Formel 1 i København

Af Kathrine Lilleør 86

Helge Sander vil have Formel 1 til København i 2020. I en lille uges tid vil en rute på 4,6 km lukke for al anden trafik. En dejlig køretur, lader man forstå, der går over Knippelsbro og Langebro, kværner rundt om Tivoli, forbi Christiansborg, Den Sorte Diamant og Christianshavn. Det er nyt for mig, at racerkørere har tid til at nyde udsigten, når de kører løb. Jeg troede, at de koncentrerede sig om at holde blikket mod asfalten. Hvorfor København skal lægge asfalt til, er der dermed kun en klar årsag til, og den ligger i snorlige forlængelse af den event-ficering, som København undergår i disse år. Fra hovedstad til Roskildefestival med og uden musik året rundt. Det er ikke mærkeligt, at Sander og co. har fået ideen, for når man allerede har Distortion, pinsekarneval, marathon- triatlon- og nødhjælpsløb, der med få ugers mellemrum gør indre by og brokvarterne til en krigszone af afspærringer og småt brændbart i mængder, så ligger brølende benzinforurenende racerbiler i helt naturlig forlængelse heraf.

At private vil lægge 300 millioner på bordet up front, fordi man forventer et personligt afkast, er helt i sin kapitalistiske orden, men at Helge Sander med rette tror, at han vil have større held med for at få Formel 1 til Købehavn, end han havde med at få det samme løb til sin hjemby Herning, er, nåja, til at tude over.

På Lolland har man grædt længe. Men nærmest over det modsatte. Her er der event-tomt. For på Lolland er der ingen, der vil lægge noget som helst. Borgmesteren græder højest og med god grund. En tredjedel af de seneste 280 tilflyttede børn har sociale problemer. De lave huspriser trækker bistandsklienter fra hele landet til kommunen, som kan tilbyde underskønne strande, skove og købsstæder, men af en eller anden grund er det ikke til Rødby fuldtidsarbejdende danskere flytter. Den bedrøvede borgmester efterlyser derfor solidaritet. Fra de velstillede kommuner, der med høje huslejer eksporterer lavindkomst-familier til hans kommune. Manglede bare andet.

Må jeg foreslå, at Københavns Borgerrepræsentation dertil indleder næste sæson ved broderligt at overdrage Helge Sanders Formel 1-projekt til Lollikkerne. Jeg er sikker på, at man her vil finde nogle grusveje, der kan lynasfalteres med den særlige 4,6 kilometer asfaltbelægning, som også de københavnske gader skal have påført for, at løbet kan blive afholdt. Jeg er også sikker på, at man på Lolland vil sørge for, at ruten både kan gå forbi strand og kirke, ja, måske er der sågar gennem en gågade, som i den gode sags tjeneste vil lade sig afspærre, den uges tid løbet står på. Formel 1-turister vil få øjnene op for Lollands lyksaligheder, og færgen fra Rødby kan sætte ekstra afgange ind, hvor man byder på Formel 1-pølsehorn på overfarten til de tililende fans.

Jeg ville, hvis jeg var borgmester på Lolland satse benhårdt på events. Tage de events, som København og Århus uden at behøve det stjæler fra områder i Danmark, der mangler opmærksomhed.

Hvis jeg var borgmester i København, ville jeg feje Formel 1 af bordet med en bemærkning om, at jeg er borgmester i en hovedstad ikke i en drengedrøm.

86 kommentarer RSS

 1. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kathrine, Kathrine, Obersten har idag i groft sagt, sagt, hvad Kabell og Co. kan få ud af det.

  Men ellers har du ret: Sanders forslag b ærer nok prisen som det dummeste forslag i mands minde. Han må nu kunne tildeles titlen Danmarksmester i tåbelige ideer.

 2. Af niels holmgaard

  -

  Ja, projektet er skørt og overflødigt. Det kan komme til at spilde millioner af skatteborgernes kroner, og ulykker kan også ske. Men politikerne har jo ingen hæmninger når det drejer sig om at brænde penge af på pjattet underholdning og andre tosserier. Men skal det endelig være, er det en god idé at flytte det vilde ræs til Lolland.

  Sidste år brugte politikerne ca. 500 milliarder kroner på idiotiske, luksuriøse og landsskadelige formål. Det bliver vel det samme i år. I årevis er vores penge blevet fjollet væk. Fornylig har la rs ulykke og li zette ris gaard påstået at vores økonomi er bomstærk og vores rigdom helt i top. Men hvorfor er det så stadig “nødvendigt” at lade besparelser, nedskæringer, lukninger og forringelser hagle ned over velfærden, sundhedsvæsnet og infrastrukturen??

 3. Af Lisbeth sørensen

  -

  Indlægget er vel ikke dumt, hvis det betyder at de private sponsere det , og det vil lægge flere milliarder kr i stats-kommunekassen…Selvom det hele naturligvis går til borgerlige kun i længden, da disse aldrig betaler korrekte skatter og afgifter modsat rigtige og normale røde Danskere.

  Mht. Lolland og borgerlige kommuner…

  Naturligvis noget svineri hvorledes alle indvandrer og asylmodtagere i Danmark bor i røde og billigere kommuner..De blå kommuner har ingen indvandrerghettoer, og har ved de højere huspriser ført alle indvandrer og fattigere ud i udkantsområder….Der skal naturligvis bygges indvandrerghettoer i Gentofte mv. Den næste røde regering burde gøre dette til en mærkesag..Blot et problem her, den bliver med S og DF, og fx kjærsgaard den landsforræder bor selv i Gentofte? Så nej, kommer ikke til at ske videre under S-DF..DF vil garantere de blå kommuner får lov at løbe væk fra deres fattigdoms-indvandreransvar.

 4. Af niels holmgaard

  -

  De store forringelser af velfærden og sundhedsvæsnet har drevet tusindvis af danskere ud i social elendighed eller tidlig død. Flertallet inde i den store skumle borg ser ud til at betragte danskerne som stemmekvæg og malkekvæg. Måske man bør læse nogle bøger om hvordan den italienske, tyske og russiske “elite” betragtede mennesker i 1930-45. Dissse “eliter” var komplet ligeglade med deres eget folk, og uden samvittighedskvaler af nogen art sendte de millioner af deres egne landsmænd ud i grufulde lidelser og massedød. De ledende politikere var psyk opater og massemor dere, selvom de af propagandaen var udråbt til genier, helgener, helte og ædle humanister. I virkeligheden var de sadister, barbarer, løgnere og samfundets værste bundfald. Læs selv om musso lini, hit ler og sta lin. Se også den korte av is og snap hanen.

 5. Af Lisbeth sørensen

  -

  Lolland-mod blå kommuner…

  Påpeger at den kommunale udligning slet ikke fungere som det er nu..Meget må laves om her…FX skal blå kommuner der nægter at have kolonihaver, tvangsindlægges til dette..Såvel som deres jorde kunne tvangsindløses af staten og kunne blive brugt til at bygge billige boligere på, således at blå kommuner i fremtiden tager deres fattigdoms ansvar, fra deres indførelse af de mange indvandrer, seriøst og selv føler og lever med følgerne af deres indvandrerlempelige politik…Kun fair naturligvis!

  Indvandrer skal kunne tvangsudsendes til at bo i blå kommuner..Der er også tit ubrugte boligere af udenlandsdanskere der..Disse burde kunne tvangsindløses til brug som midlertidige indvandrerhjem i de fine blå kommuner..Så ville den borgerlige også lære et fremmed folk og kultur at kende i sit nærområde? De bor jo kun i Dansker enklaver, her som i udlandet.

  Lad os ikke glemme at VKO mere end fordoblet indvandringen pr. år over lo år, end under Nytrups ditto..

  Såvel som at over de sidste 2 år og noget er nær 2oo.ooo nye fremmede nu blevet registreret her som arbejdssøgende..Ny rekord igen..Dertil skal lægges alle de uregistreret og ulovlige.

 6. Af niels holmgaard

  -

  De store forringelser af velfærden og sundhedsvæsnet har drevet tusindvis af danskere ud i social elendighed eller tidlig død. Flertallet inde i den store skumle borg ser ud til at betragte danskerne som stemmekvæg og malkekvæg. Måske man bør læse nogle bøger om hvordan den italienske, tyske og russiske “elite” betragtede mennesker i 1930-45. Dissse “eliter” var komplet ligeglade med deres eget folk, og uden samvittighedskvaler af nogen art sendte de millioner af deres egne landsmænd ud i grufulde lidelser og massedød.

 7. Af Lisbeth sørensen

  -

  Mht. den dårligere lægehjælp mv. i Lolland :) , så hjælper de nye supersygehuse i de røde byer jo ikke ligefrem når man bor hundredvis af km væk? Skal der investeres massivt i nye helikoptere således at udkantsdanskere får ret til helikopter løft til bedre sygehuse, med mere ekspertise? Preben skal vel også kunne få ret til lægehjælp i mørkeste sønderjylland? Måske kan han flyves til Hamburg hvis det er tættere på et kvalitetssygehus? Eller måske kuba hvis operationen er dyr? Kuba kan jo gøre sådant noget meget billigere end herhjemme? selv Tyskland formentlig!

 8. Af Age Bak

  -

  Hvis man kan spærre byen af til diverse marathonløb for middelaldrene mænd som skal bevise noget.
  Hvis man kan spærre byen af til diverse homoparader (undtagen Nørrebro hvor den slags er uønsket).
  Hvis man kan spærre byen af til Distortion, så det flyder med urin og skrald.
  Hvis man kan lukke byen på grund af bilfri dage (Tak Kabel).
  Så kan man altså også afholde et motorløb over en weekend.

 9. Af niels holmgaard

  -

  Måske betragter de radikale og skabsradikale politikere (80-90% af “folketinget”) også danskerne som slagtekvæg?? Ihvertfald er døden blevet en fast medarbejder mange steder i sundhedsvæsnet og velfærdssystemet. Patienter i tusindvis er unødvendigt omkommet pga. elendige og menneskefjendske forhold i hospitalerne, fraskilte, hjemløse og andre marginaliserede må gerne dø pga. kulde, regn, underernæring, sygdom og overfald mv. Og en invasion og besættelse der kan ende i blodbade og total katastrofe, udvikler sig hastigt, mens regeringen er passiv og intet effektivt foretager sig.

 10. Af Niels Larsen

  -

  Kan man have en homoparade og andet halløj, som genererer bunker af affald, så bør der også være plads til et motorløb.

  Især fordi det vil irritere Kabells røv i laser. :-)

 11. Af niels holmgaard

  -

  Se de barske og uhyggelige nyheder og sandheder hos newspeak , den korte a vis, snap hanen og hos you tube: film om mer kels migrant crisis, 1 og 2. Læs BTs, Berlin gskes, jps og ebs chokerende afsløringer af de mere og mere tragiske og dødbringende tilstande i psykiatrien og i behandlingen af kræft- og hjertepatienter osv.

 12. Af Jørgen F.

  -

  København er under en fantastisk forandring som vi vist skal 100 år tilbage for at se noget der minder om.

  Om 10-15 år er fingrene sikkert vokset helt sammen. Amager kan være Danmarks næststørste ‘by’ – og 50% af landets bruttonationalprodukt kan blive genereret nord for Køge.

  Med måske 2,5 millioner mennesker bosiddende i Nordsjælland om få år og yderligere 2 millioner på den anden side af Sundet i et, med 2 Øresundsforbindelser, sammenhængende byområde på størrelse med Hamborg, så må man godt tænke højt.

  For det største problem vi står med i Hovedstaden er at vores politikere konsekvent tænker og bygger for småt – og vi i tankerne har at det nuværende opsving er forbi om et par år.

  Men der har tidligere været gyldne perioder for københavn, der varede langt længere end et årti – og vi har haft de store urbane tænkere tidligere, der f.eks. ikke konsekvent ville bygge lufthavnen og dens tog og metro-forbindelser for småt.

  Dem der ikke ville bygge en ny indendørs arena for lille og med utilstrækkelig infrastruktur – dem der ville bygge et nyt stort stadion – dem der ville bygge broer og veje til at matche en by på størrelse med Hamborg.

  Til at modvirke at politikerne konsekvent tænker småt – er det godt at nogle andre tænker de største mediebegivenheder ind i København – og de, der tænker de højeste huse ind i nye byområder som Nordhavn.

  Tak til Sander og andre fordi de gider sparke røv….

 13. Af J. Hans en

  -

  AF NIELS LARSEN – 16. JULI 2017 17:58
  “Kan man have en homoparade og andet halløj, som genererer bunker af affald, så bør der også være plads til et motorløb.”

  Lilleør tilhører vist ikke venstrefløjen.
  Men hvis hun er enig i at dette motorløb er vanvid.
  Så er de fleste nok.

 14. Af Niels O

  -

  “Hvis jeg var borgmester i København, ville jeg feje Formel 1 af bordet med en bemærkning om, at jeg er borgmester i en hovedstad ikke i en drengedrøm.”

  Nu er jeg ikke borgmester i København, og bor der heller ikke, så jeg blander mig ikke i, hvilke arrangementer, der skal holdes der.

 15. Af niels holmgaard

  -

  ….blive opslugt af den elendighed som svigt og svinestreger….

 16. Af thomas larsen

  -

  Please, please lad provinsen få løbet. Intet er mere provinsielt end formel 1 løb. Lad dem også få maraton, dhl stafetten, og alt den slags provinsielt gejl – alt det som kan klares i deres NRGj og superArenaer og hvad den slags bondskhed nu hedder. De Webergrillende, 4hjulstrækkende amøber.

 17. Af P Christensen

  -

  Til almindelig orientering køres formel 1 løb på såkaldt asfalt.

  Københavns veje har belægninger der stort set ikke er fornyet
  det seneste halve århundrede – trods stadigt stigende skatter –
  og som er aldeles uegnede til både almindelig kørsel – og dermed også til formel 1.

  Også den deroute har årtiers inkompentente politikere i en bred vifte ansvaret for.

 18. Af Jesper Christensen

  -

  Brug de 300 mio kr. til at bygge en international racerbane på Lolland, det er der femtid i.

 19. Af Ole Jensen

  -

  Der er noget kritik af sundhedsvæsnet ovenfor. Det giver mig lyst til at stille et par spørgsmål:

  1 Hvorfor har politikerne forringet postvæsnet så voldsomt, at det hæmmer hospitalernes arbejde? Tusindvis af blodprøver er blevet så forsinkede, at de er blevet ubrugelige.

  2 Hvorfor har man nedlagt så mange hospitaler og sengepladser, at selv livsfarligt syge kan blive nægtet indlæggelse?

  3 Synes regeringen virkelig at det er i orden at pårørende skal rejse op til 230 km frem og tilbage, for at besøge et familiemedlem?

  4 Er det OK at kræftbehandlingen er blevet så forringet og sendrægtig visse steder, at svulster kan vokse fra ærtstørrelse til appelsinstørrelse eller mere?

  5 Er det OK at psykiatrien ofte bruger patienter som en slags forsøgskaniner? Så man f.eks. udsætter mennesker der har haft det godt i årevis, for livsfarlige ændringer af deres medicinering? Hvorfor “reparerer” man på noget der ikke er i stykker? Hvorfor laver man om på noget der fungerer perfekt?

  6 Er det I ORDEN at man flere steder INTET samarbejde har med de pårørende, så at man tværtimod hundser med dem, så man tværtimod tyranniserer dem. Så
  emsigt og nidkært, så de pårørende fryses ud, selvom de ofte er dem der véd mest om medicineringen og patientens situation, pga. forvirring, glemsomhed og mangel på intern kommunikation i afdelingen.

  7 Er det I ORDEN at man nogle steder er så arrogante og bedrevidende, at man terroriserer eller svigter både patienterne og de pårørende? F.eks. ved at ignorere de syges ønsker og familiens henstillinger. Feks. ved med sjusk, slendrian, ligegyldighed og medicineringsfejl sender patienter ud i livsfarlige situationer, hvor kun held eller pårørendes indgriben forhindrer dødsfald.

  8 Er det OK at klagesystemet fungerer så bureaukratisk, sendrægtigt og snegleagtigt, at den bestemte patient det handler om, normalt aldrig når at modtage
  den hjælp der er brug for? Selv den mest uduelige læge kan fortsætte i årevis.

  9 Er det OK at psykiatrien eller andre afdelinger ofte blæser lægeløftet og alle borger- og menneskerettigheder en lang march, hvis der er tale om alvorlig sygdom?

  10 Er det OK at drive patienter ud i desperation, fortvivlelse og selvmord, ved at isolere dem fra deres familie, venner og veninder, kærester og andre som de føler sig knyttet til?

  11 Er det OK hykle løs om at pårørende er en stor resource, samtidig med at man i praksis behandler dem nedladende, ignorerer dem, lyver for dem og handler hen over hovedet og bag ryggen på dem? Noget der bevisligt har ført til grufulde lidelser og helt meningsløse og unødvendige dødsfald.

  12 At psykiatrien mv. er syg og afsporet, kan man læse om i adskellige artikler. Læs “Mordet på psykiatrien”, læs “Velkommen til stenalderen”, læs om en hjerneskadet psykiaters rædselsregimente gennem ti år, hvor sundhedsstyrelsen ikke greb ind, trods talrige advarsler og klager. Læs om “Menneskehandel i psykiatrien”. Læs om “Svigt ud over alle grænser i sundhedsvæsnet”.

 20. Af Thomas Jensen

  -

  Det er ikke en mulighed at få formel 1 til Danmark medmindre det kommer til København. Det handler ikke om hvor det er lettest eller billigst at lave et motorløb, eller hvor meget gavn Lolland kunne få af Formel 1.

  Formel 1 er et milliardbudget, som finansieres af oliesheiker, regeringer og reklameindtægter. Hvis formel 1 skal til Danmark er det derfor i høj grad reklameindtægter som finansierer, omend Lars Seier har karakter af oliesheik. Det er kun et løb i København som vil kunne generere opmærksomhed nok til de indtægter som kræves.

  Det kommer næppe til at ske, men mange ville synes det var positivt. Samtidigt ville det give københavnerne en vaccine mod at tro at hele verden drømmer om at udskifte bilen til Christianiacykler og supercykelstier..

 21. Af Ole Jensen

  -

  Hvis der er mangel på psykiatere, hvorfor så ikke uddanne nogen der ikke skal forske, men alene stå for den rette medicinering. Det kan klares med et kursus af en varighed på 1-2 år. Alt for ofte er de fuldt uddannede psykiatere nogle teoretikere uden jordforbindelse.

  Hvorfor indrettes hospitalerne ikke med større omtanke? Arkitekterne burde tage patienternes sikkerhed mere alvorligt, eller de burde tale med patienter og pårørende. Stole der let vælter bagover, så folk slår baghovedet mod et stenhårdt betonunderlag er f.eks. ikke smart.

  Både patienter og pårørende burde udstyres med visse minimumsrettigheder. Som det er nu kan psykiatere skalte og valte med “kunderne” efter forgodtbefindende.

  En uduelig læge kan med sjuskeri påføre en patient frygtelige og årelange lidelser. Men de erstatninger der udmåles for lidelserne er latterlige og en hån.

 22. Af Finn Baggesen

  -

  Helge Sander har fået mange sjove indfald i tidens løb.Efter sin sidste optræden troede jeg egentlig, at han var stoppet(vidunderforskeren, husker De nok), for der stillede han da godt nok sin dømmekraft til frit skue, men nej, vi skal have montecarlotilstande i hovedstaden. Man kunne håbe, at den eksporterede bingo bankovært fra Nr.Sundby , som sidder øverst på tronen på Rådhuspladsen, ville sige fra med det samme.Forslaget er jo kuleskørt, men hvis nu man kunne tryne enhedslisten, ville det jo give point hos Mette og kammeraterne. Jeg husker ikke, om Københavnerne også skal til valg til november, deres særstilling taget i betragtning, men der kan da drives politik på emnet, og det skal der nok blive. Vi bonderøve i Jylland har problemer nok med at få skatteydernes penge til at slå til, så vi må nøjes med at se måbende til.Man kan om Sander lidt bibelsk sige, “at han kom til sine egne, men de kendte ham ikke”.

 23. Af Lats Toft

  -

  Hvad er der helt ærligt galt med et racerløb i København? Ville være rart med en afveksling fra alt det Marathon og Triathlon selvdyrkelses hejs som normalt lukker byerne ned. Det kunne tænkes at der fandtes dannede motorsports interesserede mennesker. Minder lidt for meget om holdningen til motorsport i halvfjerdserne. Der kunne DR sende tredive sekunders indslag en gang hvert halve år. Og til jer som er så bange for de brølende benzinmonstre så vil teknisk vidende mennesker kunne fortælle jer at F1 biler kører med det nyeste af det nye inden for hybridteknologi. Teknologi som siden hen bliver integreret i normale biler til gavn for alle. Helt ærligt…..kom ind i kampen….

 24. Af Lis..beth sør.ensen

  -

  Indlæg i B fifleriet af uanstændighed?

 25. Af Lis..beth sør.ensen

  -

  “kunne fortælle jer at F1 biler kører med det nyeste af det nye inden for hybridteknologi. Teknologi som siden hen bliver integreret i normale biler til gavn for alle. Helt ærligt…..kom ind i kampen….”

  Helt enig også. Formel 1 har potentiealtet til at bring hundred millioner plus ind i københavns kommune. Og den manglende forurening for de biler der er frasorteret over en uge, ikke så lidt gavn i det samlet forureningsbilled..Så længe staten-kommunen ikke bidrager, en vinder..

  PS også et længere indlæg i fifleriet lige før?

 26. Af Arvid Holm

  -

  Efter min mening røber det en sørgelig mangel på hitte-på-som-hed, når København påtænker at vække international opmærksomhed ved at afholde Formel-1-løb, når mange andre større byer allerede har sådan et.
  Et dromedar-væddeløb henover Blågaards-plads ville formodentlig i endnu højere grad vække verdenspressens interesse.
  Hvis dromedarerne tilmed blev redet af aber ville arrangementet med sikkerhed blive en stor succes.
  Da Enhedslisten har så stor tilslutning i København, vil det næppe være et problem at finde ryttere.
  Dromedarer er heller ikke sjældne i miljøet.

 27. Af P Christensen

  -

  Vi behøver ikke formel 1 i København.
  Vi har i Danmark i årtier haft ræs mod bunden.

 28. Af Arne Hornborg

  -

  Samler København ligefrem på den fladeste form for uforpligtende indholdsløst lavunderholdning, helt så støjende, larmende og forurenende som vel muligt?
  Candyflossundeholdning for de fladeste fællesnævnere.
  Jeg har virkelig ondt af de, sikkert mange, københavnere der må lide under alt det overflødige, stærkt generende bras.
  Jeg er mere end glad for at jeg selv flyttede fra København for mange år siden.
  Byen har ,,udviklet”? sig til det værre.
  Arne Hornborg

 29. Af I. Hansen

  -

  Selvfølgelig skal der ikke være Formel 1 gennem København…..hvad sker der for mænds hang til prestige projekter???
  1. Jeg er sikker på at udgifterne – for borgerne (både økonomisk og genemæssigt) LANGT overstiger indtægterne.

  2. Hvorfor nævnes intet om at Amager får cuttet forbindelsen til Sjælland?
  Lufthavnen ….virksomheder……folk det skal på arbejde via broerne……politi….brandvæsen og ambulancer ( ja de kommer ofte fra Sjælland til Amager)….

  Ideen er simpelthen sååååå langt ude.
  I øvrigt er det ikke EN weekend…der vil være laaaaang forberedelse + efterarbejde…..samt lægning af ny asfalt (som man ellers aldrig har råd til i kommunen!!)

  Drengerøvs-fantasi.

 30. Af Martin Jørgensen

  -

  Hvorfor ikke satse på at få Formel E ( elektrisk drevet racerbil) til København , ifølge bagmændene bag ideen ligger det på et sølvfad at København ville få muligheden allerede næste år hvis vi er interesseret.
  Og mon ikke der er villige sponsorer der ser en fordel i at brande DK/ Kbh som et land/ by der satser på grøn energi.

 31. Af Ole Skovgaard

  -

  Et F1 løb i København ville ikke bare være stort, men nok bare det største. Men sikkert nok osse for stort til den danske mentalitet. Det er sikkert ikke bæredygtigt nok. Og til alle dem der er bekymrede for økonomien ja så ville dette projekt give et enormt overskud på den lange bane i modsætning til så meget andet “gøgl” der foregår i Danmark. I øvrigt er jeg enig med Ole Jensen i at der mangler Psykiatere i Danmark det ses tydeligt i tråden (der er stof nok til en hel konference), lad os uddanne nogle flere og hive deres løn i “Automaten”.

 32. Af Bent Hansen

  -

  Det er ikke tit at vi borgere får lov til at debattere sundhedsvæsnet. Men her kan det vist lade sig gøre. I betragtning af at enhver NÅRSOMHELST kan blive syg eller blive offer for en trafikulykke eller et overfald, er det i ALLES interesse at sundhedssystemet fungerer bedst muligt.

  Men efter politikernes nedlæggelser af hospitaler og skadestuer….. efter schlüters angreb på lægeuddannelsen….,. efter fordrivelsen af over 1000 danske læger til udlandet….. efter en tæppebombning og haglstorm af nedskæringer og forringelser….. efter et dyk i etiske og moralske standarder mange steder….. fungerer sundhedssystemet generelt langt ringere end tidligere.

  Især i psykiatrien står det dårligt til. Patienter kan blive nægtet indlæggelse selvom de er meget, meget syge. Andre smides på gaden i hjælpeløs tilstand. Man lader syge der er helt fra sans og samling pga. sygdom og/eller medicinering, bestemme hvilken medicinering der skal anvendes, hvilke oplysninger lægerne må få, hvad der skal ske på mange andre punkter. Man ignorerer, mopper og tyranniserer pårørende, så patienterne isoleres som om de var straffefanger. Og så mængden af fejlmedicinering stiger. Hele familier kan blive ødelagt og ruineret pga. visse lægers og sygeplejerskers top-arrogante holdninger. Mængden af dødsfald i psykiatrien er alt, alt for høj.

  Fejlagtig og LIVSFORKORTENDE behandling er noget almindeligt. Patienterne dør rask væk 30-40-50 år for tidligt, af mentale forstyrrelser der slet ikke burde føre til døden. Eller de og deres pårørende påføres grufulde og navnløse lidelser pga. helt vanvittige dispositioner som visse psykiatere foretager næsten uafbrudt.

  På de FYSISKE hospitaler sker der også mange grimme ting, efter at de senere regeringer har forringet patienternes og lægernes vilkår. Iflg. FOA sker der omkring 3000 unødvendige dødsfald pr. år.

  Ønsker Chrborg at antallet af lidelser og dødsfald skal være rekordhøjt? Tilsyneladende, for partierne har gennem lang tid ikke bestilt ret meget andet end at spare og skære ned på alt med sundhed og social velfærd. Og klagesystemet er en parodi uden lige. (Se ovenfor og læs MORDET PÅ PSYKIATRIEN)

 33. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Helt enig med flere debattører.

  Lad os satse på racerløb mellem elektriske racerbiler og elektriske motorcykler i stedet.

  For de larmer (og forurener) ikke, og man kunne f.eks. sagtens lave en bane til e-speedway, eller e-motocross midt i byen.

  Der findes i øvrigt også elektriske cykler – herunder elektriske moutainbikes – der kan køre langt over 100 km/t; det kunne virkeligt blive et vildt ræs på f.eks. Kalvebod Fælled…

  Vi har et hav af larmende begivenheder her i København i forvejen, og vi har ikke brug for flere; men vi vil skam gerne se racerløb.

 34. Af Helge Zander

  -

  Elektriske biler er kun for bøsser, antisex-feminister og kulturkommunister!

  Rigtige mænd kører i dampbiler, der er fyret med kul – brunkul!

 35. Af Ivo Santos

  -

  Altså!, Formel 1 igennem Monacos gader har jeg det fint nok med eftersom at det foregår i de riges område, hvilken betyder at det stort set kun er de rige det går ud over. Det som ikke kan klare det har så måske lejet deres lejlighed ud til andre tilskuer så det er vel heller ikke noget problem, Så hvorfor flytter man ikke det der Formel 1 løb til Hellerup eller Klampenborg, eller et af de andre rigmands områder.

  At tro at København er Monaco er sådan lidt vanvittigt. ideen er god, men det burde måske foregå et andet sted, hvor det giver større mening.

  Fakta er at vi mangler en del steder hvor det er okay for unge at køre om kap mod hinanden på en sikker måde, vi mangler helt sikkert racerbaner, så derfor har jeg det okay med at Formel 1 kommer til Danmark en gange om året.

  En tanke jeg fik på et tidspunkt går ud på at man invitere en del unge til en fest, og når der så engang er stang stive omkring kl: 11, eller noget i den stil, så burde man lukke dem ind i en lille bil hvor af de så skal køre minimum 1 omgang uden at ryge ud af banen.
  Ugen efter, så viser man dem de pågældende optagelser, og de vil sikkert lære noget kunne jeg forestille mig, men det kræver som sagt at der bliver bygget racerbaner til at den slags kan lade sig gøre.

 36. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  De første flyvende biler kommer, så vidt jeg ved, på markedet i år.

  Hvad med et racerløb mellem flyvende biler, og et racerløb mellem droner, beregnet til persontransport i stedet?

  Den kunne f.eks. foregå over naturområdet på Amager.

  Dét ville i langt højere grad profilere København, som en fremtidsrettet by.

 37. Af J Hans en

  -

  Kun kørsel med el drevne biler skal være lovlige.
  Og electriciteten må kun komme fra vindeneri eller vandkraft.
  Alt andet må forbydes.
  Undertegnede skal i dagens anledning opfordre til at støtte Greenpeace, Sea Shepherd og IUG.

 38. Af Bent Hansen

  -

  PS: Noget af DET VÆRSTE i psykiatrien er at hvis patienter har haft det godt i lang tid, tager man medicin fra dem, svarende til at tage insulin fra en sukkersyg. Resultatet er igen og igen at patienterne bliver livsfarligt syge. Under man ikke patienterne at have det godt? Oveni er der patienter som påføres store lidelser, ekstra psykoser…. eller de drives til selvmord, pga. ISOLATIONS-TORTUR ….. som en art uvidenskabelig, forrykt eller sadistisk ideologi får visse psykiatere til at anvende i vildt overdrevet omfang.

  Oveni er der afdelinger hvor man har en menneskeforagtende “korpsånd”, så man nærmest ikke løfter en lillefinger for at passe på de mest syge. Hvis liv derfor igen og igen udsættes for at hænge i en tynd tråd. Om de omkommer eller ej, ser ud til at rage visse læger og sygeplejersker en høstblomst.

 39. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  “… vi mangler helt sikkert racerbaner…”

  Det skyldes, at fossile racerbiler larmer ad h.. til, og derfor vil vi ikke have dem i byerne – eller i nærheden af beboelse, i det hele taget.

  Men man kan sagtens anlægge racerbaner til elektriske racerbiler og motorcykler midt i storbyer, eller i villakvarterer, for de larmer – og forurener – stort set ikke.

 40. Af Tove Bendiktsen

  -

  “Rigtige mandslinge”, der kører motorcykel, kan tilsyneladende ikke undvære den homoerotiske oplevelse af en dunkende motor mellem benene…

  Harley Davidson byggede for nogle år siden en elektrisk udgave Harley, hvilket selvfølgelig blev opfattet som en form for blasfemi af de rockertyper, der typisk kører Harley, for dén slags idioter har brug for at bevise, at de er mænd – de hviler ikke i sig selv, som rigtige, “rigtige” mænd netop gør.

  Derfor nægter narhovederne, at køre i elbiler, eller på e-motorcykler, om det så skal koste Jordens unbdergang; de frygter, at andre tror, at de er bøsser – så dumt er dét.

 41. Af Peter Engel Torbensen

  -

  Tåbelig ide.
  Helge Sander er et levende bevis på, at Danmark er mulighedernes land. Tænk, at han nåede så langt, med så lidt. Lisbeth Sørensen er også et tydeligt bevis på, at Danmark er mulighedernes land. Tænk at kunne nøjes med at lave så lidt.

 42. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT RASMUSSEN, er det ikke godt nok med radiobilerne i Tivoli?

  Men måtte jeg foreslå et sæbekasseløb for alle de politikere som synes, at det er sjovt at lave ræs i Københavns gader! Én gang om året omdannes slotspladsen til en sæbekasseløbsbane, hvor blå blog konkurrerer mod rød blog. Det skal naturligvis være midt i agurketiden, så desperate journalister har noget at fylde deres aviser med.

  Det burde være et hit.

  Man kunne måske også lave flere løb samme dag, når man alligevel har banen kridtet op, f.eks. Københavns magistat mod regeringen. Så kunne man endelig se Morten Kabel i fuld fart. Her ville han virkelig kunne bruge sit heppekor. Men måske er sæbekassebilerne også omfattet af hans had mod biler i København?

 43. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære Kathrine, mit lille indlæg om sæbekassebiler i filtret!

 44. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Volvo vil fremover kun bygge el- og hybridbiler, og de første flyvende biler er kommet på markedet; så hvad med at se fremad, i stedet for, at satse på forældede og unødigt forurenende teknologier fra det forrige årtusinde?

  Uddrag fra “Flying Cars Take Off And Are Set For Sale For Up To $1.6 Million” af Cecilia Rodriguez, Forbes.com 23. april 2017 :

  “…AeroMobil’s newly redesigned model boasts a cruising air speed of 260 kilometers per hour over a maximum distance of 750 kilometers and its price varies from $1.2 million to $1.6 million, depending on specifications.”

  “The Pal-V Liberty, a Dutch crossover car-plane launched as well at Top Marques in Monaco, is a very different vehicle that works more like a helicopter, lifting off vertically.”

  Hvis det går efter planerne, så vil man også kunne blive transporteret rundt i Las Vegas af en “selvflyvende”, kinesisk drone, allerede i år.

 45. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Benzinbiler tilhører fortiden om får år. De vil blive erstattet af hybridbiler, elektriske biler og evt. af brintbiler (o.a.), hvis fornuften får lov til at råde – så lad os satse på fremtiden i stedet.

  Det er ikke kun i Las Vegas, at man fremover vil kunne blive transporteret rundt i en flyvende drone…

  Uddrag fra “Driverless flying taxi service set to launch in Dubai” af Sophie Morlin-Yron, CNN 17. marts 2017:

  “Dubai has announced yet another pioneering initiative, but this time it’s not the world’s first rotating skyscraper or 3D printed office. It’s a fleet of flying taxis.
  Small enough to fit into a car parking space when folded up, the one-seater passenger drones made by Chinese company Ehang are set to start picking up passengers in July this year, according to Dubai’s Road and Transport Authority (RTA).”

 46. Af henrik andersen

  -

  Er to ve ben dik sen endnu en af disse kvinder der ser ned på mænd og hetzer eller bagtaler dem ved enhver lejlighed? Hvis vi ser på hvad der foregår i Sverige og andre lande hvor politiserende kvinder har fået alt for megen magt, er det soleklart at kvindemagt ender i kaos, idioti og landsskadelig, mandsfjendsk, familiefjendsk og børnefjendsk politik. Læs “Why women destroy families, nations and civilizations”.

 47. Af Niels Peter Lemche

  -

  OK Kathrine: Hvad er der galt med dette?

  1) et forslag om radiobilerne i Tivoli
  2) et forslag om sæbekasselæb omkring Christiansborg.

 48. Af Niels Peter Lemche

  -

  sæbekasseløb …

 49. Af Tove Bendiktsen

  -

  “Er to ve ben dik sen endnu en af disse kvinder der ser ned på mænd og hetzer eller bagtaler dem ved enhver lejlighed?”

  Nej, det er jeg ikke.

  Jeg ser ikke ned på rigtige mænd, der hviler i sig selv, og som ikke har behov for, at “bevise” deres maskulintet overfor andre mandslinge på diverse tåbelige måder, som de for længst burde være vokset fra…

  Jeg ser kun ned på mandslinge, hvis skrøbelige “maskulinitet” afhænger af, om deres bil har en benzin -, eller dieselmotor, og som tror, at de automaitsik bliver til bøsser, eller kulturkommunister, hvis deres bil er drevet af en elmotor….

  Er “henrik andersen” endnu en af klynke-Prebens utallige inkarnationer?

  Ja…

 50. Af Niels Peter Lemche

  -

  Jeg ved kun, at da jeg i min Vitara holdt for rødt lys ved siden af en Tesla, så var den henne ved det næste røde lys, før min bil var kommet over krydset. Sikken en accelleration!

  Så hvor er problemet? Og når så kørslen bliver automatisk, så kan man læse morgenavisen på vej til arbejdet.

  Ærgerligt at være så gammel. Det bliver spændende at se, hvor verden er om femogtyve år.

Kommentarer er lukket.