Sass, Rehling og utopi-humanisme

Af Kathrine Lilleør 65

Anklage: Dengang David Rehling var barn var Socialdemokraterne humane. Engang var partiet almægtigt – men nu er det afmægtigt. Det er på kort formel David Rehlings konklusion i en Informations-kommentar, der med god grund har sendt Henrik Sass Larsen i det røde felt. David Rehling anklager Socialdemokratiet for at have givet afkald på den humanisme, der igennem årtiers omskiftelse har været et socialdemokratisk hæderstegn. Spændt læste jeg Rehlings kommentar for at forstå socialdemokraternes “humanistiske afkald”. Svaret var kort: Socialdemokraterne er enige med Dansk Folkeparti. Eller som Rehling skriver: “Hvad er et Socialdemokrati, der smider humanismen væk og gør sig til ét med Dansk Folkeparti – andet end et europæisk højrepopulistisk parti”. Læs sætningen flere gange. Især gymnasielærere i samfundsfag. På kort formel definitionen på et ekkorum.

Henrik Sass Larsen har taget skarpt til genmæle, og kalder Rehlings kritik for et ideologisk totalsammenbrud. Eller som Sass Larsen skriver: ”For med ”humanisme” mener han formentlig – ligesom sine åndsfæller i den øvrige presse – det Utopia, som defineres via menneskerettighederne gennem konventioner, som tolkes rigidt og praktiseres ved at ophæve nationalstaterne og finansieres ved global handel.” Ifølge Sass Larsen er de ”utopiske humanister” kendetegnet ved at have deres på det tørre og mangle solidaritet med folk, som lever syd for Østerbro. Glimrende. Helt enig! I øvrigt et synspunkt Søren Krarup har haft de seneste 30 år. Ret skal være ret. Men så mener Krarup også en del, som hverken Sass Larsen, jeg eller så mange andre er enige i. Men det faktum, at Krarup har sagt noget, der ligner, gør formentlig hele diskussionen til en ren tilståelsessag for Rehling. For ham er der nemlig tydeligvis humanister – og Dansk Folkeparti. Punktum. Beundringsværdigt at Henrik Sass forsøger at råbe Rehling ud i verden til os andre.

Men når Sass nu alligevel er i gang med at rundbarbere det humanistiske Utopia på indre og ydre Østerbro, i journaliststanden samt store dele af rød blok, kunne han så ikke udvirke, at socialdemokraterne herefter dropper alt det med humanisme? Simpelthen. For læs blot ordbogens definition på humanisme: Livsanskuelse som sætter mennesket i centrum og lægger vægt på det enkelte menneskes værdi og dets mulighed for at udvikle sig i frihed og moralsk ansvarlighed, uafhængigt af ydre autoriteter. Vis mig ét parti under solen, der ikke mener, at dets partiprogram vil fremme humanisme.

Konklusion med hilsen til David Rehling: Vi er alle humanister. Vi er det bare på hver vores måde. Den, der ikke respekterer det, er inhuman på sin helt egen måde.

 

65 kommentarer RSS

 1. Af Lis sørensens

  -

  frimurer Tyskerlemche og provenceteddy, har begge det tilsammens også, at de lever af Danske overforelsesindkomst og altid har vaeret ansat af staten..Det private arbejdsmarkedet har aldrig kunne bruge dem..Teddy tegner har haft sine klamme hænder langt nede i statsbetalinger her..

  Derudover modtager de og bruger de disse penge i udlandet. Man kunne overveje at slukke for den israelske påvirkningsagent lemches og tåbe Teddy overforelsesindkomst?

 2. Af Lis sørensens

  -

  frim.urer Tyskerlem.che og provenceted.dy, har begge det tilsammens også, at de lever af Danske overforelsesindkomst og altid har vaeret ansat af staten..Det private arbejdsmarkedet har aldrig kunne bruge dem..Teddy tegner har haft sine kla.mme hænder langt nede i statsbetalinger her..

  Derudover modtager de og bruger de disse penge i udlandet. Man kunne overveje at slukke for den isra.elske påvirkningsagent lemc.hes og t.åbe Ted.dy overforelsesindkomst?

 3. Af Niels Peter Lemche

  -

  Ja, kære Teddy, så blev “Lisbeth” til “Lis”. Gad vide, hvad næste inkarnation skal være? Men har må have fået et nyt tastatur, eller nogen har fortalt ham, hvordan man indstiller det. Ak ja.

 4. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  SVAR ! –Ghetto-drengene får åbenbart lov til, at svine os til med deres primitive beskyldninger ! –Så jeg kan oplyse dem AT: Jeg aldrig har modt. overførselsindkomster i nogen som-helst form ! –Skal vi blive véd med AT: Forsørge diverse ghetto- indvandrede folk fra Mellem-østen ! Så er det absolut slut med, at sætte vores ben i “ASH ´s middelmådige Danmark ! –Der efterhånden kun er oversvømmet af “Ghettodrenge/MK –Og tvangs-anbragte kriminelle unge på anstalterne ! –Vi anbefaler de danskere, der stadigvæk ikke har besluttet sig til, at forlade den synkende skude ! –AT: Se DK 4 ´s udsendelse : Toscana ! –Så er sagen snart afgjort ! –Det er bedre for danskerne, at leve lykkeligt i udlandet ! –End, at leve u-lykkeligt i Danmark ! –Som reelt set er blevet svinet til af arabiske/afrikanske Ghetto-monstre og tvangs-opholdte kriminelle unge, der ikke skal udi samfundet under nogen omstændigheder ! –Hvad siger du kære kloge Lemche ?

 5. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! Når Danmark nu er svinet så godt –og grundigt til af –En hær af de masse-avlede islamiske drenge/MK –Så er de gode råd Nemlig : Forlad den synkende skude med de enorme mængder af Islam-burka-kvindernes ´s masseavl !–Der er ikke udsigt til bedring ! I –Og med AT: Socialdemokraterne opdagede for sent AT: Det er deres skyld –det hele !—Så skal der en kraft-anstrengelse til for AT: Samle ghetto-drengene sammen –og sende hele ” det islamiske overdrev ” –Tilbage til Libanon–Hvor de alligevel bruger bistands-hjælpen i samtlige ferier ! –Vi vil IKKE have dem i vores land ! Fat det dog !—Og kvinderne skal ikke mere bryde sig om, at tage til Danmark –og føde endnu flere af deres afskyelige afkom ! –Vi er ved, at brække os –noget så dybt og inderligt !

 6. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Dagens tegning bliver “Danmark på krykker ” –Takket være den kæmpe-population af islamiske småt-begavede arabiske drenge/MK “–Ikke noget, at sige til, at de er underbegavede ! –Intelligencen skulle jo fordeles på de masse-avlede—børn, som isla-kvinderne har sprøjtet ud af burkaérne –Som skidt fra spædekalve ! –Vi har været i Mellemøsten for, at se hvor fine deres villa´er err –som er blevet finansiéret af bl.a. alle de millioner kroner, der er blevet overført af “Nicolai Wammens førtids-pensionerede muslimer ” !–De kommer til, at leve som grever –på deres gamle dage, hvilket også var meningen !–Tyrkerne –Er i den samme situation ! –Deres extravagante huse –betalt af danske overførsels-ydelser –Siger også “spar 2 ” !

 7. Af li.sbeth soere.nsen

  -

  Lon.nyteddy og Tysker.lem
  .che burde begge have fjernet deres statsborgerskab. Ingen af dem er dansker. Lemche er dog aerlig om at stamme fra tyske katoffelplukker og joede schweizere……

 8. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Kære Lemche ! –Kan vi blive enige om, at Ghetto araberen ovenfor –skal fise hjem til Islamistan ! –Alternativt indkaldes til “Fremmed-legionen ! Hvor jeg kender nogle barske franskmænd, der nok skal give ham en gang tæsk ! ” –Hvis du synes AT ” Det danske militær er den rene vuggestue ” –Det du´er ikke til småtbegavede masse-avlede araber-ghetto-drenge ! vel ! –Vi er begyndt, at spekullere over, hvordan araberne parrer sig ! –Vi har hørt, at de skæggede uvaskede mænd ! ER godt udstyret ! –Så der må være god plads i vagina ! Efter 6-8 børnefødsler ! ikke sandt ! –Betalt af danske skatteborgere ! –Fætter/kusine-festerne er ligeså omfangsrige –og brovtende på arabisk !

 9. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Appropos ! Hvordan parrer araberne sig egentlig ?? –Rager de rundt i mørket ? –Og, hvad med det lange uvaskede skæg ! –Kan de overhovedet finde “det rigtige hul ” ! –Eller er det ligemeget ? –Uf –Nu får jeg for alvor kvalme !

 10. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  P.s. –Glæd jer til “morgendagens tegning ! –Der forestiller 3 islamiske tildækkede kvinder med “rumperne bare ” –Og en “kæmpestor…….uvasket araber P…. ! ” –Glæd jer !

 11. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Nå ! , Hvad bliver det ? –Blev ghetto-araberen tavs ? –Vi har fortsat tænkt os AT Udstille ” De forpulede araberkvinder ” !—Ghetto-araberdrengen, der længe nok har siddet og udspyet lokums-eder imod os danskere ! –Får rumpen på komedie indenfor forsvaret ! –Alle er klar ! –Vi er vel danskere ikke sandt ?—Nedlæg samtlige Moskéer—Eller vi udstiller samtlige langskæggede uvaskede arabere –Med “de bare rumper i vejret ” !

 12. Af Preben Jensen

  -

  Teddy Olsen.

  Vi kan næsten ikke vente at se dine lækre tegninger! Giver du os ikke et link?
  Og din satiretegning af Mikael Jalving på din facebookside er kostelig!

 13. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  Identitets-tyveri er helt almindeligt her på Berlingske ´s blogs ! –AT Man har en komplet uduélig debat-redaktør er forlængst konstatéret ! –Hvis Berlingske kan leve af, at kunderne opsiger deres abonnement ! –Så har de rigtig godt af det ! –Uduelige redaktører hele vejen igennem -historiér som vi alle har set før ! –LUK Berlingske ! –Så sparer skatteyderne også den obligatoriske mediestøtte ! –Så er det sagt !

 14. Af Teddy-Bjørn-Plys Olsen - tegner

  -

  “Dagens tegning” : –Et kanonskrald –sendt direkte op under burkaérnes skørter ! –Så kan de ikke længere avle børn ! ” Sådan !

 15. Af georg christensen

  -

  Til social kammeraternes “SASS” abekat, har jeg kun et at sige: Find tilbage til køgebandentens Banditter eller måske HA. Det vil nok være stedet hvor du og dine ,sammen med Corydon og Helle vil kunne finde jeres hjemsted.. Medens Corydon og Helle forlængst har opløst sig selv,står Sass stadig tilbage og skaber sig. Grundlaget for det “neo liberalisteske”, såkaldte social kammerateri , er forlængst bare forbi og bør kun betragtes som en gang “fobi”.

Kommentarer er lukket.