Tour de France og Broløb

Af Kathrine Lilleør 78

Tour de France skal med Grand Depart begynde i København i 2019, 2020 eller 2021. Måske. Statsministeriet og Københavns Rådhus har i den store sags tjeneste lagt partifarverne væk. Overborgmesteren anbefaler således med et massivt flertal bag, at København lægger 25 millioner i et interessentselskab, der skal sikre projektet, og statsministeren er fløjet til Frankrig for at trykke de rigtige franskmænd i hånden, så drømmen kan blive til virkelighed. Nu dages det brødre.

Derfor er selvfølgelig ærgerligt, at transportministeren med umusikalsk ærlighed vælger at annoncere sin lukning af Broløbet over Storebæltsbroen, som finder sted hvert tredje år, og hvor folk i almindelighed og tilrejsende løbere i særdeleshed kan få lov at løbe på broen. Et løb mellem to byer i provinsen, som denne ene dag nyder en opmærksomhed, man har god brug for. Brotrafikken stoppes endda ikke af løbet, men bilerne må ganske rigtigt nøjes med en vejbane i begge retninger. Det genererer kødannelse og ærgrelse. Folketingspolitikere har oplevet at ligge i kø ved broen. Minutter af ens liv, der aldrig kommer igen.

Dumme køer forstår vi i København og pendlere til Hovedstaden godt. Den daglige myldretid ud og ind ad København er én lang enerverende kø. Ikke en dag hvert tredje år, men hver eneste hverdag morgen og eftermiddag året rundt. Mens man tænker over, hvad man kan nedlægge for at komme de københavnske hverdagskøer til livs, må man bare konstatere, at Grand Depart ikke vil gøre det lettere at komme rundt i København. Hverken den dag løbet skal foregå, eller i ugerne op til løbet, hvor ny asfalt skal lægges på ruten, og byen i øvrigt skal afspærres.

Tankevækkende nok lader det slet ikke til at indgå i en eneste politikers hoved. Når bare man kan få lov at komme i nærheden af alle dem, man ellers kun ser på fjernsyn. Nej, det siger man selvfølgelig ikke. I stedet siger man: Tænk på turismen. Tænk stort. Danmark på verdenskortet. Tænk på de mange Tour de France-fans. Flere danskere end franskmænd skulle procentuelt se cykelløbet. Det tror jeg gerne.

Men jeg ved, at det bliver et mareridt. Som sportsevents plus alle de andre events i København i forvejen er en lang kæde af mareridt for helt almindelige københavnere og pendlere til Hovedstaden. For lidt plads. For høj musik. Fulde mennesker i flok. Affald overalt. Afspærringer. Forhøjet beredskab. Lavtflyvende helikoptere. Politi udkommanderet i hundredevis. Alle sejl sat til for, at nogle få kan udøve deres sport eller musiktilbøjeligheder, mens alle andre mere eller mindre frivilligt ser på. Sådan skal det bare være. Det er slet ikke til diskussion.

Ligesom nedlæggelsen af et velbesøgt folkeligt Broløb i provinsen heller ikke er til diskussion.

Eller er det?

 

78 kommentarer RSS

 1. Af J Nielsen

  -

  “(…) dit indlæg var det første fornuftige på denne blog!”

  Blandt de blinde er den étbenede konge.

 2. Af Ib Kyv

  -

  Nej til Tour de France!

  Man inviterer jo heller ikke en hund til et spil kegler, vel?

  Som om vi behøver flere dopede cykelryttere på den københavnske asfalt. De skæve klovne vælter i forvejen rundt i trafikken hver dag, hvor de livet usikkert for deres medtrafikanter.

  Det eneste forsonenede element er, at deres tåbelige uheld som regel kun går ud over dem selv.

 3. Af Jan Petersen

  -

  @ Flemming Lau, velbekomme. Google i øvrigt selv lidt videre på emnet – WordPress blogs og tilføj et par ord, du synes er interessante at vide nærmere om.

 4. Af Elin Andersen

  -

  Enig med Kyv.

  Magre gespenster i stram lycra skal gemmes væk, ikke vises frem – ligesom homoparaden, som muslimerne heldigvis fik skræmt væk fra Nørrebrogade.

  Folk mangler pli i vore dage.

 5. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan korrekt indstilling af blog på WordPress også fange fake navne og IP-adresser :)

 6. Af Jens Laumann

  -

  Kyv har fat i den lange ende. Bjarne Riis fik lov til, at holde alle danske cykelfans for nar i en længere årrække, og det er ikke glemt endnu!

  Vi er mange, der tænker tilbage på årene, hvor liderbuksen, Jørgen Leth, kørte parløb på DR med den dopede svindler, Bjarne Riis, med væmmelse.

  Godt, de tider er ovre – en ren sjæl i et rent legeme, tak.

 7. Af H S

  -

  Tour de France fra København , bro løb , Formel 1 i København , melodi grand pis , distortion osv
  Disse ting mm udgør fuldstændig , som i det gamle Rom , politikernes måde at passificerede befolkningen på , i forhold til mere alvorlige problemer , vha underlødig underholdning.
  Hvor længe lader befolkningen sig snyde af de totalt uduelige politikere?
  Ordet elitær om politikere kan let erstattes med ordet magtbegærlig.

 8. Af J Hans en

  -

  AF K IM R. OL SEN – 22. JULI 2017 22:08

  naziKim er helt rundt på gulvet idag,
  Man må håbe, at politiet holder godt øje med psykopaten.

 9. Af J Ha nsen

  -

  AF K IM R. OL SEN – 22. JULI 2017 22:08

  naziKim er helt rundt på gulvet idag,
  Man må håbe, at politiet holder godt øje med tossen.

 10. Af Martin Jørgensen

  -

  Der skal være plads til alle,hvilket statsministeren er et godt eksempel på, især når han iført et stramtsiddende Dannebrogstrikot føre sig frem i team Rynkeby.
  Så herregud, hvad betyder et par magre gespenster i stram lycra i den sammenligning.
  Keep smiling and one Day.life will get tired of upsetting you.

 11. Af ole hansen

  -

  Berlin gske papiravis er en ret seriøs avis, som bringer mange oplysende artikler. F.eks. om vold, røverier, skyderier og mord i kølvandet på ind vand ringen. F.eks. “Patienter dør fordi læger har for travlt”. (Chrborg har jaget over 1000 danske læger til udlandet, og plager resten med masser af IT-idioti, så der knap er tid til patienterne) (både psykiatrien og kræftbehandlingen mv. er væsentligt forringet)

  Så meget desto mærkeligere er det at Berlin gske blogs er i forfald, og 80-90% overtaget af trolls, tosser og debatsabotører. Hvorfor tillader Berlin gske det? Til skade for sin troværdighed, og til skade for befolkningen!

 12. Af ole hansen

  -

  Er DØDEN, ONDSKABEN og FRÆKHEDEN blevet ansat som spindoctorer, faste medarbejdere og højt værdsatte forretningspartnere på Christiansborg? Ihvertfald har borgens politik i de sidste 5-10 år sendt tusinder og atter tusinder af danskere ud i elendighed og tidlig/unødvendig død.

 13. Af r. vangkilde

  -

  ER SPORTEN DET NYE RELIGIØSE FÆLLESSKAB, – hvor sundhed og krops dyrkelse, som det nye værdifællesskab, med udgangs punkt i højeste fællesnævner global politisk, hvor alle kan deltage i fritidsdyrkelsen på forskellighed, ELLER er vi trætte af demokrati, koldkrig og tomme
  politiske løfter.

 14. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. VANGKILDE, korrekt med sportens rolle, selv om det hele på eliteplan er druknet i penge. Det er en milliardbusiness, men ellers fungerer det som opium for folket: Brød og skuespil.

  Det betyder også, at sportens rolle som middel i ungdomsopdragelsen kan gå fløjten, når det bare er håbet om lettjente penge, der styrer det, og eliteidrætten får al opmærksomheden.

 15. Af Tove Knudsen

  -

  I gamle dage sagde man, at “den, der lugter af hest, lugter ikke af hash”, men de dopede ryttere, der foretrækker jernheste, lugter som et helt apotek!

 16. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “…sportens rolle som middel i ungdomsopdragelsen kan gå fløjten…”

  Kommerciel sport kan ikke bruge som opdragelsesmiddel, medmindre man vil opdrage hensynsløse og principløse psykopater.

  Det eneste, som kommerciel sport kan lære de unge, er, at det gælder om, at vinde for enhver pris – gerne med snyd og bestikkelse, og at vinderen derfor som regel bliver dén, der er bedst til at skjule sin svindel.

  Jeg er ivrig motionscyklist, og kan kun anbefale alle unge, at begynde at cykle, men jeg gider ikke bruge ét sekund på kommerciel cykelsport; jeg plejer at cykle, når sofakartoflerne ser Tour de France…

 17. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN, Men du kan også tage skridtet videre og deltage i Team Rynkeby. Min ældste søn har gjort det et par gange. Avanceret motionscykling for en god sag. Det er jo også en måde.

  Jeg selv stoppede med at spille håndbold på klubniveau den dag, jeg startede på universitetet. Men kan stadig mere end halvtreds år senere være lidt ked af at tænke på det. Men selv på skoleniveau kommer konkurrencen ind med næsten lammende kraft. Det med at blive den bedste; men det er nok almenmenneskeligt.

  Og så kan jeg love dig, at det er meget værre i Sverige end i Danmark. I Sverige er konkurrencementaliteten helt dominerende. Det var som med dansk-svenskstævnerne i hjemmeværnet i gamle dage: Danskerne kom for at drikke bajere sammen, svenskerne for at vinde. I klubberne er der kun én ting, der tæller, 1. holdet.

 18. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Misforstå mig ikke; jeg er ikke principielt imod kommerciel sport.

  Selvfølgelig må sportsfolk gerne tjene penge på deres sport, så de kan hellige sig sporten fuldt ud.

  Men pengene bliver desværre alt for ofte hurtigt det vigtigste, og hvis pengene bliver store nok, så kan man ikke længere regne med, at det går ærligt til, og at det faktisk er den bedste sports-m/k, der vinder.

  Tilskuerne bliver holdt for nar og sportfolkene bliver presset til, at dope sig med livsfarlig doping, der ofte forkorter deres liv drastisk, for at kunne klare sig i konkurrencen med de andre dopede sportsfolk – mens korrupte bagmænd griner hele vejen til banken.

 19. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hvis alle Tour de France-ryttere var som Greg Lemond – den eneste amerikaner, der rent faktisk har vundet Tour de France – så ville jeg anse kommerciel cyklesport for, at være et godt opdragelsesmiddel, men lige nu rangerer cykelrytere lidt under brugtvognsforhandlere og journalister, når det gælder troværdighed…

 20. Af Helly Degn

  -

  Hvad med at ligge det næste Tour de France i Jerusalem i stedet, for at hele såret i den delte by?

  Løbet skulle selvfølgelig starte fra Al Aqsa-moskeen, og ende i en bosættelse på Vestbredden.

  Marihuanna er med på listen over forbudte dopingmidler, så de lokale narkobander får kronede dage, og dermed vil muslimerne også få en bid af kagen…

 21. Af bjarne jensen

  -

  Cykelløb, fodbold, roskildehalløj, druk, klimahumbug, pop, afrikadyrkelse og feministisk nonsens mv. er hvad mange danskere går højt op i. At politikerne smadrer løs på velfærden, folkesundheden, familieværdierne, skolerne, postvæsnet, forsvaret, infrastrukturen, skattevæsnet, privatlivet og vi danskeres økonomi, demokrati, frihed, tryghed og sikkerhed, det er da ligegyldigt. For de fleste danskere elsker jo deres bødler og de partier som har snydt og bedraget dem i årevis. At vi står i skandaler,
  løgnepropaganda og ensretning til halsen, at fremtiden ligner et blodigt og fascistisk mareridt, pyt da med det.

  Postvæsnet er sat 400 år tilbage i tiden, kræftpatienter kan vente så længe at de dør istedet for at blive helbredt. Der er nu ofte så langt til hospitalerne, at trafikofre og voldsramte kan forbløde inden ambulancen når frem. Når den frem kan livsfarligt syge blive nægtet indlæggelse. (pga. “forsvundne” senge etc.) Psykisk syge og deres pårørende sjofles i masser af tilfælde. Mænd og forældre hetzes og mistænkeliggøres af medier/tv-stationer. Familier kan blive ruineret af dårligt fungerende hospitalstilbud. Osv. Boligsøgende/hjemløse, arbejdsløse og fraskilte danskere, børn, unge og gamle, behandles værre og være af “systemet”. Mange dør tidligt pga. asocial politik og mister 20-30-40 år af deres liv.

  Flertallet af partierne er en trussel mod det danske folks eksistens og velfærd.

 22. Af Niels Peter Lemche

  -

  HELLY DEGN, rigtig god idé, og så ville der være plads til alle de få, der overlevede på podiet!

  Hvorfor i øvrigt ende i en bosættelse, når det lige så godt kunne ende i Damaskus!

 23. Af Niels Peter Lemche

  -

  BJARNE JENSEN, jep, danskerne finder sig i det i den grad, at de hver gang stemmer (næsten) de samme ind, så måske er det ikke helt så galt endda. Men din grammofonplade lyder da godt — hver gang.

 24. Af bjarne jensen

  -

  Oveni regeringens kyniske og asociale politik overfor “de svage” (i realiteten er vi jo alle svage og sårbare mht. sygdom, ulykke, vold, skilsmisse, brand og andet) har vi så importen af kulturfremmede, stoffer, problemer, bander, smitsomme sygdomme og potentielle terrorister mv. Se den korte, newspeak og snaphanen.

 25. Af P Christensen

  -

  A´ savner bare de go´e gamle da´we.
  Hvor skat var noget man kaldte sin bedre halvdel.
  Hvor arabere var noget der befandt sig langt nede i Arabien.
  Hvor man kunne færdes i fred på gader og stræder.
  Hvor kvalitet og pris var sammenhængende.
  Hvor “mål-tal” foregik i fodbold, og ikke var kejserens nye levebrød for tusindvis.
  Hvor Danmark producerede kvalitet og ikke sociale tabere.

  Idag har vi “globaliseringen” hvor en elite (i formue, men ikke i indsigt)
  sidder lunt og godt i elfensbenstårnet, mens resten lider under
  fordummelsens frie bevægelighed.

 26. Af Troels Kundby

  -

  Bjarne

  De venstreradikale akademikere, der lader den produktive del af Danmark finansiere deres uddannelse, og destruktive og futile projektmageri over skatten, har droppet alliancen med de svage, usle, danske arbejdere, som denne selvudnævnmte skrammelelite kun har inderlig foragt for.

  De venstreradikale akademikeres foragt for arbejdere ligner faktisk næsten gammeldags klassehad til forveksling…

 27. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Sport er underholdning og penge, mange penge.
  Hvor der er penge er der svindel. Se bare FIFA. Der er ingen tvivl om, at unge mennesker har mulighed for at flytte fra et socialt lag til et andet, ved at være dygtige til sport. Sport er sundt for alle, dog med måde. Elitesport er ikke sport, elitesport er sportstjernenes arbejde, derfor misbruger mange stoffer og her er cykelsporten nok en af de værste sportsgrene. Des bedre de er, des mere tjener de. De bliver hele tiden tvunget til at yde mere. På et tidspunkt bliver præstationsræset til en sygdom, så bliver sporten syg. Der er ingen penge at tjene på med cykelløb i Danmark. Jeg har selv dyrket sport på et relativt højt niveau. De værste sygdomme ligger i selve institutionen, træner og ledelse. Hvis ledelsen er syg bliver sporten syg.

 28. Af Per Torbensen

  -

  Tour De France skal forblive i Frankrig og alle mulige politiseringer i Egen interesse er irrelevant dermed basta.

Kommentarer er lukket.