Mere EU

Af Kathrine Lilleør 100

De hjemløse østeuropæere er umulige at sende hjem. EU’s bestemmelser om arbejdskraftens fri bevægelighed gør det ligeså lovligt at være hjemløs flaskesamler i Bukarest som i Århus. Hændervridende argumenterer folketingspolitikere for krav om faste adresser. Udstillet i al deres provinsielle magtesløshed. For Danmark er blevet en fjern provins i EU underlagt love og restriktioner, der vedtages 919 kilometer syd for Christiansborg. Magten har snigende over tid holdt flyttedag. Det har de europæiske befolkninger opdaget, og briterne har taget konsekvensen. Nu skulle man tro, at man i EU ville tage farve af Brexit, og skrue lidt ned for EU. Men nej. Man fortsætter som intet var hændt.

Proportionalitetstest-direktivet-forslaget er blot endnu et spritnyt eksempel. Stativ-stakit-kasket. Sig proportionalitetstest-direktiv-forslag hurtigt. Det kan kun gå galt. På alle sprog. Direktivet går i sin EU-visdom ud på, at EU skal være den afgørende instans, når et erhverv skal reguleres. Også sundhedsområdet. Hvilket er det nye. Det har fået Lægeforeningen, Tandlægeforeningen og Apotekerforeningen til at protestere, fordi man frygter, at den danske tradition for at reguleringen af sundhedsområdet altid tager udgangspunkt i patientsikkerhed, kvalitet og tilgængelighed, er i fare. Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg er enige. Her har et flertal bestående af S, DF, El, ALT og SF skrevet til Folketingets Europaudvalg, fordi man er bekymret over, at EU’s direktivforslag hovedsagelig interesserer sig for økonomi fremfor patientsikkerhed og kvalitet. Men Folketingets Europaudvalg er ikke enige. Erhvervsminister Brian Mikkelsen mener ligefrem, at de, der er uenige med ham, har misforstået direktivet. De skændes i fred. Det er så indviklet, at ingen magter at høre efter. Endnu et EU-direktiv, der klipper endnu et par centimeter af medlemslandenes selvbestemmelsesret. Eller måske gør det. Eller gør det så lidt, så det ikke betyder noget. Vælg selv. Alt efter tro. For EU var, er og bliver et trosspørgsmål.

Det er Brexit imidlertid ikke. At man faktisk kan stemme sig ud af EU-utopien er nu et faktum. Det har man godt nok ikke opdaget endnu i Bruxelles. Helt efter historiebogen. For regimer, der forblændet af egen storhed, tror at sammenbrud er umuligt, har altid været afsæt for de største historiske vendepunkter. Således også for femhundrede år siden, hvor pavekirkens skånselsløse spekulation i små menneskers dødsangst, tjente enormt på salg af afladsbreve. Afladsbrevene var den afgørende årsag til Martin Luthers opgør med paven i 1517. Men den katolske kirkes ledere havde ikke fantasi til at forestille sig at en lille uanselig tysk munke-professor og en tysk kurfyrste skulle kunne punktere den katolske kirkes pengemaskine og storhedsvanvid. Men det kunne de. Fordi befolkningerne var med dem. Først ved Tridentiner-Koncilet 1545-1563 afskaffede paven afladshandel, men da var Luthers exit en realitet.

EU bærer alle tegnene på et kommende fald. En handelsunion, der alene ville befordre økonomisk vækst, men nu upti-vupti magtfuldt bestemmer over alt fra graden af patientsikkerhed til, at tiggeri er umuligt at lovgive imod.

Proportionalitetstest-direktiv-forslag. Alene ordet. Kafkask i sit vanvid. Helt ude af proportion.

100 kommentarer RSS

 1. Af M.S. Carstens

  -

  EU er lig Europas Undergang
  Lad os omgående følge britterne, inden vi snarlig står stavnsbundet i undergangen.

 2. Af Mark Lohmann

  -

  Kære K.L.
  Kan da kun være enig langt hen ad vejen. EU er en dyr kolos på lerfødder, som burde have lært af historien. Både Cæsars og Alexander den Stores riger gik under af samme grund som EU går under. Forsvaret mod ydre grænser smuldrer, og forskelligheden i kulturer gør resten, og at man derudover fra EU’s side har inviteret tyvebanderne fra Øst ind gør kun ondt værre.

 3. Af Jørgen F.

  -

  Helt enig – EU har ikke længere noget med os at gøre.
  Der var et lille vindue i dagene efter den engelske afstemning hvor hovedstæderne kunne have taget magten tilbage og omdefineret projektet. Den chance blev desværre misset, og nu er der så kun tilbage at finde en passende lejlighed til at forlade EU. Men mon ikke vi for pistolen for tindingen inden længe af kommissionen, og herefter vælger at træde ud på tilsvarende vilkår som England.
  Gud bevarer Danmark – og tyskerne fik det som de ville til slut.

 4. Af Niels Peter Lemche

  -

  Mærkelig nok er der kun én, der kan standse det, og det er som sædvanlig Frau Mutti! Der er to traditioner, der konkurrerer om, hvorledes EU skal køres. På den ene side en fransk centralistisk tradition, som man i parksis ser på den måde, Frankrig er organiseret, og på den anden side, en tysk-nordisk med maksimal uddelegering til, i Tyskland, forbundsstaterne, og hvor forbundsdomstolen til enhver tid kan send en ny lov tilbage i hovedet på politikerne, hvis ikke domstolen mener, at den overholder forfatningen.

  Nu har Mutti nok art se til indtil september, så vi ser nok ikke noget inden da. Forhåbentlig har hun allerede nu sat sig grundigt på Makronen, der ellers givetvis er centraliseringens mand.

  Men skulle det være EUs undergang, som vi kender det, så skal vi bare lige passe på, at de gamle EU-lande ikke bare siger: Skrid! For så er vi rigtig ilde ude.

 5. Af Niels Peter Lemche

  -

  Mærkelig nok er der kun én, der kan standse det, og det er som sædvanlig Frau Mutti! Der er to traditioner, der konkurrerer om, hvorledes EU skal køres. På den ene side en fransk centralistisk tradition, som man i parksis ser på den måde, Frankrig er organiseret, og på den anden side, en tysk-nordisk med maksimal uddelegering til, i Tyskland, forbundsstaterne, og hvor forbundsdomstolen til enhver tid kan send en ny lov tilbage i hovedet på politikerne, hvis ikke domstolen mener, at den overholder forfatningen.

  Nu har Mutti nok art se til indtil september, så vi ser nok ikke noget inden da. Forhåbentlig har hun allerede nu sat sig grundigt på Makronen, der ellers givetvis er centraliseringens mand.

  Men skulle det være EUs undergang, som vi kender det, så skal vi bare lige passe på, at de gamle EU-lande ikke bare siger: Skrid! For så er vi rigtig ilde ude.

 6. Af Niels Larsen

  -

  EU er decideret skadelig for europæerne.

  Og Merkel er en forbandet forræder, som burde retsforfølges for at lade 1,5 millioner muhammedanere overrende Nordeuropa i 2015.

 7. Af Egon Jensen

  -

  Eu et trosspørgsmål? Nej, det er den netop ikke.. EU eksisterer og dens eksistens har bevisligt haft store fordele for alle medlemslande, især for de små som Denmark. Tak, hvis man som virksomhed skulle ansøge om godkendelse af en ny produkt i 28 forskellige lande efter 28 forskullige regler!

  Det er også fint, at man bare kan søge et arbejde i et andet land med en dansk uddannelse , uden at skulle igen gennemføre en eksamen eller endda et uddannelsesforløb. Og det er netop pointen med “Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om en proportionalitetstest forud for vedtagelse af ny regulering af erhverv”, som er den korrekte betegnelse, og som kan sikre, at man med sin danske uddannelse ikke møder urimelige krav eller regler, når man søger et job i sundhedsområde i et andet EU-land.

  Og for resten: Den katolske kirke har stadig ca. én millard medlemmer, mens den evangelisk-lutherske kirke kun tæller lidt over 60 mio. (de fleste i Nordtyskland), altså egentlig er ikke mere en en lille sekt — åbenbart med præster, som også er sekterisk, når det gælder politik!

 8. Af Mehmet Sami Gür

  -

  K.L., indlæg i filteret!

 9. Af Peter Nielsen

  -

  ‘Tak. Kunne ikke være mere enig.

 10. Af Peter Nielsen

  -

  Tak. Kunne ikke være mere enig.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  EGON JENSEN, du skulle nok lige checke dine statistikker. Ingen diskussion om, at der er flest romersk katolske, men du overser, at de protestantiske kirker ikke kun er lutheranske. Der findes faktisk i dag temmelig mange protestantiske kirkesamfund.

  Antal af protestanter i verden if. Religion.dk ca. 540 millioner protestanter. Resten er ikke bare katolikker, for du må også tage hensyn til de ortodokse, mere end 1½70 millioner.

  Men tydeligvis har den katolske kirke formået at holde sine tilhængere under kontrol på en hel anden måde end de protestantiske samfund.

 12. Af Maciej Robaczyk

  -

  Den danske tradition for patientsikkerhed har været alvorligt udfordret på den seneste tid, ennda uden EU’s medvirken. Konstant overbelægning, lånesenge på andre afdelinger, senge på gangene, interne overflytninger, urimeligt arbejdspres for personalet (så kaldt effektivisering) skader patientsikkerheden enormt, hvilket de danske politikere ikke vil indrømme. Du overvuderer EU – det nye direktiv kan hverken gøre fra eller til. Skaden er allerede sket.

 13. Af Niels Peter Lemche

  -

  MACIEJ ROBACZYK, jeg ved ikke, hvordan det er lige nu, men for en fem-seks år siden regnedes det franske sundhedssystem som det bedste i Europa. Undskyld mig meget, er det danske særlig imponerende idag?

 14. Af happybrexit heimlich

  -

  Vores væmmelige regering (undtagen Støjberg) fatter ikke at vi er i krig. Terrorattakkerne foretages ikke af enkeltstående sociale tabere. Nej, terroristerne er medlemmer af islamistiske organisationer. Forbryderne fra 0911 var alle uddannede til ingeniører i Tyskland (Hamborg), terroristerne i Boston var medicinstuderende. Men Løkke og Pind samt øvrige tåber i regeringen begriber intet. De benpissende radigale og sosserne forråder endnu engang Danmark og danskerne.
  Vi skal ud af EU og det kan gå for langsomt at lade sig tvinge til kollektivt selvmord af Merkel er sindssygt. ALLE muslimer skal tilbage til Muslimisatn -NU!!

 15. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Men den katolske kirkes ledere havde ikke fantasi til at forestille sig at en lille uanselig tysk munke-professor og en tysk kurfyrste skulle kunne punktere den katolske kirkes pengemaskine og storhedsvanvid.”

  Den Danske statskirke modtager flere penge fra de troende ateister her -90% af danskerne-end gør katolikkerne i deres hjemlande..faktisk ikke en kr. I nogle af de lande. Har lige været på vatican museumet endnu engang i dag, og naturligvis gør det dybt undt på en ateist at måtte lade 23 euro til kirken her. Men sistine kapellet er det nu værd.

  I skal ud af statskassen totalt Lilleør. Vi betaler også til kirken udover kirkeskatten, så ikke nok med udmeldelse her. Lad synke hvad ikke kan svømme, og rutiner kirken til en gemen frivillig betalingsmaskine som den katolske. I vil hurtig synke ned i mudderet derefter fra den nærige kristne, som kun bruger kirken fordi andre betaler for søndags underholdningen..

 16. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Vi skal naturligvis stemme om diverse EU reguleringer som den frie indvandring mv.. Vi kan fx ikke have alle de nassende islandske studerende som vi må uddanne halvdelen af, på bekostning af vores egne..som fx fru Harald.

  EU skal vi forblive i dog. Man kunne godt forestille sig et tre delt et ift økonomisk formåen. Man især sikkerhedsmæssigt er det vigtigt med EU. Yankee Kan der ikke stoles på længere..

 17. Af georg christensen

  -

  Mere EU, på nuværende betingelser, og mit svar er klart “NEJ” tak. Ideen er noget, som den tyske kansler har fundet på, nu da amerikanerne ikke længere gider danse efter deres pibemusik.

 18. Af - Niller

  -

  Vores politikere må tage slagsmålet i EU om de åbne grænser. Det vi ser med tilrejsende østeuropæer der bliver fragtet hertili i busser uden andet formål end at berige sig ved betleri , tyveri og svindel er ikke kun et dansk problem det forekommer over hele Europa .
  Men grunden til at vores umulige regering og statsminister er så fodslæbende overfor at få gjort noget ved problemet skal nok ses i det lys at der blandt de tilrejsende østeuropæer ikke kun er romaer men også er nogle der er villige til at påtage sig et arbejde til en løn og under vilkår der ikke passer ind i de arbejdsmarkedes aftaler som er gældende.
  Ren borgerlig/liberal ønskescenarie jo flere løntrykkere vi får hertil -jo mere minimeres de organiserede arbejdstageres indflydelse på egen løn og arbejdsvilkår.

 19. Af Niels Larsen

  -

  MEHMET SAMI GÜR

  Der er næppe nogen, der savner dit indlæg.

 20. Af theis h

  -

  Kære K. L. Allerede den første sætning er forkert. Som EU borger må man ikke bare flytte til et andet EU-land uden at have et job. Man må opholde sig som gæst/ turist uden at have ret til støtte fra staten. Så nej nej og atter NEJ. Det er ikke lige så lovligt får flaskesamler at færdes i DK som i Rumænien. OG ja der kan gøres mere. I Muenchen må romaer ikke opholder sig i midtbyen. Politi smider dem uden så snart de kommer. Jeg er helt enig i at romaerne er et kæmpe problem og alt skal gøres for at få problemer løst. Men polemik MOD EU hjælper i hvert fald ikke.

 21. Af Orla Guude

  -

  Pga. Mehmet Gürs utiltalende meninger, burde han finde Danmark mere tiltalende. Hans tiltale burde omfatte udvisning for bestandig.

 22. Af Niels O

  -

  Bare fordi Lilleør kalder det et “regime”, bliver det ikke mere et regime af det.

  Så skulle kommune, kirke og Folketing også være regimer.

  Primitiv retorik.

 23. Af J Nielsen

  -

  “Mere EU”

  Eller som Store Stygge Ulv siger:

  EU, EU og tre gange EU.

 24. Af J Nielsen

  -

  “Pga. Mehmet Gürs utiltalende meninger, burde han finde Danmark mere tiltalende. Hans tiltale burde omfatte udvisning for bestandig.”

  Det er jo knap nok forståeligt dansk, men jeg gætter på at meningen er at der skal slås hårdt ned på utiltalende udtalelser. Den slags skal simpelthen være strafbart.

  Den holdning er så utiltalende at den ifølge sin egen logik selv burde være strafbar. Valget står mellem eksil, mundkurv, eller at sidde på sine hænder hver gang der er et tastatur i nærheden.

  Et svært valg. Det hele lyder godt.

 25. Af P Christensen

  -

  EU er primært garant for problemernes frie bevægelighed.

  Men Magthaverne sidder i elfenbenstårne af guld,
  helt ligesom i EUs centralistisk-elitære forgænger, Sovjetunionen,
  og mærker derfor ikke meget til de problemer som rammer borgerne.

  Nyligt afgav den danske højesteret en besynderlig kendelse:
  EU-landet Rumænien er for kummerligt til at dets egne kriminelle statsborgere
  kan hjemsendes fra Danmark til afsoning.
  Hvabehar? Hvad laver landet dog så i EU?

  DK er blevet verdens sociale hygiejnebind.
  Vi (skatteyderne) skal åbenbart suge alle verdens problemer til os.

 26. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Kathrine,

  Jeg håber, at du piller mine indlæg ud af filtret før eller senere.

 27. Af Orla Guude

  -

  The devil’s dictionary:
  Hellere lempelig end at være Lemche lig.
  At fare med lempe betyder at være mild.
  At fare med Lemche betyder at fare vild.

 28. Af Jørgen Villy Madsen

  -

  Hvorfor kommer ingen med forslag til, hvad der skal ske efter opløsningen af EU? Forestiller man sig at Danmark vil opleve en lang og lykkelig fremtid uden problemer af nogen art? Så naiv kan man ikke være. EU er et demokratisk foretagende, som vi kan melde os ud af, mens vi stadig er medlem af et absolut udemokratisk organ som Nato, som vi aldrig vil kunne komme ud af.

  Vi har afgivet ubegrænsede mængder af suverænitet til Nato, der stiller stadig større krav om flere midler, mens vi har store økonomiske fordele af EU-medlemskabet. Hvor er logikken i at ville ud af en demokratisk institution som EU, mens ingen kræver slippe for det udemokratiske Nato-medlemskab, som vi, borgerne, aldrig har stemt for?

  Det er for underligt at sige nej til fordelene ved EU, mens ingen siger nej til det omkostningstunge Nato, som i realiteten er helt uden værdi for andre end det militærindustrielle apparat. Lad os benytte den gunstige situation netop nu til at opprioritere de europæiske fællesskaber, som vi har klare fordele af. Og lad os nedprioritere det angloamerikanske Nato-fællesskab. Det burde være indlysende.

 29. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt lidt news fra den lokale danske galeanstalt iflg Avisen.dk. Jeg kan desværre ikke henvise til links på denne blog, så her er hele artiklen:

  >>Politiet indfører indrejsekontrol til Bornholm
  I forbindelse med Folkemødet på Bornholm har politiet indført indrejsekontrol. Det er trådt i kraft.
  Mandag 5 jun. 2017 kl. 11:00, Leveret af Ritzau

  Hvis man i de kommende par uger vælger at tage til Bornholm, vil man blive mødt af politiet ved ankomsten.

  Mandag morgen har Bornholms Politi indført indrejsekontrol som et led i sikkerhedsforanstaltningerne i forbindelse med Folkemødet.

  – Uanset om man kommer med fly, færge eller skib vil man blive mødt af politiet. Det gælder også hvis man kommer i en lystbåd til en af de små havne, siger vagtchef Peter Johansen fra Bornholms Politi.

  Man behøver dog ikke pludselig sørge for at have billedlegitimation med, hvis man som cyklist eller fodgænger kommer med færgen fra Køge eller Ystad.

  – Det kan vi ikke forlange, siger vagtchefen, der understreger, at det ikke er tanken, at alle skal tjekkes ved indrejse.

  – Men hvis man på en eller anden måde opfører sig mistænkeligt, må man være forberedt på at skulle fortælle politiet, hvem man er, fortsætter han.

  Ifølge retsplejeloven har man pligt til at oplyse sit fulde navn, adresse og fødselsdato, hvis politiet beder om det. I yderste konsekvens risikerer man at blive anholdt, indtil politiet kan fastslå, hvem man er.

  Folkemødet afholdes i Allinge fra 15. til 18. juni, og indrejsekontrollen vil vare, indtil Folkemødet er overstået.<<

  Så nationalgrænser indenfor EU er nedlagt. De globale grænser (f.eks over Middelhavet) til EU er pivåbne – MEN når diverse politisk korrekte pinger foranstalter et Folkemøde på Bornholm, kan magthaverne pludselig godt oprette indrejsekontrol til Bornholm.

  Gu' ved, hvad de politisk korrekte tegesseriefigurer i øvrigt er så bange for -MULTIKULTUR – lidt bomber hist og pist, blive stukket ned med en kniv eller skudt i roen? En bande sølle pjok – efter min mening!

 30. Af Henrik Thor Christensen

  -

  NATO er den vigtigste årsag til at der har været fred i Europa fra WW II og frem til nu, uden NATO ville vi være russere nu!!
  Indtil Maastricht var EF er fornuftigt økonomisk samarbejde hvor man kunne samarbejde om det man var enige om og diskutere det man var uenige om – EU er tyskernes våde drøm om Neuropa og Hitler ville have været stolt af det erobrede landområde – altså lige til briterne kom til fornuft og meldte sig ud!!!

 31. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Fru Lilleør, De aner Ikke, hvad De snakker om

  De hjemløse østeuropæere:
  Hjemløshed er ikke noget nyt. Vi har altid haft (frivillige og etniske danske) hjemløse i Danmark. Jeg ved ikke om De kan huske det, men det var liberalen (Deres-Jeres) Anders Fogh Rasmussen i sin tid med dansk EU formandskab, som lukkede de 10 nye østeuropæiske lande ind i EU tilbage i 2004.

  Sundhedsområdet:
  Sundhedsområdet i Danmark var en af verdens bedste indtil VK-regeringen med Anders Fogh Rasmussen som statsminister i spidsen tog magten i Christiansborg i 2001 og ødelagde det danske sundhedssystem totalt med netop økonomiske og financielle nedskæringer. Ikke fordi jeg er stor tilhænger af EU, men inden De beskylder EU for noget, så led efter fejlen og skandalen hos jeres fortidshelt, Anders Fogh Rasmussen!

  Brexit og EU:
  EU har brug for fornyelse, en stribevis af reformer, ideologiske overvejelser osv. Men EU er ikke istand til det lige nu med den arrogante tyske overherredømme, stigende arbejdsløshed, stigende højre radikale og nationalkonservative tendenser, stigende gælds og økonomiske problemer, stigende terror og flygtninge tilstrømninger og ikke mindst et stort pres fra USA, Storbritannien, Tyrkiet og Rusland. Kun Tyrkiet kan redde EU fra et sikkert fald.
  Skandinavisk Union med Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Grønland er vejen frem. Derfor har vi brug for en stærk og visionær leder i Skandinavien, som kan virkelige drømmen om en skandinavisk enhed. I den nye verden er det stærke ledere, der bringer nationer op i ranglisten. Dvs. ledere som Erdogan, Putin og Trump.

  Martin Luther var ingenting, for en alene mand kan udrette intet. Men han fik hjælp og støtte af tidens supermagt – osmannerne med den Storslåede Sultan Suleiman imod den fælles ærkefjende, paven.

 32. Af Lisbeth Sørensen

  -

  “Ren borgerlig/liberal ønskescenarie jo flere løntrykkere vi får hertil -jo mere minimeres de organiserede arbejdstageres indflydelse på egen løn og arbejdsvilkår.”

  Helt præcist Niller. Også derfor borgerlige altid indføre flest indvandrer. Selvom de i daglig fakenews forsøger at overbevise folket om deres stramme indvandringpolitik. Det mest utrolige er at det faktisk også er lykkedes for dem siden vko og alle deres valg er vundet på denne løgn.Man skal ikke sige at løgn og bedrag ikke betaler sig.

 33. Af Niels Poulsen

  -

  EU er blevet et tyranni.

  Sic semper tyrannis.

  Tyranner vil altid blive styrtet og fjernet fra magten.

 34. Af Jan Petersen

  -

  EU er et oprindelig gammelt nazi projekt. Hvad der ikke lykkedes med krudt og kugler, ser umiddelbart ud til at lykkes med – bindende konventioner og traktater . . . og stadig under tysk overherredømme !

 35. Af Michael Nielsen

  -

  Værn dog om Danmark of EU!
  Et svagere EU ville flytte magt til Kina, USA, Putin og Erdogan – ikke til Danmark. Uden EU ville de store lande diktere betingelserne.
  EU er en klub for de fineste lande i verden, som sande Danske patrioter burde understøtte.
  Jeg gør!.

 36. Af Michael Nielsen

  -

  Værn dog om Danmark og EU!
  Et svagere EU ville flytte magt til Kina, USA, Putin og Erdogan – ikke til Danmark. Uden EU ville de store lande diktere betingelserne.
  EU er en klub for de fineste lande i verden, som sande Danske patrioter burde understøtte.
  Jeg gør!.

 37. Af Svend Peters

  -

  Det går ikke uden EU – tænk hvis vore mobiltelefoner var fremstillet i Ålborg, vort tøj i Ikast og vore sko i Holbæk. Hvis det var tilfældet ville velstanden både i hjemmene og i skoler, institutioner og hospitaler være af meget simplere kvalitet. Vor velstand ville formentlige være halveret i en lukket grænsefyldt dansk økonomi.
  Som mindre kreativ land i EU’s store mosaik af lande kan vi være yderst tilfreds med, at EU’s institutioner er ved at vinde kraft. EU hviler jo i et og alt på demokrati og demokratiske processer. Ministerrådet hvor hver land sender en minister, kommisionen som vælges at ministerråd og godkendes af Parlamentet og selve Parlamentet der er valgt ved almindelige valg med ekstra tilgodeseen af mindre lande.
  Jeg er lykkelig for EU og ser frem til at også Danmark solidarisk og ordenligt afløser kroner med Euro’s. Selvfølgelige kan der være lovgivning eller forordninger jeg synes mindre godt om præcist som det sker med vedtagelser i Folketinget.
  Med venlig hilsen
  Svend Peters

 38. Af J.O. Hanse n

  -

  I denne tid hvor mørket igen sænker sig over Europa.
  Som det gjorde i 1933.
  Med nationalisme, fremmedhad, krigsliderlighed, racisme, intolerance, had og forfølgelse af flygtninge.
  Flygtninge som vi selv har skabt igennem krige imod lande som aldrig har udgjort en trussel imod Danmark.
  Vejen til vælgernes hjerte går igennem vælgernes indre svinehund.
  De sorteste og mest kræfter i Europa vejrer morgenluft.

  Her fremstår Merkel som det næsten eneste lyspunkt.
  Som et lys i mørket.
  Som et moralsk kompas.
  Som en anstændighedens stemme.
  Venlig, barmhjertig og ansvarsfuld fremstår hun.

  En højt uddannet kvinde.
  Undertegnede har arbejdet sammen med mange ingeniører som er uddannet i det tidligere DDR.
  Deres uddannelse er fuldt på højde med vores. Eller bedre.

  Hvad skulle Europa have gjort uden Frau Merkel.
  Vores eneste bolværk imod de dyste og destruktive kræfter som vil lede os ud i krig og ødelæggelse.
  Frau Merkel er vores eneste håb.
  Europas eneste kompetente leder.
  Imellem ledere som er ignoranter, småt begavede, egoistiske, uduelige, populistiske, krigsliderlige, demagoger og ansvarsløse.

  Vores eneste håb er genvalg af Frau Merkel.

 39. Af Arvid Holm

  -

  Proportionalitetstest-direktiv-forslag???
  Ugh!
  Blegansigterne taler med kløftet tunge?

 40. Af Finn Pedersen

  -

  Jeg tror indlægget har været lidt for længe undervejs. Heldigvis for EU har USA fået en præsident der nok skal få bevist nødvendigheden af at EU holder sammen. EU skal revideres og stoppe med deres latterlige petitesser og overadministration. Men i en tid med humørsyge og uvidende supermagtspræsidenter kan man kun være taknemmelig for gode gamle irriterende EU. Eu bør i denne tid styrkes på det udenrigspolitiske niveau og holde op med at logre for en uforudsigelig charlatan fra USA. Der er nu kun EU til at stå vagt om de fælles vestlige værdier.
  Hvis man følger linien i indlægget om nedlæggelse af EU, og der herefter kun er en række selvstændige nationalegoistiske stater i europa, ja så er slaget tabt for de vestlige værdier. Så ligger verden åben for Rusland, Kina m.fl. hvilken fremtid. Lad os være glade for den øjenåbner den “fantastiske” Trump gav os. Det er tid for at reformere og minimere EU på en masse “administrative” områder, det er også tid for at styrke og udvide EU på det udenrigspolitiske niveau.
  Tak til EU for at vi har dig, alle de andre alternativer er ikke tiltalende.

 41. Af Lisbeth Sørensen

  -

  Det lysende og fantastiske EU i morgengryens gyldne skær , skal vi ikke forlade. Vi skal dog have det tre delt og kunne indføre egen indvandrer og økonomisk politik. Derfor beholder vi kronen.

  Det fælles EU atomvåbenprogram er der stærkt brug for. Ellers er vi forsvarsløse mod Kina, Rusland og USA. Alternativt og bedre, kun et skandinavisk et..

 42. Af Niels Larsen

  -

  “Hvad skulle Europa have gjort uden Frau Merkel.”

  Tjah… vi havde haft 1,5 millioner muslimske kulturfjender færre i EU. Flere tusind tyske kvinder var ikke blevet forulempet i Köln den 31-12-2015. Vi havde haft flere penge til vore socialt udsatte. Et par terrorangreb var måske blevet undgået.

  Just for starters…

 43. Af Erik Kristensen

  -

  Nu er EU ikke hele Europa – så det er muligt, at der er problemer i organisationen EU, men tænk hvad der ikke ville være af problemer uden Eu i forholdet imellem mange enkeltstående lande uden eller kun med et svagt organiseret samarbejde imellem få lande uden EU. Alle vil i dag være selvstændige nationer, men ingen ved, hvad det vil sige – mon ikke det vil være en ide på det Bornholmske folkemøde i år at diskutere, hvad selvstændighed er i et lille land på størrelse med Hamburg og som lever af at handle med landene omkring os og af et veludviklet diplomati – selv om de sidste danske regeringer har skåret kraftigt ned på diplomatiet af en eller anden mærkelig grund. Husk på at Danmark kun eksisterer i dag af nåde fra de store lande omkring os, det kan de sidste 200 års historie fortælle. Så udmeldelse af alting af frygt det fører ikke til løsninger, de næste generationer kan bruge. At EU er på vej ned er noget vrøvl – at vi skal tage os sammen og præge samarbejdet er noget andet. Vort Folketing med 179 politikere kunne måske bruge tiden bedre ved at lade alle småtingene ligge og i stedet engagere sig stærkt og direkte i EU og Europa .

 44. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Det er kun nødvendigt, at vi tillader mindreårige barnebrude, hvis vi virkeligt ønsker, at Tyrkiet skal blive medlem af EU.

  Uddrag fra “Hidsig kamp om Erdogan-støttet lovforslag, der vil legalisere tyrkiske barnebrude” af Sultan Coban, Berlingske 21.11. 16:

  “Præsident Erdogans AKP-parti har underskrevet en tilføjelse til paragraf 103 i den tyrkiske straffelov. Lovforslaget vil med tilbagevirkende kraft betyde, at folk, der inden 16. november 2016 er blevet dømt for seksuelle overgreb, enten kan slippe helt for eller få udsat deres dom, hvis offeret indvilger i et ægteskab med den sigtede.”

  “Paragraf 103 handler om straf i forbindelse med seksuelle overgreb mod børn…”

  “I juli forsøgte regeringen under samme paragraf 103 at sænke den seksuelle lavalder til 12 år, men forfatningsdomstolen forkastede forslaget med den begrundelse, at der var sjusk i formuleringen.”

  Tyrkiet regeres af et islamistisk parti, der sætter sharia over menneskerettighederne, og sharia tillader som bekendt tvangsægteskaber mellem granvoksne mænd og mindreårige piger, samt efterfølgende, systematisk voldtægt af barnebrudene.

 45. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  EU kommer ikke uden om, at forholde sig til seksuelt misbrug af tvangsgifte børn, hvis Tyrkiet skal være medlem af EU, og problemet er ikke mindre i mange af de lande, som de “ikke-vestlige” migranter kommer fra, så spørgsmålet er under alle omstændigheder aktuelt.

  Uddrag fra “Den seksuelle lavalder i Tyrkiet” af Murat Tamer, JP 22.08.2016:

  “Tyrkiet har også et omfattende problem med barnebrude. Organisationerne, der arbejder med det, oplyser i kor, at minimum hvert tredje ægteskab i Tyrkiet er med en mindreårig den dag i dag.

  Vi kunne læse i april 2016, at en mand på 21 år havde dyrket sex med en 14-årig pige i Antalya og stod til 25 års fængsel, men pigens familie trak anmeldelsen tilbage, da han accepterede at blive gift med pigen, angiveligt fordi de elsker hinanden og blev løsladt kort tid efter.

  Det tyrkiske parlament besluttede i marts 2016 at etablere en kommission, som skal undersøge omfanget af seksuelle overgreb på børn. Forslaget kom fra partiet MHP og blev indledningsvis afvist af det regerende parti AKP. AKP støttede dog forslaget senere og kommissionen blev derfor til en virkelighed.

  Vi kunne læse allerede i juli 2016, at kommissionen (indtil videre) kender til omkring 3.000 sager, hvor sexforbryder er gået fri efter at have accepteret at gifte sig med sit offer (mellem 5 og 18 år).”

  Tyrkiske mænd, der har voldtaget børn på ned til fem år kan altså slippe for straf, hvis det lille barn lader sig overtale til, at gifte sig med voldtægtsmanden…

  “Der er sågar sager, hvor flere misbruger seksuelt og de alle går fri, når den ene accepterer at gifte sig med ofret. ”

  “Det er hovedløst af forfatningsdomstolen at være enig med den lokale straffedomstol i Bafra om, at loven kræver lempelser i straffen, fordi børn mellem 12-15 år godt kan give samtykke. Det er endnu mere hovedløst at afskaffe den helt, for den seksuelle lavalder skal fortsætte med at eksistere i alle lande – også i Tyrkiet. Når man så sammenholder alle de problemer, der er i Tyrkiet med både seksuelt misbrug af børn og børneægteskaber, bør både den dømmende magt og den lovgivende magt have som fokus at stramme op, forebygge og forfølge mere effektivt.”

  Det er dét, sagen mod Støjberg bør handle om, hvis man er i besiddelse af blot en lille rest af moral…

 46. Af Flemming Lau

  -

  Man følger med vantro den usle respekt for kultur, der uforenelig med vestens, i stedet for at håndhæve loven. 4 barnebrude nægtede heldigvis at blive hos deres ” ægtemænd” 361 barnebrude under 14 år, blev opdaget i Tyskland i 2016. Og der er store mørke tal på området!

 47. Af Bjarne Sørensen

  -

  “EU’s bestemmelser om arbejdskraftens fri bevægelighed gør det ligeså lovligt at være hjemløs flaskesamler i Bukarest som i Århus”. KL mener altså, det skal være ulovligt at være hjemløs og/eller flaskesamler, men hvori består det kriminelle element? Og hvad har Brexit helt konkret at gøre med den katolske kirkes salg af afladsbreve i 1500-tallet? Og hvorfor bringer hun et direktiv op, som hun mere eller mindre indrømmer, at hun ikke forstår et kuk af? KL skyder med spredehagl, tilsyneladende i håb om derved at ramme en eller anden relevant pointe, men for mig at se er det lutter forbiere.

 48. Af J.O. H.

  -

  AF FLEMMING LAU – 6. JUNI 2017 12:20
  “Man følger med vantro den usle respekt for kultur, der uforenelig med vestens, i stedet for at håndhæve loven. 4 barnebrude nægtede heldigvis at blive hos deres ” ægtemænd”

  Og hvad med de kvinder som gerne ville blive ved deres mænd?
  Har de ingen rettigheder?
  Lau.
  Har du haft eller har døtre under 18 år.
  Sørger du for at de er velforsynde med kondomer.
  Eller jagter du deres boyfriends med et jagtgevær.

 49. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  Det bør selvfølgelig ikke være strafbart, at være falskesamler, uanset om man er dansker, eller udlænding.

  Men meningen med Schengen er, at den skal give ARBEJDSKRAFTEN fri bevægelighed, og langt de fleste af de udenlandske falskesamlere har ikke en chance for, at få et reelt arbejde i Danmark.

  Derfor bør de sendes hjem, når de har været her i omkring et halvt års tid, uden at være i nærheden af, at få et arbejde.

  For meningen med Schengen er selvfølgelig ikke, at EU-lande uden et skattefinansieret socialsystem bare uden videre skal kunne eksportere deres kronisk arbejdsløse borgere til andre EU-lande.

  De skal selv løse deres sociale og etniske problemer – gerne med vores og EU’s hjælp – men de må selvfølgelig ikke “løse problemerne”, ved blot at eksportere dem til andre EU-lande.

  Det giver sig selv!

  Men der er åbenbart nogle forvirrede, og i praksis dybt asociale, hattedamer (m/k), der elsker fattige så meget, at de ikke kan får for mange af dem, og derfor inviterer de alle EU’s – ja, hele verdens fattige til Danmark…

 50. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  @ J.O. H.

  Du er åbenbart komplet ligeglad med de tvangsgifte barnebrude, som er et fuldstændigt reelt – og voksende – problem, hvilket får din påståede omsorg for de voksne kvinder til, at virke en smule falsk – og klam…

  Det er ikke uforståeligt, at du ikke tør ligge navn til dit de facto-forsvar, for “retten” til tvangsægteskaber med mindreårige piger.

Kommentarer er lukket.