Kokosolie som tandpasta

Af Kathrine Lilleør 57

Kan man skifte sin tandpasta ud med kokosolie? Jada. Får man så huller i tænderne? Jada. Holder folk så op med at børste tænder i kokosolie? Nejda.

En tandlæge fortalte om en kvinde, der som andre med hende nægter at børste tænder i andet end kokosolie, selvom det har medført, at hendes tænder nu er fyldt med huller. Selv mener patienten, at det skyldes noget andet. Muligvis en dårlig tandlæge. Tandlægen og jeg talte om, at folk må ødelægge sig selv og deres tænder, som de vil. Men må de også ødelægge deres børn? Damen har en mindreårig datter, og på spørgsmålet, om datteren også får kokosolie på sin lille tandbørste morgen og aften, svarer moren undvigende.

I en ny rapport fra tænketanken Mandag Morgen svarer 30 procent af danskerne, at de er enige i, at ”i virkeligheden ved læger og forskere meget lidt om, hvad der er sund og usund livsstil”. En stigning på 11 procent siden 2011, som er svær at forklare. Ifølge projektchef ved Mandag Morgen er der flere fællesnævnere hos de mennesker, der er mest kritiske overfor sundhedsmyndighederne. Hun siger:

Der er flere kendetegn ved dem, der i stigende grad er skeptiske. For det første: jo dårlige helbred man har, desto mere skeptisk er man. Jo kortere uddannelse man har, desto mere skeptisk er man. Jo mere økonomisk utryg man er, jo mere skeptisk er man. Og hvis man ryger, er man også mere skeptisk end, hvis man ikke ryger”.

Underklassen. Med andre ord. Var det ikke også sådan i 2011? Kunne man forestille sig, at de 10 procents stigning kommer fra koret af veluddannede, veletablerede hipstere, som med flid spiser uden om flødeskum og pastaskruer, lever i vintageland, dyrker alt der begynder med alternativt, men kører firehjulstrækker? Jeg tror det. Så meget, at jeg ved det.

For der er en uhellig alliance under opsejling, hvor dele af den veletablerede elite slår bro til underklasse-Danmark i en udtalt skepsis mod eksperter. Især i sundhedssystemet. Ekspertmodstanden er funderet i en selvovervurderende forestilling om, at ingen-skal-komme-og-fortælle-mig-noget. Pådutte mig viden, som jeg ikke er enig i. En dumrian-tendens, som overfladisk forestiller sig, at man på et par klik og til nød et par aftenerkan få indblik i fagområder, det tager en menneskealder at blive klog på.

Vi har alle en snert af det. Har lært det i skolen. Ekspert-skepsis. Skal have det. For ingen eksperter skal man ukritisk tro på. Selvfølgelig ikke.

Men derfra og så til at tro, at man selv ved bedre, altid, det er som at børste tænder i kokosolie.

 

 

 

 

 

 

 

57 kommentarer RSS

 1. Af J Nielsen

  -

  “Jeg kender alt om tænder, min tante har stifttænder i stål, ”

  Børstet stål?

  En kvalmende dunst af kokosolie og stegt flæsk indtager om kort tid de danske badestrande. Hvis ellers vejret bliver til det. Solbeskyttelsesmiddel og branket, grissefarvet hud. Troede jeg.

  I virkeligheden har folk bare børstet tænder.

 2. Af J Hans en

  -

  AF R. HARALD KRISTIAN SEN – 25. JUNI 2017 15:28
  “Jeg kender alt om tænder, min tante har stifttænder i stål”

  Sikkert nødvendigt med jerntænder hvis man lever af det seje, tørre og røgede fåre og gede kød på Island.
  Blev rusten fjernet fra tænderne engang imellem?

 3. Af lisbeth sørensen

  -

  Mht at høje mennesker skulle være mere intelligente blot fordi de drikker ko juice nu i stort omfang i Asien , er dette en ommer. Ingen beviser for at den vestlige levevis i Asien nu er godt for dem. Tværtimod..KO juice er noget man giver til psyKO bloggerens børn.

  Liberalisten Majbrit nægter alle ytringsfrihed som er uenig med hende. Kun psyko og løgnene får ytringsfrihed der. Bruger navnet Orla guud der.

 4. Af Kim Olsen

  -

  Lisbeth
  Få dog noget hjælp!

 5. Af Lisbeth sørensen

  -

  “For der er en uhellig alliance under opsejling, hvor dele af den veletablerede elite slår bro til underklasse-Danmark i en udtalt skepsis mod eksperter. ”

  Uhyggeligt ja, for at bruge et prebensk ord. Sidste nye er at ASH skriver at “meningsdannere”-altså borgerlige her- skal fortælle os hvad er kultur mv. og hvornår den har værdi…På den anden side er det jo bedst når ikke religiøse påpeger det religiøse vås, men…

  Den veletableret elite har altid beholdt magten via de laveste klasser..Via billig retorik..Det er derfor at Trump kunne vinde. at VKO vandt på DF stemmer mv.

  Jeg håber at det nye samarbejde S-DF imellem. borgerlige er skrækslagende, kan føre til et nyt og positivt Danmark med en stram indvandringspolitik..Vi ved ihvertfald nu efter 3o år med borgerlige styre, at den ikke kommer derfra. Den frafaldne socialist m.fl. lyver dagligt mht. den borgerlige stramme indvandringspolitik..Nu er det snart slut med disse borgerlige løgne..DF og S må indføre den, og kun de kan..Lad os håbe således ihvertfald.

 6. Af Lisbeth sørensen

  -

  “Bruger navnet Orla guud der.”

  Ko bruger så mange navne at det er svært at holde styr på i debatten her..Han bruger tit mit fx også..

 7. Af Lisbeth sørensen

  -

  skeptikere..

  “Underklassen. Med andre ord. Var det ikke også sådan i 2011? Kunne man forestille sig, at de 10 procents stigning kommer fra koret af veluddannede, veletablerede hipstere, som med flid spiser uden om flødeskum og pastaskruer, lever i vintageland, dyrker alt der begynder med alternativt, men kører firehjulstrækker? Jeg tror det. Så meget, at jeg ved det.”

  Der er noget om snakken…

  Skeptikere ser ikke ligefrem den stigende ulighed, hjemløshed, indvandrer antal, mv. som positivt for deres muligheder…Og er korrekt..Vi skal naturligvis til at satse på vores egne nu, og ikke hele verdens fattige..Danmark ender med ikke længere at være et forgangsland, som vi trods alt er i hele verden stadigvæk, hvis vi ikke får indvandringen under kontrol. Og den drejer sig ikke blot om muslimsk, men også Islandsk, Skandinavisk, Europærisk, Asiatisk, Afrikansk mv.

  Danskerne er ateister..Man kunne starte med at indføre ateistisk adgang til statsborgerskabet kun..

Kommentarer er lukket.