Uren mad

Af Kathrine Lilleør 89

Slik skal vælte ud, når børnene slår katten af tønden i dag. Synes jeg. Men det synes rigtig mange forældre ikke. Helt katastrofalt bliver det, hvis sukkeret er mangefarvede vingummi-ruller. Derfor har vi købt chokoladebarer i år, men jeg er ikke sikker på, at det gør det meget bedre. En del børn opdrages med en bevidsthed om mad, der lærer dem at sky sukker, fedt og tilsætningsstoffer, som var det gift i ufortyndet form.

Men fedt- og sukkerforskrækkelsen kan ikke alene tilegnes børneforældre. Desværre. Vi ser anderledes på fødevarer, end vi gjorde tidligere. Det er ikke kun et spørgsmål om sundt og usundt men om livsstil. Om rigtig og forkert. Om rent og urent. Alt imens de chokoladefyldte fastelavnstønder hænges op i kirkens døråbninger, kan man passende på en fastelavnssøndag undre sig over, hvorfor usund mad ligefrem er blevet uren mad.

At regne en lang række fødevarer for urene, er ikke nyt i menneskehedens historie. Som bekendt spiser jøder og muslimer ikke svin af samme grund. Man har op igennem historien begrundet det religiøst. Man har fordømt visse sider af livet, hverdagen og føden som uren for på den måde at kunne udsondre, hvem der er renere og dermed tættere på det guddommelige end andre. Den trang ligger åbenbart så dybt i vores natur, at selvom Kristus vedholdende forkynder, at intet, der hører til menneskelivet, er urent, har man alligevel i kristendommens historie genopfundet urenheden. Man flyttede bare det rene og det urene væk fra maden hen til noget andet, der havde med kroppen at gøre.

For femhundrede år siden forsøgte Martin Luther at gøre rent bord ved at lukke klostre og skubbe munke og nonner ud i den virkelighed, hvor intet er rent eller urent, men alt er givet af Gud. Men heller ikke for Luther lykkedes det i længden. Vi fortsatte moralistisk at fordømme kroppens behov. Seksualiteten, eksempelvis. Især, når den fandt sted udenfor ægteskabet. I moderne tid er vi ophørt med at anse seksualitet i dens fleste afskygninger for uren. Men dermed er urenheden blevet hjemløs. Hvad er nu rent og urent? Hvordan kan vi nu hævde vores renhed og fordømme det beskidte hos de andre?

Valget ligger lige for: maden. Hvor det indtil for nylig var kroppens beskidte erotiske behov, vi åndeligt skulle rense ud i, er det nu atter kroppens behov for mad. Hvor den gravide ugifte kvinde og homoseksuelle mand tidligere blev fordømt for sin urenhed, er det nu i stedet dem, der spiser og lever usundt, eller urigtigt, der fordømmes. Ikke kun af vegetarer, veganere og tarmrensere, men af os alle sammen. At synspunktet er kollektivt kan aflæses i det faktum, at det er blevet politisk legitimt at sætte spørgsmålstegn ved, om sundhedsydelser til behandling af livsstilssygdomme skal fortsætte med at være gratis. Skal de-der-selv-er-ude-om-det modtage hjælp over sygesikringen? De har jo spist, røget og drukket. Urent har de levet. Urene er de blevet.

Hvis du ikke tænker sådan, er det smukt. Det gjorde Kristus som nævnt heller ikke. Han foretrak altid at gå med de udskældte, fordømte og beskidte. Den kirke, der ikke har mod til at være uren med de urene, fortjener ikke navn at kirke.

Fastelavnskonklusionen ligger lige for: Næste år skal der vingummier i de tønder. Eneste undskyldning for at vælge dem fra er, at chokoladebarerne smager genialt.

Glædelig fastelavn!

 

89 kommentarer RSS

 1. Af ole hansen

  -

  Iflg. diverse net-aviser er antallet af overfald, voldtægter, hjemmerøverier og mord mv. i Sverige steget med mellem 1395% og 2500% indenfor de sidste fem år. Iflg. den korte a vis er der lige sket et ualmindelig grimt hjemmerøveri på østerbrogade, 4. sal, Kbhvn Ø. Iflg. you tube er mer kel nu stærkt upopulær.

 2. Af o hansen

  -

  En gal lup “undersøgelse” har påvist at med de rette ledende spørgsmål og en vis tolkning af svarene, kan man altid få det resultat man ønsker, og et “flertal” for hvadsomhelst. “Undersøgelsen” var vistnok bestilt af V, K og R. Iflg. “undersøgelsen” er EU værdsat, elsket eller højt elsket af 82% af danskerne. En tyk sort løgn præsenteret som ærlig snak.

 3. Af jørgen m

  -

  Nå, nu er man åbenbart ikke engang i sikkerhed hjemme hos sig selv på østerbro og andre hidtil fredelige bydele i København Men det er vel endnu et tegn på at “berigelsen” skrider fremad. Den overfaldne er hårdt kvæstet. Vi må sende en taknemmelig tanke til løftebryderen lars ulykke og de øvrige anti-danskere. Uden dem var vi gået glip af megen “berigelse”.

 4. Af Uren mad

  -

  […] Læs Lilleørs indlæg her: […]

 5. Af bent j

  -

  Uhyrlighederne på østerbro og nørrebro osv. og i Sverige, udstiller hvor meget anne lise mar strand tager fejl. Og hvor stor en belastning og trussel hærskarerne af kulturfremmede er. Hvornår indser feministerne og pladderhumanisterne at de udleverer deres egne landsmænd og -kvinder, børn og unge til fanatikere, voldsforbrydere, røvere og mordere og en skrækkelig fremtid??

 6. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Det er desværre et faktum, at blasfemiparagraffen ikke beskytter danske jøder mod, at antisemitiske islamister begår terrorattentater mod dem, og det skyldes paradoksalt nok, at de antisemitiske islamister retfærdiggør de antisemitiske terrorattentater med skriftsteder frer fra koranen…

  Vi indførte oprindeligt blasfemiparagraffen netop for, at beskytte jøder mod antisemitisk forhånelse, men den kan åbenbara koranen.

  Man kan åbenbart ikke dømme religiøse fanatikere efter blasfemiparagraffen, når de blasfemiske udtaleleser er direkte citatt ikke bruges mod de islamistiske fanatikere, der opfordrer til mord på jøder, fordi disse opfordringer, til mord på jøder, sker, ved direkte at citere koranen.

  Til gengæld blev en talsmand for Hizb Ut-Tahrir dømt efter racismeparagraffen, fordi han opfordrede til at dræbe jøder, med et citat fra koranen.

  Vi lever altså i tider, hvor antisemitiske, religiøse fanatikere – dvs. radikale islamister – begår terror mod tilfældige tilhængere af en anden, beslægtet religion – dvs. jøder – og samtidigt forlanger, at blive beskyttet mod enhver form for kritik, ved hjælp af en blasfemiparagraf, der skal beskytte deres antisemitiskeon religimod kritik…

 7. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Rettelse::

  “Vi indførte oprindeligt blasfemiparagraffen netop for, at beskytte jøder mod antisemitisk forhånelse.

  Men blasfemiparagraffen kan åbenbart ikke beskytte jøderne mod forfølgelse, eller forhånelse, hvis forfølgelsen og forhånelsen bliver udført af andre religiøse fanatikere, og opfordringerne til antisemitisk forfølgelse og forhånelse sker, ved hjælp af direkte citater fra et såkaldt helligt skrift – dvs. koranen.”

  Blasfemiparagraffen beskytter med andre ord åbenbart ikke religiøse mod, at blive forfulgt, eller forhånet, af fanatiske tilhængere af en anden religion, hvis forhånelsen sker, ved hjælp af direkte citater fra koranen.”

  Den aktuelle trussel mod jøderne kommer jo netop fra de fanatiske islamister, der opfordrer til mord på jøder med citater fra koranen, og blasfemiparagraffen kan åbenbart ikke bruges mod blasfemikere, hvis blasfemikerne selv er religiøse fanatikere, og blasfemien mod tilhængere af en anden religion er en fast del af deres religion.

  Derfor er der ingen grund til, at bevare blasfemiparagraffen.

 8. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  En mand risikerer, at blive dømt efter blasfemiparagraffen, fordi han har brændt et eksemplar af en bog – dvs. koranen – af, på trods af, at en anden mand er blevet dømt efter racismeparagraffen, fordi han har citeret antisemitiske passager, der opfordrer til mord på jøder, fra den bog, som den anden mand brændte…

  Er det ikke selvindlysende, at det er komplet absurd, at an mand risikerer, at blive dømt for, at have brændt en bog, der opfordrer til mord på jøder?

  Hvis vanviddet ikke stoppes i tide, så bliver det næste vel, at man også kan dømmes efter racismeparagraffen, hvis man brænder et eksemplar af en anden bog, der opfordrer til mord på jøder – Mein Kampf…

 9. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Rettelse:

  “Hvis vanviddet ikke stoppes i tide, så bliver det næste vel, at man også kan dømmes efter blasfemiparagraffen, hvis man brænder et eksemplar af en anden bog, der opfordrer til mord på jøder – Mein Kampf…”

  Det er noget indviklet rod, og det desværre bliver kun mere indviklet af, at jeg sjusker…

  Men pointen er kort sagt, at jeg synes, at det er absurd, at en mand risikerer, at blive dømt efter blasfemiparagraffen, fordi han har brændt en bog, der opfordrer til mord på jøder, og som en anden mand er blevet dømt efter racismeparagraffen for, at have citeret antisemitiske passager fra, der opfordrer til mord på jøder.

 10. Af r. vangkilde

  -

  UREN MAD, ELLER BLODKOSTEN – ligger vores arvede forskellighed til det søde, sure, bitre og vores krops bakterier , der skal omsættes til energi i blodet, som igen udtrykker vores følelser,
  i kærligheden , hadet og temperament , ELLER igennem de arvede sygdomme eller styrken til,
  at overleve åndelig, fysisk og kulturelle forandringer. Har Lilleør en pointe omkring seksualitet
  og homo kulturen i kristen sammenhæng , ELLER er seksualiteten mere en trang og drømme om den ægte kærlighed imellem to mennesker, ( og kærlighed imellem to af samme køn).
  ELLER er det urene liv, et politisk udtryk af ekstrem moralisme.

 11. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  ´@Vangkilde

  Hendes pointe virker måske umiddelbart sympatisk, hvis man da er ligeglad med, om børnene bliver fede og forkælede, kronisk hyperaktive, og/eller får sukkersyge.

  Ifølge Bibelen, så findes der ganske rigtigt ikke rigide, religiøse love for, hvad kristne må spise, ligesom der gør i islam.

  Loven er erstattet af kærlighed- og personlig fornuft!

  For selvfølgelig mente Jesus heller ikke, at når alt er tilladt, så skal man bare mæske sig med sund mad og bælle alkohol; han opfordrede, ifølge Paulus’ 1. brev til korithene, til et fornuft forhold til mad og drikke.

  1. Korintherbrev: “Alt er tilladt, men ikke alt er gavnligt; alt er tilladt, men ikke alt opbygger.”

  Lilleør forholder sig KUN til den første del af bibelcitatet, og udelukker de fornuftige modereringer.

  Man skal ikke opføre sig tåbeligt, bare fordi der ikke er en religiøs lov, der forbyder det, for hvis alle gør det, så kan der igen blive brug for rigide, religiøse love…

  Det er især de kristnes problematiske forhold til alkohol, der kan medføre, at vi igen får rigide, religiøse kostregler.

 12. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Endnu en rettelse…

  “For selvfølgelig mente Jesus heller ikke, at når alt er tilladt, så skal man bare mæske sig med usund mad og bælle alkohol; han opfordrede, ifølge Paulus’ 1. brev til korintherne, til et fornuft forhold til mad og drikke.”

  Præstinden svigter de kristne, der svigter sig selv – og evt. deres børn -, fordi de spiser og drikker forkert og for meget.

  De svage i sjælen, der har svært ved styre deres forhold til mad og drikke, har netop brug for Paulus gode råd om, at selvom det er tilladt, at spise og drikke alt, så er det ikke alt, der er lige sundt.

 13. Af Niels Lemche

  -

  JAKOB S. RASMUSSEN, du skulle nu nok lige få orden på dine egne udsagn. Det er vel ikke Jesus, der taler i 1. Korintherbrev? Det er vel Paulus?

 14. Af knud p

  -

  Hvis man studerer hvad Berlin gske skriver i dag om de skrækkelige ting der foregår i Malmø og resten af Sverige, og supplerer med hvad snaphanen, 180gr og den korte a vis fortæller, vil man få klarhed over at politikken med at lade hærskarer af arabere og afrikanere myldre ind i ens land, er en politik der er utrolig stupid og kortsynet. De rødradikales, feministernes og de tossegode pladderhumanisters politik er brudt fuldstændig sammen. Det har nu vist sig at masse ind vandring af kulturfremmede ender i kaos, velfærdskollaps, kæmpe kriminalitet, sygdom, terror, vold og mord. Og det næste kan blive et meget blodigt kapitel med fanatisk guerilla-krig mod den oprindelige befolkning (som er begyndt hinsidan) og derefter borgerkrig og masse død.

 15. Af knud p

  -

  Hvis man studerer hvad Berlin gske skriver i dag om de skrækkelige ting der foregår i Malmø og resten af Sverige, og supplerer med hvad snaphanen, 180gr og den korte a vis fortæller, vil man få klarhed over at politikken med at lade hærskarer af arabere og afrikanere myldre ind i ens land, er en politik der er utrolig stupid (rest i fil tret?)

 16. Af knud p

  -

  Hvis man studerer hvad Berlin gske skriver i dag om de skrækkelige ting der foregår i Malmø og resten af Sverige, og supplerer med hvad snaphanen, 180gr og den korte a vis fortæller, vil man få klarhed over at (rest i fil tre t…??)

 17. Af P Christensen

  -

  Man skal blot købe det rigtige mad.
  Vi køber altid økologiske halal-grise.

 18. Af Gert Hansen

  -

  Jakob S. Rasmussen:

  Hvis man regner de dem mosebøger med til Biblen, og det er der en del der gør, så findes der faktisk rigide spiseregler. I 5. Mosebog kap. 14. Det er dem islam har kopieret, og tilsat forbud mod alkohol. Hvilket jøderne, mig bekendt, ikke har.

  Jeg er komplet ligeglad med hvad andre folk spiser, så længe de ikke vil bestemme hvad jeg må spise og drikke og ikke må. Det skal hverken Moses, Jesus eller Muhammed bestemme.

  Hvis nogen vil forsøge at blive 100 på en diæt af kogte sild og skummetmælk, så er det deres valg. Det kunne jeg ikke drømme om at blande mig i.

  Det skal lige tilføjes, at har man børn, mener jeg at de skal have noget nærende og fornuftigt at spise og drikke under opvæksten. Når de er gamle nok og flytter hjemmefra, må de for min skyld gøre hvad de vil.

 19. Af J Nielsen

  -

  2. Korintherbrev.

  Kære korinthere. Kom aldrig marmelade på en magnet. Læg ikke sokkerne på en brødrister. Og smid ikke bedstemor i en sæk.

  Med venlig hilsen,
  Paulus (Skt.)

  Adressaten:
  Korintherne,
  – Korinth.

  – E.Izzard.

 20. Af Bent A

  -

  Hvad er meningen med j nie l se ns fjollede tekst kl. 20.34? Har j n røget fjolle-tobak igen? Hvorfor ingen kommentarer til den dystre udvikling på begge sider af Øresund?

 21. Af Niels Lemche

  -

  P CHRISTENSEN, og du må ikke koge en kylling i dens moders mælk!

 22. Af knud p

  -

  Nu vilde optøjer i Stockholm, Gøteborg og Malmø. Se den korte. Og mer kel og andre tossegode er ved at sende Tyskland og Europa ud i krigslignende tilstande. Se snap hanens og you tubes dokumentarfilm.

 23. Af Ole Olsen

  -

  @J. Nielsen

  Dit indlæg giver mig det indtryk, at du ikke kender til Paulus’ apokryffe brev til skytherne, eller at du blot ikke har annammet budskabet.

  1. Skytherbrev:

  “Hvis I tænder bål i teltet, så vær varsom med, at smide for meget pot på bålet, for det får Jer til at våse.”

 24. Af Noubi Erlandsson

  -

  @Knud P.

  Det er frygteligt, at de har fået amerikanske tilstande i flere svenske byer, hvor narkobanderne hærger i ghettoerne og terroriserer almindelige borgere.

  Jeg synes egentlig, at det er lidt hyklerisk, at Trump bliver foruroliget over, at Malmö er begyndt ligne Chicago mere og mere. Det ville unægteligt virke mere overbevisende, hvis han var i stand til at løse bandeproblemerne i USA, før han begynder at belære Sverige.

  Men det er måske mig, der er sær. Eller dig…

 25. Af kn p

  -

  Nå, nu vil noubi vist gerne afspore debatten ved at antyde at problemerne i Malmø “bare” er de sædvanlige med narkobander. Men kriminaliteten indskrænker sig jo ikke til noget med narko. Oveni kommer en masse kriminalitet som er migrant-kriminalitet.
  Tilsammen har de to slags kriminalitet øget mængden af forbrydelser med mellem 1395% og 2500% iflg. diverse medier. En stor del af narkodødsfaldene skyldes iøvrigt stoffer indsmuglet af udlændinge-bander. Trump har ikke belært Sverige, men bare påpeget at Sverige er et eksempel på at ubegrænset indvandring resulterer i enorme problemer og risikerer at ende som en blodig og rædselsfuld samfundskatastrofe af et uhørt, ubeskriveligt og ufatteligt omfang.

 26. Af Klaus Troense

  -

  @Noubi

  Det er Trump, der er sær – og hyklerisk og manipulerende.

  Knud er bare en bange, gammel mand.

 27. Af knud p

  -

  For det første er jeg ikke gammel, og for det andet er jeg ikke bange, ihvertfald ikke i klassisk forstand. Hvad jeg er bekymret for/bange for, er at det lykkes for vores politikere og journalister at FRANARRE danskerne og deres børn og børnebørn, alle værdier og rettigheder. Herunder deres land, byer, demokrati, sundhed og velfærd, deres menneske- og borgerrettigheder, deres familier, kultur og fremtid.

 28. Af knud p

  -

  For det første er jeg ikke gammel, og for det andet er jeg ikke bange, ihvertfald ikke i klassisk forstand. Hvad jeg er bekymret for/bange for, er at det vil lykkes for vores politikere og journalister at FRANARRE danskerne og deres børn og børnebørn…. alle værdier og rettigheder. Herunder deres land, byer, demokrati, sundhed og velfærd, deres menneske- og borgerrettigheder, deres familier, kultur og fremtid.

 29. Af kn p

  -

  I forvejen tyranniserer de radikale, feministerne og de tossegode de almindelige fem millioner danskere. Konstant bagtaler, udnytter, snigløber og hetzer “humanisterne” mændene, familierne og børnene. Danmark er ikke længere et ordentligt og retfærdigt land, men et land hvor der er rekorder i skilsmisser, i tyranniserede og retsløse mænd, i faderløse børn, i unge mennesker der allerede er gjort til tabere. Også antallet af posedamer, tabermænd og andre hjemløse er stigende. Partierne er næsten alle så asociale og anti-danske, at deres politik ligner fascisme. Mængden af hykleri, svigt, tosserier og magtmisbrug er aldrig set værre. Det er det største forræderi i Danmarkshistorien.

 30. Af Helge Nørager

  -

  Ejere af egen bolig kan se frem til en lettelse på 32 milliarder frem til 2025, oplyser regering.
  Det er ca. 4 milliarder i skattelettelser om året til de velhavende og rige som har råd til en at eje en bolig.
  Det er 11 gange mere om året end hvad de oplyser de sparer på kontanthjælps loft.
  Som har skabt stor fattigdom.

  Det er for at sikre at hus ejere kan købe god og sund kost….

  Så kan de på kontanthjælp købe fed og billig sekunda kød på tilbud, og leve at pasta og andet fedende lort, for de skal have penge til at strække.

  Uligheden vokser men nu fik ´husejere sgu da råd til lidt bedre mad.

  Fanden hytter sine, og de rige folketingsmedlemmer øger uligheden for det er sgu da bedst, for ulighed skaber dynamik og de fede dovne kan da bare tage sig sammen og finde et job.,

  Og de har alle hus, så det kan de sgu blive enige om.

 31. Af Helge Nørager

  -

  Og at de største gevinster for husejere ses i 3-4 nord sjællandske kommuner, er intet tilfælde.

  Det er gemen bestikkelse politik, for at sikre genvalg af parti formænd i sikre valgkredse, samt sikre lige netop så mange stemmer at Konservative ikke ryger ud.
  Besparelser på mange tusinder af kroner til alle husejere i velhavere kommuner, kan vel nok sikre at de husker ved stemmeboksen, hvem som bestak dem.

  Det er en gemen bestikkelses politik som ved at sikre gevaldig gevinst økonomisk for få kommuner skaber sikre partikredse til parti toppen i de borgerlige partier.

  Det er et modbydeligt bevis på at man kan godt lovgive sig til andres penge.

  Fjern kontanthjælps loft, og kom i gang med Irak kommissionen igen.

  Og fjern denne regering som tror at en ny bolig boble er løsning.

  For vær ikke i tvivl, når regeringens plan er vedtaget, vil huspriser i de udvalgte bestikkelse område stige igen.

  Gement tyveri ved højlys dag for at sikre husejer stemmer ved næste valg, ganske som hvad Anders krigsgal gjorde.
  Og sendte Danmark ud i den største nedtur i 2000 år.
  Men råd til god mad har de da.
  Og tid til at give de fremmede skylden for alt.

 32. Af knud p

  -

  Ja, om fem eller otte år bliver alting meget bedre, lover regeringen. Men det er jo bluff og humbug og en gratis omgang valgflæsk. Til den tid er regeringen væk, afløst af andre, og hvad de finder på om frem eller otte år, har den nuværende regering jo ingen indflydelse på. I forvejen er V, K og lars ulykke kendt for løftebrud. regeringen er komplet utroværdig.

 33. Af knud p

  -

  Desuden kan Danmarks situation være meget anderledes om to, fire eller otte år. Invasionen/masseindstrømningen fortsætter jo. Lars ulykke gør jo intet for at forsvare vi danskeres interesser. Og lidt ministersnak ændrer jo ikke på at Titanic-Danmark fortsætter på undergangskursen. En gigantisk katastrofe med idioti, barbari, vold og død i sit kølvand er i hastig udvikling.

 34. Af k p

  -

  Om otte år kan migrant-udgifterne være steget med yderligere 100 milliarder. Så hvorfra vil V og K skaffe de 32 milliarder til skattelettelser???

 35. Af Helge Nørager

  -

  K.P det kommer der sikkert klarhed over, i løbet af dagen.
  Men det økonomiske råderum, som de utrykker det er blevet øremærker husejere, så skid på resten af befolkning.
  Der skal så også spares en del mere, men de syge, handicappede, og de umyndiggjorte kan vel trynes lidt mere, det skal sgu kunne betale sig at arbejde selv som enlig kassedame med 4 børn under 18 i en almen bolig.
  De dovne svin skal sgu ikke have mere end andre som går på arbejde.
  Og de fremmede de får for meget så det problem løses nok.

  For topskatten skal ned……………….

 36. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  “Så kan de på kontanthjælp købe fed og billig sekunda kød på tilbud, og leve at pasta og andet fedende lort, for de skal have penge til at strække.”

  Hvis man ikke er kræsen, har en smule selvdisciplin, kan lave mad og tænker sig om, så kan det faktisk være nemmere, at leve sundt, hvis man ikke har så mange penge, at købe mad for.

  Har man mange penge forkæler man sig selv mere med dyre lækkerier, som får én til, at spise for meget og forkert.

  For de fleste danskere spiser alt for meget kød, og proteiner fra f.eks. linser og bønner er meget billigere, end proteiner fra kød.

  Men det er en skandale, at så mange unge føler sig tvunget til at skralde, for at få mad på bordet, men I andre EU-lande, hvor “velfærdsreformerne” er mere fremskredne, er der også alderspensionister, der ligefrem må sulte sidst på måneden…

 37. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Man skulle tro, at der er andre end mig, der er dødtræt af altid, at høre om de unge –og børnefamilierne ! –2 minutters nydelse er blevet til 20 års fortrydelse ! –Og for skatteborgerne : 30 års forbitrelse ! “

 38. Af J Nielsen

  -

  ” Dit indlæg giver mig det indtryk, at du ikke kender til Paulus’ apokryffe brev til skytherne, eller at du blot ikke har annammet budskabet.

  1. Skytherbrev:

  “Hvis I tænder bål i teltet, så vær varsom med, at smide for meget pot på bålet, for det får Jer til at våse.” ”

  Det må næsten være det her. Forfattet af Paulus himself:

  “Gud skabte verden på seks dage, og på den syvende hvilte han sig. Det gjorde han også på den ottende. Og den niende. Tiende, elvte, tolvte, trettende … på den fjortende dag besluttede Gud sig til at prøve lidt af den sending pot han selv havde skabt for få dage siden. Den femtende dag sov Gud længe … og da han vågnede besluttede han sig til at prøve noget af det opium han selv havde skabt for en uges tid siden. Det ene fører jo det andet med sig. Gud gik i koma, men vågnede på den 309. dag. Hans første handling var at skabe nogle af de monstre han havde drømt om natten før.

  Og saaledes opstod Dinosaurerne.”

 39. Af Erik Bresler

  -

  Tak Kathrine Lilleør for remsen: vegetarer, veganere og tarmrensere, det er vigtigt for os kristne at marginalisere alle dem vi ikke kan forstå eller rumme.

Kommentarer er lukket.