Hyldest til Pia Kjærsgaard

Af Kathrine Lilleør 57

En mur mod det ekstreme højre har Pia Kjærsgaard været i tyve år. Intet mindre. Folketingets Formand fylder 70 år i den kommende uge, og der er al mulig grund til at hele landet hylder hende. Uanset politisk overbevisning. For Pia Kjærsgaard har med en formidabel politisk indsats og store personlige omkostninger de seneste tyve år været et værn mod, at rabiate højreekstremistiske synspunkter har kunne finde fodfæste i Folketinget.

Alt lagde ellers op til det. I firserne var det kun tossehoveder i Mogens Glistrups Fremskridtsparti, der rasede over indvandring. Man skulle være et argumentresistent tågehorn for at turde problematisere de kulturelle udfordringer, som folk med anden etnisk baggrund end dansk skabte rundt om i landet. Sagde man, at der var problemer, blev man straks af hele den politiske klasse kaldt racist og det, der er værre.

Pia Kjærsgaard brød med Fremskridtspartiet og lagde med sin store vælgeropbakning dermed allerede afstand til det, der i andre europæiske lande er blevet det populistiske højre. Siden har Dansk Folkeparti i et par årtier med sin indvandrerkritiske holdning opsamlet vælger-utilfredsheden med de andre partiers udlændingepolitik samtidig med, at partiformanden bestandigt har våget over netop tonen i egne rækker. Den debattone, hvis hårdhed Dansk Folkeparti ellers ofte nok er blevet bebrejdet for. Uanset, at netop de, der voldsomst har kritiseret DF’s politik, selv har tilladt sig en hæmningsløs tone især mod Pia Kjærsgaard.

En spritny Harvard-undersøgelse offentliggjort i Cultural Backlash viser imidlertid, at den dårlige tone-bebrejdelserne mod Dansk Folkeparti har været ude af proportion. Rapporten, der har undersøgt de højrenationale partier i Europas populisme vurderer graden af populisme på en skala fra nul til 100, hvor 100 er det værste. Populisme defineres af rapportens to forskere Pippa Norris og Ronald Ingelhardt som, at man anvender en retorik, der udfordrer den etablerede elites. Grækenlands Gyldent Daggry ligger på 100. Front National på 89. Sverigedemokraterna på 60. Allernederst ligger Dansk Folkeparti på 48. Skarpt forfulgt af De Konservative i Storbritannien i begyndelsen af 40’erne og tyske DCU lige under 40. Dermed stiller rapporten spørgsmålstegn ved, om Dansk Folkeparti kan kaldes et højrenationalt populistisk parti.

For Danmark – og atter uanset politisk holdning – er det et lykkeligt spørgsmål at kunne overveje i en tid, hvor den vestlige verden strammer garnet om frihedsrettigheder og kulturelt frisind. Tænk, at det Folketingsparti, der hos os kaldes højrenationale læner sig op ad De Konservative i England. Dermed kan Danmark vel ikke siges at ride med på den højrenationalistiske europæiske bølge, som ganske rigtigt skyller ind over Europa. At vi ikke i dag har et Front National i Folketinget, kan vi først og sidst takke Pia Kjærsgaard for.

Det har uden tvivl kostet privatpersonligt at tegne Dansk Folkeparti igennem to årtier. Jeg har i små glimt set det. Som når en hel Reumert uddeling for et par år siden var bundet sammen med hadske personlige og perfide kommentarer til netop Pia Kjærsgaard. Eller når en tv-vært på valgnatten gør nar af, at Kjærsgaard ankommer i salatfad omgivet af politi fremfor glad som andre partiledere at tage cyklen gennem København til Christiansborg. Nørrebro har længe været lukket land for Pia Kjærsgaard. Det har store dele af det såkaldt gode selskab også.

Al modstand til trods har hun ved folkelig opbakning og personlig indsats, opnået det højeste embede en folkevalgt kan få. Men som Folketingets formand er hun ikke blevet en anden, end hun altid var. Hvilket vel er det stærkeste udtryk for, at hun som politiker ikke populistisk ændrer holdning alt efter embede og tidsånd. Hun har således for nylig intenst arbejdet for at få Dannebrog op over talerstolen i Folketinget. Helt forudsigeligt i forlængelse af hendes 20-årige politik. Igen, igen: Enig med Kjærsgaard eller ej, afhænger demokratiets tilslutning af, at der er politikere, som med personlig integritet fastholder deres politiske mærkesager.

Dertil kommer hendes kvindepolitiske indsats. Første kvindelige partistifter. Første kvinde som Folketingets formand. Første kvinde i et højt offentligt embede, der officielt har nægtet at modtage en ambassadør, der ikke vil give en kvinde hånden. Det er ikke mere end et par år siden, at selv Kvinfos direktør forsvarede en mandlig censors ret til ikke at give hånd til kvindelige eksaminander. Alligevel skal Pia Kjærsgaard ikke regne med at modtage kvindepriser for sin indsats, selvom hun uomtvisteligt er en større kvindelig mønsterbryder end den samlede venstrefløj har kunnet fremelske de seneste 20 år.

Evnen til at fastholde en politisk linje forlener Pia Kjærsgaard med stor personlig integritet, sjældent set hos en politiker med så lang en politisk karriere. Populistisk er det ikke, højrenationalt måske nok, men ikke mere højrenationalt end at samtlige partier er slået ind på den kurs, hun udstak for 20 år siden.

Pia Kjærsgaard har formået, hvad ingen andre i Europa har kunnet. Hun har holdte højreekstremismen fra døren, og samlet det politiske Danmark fremfor at splitte det.

Af hjertet tak for det.

57 kommentarer RSS

 1. Af Flemming Lau

  -

  Kathrine Lilleør.

  Det vil gå Kjaersgaard, som Erhard Jakobsen. Først egentlig anerkendelse i nekrologen.

 2. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Hyldest til Pia Kjærsgaard ” –vi er altså ikke enige Kære Katrine Lilleør !—-Hun har ikke fuldført opgaven ! –Men det kan jo så komme senere ! –Landet har aldrig været så splittet som det er nu !–Hun skulle have stoppet med, at uddele statsborgerskaber –samme dag, hvor hun blev Folketings-formand !—Danmark er blevet mere –og mere islamist ! befængt ! –OG Hun er chefen for det hele –og hun bestemmer !—De skulle ikke tage deres religion og kultur med til Danmark –Sagde Dronningen –husker du nok ! –MEN, det er lige, hvad der er sket ! AT: Danmark er blevet mere –og mere islamiséret !–Det er en skandale udover alle grænser !

 3. Af leo thoksen

  -

  Pia kjærsgaard og e præst får en skråt op finger herfra! uduelig bønder der ikke magter andet end at kæft o som kællinger. Handle kan et satme ik finde ud. Kun ævl! Skråt op!

 4. Af Ole H

  -

  Måtte PK snart forsvide fra jordens overflade.
  Det ville hjælpe på Danmarks omdømme.

 5. Af Helge Nørager

  -

  Lille Pia førte i allerbedste Hollywood thriller stil kniven, mod hendes mentor og politiske gudfar.
  Hun beviste at snigmord politisk er vejen frem for en ung populist, der straks fik gamle mænd til at støtte hende, gudfar var blevet tabu.
  Sådan en slesk slange at ernære ved sin barm, har stakkels salig Morgens vist tænkt, Imedens han måttes se hans livsværk kollapse pga. denne sleske slange, som ville være kalif i stedet for kaliffen.

 6. Af I. Hansen

  -

  jeg vil også lykke til Pia.
  Journalisterne har aldrig brudt sig om hende – eller partiet for den sags skyld, og har i hele hendes virke forsøgt at tale hende ned…..alt mens befolkningen altså stemmer på hende.

  Det eneste journalisterne har opnået er, at folk ikke højt siger at de stemmer DF…..men de gør det så i stemmeboksene……år ud og år ind.

  Politikerne er generelt for befolknings-døve……….DF har mere næse for befolkningen….MEN MEN MEN alt for ofte stemmer de modsat i folketingssalen og DET er deres svage punkt !!……..deres held er, at de andre partier blot er værre :)…………………………………………………………………………………..men de skal ikke lade sig for blænde af egen succes, for den er blakket………Tulle ligner de andre politikere for meget – Pia havde/har mere kant.

 7. Af J. Hans en

  -

  Hylde Pia Kjærsgård?
  Nu rabler det da fuldstændig for præsten.
  Altervin igen?
  Lilleør og den øvrige ekstreme højrefløj kan selv hylde Pia Kjærsgaard.
  Pia Kjærsgaard har rettens ord for at hendes udgyelser er racistiske.
  Hun blev udelukkende forman for folketinget, fordi Løkke skulle bestikke DF.
  For at blive ved magten.
  PK er en skamplet på Danmarks omdømme.

 8. Af karsten andersen

  -

  Pia var jo så glad for at komme ind i varmen, at hun endte som fodskammel og sofapude/pudelhund for de øvrige partier. Og hvad har DF udrettet indtil nu? Meget lidt. Er Tulle også en sølle omgang? Se iøvrigt den kor te a vis: dansk retsvæsen helt til grin” og “voldsomme uroligheder i Paris” (film). Der er også urias, snaphanen og 180gr.

 9. Af karsten andersen

  -

  Pia var jo så glad for at komme ind i varmen, at hun endte som fodskammel og sofapude/pudelhund for de øvrige partier. Og hvad har DF udrettet indtil nu? Meget lidt. Er Tulle også en sølle omgang? Se iøvrigt den kor te a vis: “dansk retsvæsen helt til grin” og “voldsomme uroligheder i Paris” (film). Der er også urias, snaphanen og 180gr.

 10. Af k an

  -

  I sammenligning med typer som jel ved, vest ager, sti ne bo ss e, zen ia og mer kel er pia dog meget sympatisk. Se you tube ang. merkels migrant crisis/ one year on/ what next. Snap hanen fortæller om rædslerne i Sverige.

 11. Af gert bro

  -

  Pia kjærsgaard og hendes fusker parti skal ikke hyldes men hånes, ligesom at religiøse mennesker bør hånes konstant og vedholdende indtil at de forsvinder ud af Danmark.

 12. Af r. vangkilde

  -

  KJÆRSGAARD HAR VÆRET EN GOD FORRETNING for Kjærsgaard, men politisk har vi ikke fået noget nyt, og kun vrangvilligheden i den bagstræberiske politik, hvor det handler om, at krejle
  sig til nye fordele på bekostning af eksisterende politik, eller kald konservativ social politik.

 13. Af Birger Nielsen

  -

  Der er vist en del der glemmer hvilke forbrydelser Pia Kjærsgaard har deltaget i. Men det er jo også nemt, hvis man selv har deltaget i de samme forbrydelser.

 14. Af Kim P Olsen

  -

  ? Hassan
  At beskrive dem der stemmer DF som den yderste højrefløj er dybt misforstået.
  Dæmonisering og stigmatisering via perfide personagngreb har altid været dit særkende.
  Stueren har du aldrig været!

 15. Af klaus balle

  -

  Tror præsten har kigget for dybt i altervinen,er HELT UENIG med hende,med det er ikke første gang,kan man virklig blive ved med at give hende(Lilleør)plads i avisen,mvh klaus

 16. Af Kim P Olsen

  -

  Ja det kan man Klaus.
  Man kan endda kommentere, eller som i dit tilsvine, Lilleør i stedet for at forholde sig til ondholdet.
  Her kunne Marstrand lære lidt inden hun glider helt ned ad selvfedmens fedtede sliske…..

 17. Af Flemming Lau

  -

  Pia Kjersgaard og Erhard Jakobsen er de 2 bedste statsministre Danmark aldrig fik.

 18. Af Dan Frederiksen

  -

  Et stort tillykke tll Pia Kjærsgaard. Hun har altid holdt en bemærkelsesværdigt ordentlig og saglig tone i sin debat på trods af, at hendes utallige prominente kritikere konstant har udskammet hende med skingre platheder. Jeg har aldrig forstået, hvordan hun år efter år har kunnet undlade at bevæge sig ned på samme niveau. Respekt ! Når det er sagt, er jeg politisk uenig med det meste af DF politik, men sådan er politik. Du er uenig med de fleste i det meste. På et punkt er jeg dog enig: Havde det ikke være for DFs helt nødvendige stramninger over flygtninge og indvandrere, ville Danmark i dag have haft Sveriges problemer og stået i en langt værre situation. Alle andre partier har nu overtaget nødvendighedens politik, men først da Pia og DF havde kæmpet sig gennem en mur af populisme og uvidenhed. Tillykke til en af vores største politikere.

 19. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! –1 af fejlene ved levebrødspolitikerne ER, at de ikke stopper i tide medens “legen er god” —-Vi foreslår, AT: Den omtalte fødselsdag bliver holdt under private former –og uden nogen festivitas i offentlig regis ! –At dømme efter de foreløbige debat-indlæg ! –Så får Pia Kjærsgaard mere kritik –end hun får ros !–Måske netop fordi hun ikke løser opgaven til bravour ! –Kort sagt ! –En middelmådig indsats for, at slippe for den massive arabiske/Afrikanske immigration til Danmark !—Den er i den grad skadelig AT: Befolkningen lider under “de inkompetente kolbøtter ” ! –Som er mere normen –end det modsatte ! –OG her hører Folketingsformanden også ind under !—Danskerne kan ikke fortsat være tjent med et system, der går rundt med bind for øjnene –fordi “de priviligérede inde på Christiansborg åbenbart ikke aner, hvad der foregår ” ! Pia Kjærsgaard er “passé” ! –Hvis hun ikke griber om nælden –og sørger for, at omstøde diverse ” Imamers danske statsborgerskaber” ! –Nu står –og falder det på AT: Pia Kjærsgaard er sit formandsskab for folketinget bevidst ! –OG ser i øjnene AT : Hun er chefen, der kan gøre noget ved den nuværende rædselsfulde situation–med alt-for-mange statsborgerskaber til folk fra Mellemøsten, der, hverken kan – eller vil være en del af det danske samfund ! -MEN allerhelst vil skabe “det ultimative islamiske overdrev i vores kristne land ” —-OG afgjort de danske præster –må træde “op på kassen” –OG Råbe højt –så alle kan høre det AT: Vi finder os ikke i, at vores land er blevet inficeret med en fremmed – og skadelig virus !–OG fremfor alt –skal de islamiske symboler “Moskeérne” ! laves om til biografer ! –Som kan give befolkningen gode kultur-oplevelser ! Det vil de pompøse islamiske bygninger egne sig storartet til !–P.s. Jacques Tati ! Ville grine sig ihjel, hvis han kunne se “Alle de rumper –til fri udsyn “—Vi-andre griiiiiiner også helt vildt !–Så er det sagt !

 20. Af k an

  -

  Det var vist ikke pia alene der stiftede DF. Men nogle ville gerne have en kvinde som frontfigur, da de mente at det ville give flere stemmer. Også enhedslisten, socialdemokraterne, SF og de radikale bruger kvinder som lokkemad. Enhedslisten virker knap så dæmonisk og lumsk når en tuttenuttet type er kransekagefigur, ræsonnerer inderkredsen. Se også groft sagt ang. feminister. Eller læs om rødstrømperne (merkel mfl) i Tyskland og Sverige, hvor de har indført et rædselsregime, sammen med nogle feminiserede mandslinge/tøsedrenge/slyngler.

 21. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Danmark har Sveriges problemer –og Frankrigs problemer med forstædernes (Ghettoérne) –massive population af unge islamiske mænd, der ville –have været bedre tjent med, at være “en plet på lagnerne ” !—Intet lands primitive del af befolkningen kan tillade sig, den enorme befolknings-tilvækst –der i øjeblikket sker !–De må have hjernen siddende i “rumperne” –Istedet for imellem ørene !

 22. Af v daugaard

  -

  “teddybjørnen” der opererer andre steder på nettet som “korrespondent” er en vulgær type som bralrer løs i tide og utide med lange og platte udbrud på niveau med rendestenens gadedrenge. Og ingen bliver vel klogere af teddybjørnens banale rablerier der vel er blevet til i en hjerne af kapok eller savsmuld.

 23. Af Niels O

  -

  DF er et kriminelt parti med en masse EU-svindel i bagagen.

 24. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! V. Daugaard ! –Du skriver som du har forstand til (spring mine texter over) du lærer alligevel ikke noget af dem !

 25. Af otto barreth

  -

  Det er utroligt at Berlingske ikke kan stoppe de naive,hadfulde indlaeg, f.eks. ‘Ole H,18.ds. kl. 20.40.
  Hvorfor tillader avisen at folk skriver,uden at angive deres rigtige navn?
  Overraskende at mange kommentatorer befinder sig paa et niveau, som svarer til den vaerste idioti paa de sociale medier.
  Tag ansvar Berlingske!

 26. Af B. Nielsen

  -

  Pia Kjærsgaard har æren for, at vi ikke havnede i samme gryde som Sverige, hvor fakta forties og fordrejes, for at dække over den kriminalitet og de store samfundsproblemer, som er fulgt med den uhæmmede indvandring, og vi kan ikke takke hende nok for, at hun stod fast i sin kritik af den dengang løsagtige danske indvandringspolitik.

  Pia Kjærsgaard har en integritet, som langt de fleste andre politikere, både nuværende og tidligere kun kan misunde hende. Selv den nye politiske ledelse i DF har sine problemer både indenrigspolitisk, hvor man gnubber sig op af S, og udenrigspolitisk, hvor i hvert fald nogle medlemmer omtaler krigsforbryderen Putin med blidhed.

 27. Af ole lauritzen

  -

  Helt enig i Kathrine tanker.. Pia Kjærsgaard format ses især ved at hun i tide slap tøjlerne. Det er de færreste ledere og politikere, der har formået det!

 28. Af Hans OOO

  -

  Meget tyder på at EU-kritiske partier bliver ugleset og diskrimineret af EU-toppen. Derfor er messer sch midt måske offer for politisk forfølgelse. Også andre kritiske partier beskyldes for alt muligt. Ni els O er utroværdig i nærmest alt hvad han slynger ud af postulater.

 29. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! V. Daugaard ! –Så er det “en sand fryd, at udstille de indre-missionske jyske mænd “–Der bliver forargede over “at vi skriver, at de skulle have været “pletter på lagnerne ” ! Skulle vi ikke lige remse op, hvad vi har fået kendskab til AF: ækle-saftige-historier ! –Om jydernes ækle saftige “bedrifter ” –De er lumre –og særdeles konflikt-sky –Og det er vi ikke !

 30. Af j nielsen

  -

  “Et stort tillykke tll Pia Kjærsgaard. Hun har altid holdt en bemærkelsesværdigt ordentlig og saglig tone i sin debat på trods af, at hendes utallige prominente kritikere konstant har udskammet hende med skingre platheder. ”

  DEt har jeg godt nok ikke lagt mærke til. Hun var den første til at betegne folk hun var politisk uenig med som landsforrædere. Hun var den der indførte den konsekvente afbrydelse som debatmetode. Begge dele lider den offentlige diskurs stadig under.

 31. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA svar J. Nielsen ! Ja, det har hun holdt”en sober tone” Selvom hun er blevet svinet til, af masser af (muslimer) og røde proletarer ! –Utroligt, at hun kan holde det ud ! MEN, hun hæver landets højeste hyre som folketings-formand/inde !–Så hun må jo synes, at “det hele er det værd”—Dér er nok ikke mange, der ville have fundet sig i, hvad hun bliver udsat for ! –Liv-vagter døgnet rundt –Det er noget, der koster skatteborgerne mange millioner kroner om året ! –De millioner kunne snilt være givet TIL : Dyrenes beskyttelse ! –De er værgeløse (dyrene) Det er Pia ikke ! Hun er stærk –bomstærk !

 32. Af Steen Raaschou

  -

  og et meget overset faktum, at den første fremmedpolitik – ikke mindst i Sverige – har været håndsyet til at skabe rigtige højreekstermister i massevis. Vi ser allerede, at Danskernes Parti har kunnet samle fem gang så mange stillere som Dansk Samling. Det er godt at se, der endelig er en, der peger på den oplagte fare.

 33. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Kan Pia Kjærsgaard hamle op med Recep Tayyip Erdogan?
  Det kunne være interessant og sjovt at se dem begge stå overfor hinanden.

 34. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Helt ærligt ! –Det tror vi ikke, at hun vil nedlade sig til !

 35. Af j nielsen

  -

  “Ja, det har hun holdt”en sober tone” ”

  Som jeg ser det fik hun efter nogle indledende spilfægtninger, som hun berettiget fik på puklen for, folk til at tage sig af det groveste. Espersen og Camre, for nu at nævne et par stykker. Så kunne de sige ting der var som taget ud af Der Stürmer, og hun kunne stå som den moderate kommunikator i sammenligning hermed. uden på nogen måde at undsige dem. Sådan får man fyret vederstyggeligheder af uden selv at blive smudset til. Bevidst pressestrategi.

 36. Af Arne Nielsen

  -

  Katrine Lilleør skal have tak for at hylde en af vore politikere, som har haft en helt usædvanlig føling med strømninger i befolkningen, og som har formået at give sin politik en udformning, som gik direkte mod det egentlige, uden at lade sig indvikle i formålsløse ideologiske disputter. Hun har formået at give sin politik en udformning, uden at blive beskyldt at have “farlige, socialistiske tendenser”. Det sjove er, at antiglobaliseringen og anti-indvandrngen ikke er borgerlige projekter, hvilket har undgået mange iagttageres opmærksomhed, og det forhold, at Dansk Folkeparti, ene af alle, har taget ejerskab til denne politik, har placeret dem udenfor det etablerede spektrum på en helt enestående måde, og som har bevirket et opgør med det etablerede politiske spektrum på en interessant måde. Det er i virkeligheden denne politik, vi ser et aftryk af i USA netop nu. Spørgsmålet er, om det forhold, at antiglobaliseringen og anti-indvandringen ikke alene ikke er borgerlige projekter, men går durk imod disse, vil føre til et general-opgør mellem disse strømninger, og hvem, der vi gå af med sejren, står ikke klart. De borgerlige kræfter vil forsøge med ethvert kneb, der står til rådighed, samt mange andre, at lægge sten i vejen for denne bevægelse, og vil forsøge med manøvrer og udenomsforklaringer at komme udenom den. Deri indgår muligheden for mørklæggelse af kapitalens aktiviteter i det fjerne udland. Det borgerlige Danmark har slet ikke fattet disse realiteter endnu, og opinionens stilling kan meget vel føre til, at det borgerlige Danmark vil søge udemokratiske tiltag.

 37. Af j nielsen

  -

  “Det sjove er, at antiglobaliseringen og anti-indvandrngen ikke er borgerlige projekter (…)”

  Det er ikke liberale projekter, men man behøver ikke være liberal for at være borgerlig.

 38. Af Ole H

  -

  Teddy Bjørn.
  Man må da håbe du tegner bedre end du skriver.
  Pas på at fråden ikke gør papiret vådt.

 39. Af Niels Christensen

  -

  Er det mon Martin Henriksen Lilleør tænker på, når hun roser Pia Kjærsgaard for at holde højreekstremismen fra døren ?

 40. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  JA ! –Det er jeg ret sikker på ! Det er bedre, at være virkelig god til 1 ting –end, at være halvgod til mange ting ! Så du har sikkert ret ! Men er min text nu også så dårlig ? –Husk på vi er forskellige typer –og meeeeget anderledes !

 41. Af Marianne Wagner

  -

  Ja, det er sandelig flot. Pia Kjærsgaard har formået at undgå ethvert opgør med EU, at forsinke men ikke standse indvandringen, og så har hun uforligneligt forstået at ritualisere den politiske debat, så den nu udelukkende består af signaler, hvor vælgerne ikke forventer egentlig handling, blot verbale slag i bolledejen. Pia har i den grad gavnet sit parti. Det er mere tvivlsomt, om hun har gavnet Danmark.

 42. Af Dan Frederiksen

  -

  “DEt har jeg godt nok ikke lagt mærke til. Hun var den første til at betegne folk hun var politisk uenig med som landsforrædere. Hun var den der indførte den konsekvente afbrydelse som debatmetode. Begge dele lider den offentlige diskurs stadig under.”

  Pia K betegner ikke folk hun er uenige med som landsforræddere. Hun kaldte Islamisk Trossamfund landsforræddere, da nogle af deres medlemmer havde turneret verden rundt for at skabe en gigantisk global shitstorm mod det land, der havde givet dem fred, frihed og velfærd. Jeg skal ikke kloge mig på, hvornår det er juridisk korrekt at bruge betegnelsen landsforrædder, men jeg kan udmærket forstå den berettigede vrede, der ligger bag sådan et udsagn. At hun er værre til at afbryde end sine modstandere har jeg aldrig bemærket.

 43. Af Marianne Wagner

  -

  Og så lod hun i øvrigt EU-modstandens største talent blomstre af og gå i frø nede i Bruxelles.

 44. Af Birger Nielsen

  -

  Lilleør.
  Man fristes til at sige, Vorherre bevares.

 45. Af j nielsen

  -

  “Pia K betegner ikke folk hun er uenige med som landsforræddere.”

  Hun betegnede enhver der kritiserede eller blot ikke bifaldt angrebet på Irak som landsforræder. Først forsigtigt, med et spørgsmålstegn efter. Siden mere aggressivt, med et udråbstegn. Så da hån, spot og latterliggørelses-projektet gik i gang var hun allerede godt varmet op.

  Og man må sige at uskikken har bredt sig.

  “At hun er værre til at afbryde end sine modstandere har jeg aldrig bemærket.”

  Det er blevet mere reglen end undtagelsen i dag, men Kjærsgaard banede vejen for metoden med simpelthen ikke at lade folk tale ud. Det var bestemt ikke kutyme i debatter tidligere. Jeg husker specielt en 6-parti debat, hvor en anden partileder fik samtlige – samtlige! – sine indlæg afbrudt af Kjærsgaard. Det var en påfaldende og usædvanlig opførsel. Ligegodt satans, så jeg satte mig til at gense udsendelsen med det ene formål at tælle indlæg, afbrydelser, og af hvem. Hun stod alene kvinde ikke for alle, men for over 80% af afbrydelserne. Ordstyreren ikke medregnet. Utroligt at hun fik lov.

  Det er Kjærsgaards bidrag til dansk debatkultur: afbrydelsen.

  Samtidigt med at hun blev smækfornærmet over selv at blive afbrudt. “Hvis jeg lige må ha lov at tale ud tak!”

  Jeg foretrækker “én idiot ad gangen” – stilen fra hedenold og zapper væk fra Debatten i samme øjeblik mundhuggeriet – arven fra Kjærsgaard – starter.

 46. Af - Niller

  -

  Hvis man ikke har noget godt at sige om et andet menneske, skal man tie det fik jeg altid besked på hjemmefra som barn.
  Så jeg vil følge det råd og holde min mund om hvad jeg mener om Pia Kjærsgård .

 47. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Niller ! Det samme vil jeg sige !–MEN folk har alligevel svedt ud AT Pia Kjærsgaard koster os, hver måned millioner af kroner i form af 24 timers politibeskyttelse –plus, at hun hæver landets aller-højeste hyre fra “det offentlige” ! –Men det betyder måske heller ikke noget ?

 48. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Min mor fortale mig, ligesom Nillers mor, at man aldrig skal tale grimt om nogen, så derfor gør jeg det ikke.

 49. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  I mit næste liv vil jeg være “evigheds-politiker ” –Kan man holde fast i bordkanten længe nok ! Så ender man med at, blive folketingsformand –ligesom Mogens Lykketoft –Bertel Haarder og Pia Kjærsgaard !

 50. Af J. Hanse n

  -

  AF KIM P OLS EN – 19. FEBRUAR 2017 9:20

  Pædo kim bliver aldrig stueren.
  Det går personer som sviner kvinder til på bloggene og indsætter indlæg om børnesex aldrig.

Kommentarer er lukket.