyskland ! –Muslimerne er da slet-ikke danskere ! –De tror, at der findes “danske muslimer ” ! NIX-NEJ –Der findes danskere –og muslimer !–Vent nu lige lidt ! –Det bliver nye tider –også for danskerne efter AT: Trump blev USA ´s statsminister ! –Det smitter også af på os, der vil ud af EU ! –Som om lidt må se sig om efter nogen, der ikke ønsker EU –Hen, hvor peberet gror !—Hvad angår “de inkompetente kolbøtter ” –der sidder lunt –og godt på Christiansborg ! –Så må de se sig om efter andre, der vil forsørge dem i fremtiden ! –Fordi Danmark –skal være “en kopi af Schweiz” –Det tjener danskerne bedst ! –OG appropos ! –Siden den smukke Helle Thorning Schmidt forlod social-demokratiets “piedestal” ! –Så har de socialdemokratister kun et par “grimrianner” –Som f.eks Astrid Krag ! –Der absolut ikke pynter –MEN –det gjorde Helle Thorning Schmidt !–Så ser vi også AT –Alt-det-grimme som soc.partiet har –påført danskerne ! –I lighed med Nicolai Wammens X-Borgmester/ Århus ! –(blev han smidt ud ? ) –Som forgyldte det halve af Gellerup-ghettoens beboérere ! –Med førtids-pensioner ! –Det står ikke bedre til i København ! –Hvor de røde vælter sig i islamister–der ikke er til, at komme udenom –For burkaer –langskæggede islamister !–Der har omdøbt Nørrebro til “Lille Islamistan ” ! –SUK –Siger vi !

 8. Af Bjørn Sørensen

  -

  @ Bjarne Munk Christensen
  “– vore politikere, med få undtagelser, har spillet fallit og har ikke varetaget den befolknings interesser, som de er valgt og betalt for – snarer tværtimod ……….”

  Eftersom flertalet vil have “gratis” offentlige ydelser fordi flertallet, 60% er offentligt forsørget.
  Hvordan kan det så være anderledes, så vores politikere varetager flertallets interesser. At det vil føre til landets ruin er der åbenbart for få der bekymrer sig om.

  Som mangeårig undervisningsminister skulle man have troet at det ville have lykkedes ham at skabe et ordentlig undervisningssystem.
  Men det er jo ikke tilfældet, for elevernes kunnen og færdigheder er for ringe sammenlignet med andre lande.

  Men som Asger Aamund skriver er folketinget er fyldt med inkompetente kolbøtter.

 9. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Rettelse ! –Jeg kom til, at skrive Statsminister Trump ! –En fatal fejl ! —Han blev selvfølgelig præsident ! –OG vi venter os meget af den 70 årige kæmpe ! –Fantastisk !–At : han kan holde til det hele !—–Bertel Haarder er derimod den typiske evigheds-levebrøds-politiker ! –Der aldrig får nok ! –Og så startede han som skolelærer ! –ALTSÅ –han har hele livet levet af skatteborgerne ! –Vi hat fået nok af ham !

 10. Af line suiek

  -

  Er det muligt at præsten kan efterleve bibelens bud og lade være med at håne spotte og nedgøre andre? Det er både pinligt og idiotisk ubegavet at være vidne til. Hvad med at nedgøre dig selv?

 11. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt hører vel denne Berlingske Politiko artikel sammen med denne blogs emne:

  “De politikere vi ikke har
  Asger Aamund afviser at stille op: Folketinget er fyldt med inkompetente kolbøtter
  Interview: Christiansborg afføder leverpostejfarvet konsensuspolitik, og flere politikere er ikke dygtige nok til at sidde der, lyder det fra erhvervsmanden Asger Aamund. Derfor er det ikke et sted for ham, selvom Bertel Haarder gerne ser ham i Folketinget.
  FREDAG D. 20. JANUAR 2017 KL. 10:00”

 12. Af Leif Pedersen

  -

  Teddy bæææ bæææ
  pas på der kommer en sommerfugl teddy
  vi har fået nok af dig og dine får

 13. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Line Suiek ! ” –En af dine dicible ovenfor –“Leif Pedersen” –Skriger på din hjælp ! —-Appropos Katrine Lilleør ! –Så har hun sin ytrings-frihed –ligesom os-andre !–Der er vist ikke noget, der hedder ” Biblens bud ” –Kun de skind-helliges ! tyrani ! –Den må du længere ud på bøh ! landet med ! –Tag dig derimod af staklen, der sviner mig –og andre til !

 14. Af georg christensen

  -

  Ja!. Hvorfor stiller ikke flere nogenlunde almindelige danskere sig op på den politiske sene?.

  Et spørgsmål, som let kan besvares med følgende udsagn: Først vil kampen bestå i, at bekæmpe det etablerede åbent og ærligt og værdigt, en kamp som på forhånd virker håbløs når den først skal udkæmpes mod de etablerede og deres populistiske inkompetente politiske “tom hoveder” , som med deres valgte ledende embedsmænd sovser rundt i deres egen pærevælling uden mål og retning, uden ansvar for noget som helst andet, som deres egen placering i systemet.
  Et system, hvor der ikke længere er plads til idealister og nytænkning.

  Den vestlige verdens demokratier har efterhånden bevæget sig tilbage til enevældens lobbystyrede diktature i deres egen lukkethed.

  NB: Verdens folket kan takke “internettet”, for alt. Her er der åbnet mulighed for kommunikation ud over landegrænserne, og folkene oplever, at der i bund og grund slet ikke er så store forskelle , som “magtbegæret”, politisk som religiøst gerne forsøger at give udtryk for..
  Når vi nu også begynder at tale om ” falske nyheder (udsagn)”, kan jeg kun anbefale, at vi ser bare lidt tilbage og betragter alle de halve løgne og halve sandheder vores valgte politikere i tidens løb med ærlig mine har smidt i hovederne på os. Hvis ikke det kan kaldes populisme, aner jeg ikke hvad ordet betyder.

 15. Af Steffen Rasmussen

  -

  Bær nu over med stakkels Berthel – tydeligvis har han jo tabt sutten, det tror da pokker, først bliver den stakkels mand fyret af sin statsminister og henvist til en konsulpost ved grænsen, der ikke blev til noget alligevel – så retur til Folketinget, måske.
  Manden er forståeligt nok godt gammeldags frustreret over at blive behalndlet som kastebold i et politisk rænkespil – og så i hans alder.
  Hans kritik er selvfølgelig helt ved siden af – og den havde jo heller aldrig set dagens lys, hvis detroniserede Berthel var fortsat som minister.
  Komikken er da til at føle på – i øvrigt helt efter Holberg.

 16. Af Jan Petersen

  -

  ALLE politikere / politiske partier er udtryk for populisme. Hvis ikke – havde ingen af dem en kinamand chanse for evt at fange vælgernes interesse. Så egentlig burde ordet – populisme – være et positivt ladet ord.

  Men står en eller anden populist og føler sig lidt hævet over en anden populist, må første populist selvsagt opfinde et eller andet udtryk til at nedgøre modparten. I den henseende bliver så ordet – populisme – pludselig et negativ ladet ord.

  Eller på almen dansk – forvirre vælgerne efter bedste evne!

 17. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Bertil var altid en Anti demokrat. Er en fantastisk dokumentar der flyder rundt på Christiania. Viser tydeligt at han ikke er demokrat. Består kun af et interview. Bertil var klar over at hans egen retorik var for ekstrem , og Anti demokratisk, og fik den derfor stoppet lige før den skulle i DR.

  Anti- demokrater burde slet ikke kunne blive politikere!

 18. Af Leif Pedersen

  -

  kun dig teddy kun dig
  du begynder vel ikke at græde
  vi har fået nok af dig og dine får

 19. Af lars chri

  -

  Årsagen til den stigende kritik mod politikerne er at de ikke kæmper for fædrelandet, men tværtimod er i gang med at ruinere, myrde og udslette fædrelandet. Der foregår nu næsten det samme i Danmark som i Sverige og Tyskland, se snapha og you tube om Merkels migrant krise/ one year on/ what next. Terroren og massedøden er på vej mod vores lande. Bertel bims er en V-pamper der støtter feminisme, pladderhumanisme, rødstrømperi og islamisering.

 20. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt et glimrende eksempel på total hjernedød venstresnoet hønsegårds populisme, så det vil noget – iflg en artikel på Avisen.dk:

  “Ny regel: Mænd må først tale efter kvinder på politisk årsmøde
  Enhedslistens hovedbestyrelse har besluttet, at mænd først må gå på talerstolen, når der har været en kvinde, som har indledt debatten.
  Torsdag 19 jan. 2017 kl. 13:04”

 21. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Jeg er meget glad for, at blogforfatter og Asger Aamund ikke er politikere. Jeg er dødtræt af personer som Asger Aamund, der i virkeligheden blev velhavende på andres talent. Han gaber op alle vegne. Han er ved at blive for gammel. Havde det ikke været for dygtige forskere, var hans aktier ikke kommet i så høj kurs, som tilfældet og han var blevet nød til at blive ved med at ringeagte ledige i tv.

 22. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt skal en stor virksomhed sikkert drives af mere end èn person !

 23. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Selvfølgelig står det alle frit for, at kritisere vores politikere. Det ville dog være på sin plads, at de personer der gør det, som minimum sætter sig ind i de sager, som de kritiserer. Det står også Bertil Haarder frit for at kritisere debattører. Det hedder demokrati. Asger Aamund svarer Bertil Haarder pigefornærmet med en artikel i Berlingske, hvor han ser sig selv på højere niveau, end vores folkevalgte. Er han det?

 24. Af J Hanse n

  -

  Glemt at indsigtsfuld kritik er demokratiets adelsmærke.
  Skriver Lilleør.

  Her går Lilleør sig vist skyldig i en grel selvovervurdering.
  Lilleør indsigtsfuld???
  Det er populister og demagoger sjældent.

  Kritikken vil herefter fra min side kun blive hårdere.
  Lover Lilleør.
  Betyder dette at hendes indlæg bliver endnu mere populistiske, fremmedfjendske og hadefulde.
  Endnu mere leflen for den yderste højrefløj.

 25. Af Jan Petersen

  -

  F.eks målt på udvikling i BNP er Folketinget vel den værste virksomhedsejer i Danmark. Enhver anden direktion i en privat virksomhed ville være sparket ud – for længe siden !

 26. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt news omkring præmenstruelle høns – nyd billeder på DdR news iflg denne overskrift:

  “Pussyhats: Nyt kvindesymbol indtager verden
  De lyserøde huer er blevet set verden over til dagens store protestmarcher.”

 27. Af anton hansen

  -

  Ro sa ha ra ld med de radiGALE holdninger synes selvfølgelig at hun er på et højere niveau end alle mænd. Dog især As ger. Især fordi As ger ikke er radiGAL, men nærmest ret fornuftig. Så fornuftig at han i modsætning til den radiGALE hønsegård godt kan se at mas se ind van drin gen er en kæmpetrussel mod alt og alle.

 28. Af anton hansen

  -

  Det er forøvrigt de radiGALE der står bagved en stor del af den mandsfjendske og familiefjendske lovgivning, der nu har bragt skilsmissetallet op på 60-70%….. en katastrofe for utallige børn og unge. Partiet er nok det mest perverse i Danmarkshistorien.

 29. Af anton hansen

  -

  Det er forøvrigt de radiGALE der står bagved en stor del af den senere tids mandsfjendske og familiefjendske lovgivning, der nu har bragt skilsmissetallet op på 60-70%….. en katastrofe for utallige børn og unge. Partiet er nok det mest perverse og undergravende i Danmarkshistorien.

 30. Af Politik er blevet for uattraktivt, Bertel Haarder | ASH

  -

  […] i det? Hvorfor i alverden skal dygtige folk som Asger Aamund, Stine Bosse, Sørine Gotfredsen og Kathrine Lilleør sætte deres renommé på spil for at gå ind i politik og blive forsøgt slagtet af fortidsløse […]

 31. Af Haarder og de politiske kommentatorer

  -

  […] Læs Kathrine Lilleørs indlæg her: […]

 32. Af lars keldsen

  -

  Hold nu op. Bertel Haarder er en gammel mand. Mandens hjerne er jo på vej til at slukke ned. Sådan er det at blive gammel. Udvis dog lidt forståelse for en gammel mand og drop forargelsen.

 33. Af Niels Larsen

  -

  Lars Keldsen

  Det er svært at føle med et mennesker, der som Bertil Haarder er ude over sidste salgsdato – og som nægter at se fakta i øjnene.

 34. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  HALLO ! –Det er ikke kun de nuværende (skolefrøken-politikere –der er inkompetente kolbøtter ! –Hele koblet af udlændingestyrelsen ! –Kan også regnes med til “kolbøtter ” –De skriver om alle “de nord-afrikanske “børn–der faktisk er voksne ” ! AT: De er skrøbelige –og sårbare ! –Det er den største løgn vi har hørt iår ! –NIX-NEJ ! –De er nemlig hård-kogte forbrydere “gadebørn” –Der fra meget tidlig alder –er blevet kasseret af deres “storynglende forældre ! Og derfor er blevet smidt ud på gaden –OG overladt til, at klare dem-selv ! “—Så glem helt –og fuldstændig, at de er sårbare –og skrøbelige !–De er så hårdkogte –sorte afrikanere AT: De gør hele det offentlige menageri –tykt til grin ! —-p.s de sårbare -og skrøbelige ER den hær af offentligt forsørgede –ansatte i kuvøsen : —bl.a. udlændingestyrelserne !—og diverse interesseorganisationer –der lever fedt af danskernes frygt incl. den danske venstre-orienterede presse !

 35. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR til R. Harald Kristiansen alias !!! –Ja ! Asker Aamund er på et langt højere niveau end de nuværende “kolbøtte politikere ” –Bare vent ! –Nu bliver der snart valg !–OG “Nye borgerlige” –Har samlet erhvervs-livets spidser ! –Til kamp imod alle de ræverøde nok-sagter ! –Det bliver en fest –når det går op for alle sociallisterne ! AT danskerne “de rigtige vikinger ” !—Har fundet sammen i Schweiz !–OG planlægger nye tider for vores gamle land !–Johanne –og, hvad de ellers hedder “de inkompetente kolbøtter ” –Må se sig om efter “et arbejde –måske i udlændingestyrelse –røde kors o.s.v. ! ” –Dér sidder kolbøtterne også !

 36. Af Birte Jepsen

  -

  når jeg kritiserer, så er det, fordi jeg ved bedre – eller er det mon fordi jeg vil demonstrer min umådelige klogskab?
  hvordan er det for dig?
  jeg kan godt lide at læse kommentarer af folk, som ved besked, jeg synes bare ikke de ytrer sig så ofte sig i kommentarfelterne. jeg suser måske for hurtigt igennem dem.
  ‘Er det så konstruktivt, altid at kritisere? var det ikke bedre, med lidt opbyggelighed? er det ikke det, vi har brug for?

 37. Af lisbeth Sørensen

  -

  Teddy,,,Aamund er en ren financial charlatan..Hans næste program burde være et om at få økonomiske charlatan bag lås og slå, og dødsstraf for de mest alvorlige liberalistiske kriminelle i landet, som, som bekendt også står bag så godt som alt andet form for kriminalitet..Inklusiv anden etnisk kriminalitet, da det jo er disse liberalister der indført dem som billig arbejdskraft til at starte med, og bliver ved med at ønske flere af dem, selvom de påstår det modsatte.

  Aamund er en ren populist, ligesom Bertil Haader, Trump, Farage, de Radikale , DF og nu Nye borgerlige.
  Vi skal være taknemlig for at han ikke er politiker..Han vil indføre helvede på vor moders land inde for et år, og samtidig selv gøre sig til rigere end Bill Gates på samme tidsramme.

 38. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Gud-fri-mig-vel ! –Du må da have fået morgenkaffen ! –Forkert i halsen !—-Der i mod fokus-serer vi på ” Det fine vikinge-optog igår ! –Som vi så på TV “–45.000 studerende i Århus med S.U. !–Så er det ikke så mærkeligt AT: Stads-arkitekten skriver AT : Vi skal koncentrére os om vor egenart ! –Hvilken egenart ! –Mig bekendt –koncentrérer den social-demokratiske borgmester sig om “Gellerup-befolkningen ” –Der så absolut ikke har noget med danske “egenarts-vikinger ” ! –AT : Gøre—-Ghetto-borgmesteren ´s motto ER : AT intet er for dyrt –når det gælder om, at “kræse om islamisterne i Grimhøj- moskéen ” –Hvem griner tykt af ham ?? –Det gør den øvrige befolkning ! –Måske ikke lige dem i Århus ! –De er jo sociallister ! –Næsten allesammen –forstås !

 39. Af - Niller

  -

  Dansk politik er efterhånden ikke andet end et stort medieshow – hvor studieværterne og de poliske kommentatorer sætter scene og kulisse til det absurde spil der bliver kaldt demokratiet.
  Og aktørerne er de folkevalgte der er mere end villige til at spille med på de præmisser der gives for deltagelse i showet.
  Kan udmærket huske før det sidste valg hvor Løkke stod i baggrunden og prøvede at gøre sig usynlig under et TV2 interview af Thorning – for så da det var færdigt -sådan rent “tilfældigt” at dukke op – man skulle jo nødigt blive ” glemt” i det politiske spil.
  Så der er ingen der skal have ondt af de politiske aktører de beder selv om denne opmærksomhed- for de vil så grumme gerne genvælges så de kan forsætte deres lukrative tilværelse.

 40. Af lisbeth Sørensen

  -

  Jylland skal gøre til et renlivet liberalist helvede..Alle borgerlige liberalister fra sjælens ø sendes derover for at bo, og vi lader alle røde fra det Venstre/DF helvede som er jylland få frit lejde til Sjælland og øerne..Lillebælt bliver fast grænseovergang.

  Holder også ulvene ude af Sjælland og øerne.

 41. Af p petersen

  -

  Om jeg forstår at muslimen “lisbeth” fra EL konstant favoriseres af tanten. Men avisen er måske overtaget af rødkålshoveder? Forsiden idag kan tydes i den retning.

 42. Af lisbeth Sørensen

  -

  Pre.ben…Ovenover hedder han P.P. men bor på sankt hans, har fri ytringsfrihed i tanten til at vrøvle emne irrelevant ugen lang..Manden er gak, gak..Har endnu aldrig nogensinde sagt en kommentar i disse blogge der relateret til emnet og ikke “uhyggelige svenske tilstande”..
  :) Ikke et eneste..Undersøg selv. :)

 43. Af - Niller

  -

  Der er den fordel og forskel på de emner der bliver bragt til debat her på ‘tantens’blogs at vi har mulighed for at kommenterer på dem. ( hvis filteret giver lov)
  Den mulighed har vi ikke når “demokratiet” rulles ud via tv værters store anlagte shows -vor rollespillet og dagsordenen er givet på forhånd.
  Og det vi nok ikke helt forstod- er der sædvanen tro indkaldt en masse politiske kommentatorer og andre kloge Åger der lever af at fortælle os hvordan det skal forståes.

 44. Af Per Kristensen

  -

  BH er en stor hidsigprop uden format, Dette best ilustreret ved hans ubetinget støtte til Lars Lalleglad.
  Når folk som BH åbner munden stiger politiker leden lige et par grader mere. Husk på at Trump ike slog Hillary, Hillary slog sig selv, med stor hjælp fra partiet.
  Hvis BH ville have vist noget format havde han nedlagt veto mod udnævnelse af den politisk falleret Peter Christiansen som forsvars minister, efter at vælgerne i Syd jylland havde givet ham fingeren, men det var Lille Lars Lalleglad, lige nøjagtig ligeglad med, og det var BH også.
  Det er muligt han ikke kunne nedlægge veto, men han kunne have meldt sig ud af partiet og vist noget klasse ( tror dog ikke han ved hvad ordet betyder ),
  Ud med ham og det kan kun gå for langsomt, det er folk som BH der levere stemmerne til Nye borgerlige, men han er for dum til at se det.

 45. Af tina porsild

  -

  Haarder reagerer vel på et angreb fra Asger, der blander sfærerne sammen og på en personlig måde, ala “de er idioter på tinge”.

  Skal ikke kunne sige om Asger har ret, men det er en ikke særlig rationel argumentation – rationel forstået som en form for argumentation, der holder sig indenfor den givne sfæres diskurs.

  De kommentatorer, der her på Berlingske, føler sig personligt angrebet af Haarder, efter personligt angreb fra Asger:

  Prøv bare at stå op for hvad I er. Dvs sk intellektuelle kommentatorer, der ikke i samme omfang som politikere bærer magtens (beskidte) brynje. Hvis I ikke mener at kunne stå op for det i sig selv, jamen så har I enten misforstået jeres egen rolle eller…..I mener egentligt ikke I er sk intellektuelle?! Muligvist også et godt svar.

  Hvad er I så?

 46. Af lisbeth Sørensen

  -

  “Hvad er I så?” Tina

  Kritikere af borgerligheden, bertelheden og beboere af Danmark, med Dansk ateistisk stor kultur, for janteloven mv.

  Mht. “intellektuelle kommentarer”…mestendels er de de mest intetsigende for samfundet, og populistiske, hykleriske og ligegyldige.Drejer sig mest om at bevare deres egen indtægtskilde

  Men faktisk enig i at Aamund er endnu mindre rationel end Bertil..Og det tager immervæk ikke så lidt?.

 47. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Tja…. det er ikke helt uventet. at der kommer en shitstorm – og at Lillemyr – støtter præstedatter Marie Krarups landsforræderi.

  Bertel opridser jo bare, hvad der kommer til at ske for skolelærernes nazistiske torturbøddel forbund.

  Men det var forventeligt, at de perverse skadedyr til skolelærere ikke vil følge overenskomst.

 48. Af Caroline Kofahl

  -

  Jamen, Bertel Haarder – hvad husker vi ham for (udover at blive siddende alt for længe)?

  Jeg husker ham for bemærkningen om, at han ikke var minister for “badeforhæng og leverpostejmadder”, i en situation hvor skolerne kunne se fælles problemer, og efterlyste fælles retningslinier.

  Jeg husker ham også for en “kulturkanon”, der var så løst formuleret, at en hel del af os ikke opfattede resultatet som specielt dansk. Og ser man på den side på nettet, hvor kulturkanonen præsenteres, har jeg sjældent set så rodet et resultat – selv ikke i andre statslige sammenhænge.

  Hvorfor vælger Haarder dog ikke pensionisttilværelsen – det ser ikke ud til at forandre hans liv på uoverskuelig måde.

 49. Af Thomas Borgsmidt

  -

  Nej, Haarder skal IKKE trække sig tilbage!

  Det er om at få udrenset de nazistiske torturbødler ud af lærerstaben. Ondsindede, perverse skolelærere skal fjernes fra deres ondartede forlystelse at pine og tortere børn, der er bedre begavede og vidende end skadedyrene på katederet.

 50. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Kære Katrine Lilleør ! –Nogen skal fortælle kvinderne AT: Ritt ´s røde skole er død –og begravet !–Det hjælper ikke, at fortsætte med, at jamre over, at kvinderne bliver forbigået de bedste jobs !–NU ! ER det deres egen skyld ! –Hvis de ikke snart indser AT: Omsorg for de gamle –børneavl–og deslige lavprioriterede funktioner ! –Skal henkastes til de “skrøbelige nu-til-dags-mænd ” –Der er opdraget til, at tro, at de er piger ! –SÅ lad dem dog overtage alle de “tåbe-områder ” ! –Og få kvinderne løftet op til, at være borgerlige –borgere ! –Der er ikke –og bliver aldrig préstige i at være “sociallister” ! –Selv Johanne Schmidt-Nielsen har erkendt det –efter i alle disse år, at have været “Pjalte-proletar ! “

Kommentarer er lukket.