Opmærksomhedsøkonomi og Fake News

Af Kathrine Lilleør 44

”Kendt præst raser over bryllupstrend” lød en overskrift på BT’s hjemmeside. Jeg var i gang med at tjekke et andet emne, men måtte lige ind og se, hvem den præstetosse var. Det viste sig at være mig selv. ”Rasende” er vildt overdrevet. Det har snarere været vordende brude, der er blevet rigtig meget sure på mig. Men faktum er, at jeg er præst, og jeg har skrevet om bryllupstrends, så Fake News var det ikke, snarere forløberen kaldet clickbaits. Overskrifter, der er uldne i kanten, som sælger eller får læsere til at klikke på artikler. Det har virket så længe, der er blevet solgt aviser. Helt forkert er det ikke, når det oplyses på en ugebladsforside, at en kendt skuespiller er gået fra sin mand, hvorpå det inde i bladet fortælles, at de tilbringer dele af sommeren hver for sig. Men helt sand er overskriften heller ikke. Clickbaits og direkte Fake News har læsere siden avismediets fødsel måtte forholde sig til. Det er ikke det nye. Det nye er, at der er penge i opmærksomhed i sig selv, og at nyhedsmedierne er ved at miste folks tillid.

Danmarks Statistik spurgte i forsommeren på vegne af Danske Medier 1200 danskere i alle aldre fra alle dele af landet, hvem de mente spredte mest Fake News. Højest scorer de sociale medier med 57%. Politikerne står lavt med 5,5%. Værre er politikerleden åbenbart trods alt ikke. Det er medieleden til gengæld. Hele 20,8% mener, at Fake News kommer fra ”medierne”, det vil sige aviser, radio og tv. Læs det igen. En femtedel af alle danskere har ikke tillid til den 4. statsmagt. Nærlæser man tallene fremgår det, at mistilliden er højest i Nordjylland og blandt kort- og mellemuddannede. Københavnerne og de højtuddannede stoler lidt mere end andre på medierne. Om det er klogt, skal jeg ikke kunne sige. Men klogt vil det være at tage 20,8% mediemistillid alvorligt.

Andre kloge, synes det samme. Filosoffen prof. Vincent F. Hendricks, der er blevet leder for Center for Information og Bubble Studies, KUA, udgiver således i morgen sammen med Mads Vestergaard, der forsker ved Centret, ”Fake News. Når virkeligheden taber”. Her giver de deres bud på, hvorfor fordrejede historier og opspind i stadig højere grad erstatter kendsgerninger som grundlag for politisk meningsdannelse, debat og lovgivning. Fake News indgår i det, de kalder ”opmærksomhedsøkonomien”. Opmærksomhed uanset sandhed er i disse år blevet afgørende for indtjening og indflydelse. En farlig tendens, der kan ende i det ”postfaktuelle demokrati”.

Muligvis derfor har De Radikales Morten Østergaard forslået et Fake News-Agentur, i lighed med EU’s. 10 millioner vil Østergaard give til agenturet, der skal udpege og bekæmpe falske nyheder. Men han overser, at nyhedsmedier med 20,8% folkelig mistillid har en egeninteresse i at rette ind på sandhedens smalle sti, selvom clickbaits og Fake News giver fristende hurtig indtjening. For et nyhedsmedie med kun punktvisse sande nyheder udarter til knaldroman. Fristende læsning. Indrømmet. Jeg skulle selv lige se, hvem præstetossen på BT-siden var.

Konklusionen er anfægtende: Skylden for de 20,8% bærer nyhedsmediernes ikke alene. Fake News storsælger, fordi vi læsere giver sensationelt vinklede historier opmærksomhed. Meget mere opmærksomhed end de artikler, der almindeligvis finder vej til eksempelvis Præsteforeningens Blad.

 

 

44 kommentarer RSS

 1. Af J Hanse n

  -

  Lilleør.
  Hvad drejer debatten sig egentligt om.
  Vi læser ikke BT alle sammen.
  Er der for mange som ulejliger dig, fordi de vil giftes.
  Eller hvad.

 2. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er ikke kun internettet, der er skyld i, at fake news i højere grad sætter den politiske dagsorden, end de gjorde tidligere – selom der altid har eksisteret fake news.

  Den primære årsag til, at fake news pludseligt fik storpolitisk betydning var, at USA afskaffede princippet om, at tv-stationernes nyhedsformidling skulle være “fair and balanced”.

  Det benyttede især tv-stationen Fox sig af til, at lancere den ene udokumenterede sammensværgelsesteori efter den anden, som skulle tilsværte tv-stationens særlig udvalgte, politiske mobbeofre.

  Fox udbasunerede f.eks. sammensværgelsesteorien om, at Obama ikke er født i Amerika – en sammensværgelsesteori, som Trump gjorde sig til talsmand for, men senere tog afstand fra i en bisætning.

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Op til den første Irak-krig stod den daværende, amerikanske regering bag udspredelsen af fake news, der var fremstillet af nogle af de dygtigste kommunikationseksperter i verden, der var ansat i Hill & Knowlton.

  Det var det kuwaitiskie emirat, der finansierede den omfattende og dyre misinformationsoperation, der havde til formål, at vildlede den amerikanske offentlighed til at støtte en krig, der på ingen måde var i USA’s, eller den amerikanske befolknings, interesse.

  For det var verdens på dét tidspunkt største PR-firma, Hill & Knowlton, der fabrikerede de falske nyhder, som skulle overbevise den amerikanske befolkning om, at det var i deres interesse, at angribe Irak- og det var som sagt, det kuwitiskie emirat, der finansierede propagndakampagnen.

  F.ers. var historien om, at Saddam Husseins soldater havde myrdet babyer, der lå i kuvøser på en kwaitisk fødegang 100 pct løgn- fremstillet af Hill Knowlton.

  Alle USA’s store tv-stationer- og andre store medier – udbredte dén løgn, indtil den amerikanske offentlæighed var blevet mør, og begeyndte at støtte et amerikanske angreb på Irak.

 4. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Gad vide, om det også er fake news, at Tjetjeniens islamistiske diktator, Ramzan Kadyrov, sender tjetjenske bøsser i koncentrationslejr, hvor de bliver tortureret og slået ihjel?

  Det er der desværre intet, der tyder på.

  Derfor har ASH ret i, at homoparaden burde gå gennem byområder, hvor der bor mange, radikale islamister, der også hader homoseksuelle af religiøse grunde.

  Problemet forsvinder ikke af sig selv; det skal konfronteres.

 5. Af hans andersen

  -

  At 80% af befolkningen tror på medierne forklarer jo at de stemmer på partier der går ind for import af hovedafskærere, at de er mere godtroende jo længere de har været på genopdragelse er ikke nogen overraskelse.

 6. Af Niels Peter Lemche

  -

  JAKOB SCHMIDT-RASMUSSEN

  Wag the dog!

 7. Af Kim P. Olsen

  -

  J Hassan
  Hvis du ikke forstår indholdet i debatoplægget, så lad dog være med at kommentere.

 8. Af Egon Jensen

  -

  En typisk Kathrine Lilleør. Når der trykkes falske meldinger, rygter og sladder i medierne, er det selvfølgelig ikke mediernes eller journalisternes skyldt! Nej, det er læserne, der “tvinger” medierne at gøre det, fordi de er simpelthen så onde, at de kræver sensationer, der ikke findes, berettninger om problemer, der ikke eksisterer og historier, der bare er sjove. Fy!

  Men den gode nyhed, Kathrine Lilleør kan fortælle, er, at vi alle kan fuldud stole på medier, politikere, kongehuset og kirken.

  Men som det står i biblen som svar på den klassisk uddannede,skeptiske romers spørgsmål “Hvad er sandhed?”: “JEG er sandheden!” Fakta tæller altså ikke, og så begyndte hele denne historien onkring fake news.

 9. Af J Ha nsen

  -

  AF KIM P. OLS EN – 13. AUGUST 2017 15:38

  Har den pædofile racist naziKim nogle kommentarer til debatoplægget.
  Eller vil han bare ødelægge endnu en debat.
  Ellemann fjernede alt hans svineri på sin blog.

 10. Af Rikke Nielsen

  -

  Jeg er overrasket over, at det ikke 100% af læserne, der er kritiske overfor medierne.

  Selvom ordet “fake news” er hipt lige nu, er det jo ikke en nyopfindelse at ville definere en alternativ virkelighed – det er altid sket.

  Donald Trump er bare virkelig dårlig til det – som han er dårlig til alt andet.

  Én af det værste eksempler på dette i nyere tid er selvfølgelig al den propaganda, der før 2. verdenskrig blev udspredt omkring jøderne.

  En “sandhedsagentur” skal behandles med største forsigtighed, for ikke at flytte grænserne for ytringsfriheden den forkerte vej.

 11. Af bent jensen

  -

  Noget som er værre end direkte falske og løgnagtige nyheder, er fortielser, cen s ur og halve sandheder, samt hetzkampagner og personangribende falske beskyldninger. For “fake news” kan oftest gennemskues, hvis man har tilegnet sig en vis viden, og ikke bare er en naiv, uvidende og historieløs klaphat. I Sverige har “eliten” længe ment at sandhed og ytringsfrihed var noget ækelt noget, og se nu resultatet: Sveige er forvandlet til en galeanstalt, en samfundsjungle, et skydetelt og en slagmark. Demokratiet er stort set afskaffet, og afløst af organiseret idioti. Sådan går det når magthavere med storhedsvanvid foragter og svigter deres eget folk og land.

 12. Af bent jensen

  -

  NOGET ER VÆRRE END FAKE NEWS

  Noget som er værre end direkte falske og løgnagtige nyheder, er fortielser, cen s ur og halve sandheder, samt hetzkampagner og personangribende falske beskyldninger. For “fake news” kan oftest gennemskues, hvis man har tilegnet sig en vis viden, og ikke bare er en naiv, uvidende og historieløs klaphat. I Sverige har “eliten” længe ment at sandhed og ytringsfrihed er noget ækelt noget, og se nu resultatet: Sverige er forvandlet til en galeanstalt, en samfundsjungle, et skydetelt og en slagmark. Demokratiet er stort set afskaffet, og afløst af organiseret rødradikalt idioti. Sådan går det når magthavere med storhedsvanvid foragter og svigter deres eget folk og land.

  Se barske film og artikler hos den korte avis, 24nyt.dk, snaphanen, 180 gra og you tube (merkels migrant crisis. Læs om vold/mord/hjemmerøverier/tryghedsstab…… og om den katastrofe med terror, kaos, sygdom og massedød som venter os om kort tid.

 13. Af Per Torbensen

  -

  Fake News er blot et nyt ord,som erstatter tidligere ord eller begreber,har rundet de 60 år og intet har forandret sig.
  Er opvokset under den kolde krig og i vores familie holdt vi samlet set Berlingske Tidende-Politikken-Land og folk og Kristelig Dagblad og de blev læst og byttet samme dag,vi boede tæt på hinanden derfor.
  Fake News har bare skiftet form,den er blevet hurtigere via Internettet ,men substansen er den samme stort set-Dem som kontrollerer og styrer massemedierne har magten og bruger den i egen interesse og det er ikke Fake.

 14. Af bent jensen

  -

  NOGET ER LANGT VÆRRE END FAKE NEWS

  Noget som er værre end direkte falske og løgnagtige nyheder, er HJERNEVASK AF SKOLEELEVER OG TV-SEERE MV., samt FORTIELSER, CEN S UR OG HALVE SANDHEDER….. plus hetzkampagner og personangribende falske beskyldninger. For “fake news” kan oftest gennemskues, hvis man har tilegnet sig en vis viden, og ikke bare er en naiv, uvidende og historieløs klaphat. I Sverige mente “eliten” længe at sandhed og ytringsfrihed var noget ækelt noget, og se nu resultatet: Sverige er forvandlet til et feministisk/mandsfjendsk matriarkat, til en galeanstalt, en samfundsjungle, et skydetelt og en slagmark. Demokratiet er stort set afskaffet, og afløst af organiseret rødradikalt idioti….. og Sverige er i frit fald. Sådan går det når kritik undertrykkes og magthavere med storhedsvanvid foragter og svigter deres eget folk og land.

  Se barske film og artikler hos den korte avis, 24nyt.dk, snaphanen, 180 gra og you tube (merkels migrant crisis, black pigeon) Læs om invasion, besættelse, vold/mord/hjemmerøverier/tryghedsstab…… og om den katastrofe med terror, kaos, statsbankerot, sygdom, rædsler og massedød som med stor sandsynlighed venter os om kort tid. (den er sådan set begyndt)

  Kun en tåbe frygter ikke politikernes og mediernes dumheder/udskejelser.

 15. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er det vel lige fedt, om der sælges dildoer, anal glidecreme, havregryn eller vinklede manipulerede nyheder (fake news)? Bare overskriften og lidt billedmateriale er stærke nok til at bære historien, der ønskes videreformidlet!

 16. Af Thomas Nielsen

  -

  Man kan godt undre sig over hvorfor partiet Dansk Samling ikke har en postadresse eller bare en postbox? Nye Borgerlige kan vist heller ikke lide at modtage breve? Kommunikation i Danmark er tit underlig. Ringer man til FDM for at blive medlem, mødes man af en dødssyg telefon-sluse. Tast dit og dat, og de er nr. 17 i køen. Så jeg blev aldrig medlem. Og hos Call Me kræver det også stor/endeløs tålmodighed at få forbindelse. Mange steder er der kun tlf.tid til kl. 12. Har de aldrig hørt om folk der arbejder kl. 8-16? Hvorfor disse åndssvage tlf.robotter der ikke kan besvare spørgsmål. Man bruger millioner på reklamer, men gider dårligt tale med folk når de ringer. Er tlf.damer virkelig så dyre, at man gerne lader millioner af reklame-kroner gå til spilde?

 17. Af Per Torbensen

  -

  Ja Sverige er absolut et skræk senarie ,håber aldrig vi kommer dertil,men tvivler.

 18. Af bent jensen

  -

  PS: Bemærk lige at mange kilder, medier og fagfolk har berettet om hvordan Borgens politik allerede har sendt afmagt, fortvivlelse og død ind i danske hjem. Ikke bare i nogle snese eller et par hundrede. Nej, titusindvis af danske borgere og familier er ofre for politisk kynisme og uduelighed. Og antallet af tragedier stiger hele tiden. Hvemsomhelst kan blive det næste offer.

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt helt fint en blogger tager emnet Fake News op til debat. Formentlig det væsentligste samfundsrelevante emne overhovedet !

 20. Af bent jensen

  -

  PS: Meget tyder iøvrigt på at Borgen ikke regner menneskeliv for ret meget. Slet ikke en danskers liv. Tilsyneladende spares både kræftpatienter og psykisk syge ihjel. Det må helst ikke koste ret meget at helbrede dem. Og retsvæsnet tager voldsofrenes lidelser i stiv arm. Man håner dem, selvom de er slået og sparket sønder og sammen.
  Og de hjemløse danskere må gerne fryse i gaderne, hvorimod der er opvarmede telte, hoteller, slotte , villaer og luksuslejligheder til migranterne fra dag 1.

 21. Af Per Torbensen

  -

  Jep-vi skal være vedholdende og aldrig være bange ,men kæmpe for alt vi har kært.

 22. Af bent jensen

  -

  De uhyrligheder som patienter og pårørende kan blive udsat for visse steder i det nedskårne, forringede og demoraliserede sundhedssystem, overgår enhver fantasi. Det skulle stå særlig slemt til i region syd, for dem der er ramt af psykisk sygdom. Andre steder i landet, f.eks. Kbhvn, er det vistnok kræftpatienter der vanrøgtes. Se Poli ti ken søndag.

 23. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos Fake News min absolutte favorit 9/11. Uden villige mainstream medier medvirken, var det iscenesatte svindelnummer aldrig lykkedes. Ej heller diverse arabiske forår og andet iscenesat junk, med katastrofale følger for et par lande i Mellemøsten og senere såkaldte flygtninge ind i Europa. MSM Fake News går absolut magthavernes ærinder, og holder ikke magthaverne op imod deres misgerninger.

 24. Af Ib Kyv

  -

  Fake news er mindst på alder med vor tidsregning. Her er f.eks. et grumt eksempel fra dag ét, år nul:

  “I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren. Og dette er tegnet, I får: I skal finde et barn, som er svøbt og ligger i en krybbe”…

  Troll’ens nickname er “Lukas”, men vi véd bedre – han hedder i virkeligheden noget i retning af Ivan Ivanovitj, og sidder i en troldefabrik i Skt. Petersborg.

  (Ikke Lemche?).

 25. Af Arne Nielsen

  -

  For mig er det, jeg sætter mest pris på ved avisen her, at man selv kan læse det, der interesserer. I ganle dage var der jo sådan noget som monopol-flow-tw, som de fleste var tvangsindlagte til at se, og i dette tvs nyhedsudsendelser var alle nyheder vejet på guldvægt på den måde, at intet måtte overraske, og – o skræk – skabe panik. Så hellere en lodret løgn og en bortforklaring. Tag f. eks. Tjernobyl-ulykken. Vi fik at vide, på den flade hånd, at der var ingen radioaktivitet at spore i Danmark, hvilket jo var lidt mærkeligt, når der var radioaktivitet i vore nabolande. Men så kommer der langt senere det frem, at alle geigertællerne i landet, ihvertfald de, som myndighederne, læs Risø, målte radioaktivitet med, var til eftersyn, så der blev slet ikke målt på det tidspunkt. Så er det jo en gratis omgang at gå på nyhederne og erklære, at der ikke var målt radioaktivitet. Efterhånden er der så meget hul igennem, at de fleste nyheder når os, eftersom folk jo ubesværet kan læse udenlandske nyheder, men engang imellem er det jo det rene sludder, der kommer. Det er op til én selv at vurdere, hvad man vil tro, og der kommer det forhold, at der er vid forskel i folks baggrundsviden og evner i forhold dertil. Fornylig var der jo et tilbageblik til den der historie om Gennadi F. Zakharov, som med stor ihærdighed blev udnævnt til fysiker, og som blev anholdt i USA som spion, mens den virkelige fysiker var Andrei Sakharov. De må have moret sig meget ovre i Moskva over alt dette sludder og vrøvl. Historien blev kolporteret herhjemme med den største alvor, og der var ingen, der fangede pointen, som var, at Gennadi F. Zakharovs viden kun var til det rent ingeniørmæssige, og at han var uddannet heri med henblik på at spionere. Altså det rene, roterende vrøvl. Andrei Sakharovs position var så stærk i vestlige medier, at man højst sandsynligt i Moskva har ment det formålstjenligt derigennem af få Vesten til at ryste på hånden. Der kunne nævnes mange andre eksempler på fænomenet fake news og forsøg på vildledning, men min pointe er, at man i dag har mulighed for at navigere udenom historier, som lugter mistænkeligt, og at man på denne måde undgår at spilde ens tid på det rene pjat.

 26. Af Bjørn Sørensen

  -

  Fake news, blev ganske godt beskrevet af HC Andersen i “Det er Ganske Vist”.

  Da jeg var ung var sporvognene arnested for mange rygter.
  Nu er det pressen som kolporterer alskens sladder, rygter og løgne.

 27. Af ole hansen

  -

  Her er noget som næppe er fake news: Regeringen sparer og fjoller massevis af patienter ihjel. Det går ud over alle mulige grupper af patienter og pårørende. Kræftpatienter, hjertesyge og psykisk syge osv. Er der politisk enighed om at det bedste og billigste er patienter der ikke overlever, pga. nedskåren og bortsparet behandling? En god patient er en død patient?

 28. Af ole hansen

  -

  Til forringet/afskaffet behandling kommer de IT-skandaler politikerne bombarderer lægerne med. For at spare. Men der er råd til at bruge 450, 200 og 800 millioner på nytteløse projekter i Afrika, og på DR bruger man 4500 millioner. Hvorfor ikke bruge de 1450 millioner på velfærd til danskere, hvorfor ikke fratage DR 3000 millioner og bruge dem på sundhedsvæsnet? Men det vil R, LA og Alternativet mfl. selvfølgelig sætte sig imod.

 29. Af ole hansen

  -

  En avisforside igår søndag havde en stor overskrift: Ventetid gør patienter dødssyge. (Pol). Også manglende samarbejde med pårørende, usaglige og hårdhændede besparelser, afskaffede sengepladser, forringet medicinering, nedlagte hospitaler, forringede ambulance-beredskaber og smiden meget syge på gaden, længe før de er færdigbehandlet, medvirker til det stigende antal af unødige dødsfald.

 30. Af ole hansen

  -

  De sidste tre regeringer har kaldt deres spareøvelser, nedskæringer og FORRINGELSER for “reformer”. Ingen af disse tre regeringer har villet de syge, de ulykkesramte, de overfaldne, de arbejdsløse, de fraskilte og hjemløse noget godt. Ihvertfald har “reformerne” været til skade for mange, mange almindelige danskere.

 31. Af ole hansen

  -

  En journalist skriver i en avis at patienter og pårørende ikke finder sig i noget. Men det bliver de nødt til. Nogle af dem må lægge sig til at dø, pga. visse hospitalers/afdelingers nedskårne bevillinger/lavere standarder. Politikere påstår at DK er et rigt land, at det går ufattelig godt, at økonomien er bomstærk. Hvorfor så alle disse lukninger og besparelser, som går hårdt ud over både fysiske og psykiske patienter?? Se artikler om “Mordet på psykiatrien”/”kræftpatienter svigtes”/”3000 unødvendige dødsfald pr. år”.

 32. Af .lis sørensen

  -

  “Politikere har 5% fake-news kun”…Denne må siges at ære en ommer…Ca. 5o% borgerlige er lige samme antal % i faken-ews.

  “Jeg skulle selv lige se, hvem præstetosse–n på BT-siden var.”

  Du kunne vel have læst samme i B?

  halvdelen af alle indlæg fra pr-eb–en her under navne som, Be–nt, Ol–e og Torbe–nsen…Er der ingen grænser?…

 33. Af .lis sørensen

  -

  “Politikere har 5% fake-news kun”…Denne må siges at ære en ommer…Ca. 5o% borgerlige er lige samme antal % i faken-ews.

  “Jeg skulle selv lige se, hvem præsteto..sse–n på BT-siden var.”

  Du kunne vel have læst samme i B?

  halvdelen af alle indlæg fra pr-eb–en her under navne som, Be–nt, Ol–e og Torbe–nsen…Er der ingen grænser?…

 34. Af .lis sørensen

  -

  “Politikere har 5% fake-news kun”…Denne må siges at ære en ommer…Ca. 5o% borgerlige er lige samme antal % i faken-ews.

  “Jeg skulle selv lige se, hvem p ræsteto..sse–n på B—T-siden var.”

  Du kunne vel have læst samme i B?

  halvdelen af alle in-dl.æg fra pr-eb–en her under navne som, Be–nt, Ol–e og Torbe–nsen…Er der ingen græn–ser?…

 35. Af ole hansen

  -

  I psykiatrien er det blevet så slemt, at mange patienter dør meget unge. De mister 20-50 år af deres liv, pga. fejlmedicinering mv. Hvad de ofte udsættes for af arrogance, sjusk og slendrian er ikke småting. Og tilsynsmyndighederne svigter igen og igen. Sundhedsstyrelsen svigtede 10 år i træk, trods talrige klager over to komplet uduelige psykiatere. Men den kvindelige chef fik 1,5 millioner i gyldent håndtryk da hun blev fyret.

 36. Af Debat uden debat er en parodi

  -

  Hvorfor bliver der flere og flere “debatter” UDEN debat?? Har visse blogholdere udemokratiske holdninger, eller ønsker de at trumfe deres egne meninger igennem, på bekostning af ytringsfriheden? Det virker storsnudet, småligt og kujonagtigt at de ikke tør lade borgerne komme til orde.

 37. Af Palle Huld

  -

  Debat Uden debat.

  Og debat med mennesker som allerede har fundet “sandheden” er ultimativt spild af tid.

 38. Af Finn Bjerrehave

  -

  Fake news , når Berlingske går imod licensen, og modtager 1 milliard licenskroner og Fake er hverdag
  Fake live. Finn Vig

 39. Af lis sørensen

  -

  “AF FINN BJERREHAVE – 14. AUGUST 2017 19:30
  Fake news , når Berlingske går imod licensen, og modtager 1 milliard licenskroner og Fake er hverdag
  Fake live. Finn Vig”

  Interessant hvorledes Lyhne ønsker at stoppe mht. at blive betalt. Hun har vel sit på det tørre, og får penge af bagdøren for sine meninger?, hvor Berlingske løn er cafepenge kun?

  Naturligvis skal licensen fjernes, og DR betales over skatten..Således at licensen bliver retfærdig ift. indkomst. Derudover skal DR have mindst 2 milliarder kroner mere årligt.

 40. Af Lis sørensen

  -

  DF ønsker nu at nedlægge DR..Grunden er åbenbart, ligesom Trump og resten af blå blok ønsker de et samfund baseret på fake news blot. Et sådant samfund uden kritik vil gavne dem mest. Det er altid jer borgerlige der er imod personlig frihed og ytringsfrihed, og ønsker at indskrænke disse.

  Støvring har været den væste af bloggerne her over tid?. Og er vel den længstsiddende af alle bloggere nu? Han har så afgjort brug for at komme ud i det virkelige liv, blandt demokratiske mennesker, der værner om det kritiske, de rigtige statistikker og ikke fake news statistikker-news. .

 41. Af Lis sørensen

  -

  En af de åbenbare handlinger landet burde gøre, er så absolut at starte DR avisen op..Således at ihvertfald den og information holder skansen for oprigtige nyheder..

  Borgerlige medier er mestendels korrekte udenrigspolitisk, men dybt manipulerende indenrigspolitisk..Især mht. den økonomiske politik..Derfor kan jeg godt lide at læse Børsen og andre financielle aviser. Der er ingen slingre i valsen her, og fortæller den borgerlige tanke uden svøbe og manipulering. Den er hudløs ærlig mht. egen grådighed. Hvor Fx. B går lidt mere stille med dørene, da også nogen stuerene personer trods alt stadig læser og køber avisen..

 42. Af J Ha nsen

  -

  AF KIM OLSE N – 14. AUGUST 2017 8:00
  Som sædvanligt indsætter naziKim racistiske, løgnagtige, perverse og syge indlæg.
  Ikke noget at sige til at han ikke vil stå ved dem fem minutter efter at han har indsat dem.
  Hvilket indlæg henviser narren egentlig til?
  Forventer han, at nogle læser alle hans perversiteter?
  Hvad betyder “Tak for en gid forklaring Malou”?

 43. Af r. vangkilde

  -

  FAKE NEWS og DEMOKRATI, – eller hvad er forskellen, når flertallet er vores sandhedsvidne.

 44. Af lis sørensen

  -

  “FAKE NEWS og DEMOKRATI, – eller hvad er forskellen, når flertallet er vores sandhedsvidne.”

  Flertallet skal altid bestemme..Vi skal have flertalstyra-ni i Danmark altid. Desværre har vi i dag et mindretalsty-rani bestående af den borger-lige el-ite i top 1% som bestemmer alt i Danmark, selv hvad topska-tten skal være. Dem der tror det forholder sig anderledes, er dem i top 1% der forsøger at manip-ulere debattten til denne selvsamme agenda..

  TJ indl-æg i fifl-eriet fra i forgårs?

  “Selv består partiets handling gennem tiden primært i at bære hovedansvaret for en fejlslagen indvandringspoltik, der er skyld i Nørrebros sociale deroute og forvandling fra dansk arbejderkvarter til en indvandrerghetto.”
  Af P Christensen – 14. august 2017 18:18

  Lad os lige gå ind og få analyseret denne fak-enew-s..

  Under V-KO mere end fordoblet indvandringen til Danmark over lo år, end lo året før..

  Under LAV-ko Er der nu ankommet 2oo.ooo registreret arbejdssøgende ifølge DST, siden regeringens ankomst for et par år siden.

  Schl-uter startede det hele..

  bl-å blok er altid indvandrefløjen, som repræsentere dem..

  Mht. Bandekriminalit-eten og str-af, og hvoledes man kommer den til livs…

  For det første må der stra-ffe på bordet ift. sam-fundsomkostninger..Dette betyder at borge-rligepe-gekrimi-nelle med lad os sige l millioner kr. i skatte-sn-yd og 4 d-øde på hospitale-rne derefter, plus den forårsaget sociale nød og bandekrimina-litet, modtager d-ødsst-raf for denne handling. Derudover tot-alt konfis-kering af alle vær-dier, for disse v- rev-isor typer….

  Af Lis søre-nsen – 14. august 2017 20:49

  ASH, indl-æg i fifle-riet?

  Er-ik Larse-n…Du er ikke Dan-sker men afrik-aner,,,Sydafrikaner af boersk afstamning, som nærmer sig den Danske “bo-ndske”…

  “. Og ikke mindst blandt repræsentanter for det seksuelle mindretal, der tiltagende aggressivt flakker rundt i noget, der begynder at ligne et seksuelt identitetsinferno,”

  Frk. due…

  Problemet igen her er Borgerlige husmødre-hattedamer…Har du set filmen “hyst-eria” ? “ht tp://ww w.imd b.com/title/tt1435513/
  Vi-bratorens opfindelse gjorde det af med meget hysteri…Var vel også problemet med K-Maude i matador?
  Elek-tr komplekset eksistere ikke andet end for sjov i mit univers. Samme med ød-ipuskomplekset..Not psykoBS blot. Af dig fru BH bruges det til at angribe folk der er bø-sser og les-biske og t-ransseksuelle.

  Jeg kan igen kun opfordre jer begge to til at se filmen “hys-teria”..

Kommentarer er lukket.