Elevernes kirke

Af Kathrine Lilleør 38

Skoler landet over vælter den sidste dag inden juleferien ind i kirken i flyverdrager og julekinder. Gribskovskolen trak forleden overskrifter, fordi skolelederen havde aflyst skolens julegudstjeneste i kirken. Det har skoleledere gjort før. Begrundelsen er hver gang et følsomt hensyn til elever med anden tro end den kristne. At den egentlige begrundelse er skoleledelsens og lærernes ubehag ved kristendommen, har jeg længe haft anelse om. Religionssociolog Brian Arly Jacobsen bekræftede anelsen forleden, da han ud fra en større undersøgelse af skolernes julegudstjeneste-tradition konstaterede, at ”typisk er utilfredsheden med juleafslutningerne i kirkerne kommet internt fra lærergruppen, hvor man har ment, at det ikke var noget skolen skulle bruge tid på.” Helt i forlængelse heraf henviser Gribskolens bestyrelsesformand til folkeskoleloven, hvor det fremgår, at religions- og kristendomsundervisning ikke må være forkyndende, ”og det er en gudstjeneste” tilføjer hun. Ja! Derfor er det naturligvis også frivilligt, om eleverne vil deltage i gudstjenesten. Gid det samme gjaldt for lærerne og skoleledelsen. Det ville være en stor lettelse.

I de tyve år, hvor jeg årligt har haft 1000 elever til juleafslutning, har det aldrig været eleverne, der har ødelagt det for andre. Det har altid været lærerne. Ikke de fleste. Slet ikke. Men der skal ikke mere end en enkelt sur, bortvendt, fodslæbende lærer til, for at eleverne omkring vedkommende tager farve af attituden. Tvært indtages kirkebænken, og demonstrativt rejser læreren sig ikke op, når alle andre gør det, ligesom salmearket ligger urørt i skødet, hvis det da overhovedet er taget med ind. Let hovedrystende modtages min fortælling ofte småhviskende undervejs med de nærmeste elever, der beærede over henvendelsen lader sig trække med. Det er opad bakke at tale ind i, også selvom der sidder flere 100 og lytter intenst. At den samme lærer formentlig ikke selv ville formå at holde så mange elevers opmærksomhed fangen i de 30 minutter som en julegudstjeneste varer, lader vi ligge. Men at det er svært ikke at drille så megen selvhøjtidelighed, er et faktum.

Som det år, hvor lærertypen under juleafslutningen med skolens ældste elever havde allieret sig med det meste af en 9. klasse på bagerste række i Ganløse Kirke. Læreren sad omgivet af let uro med en tilfreds mine af, at det heldigvis ikke var hans problem. Faktisk var jeg, kirken, julen og decemberregnen selv ude om det. Han havde bare ikke taget højde for, at eleverne alle var mine gamle konfirmander, så selvom det ikke var på programmet, fandt jeg på, at vi skulle bekende troen. Lige nu. Trosbekendelsen, der slår både Fadervor og Velsignelsen i al sin underlighed, og som derfor med garanti forarger enhver kirkeforskrækket. Da alle de ældste elever rejste sig og skrålede Trosbekendelsen hen over hovedet på læreren, blev han så overrumplet, at han kom til at rejse sig op sammen med dem. Jeg bliver stadig i godt humør ved tanken.

Gribskolen kommer til at genindføre julegudstjeneste. Og de ca. tyve procent af landets skoler, der ikke har julegudstjeneste, indfører den over de næste ti år. For eleverne vil uanset trosretning gerne i kirke. Langt de fleste af dem føler sig naturligt hjemme, fordi det er deres kirke. Ligesom det er deres skole og deres juleafslutning. Ikke skoleledelsens og lærernes.

 

38 kommentarer RSS

 1. Af Helge Nørager

  -

  Øhh, håber det er guds kirke, men hva ved jeg.
  Måske folkets kirke, men elevernes kirke.
  Det lyder lidt eksklusivt og ikke et sted andre er velkomne.

 2. Af Satania Christensen

  -

  “I de tyve år, hvor jeg årligt har haft 1000 elever til juleafslutning, har det aldrig været eleverne, der har ødelagt det for andre. Det har altid været lærerne. Ikke de fleste. Slet ikke. Men der skal ikke mere end en enkelt sur, bortvendt, fodslæbende lærer til, for at eleverne omkring vedkommende tager farve af attituden”

  Nonsens.

  Alle saglige lærer, rejser sig ikke for religion og religiøse, men bliver siddende respektløs, men ærefuld og bliver dermed en rollemodel for ateistiske Danmark og de fremtidige ateistiske Danskere i folkeskolen. En lærer skal udover at undervise, også være en rollemodel for de børnene og det ateistiske land Danmark som 90% af de etniske Danskere er.

  Hvad du ønsker her, må foregå på en privat kristenfascistisk religionsskole, ikke i offentligt regi. . Disse skal dog også forbydes, som religion i det hele taget.

  Jeg foreslår at alle skolebørn-lærer ved julereligions halløj, rejser sig skriger af grin i fem minutter istedet for. Dette er langt bedre for deres mentale tilstand, landets tilstand.. Og er den bedste juleafslutning på skolen man kan give et barn.

 3. Af Satania Christensen

  -

  “ribskolen kommer til at genindføre julegudstjeneste. Og de ca. tyve procent af landets skoler, der ikke har julegudstjeneste, indfører den over de næste ti år. For eleverne vil uanset trosretning gerne i kirke.”

  Den absolut eneste grund til at de gerne vil i kirke, er naturligvis at slippe for det sure slid i folkeskolen. Og alt for en virkelighedsfjern fornøjelse. Hvis du spurgte dem ville de foretrække en fælles tur i Tivoli, Biografen. Dette ville også være mere virkelighedsnær og undervisningsmæssigt af betydelse for deres fremtidge horrison af livet. Såvel som deres humanisme over for deres medborgere. Derfor skal det forbydes små børn at gå i kirke. Alt religiøs indoktrinering stopper før det 18 år til at starte med. Derefter for alle, og alt religion forbydes. Man kan passende lade børnene studere lidt af buddhismen, men uden dens religiøse aspekt, som Dalai Lama også foreslår ateisterne. Den har meget at tilbyde over for de 3 abrahamske religioner, som alle er ens i deres kvindehad, mv. .

 4. Af Ib Kyv

  -

  “Lad de små børn komme til mig”…

  Det har vist sig, at pædofili har været vidt udbredt i den katolske kirke i Australien, samt at ledelsen af kirken har dækket over pædofile præster og nonner.

  Den forrige pave gik af, før det kom frem, at hans broder har stået i spidsen for en skole, hvor ledelsen havde dækket over udbredt pædofilt misbrug af eleverne.

  Herhjemme har vi jo netop haft sagen mod den pædofile præst fra Tømmerup.

  En gudstjeneste minder efterhånden en uskyldig kirkegænger om filmen, Festen…

 5. Af Trine Meivang

  -

  Måske skulle menighederne, for anstændighedens skyld, afkræve præster børneattester, og forbyde mandlige præster at komme i fysisk kontakt med børn.

 6. Af Jorn D.

  -

  Er de venstreorienterede skolelærere blot “anonyme skabsIsraelere”, der er ude på
  at
  “lokke” det kristne Danmark på afveje
  og
  afskaffe kristendommen og bane vejen for islamisering af Danmark og Europa
  men
  var selv til Julegudstjeneste med Lindevangsskolen i Lindevangskirken i sin tid
  og
  har været til Krybbespil 3 gange efter hinanden op til Jul her i Jylland med mine 3 børnebørn
  og
  det var en virkelig hyggelig og opbyggelig oplevelse
  men
  hvor vægten vel nærmest lå på rollespil
  og
  børnene sang af fuld hals bl.a. linien “Hun skal være mor og Han skal være Far”
  og
  vel egentligt i disse tider mærkeligt, at der endnu ikke er klaget over teksten
  af
  de der som bøsse par eller lesbisk par har fravalgt selv, at kunne få børn
  men
  alligevel ønsker, at få børn – Hvorfor ?

  med nutidens løse sæder er det vist meget godt med de faste træsæder i Kirken

  ironi.mus

 7. Af Mitte Just

  -

  Lad os sige det, som det er. Det har i mange år ikke været de skarpeste knive, der søgte ind på seminarierne. Selvfølgelig er der undtagelser men gennemgående må vi regne med, at mange af børnene er bedre begavet end lærerne, og i de kommende år må der nødvendigvis ændres på læreruddannelsen, fordi børnene er vort vigtigste råstof og efterhånden lærer alt for lidt. Jeg husker julegudstjenesterne med skolen som fredfyldte og hyggelige traditioner og blev heldigvis forskånet for barnagtige lærere, der brugte dem til at demonstrere. Mine lærere var velbegavede og velopdragne, og kvindelige præster har gjort op med religiøse fordomme.

  Helge Nørager, du er sikkert velkommen til elevernes gudstjeneste.

 8. Af Ernst V. Netterman

  -

  Det virker sådan set mere naturligt, at en kvinde får et barn med en anden kvinde, end at en kvinde angiveligt skulle have født et barn, uden at have haft seksuelt samkvem med en mand…

  I vore dage ´ved selv et barn, at Maria løj, for at forhindre, at hun blev opfattet som en “falden kvinde”, der havde haft sex uden for ægteskabet, samt at Jesus blev opfattet, som den “horunge”, han jo var.

 9. Af Troels Keldsen

  -

  @Jorn D.

  Der er givetvis mange venstreorienterede skolelærere, der gerne ser mange flere muslimer i Danmark, men dét er der desværre helt sikkert også alt for mange kristne præster, der gør.

  Den svenske kirke er mildest talt ikke et bolværk mod islams fremmarch – tværtimod.

  Det er den danske Folkekirke heller ikke, selvom den ikke er helt så slem i dén sammenhæng, som den svenske kirke er, hvilket nok kun skyldes, at den stadig er afhængig af et politisk flertals velvilje, når der forhandles bevillinger.

 10. Af Gert Hansen

  -

  Ernst V. Netterman:

  Maria var ikke nødvendigvis jomfru. Som bekendt er Lukasevangeliet og andre evangelier ikke pålidelige øjenvidneskildringer, men noget der er oversat flere gange på diverse sprog.

  Nogen mener, at ‘jomfruen’ er en dårlig oversættelse til græsk og egentlig blot betyder ung kvinde. Hvorved hun i påkommende tilfælde ikke nødvendigvis behøver at være jomfru.

  Nogle, bl.a. afdøde Christopher Hitchens, gjorde/gør imidlertid meget ud af begrebet jomfrufødsel. Et begreb der muligvis er forkert. Om man vil tage det hele alvorligt, er en personlig afgørelse. Og i høj grad en tros-sag. Hvilket betyder at der ikke er skygge af bevis for noget som helst.

 11. Af Mitte Just

  -

  ERNST V. NETTERMAN, hvis du formår det, synes jeg, at du skal holde homopropagandaen uden for dette emne, som handler om noget ganske andet. Du skader blot det, du vil gavne.

  For mit eget vedkommende gik jeg skuffet fra mit bibliotek, der nu også har fået udrenset Selma Lagerløfs julelegender. Jeg ville gerne have læst den om juleroserne. Ikke fordi jeg har Kathrine Lilleørs tro, men som en julegudstjeneste, kan en stor forfatter løfte sindet, og det kan de fleste af os have brug for i denne på alle måder mørke tid.

  Aviserne bringer i øjeblikket en annonce, hvor en kvinde reklamerer for tøj med et slogan om, at den bedste julegave er den, man giver sig selv. Berlingske bringer i dag en artikel, der spørger, hvordan man skal kunne holde familien ud i julen. Det forekommer mig, at der i begge tilfælde er et større behov for juleevangeliet, ikke mindst for de mange, der savner en familie.

  Kathrine Lilleør skriver hvert år om julesorgen, den kender jeg, og i den forrige blog blev hun mødt med en sjælden mangel på social intelligens, der gjorde mig ondt. Jeg er fuldstændig klar over, at mange af jer, der hælder jeres bitterhed ind i bloggene, i virkeligheden ikke har det godt, men prøv at tænke på, at det ikke gør verden bedre konstant at være så negative. Lad dog i det mindste børnene glæde sig over julen med dens sange og salmer, små festspil, lys og smukke ord.

 12. Af Mitte Just

  -

  JULIE BEDOVA må komme meget langvejs fra.

  I Danmark er sex før ægteskabet ikke forbundet med synd og hor, og det gælder, også for langt de fleste troende kristne. Mange af os lever ligefrem sammen uden at være gift og har aldrig følt os skyldige over det.

 13. Af Satania christensen

  -

  Enig med jan..På tide med et indlæg om at ingen fly fløj ind i tårnene I USA nu, og få niveauet retur på det seriøse plan.

  ho ho ho ho ho ho ho ho..

 14. Af niels peter lemche

  -

  Ja, det er klart. at Satania Christensen er vores sædvanlige trold. Lad ham være.

  Det lidt ejendommelige er, at så mange af dem, der hele tiden galer op om danske værdier, ikke forstår, at samlingen om kirken er helt centralt for danske værdier. Derfor er det ofte så forvirret, hvad de skriver og mener.

  For det er faktisk i folkekirken, at man møder noget specifikt dansk, som kan identificeres med Grundtvig , og så sangskatten med Kingo, Broson og igen Grundtvig i centrum. Det er også plads til Vilhelm Beck og hans efterkommere i denne forsamling. Og man er på de fleste fronter i det kirkelige liv enige om, at med alle interne forskelligheder holder man sammen om det, der definerer det danske særkende.

  Men det er interessant, denne mangel for forståelse for, hvad der er centralt i vores samfund, limen, som holder det sammen .

 15. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Peter Lemche

  “Det lidt ejendommelige er, at så mange af dem, der hele tiden galer op om danske værdier, ikke forstår, at samlingen om kirken er helt centralt for danske værdier. ”

  Er det altid sådan, at dem du ikke er enige med, de ‘galer’ op?

  Mig bekendt er de alle de fortørnede, der ikke kan acceptere demokrati folkeskolen, der galer mest op?

  Du kan begynde med at forklare, hvilke helt specielle DANSKE værdier, der eksisterer i folkekirken, som du ikke kan finde udenfor kirken. Altså værdier som er helt specielle her i Danmark – og ikke udenfor Danmark.

 16. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Peter Lemche

  “For det er faktisk i folkekirken, at man møder noget specifikt dansk, som kan identificeres med Grundtvig , og så sangskatten med Kingo, Broson og igen Grundtvig i centrum. ”

  Jeg er ikke medlem af folkekirken, men i min skoletid lærte jeg alle de danske sange og salmer (vi fik sågar et lille rødt flag i sang/salmebogen, når vi kunne en hel salme udenad).

  Du behøver ikke at gå i folkekirken, hvis du er til danske sange og salmer, Jeg har en 4-dobbelt CD med DR’s Pigekor, som jeg har stor fornøjelse af. Den har jeg lagt på min IPod, så jeg kan lytte til sangene, når jeg cykler forbi den lokale kirke.

 17. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Vi er her vidne til et sindrigt krybbespil, udført af
  L i s b e t h s S ø r e n s e n. Hun spiller næsten alle rollerne og argumenterer med sig selv.

  I øvrigt er jeg enig i, at børnene tager ingen skade af at komme i kirke.

  Når unge mandlige indvandrere shia, eller sunnimuslimer, kan få sex hos danske “ludere”, for det hedder danske kvinder hos mange i den muslimske “verden”, er der vel ikke behov for for en imam, for at velsigne de muslimske mænds uforpligtende sex.

  Jeg vil anbefale alle at læse en artikel i Weekendavisen om kvinder i Jordan. Den hedder De syndige og er i bladet for den 15-21 december. Det er en sørgelig læsning fra den muslimske mandeverden. To søstre lister sig ud for at møde deres kære. Den ene får skåret halsen over af sin bror, efterfølgende. Det viser sig, ved obduktionen, at hun er jomfru. For her holder man “æren” i højsæde. Hvis ære det drejer sig om, står i det uvisse. Den anden søster har fået en fængselsdom på 4 år og sidder i en af Ammans kvindefængsler. Begivenheden fik vist ikke nogen indflydelse på de “syndige” unge mænd.

 18. Af Arne Hornborg

  -

  Problamatisk af aflyse julegudstjenesten for skoleelever.
  Det store problem med den aflyste julegudstjeneste er at danskerne bøjer sig mere og mere for muslimernes mere eller mindre tydelige forsøg på at videreføre det parallelsamfund de allerede er godt i gang med.
  Hvis de muslimske børn, eller deres forældre, ikke ønsker at deltage i den traditionsrige julegudstjeneste, så kan de jo undlade at deltage.
  Men at tvinge DANSKE børn til ikke at opleve, sammen med deres kammerater, en smuk, stemningsfyldt julegudstjeneste, så er vi lidt for langt ude i parallelsamfundets snigende indflydelse.
  De danske forældre i Græsted må stå sammen og arrangere en julegudstjeneste for de børn der måtte ønske det.
  Nu ligger det sådan at at den danske godkendte statsreligion, er den evangelisk-lutherske folkekirke. Den kirke som også kongehuset SKAL være medlem af.
  Ingen skal tvinges til at deltage i julegudstjenesten, men ingen skolelever skal forhindres i at deltage i den danske traditionsrige, smukke skolegudstjeste. Et stykke fint DANSK kultur.
  I min bandom som skoleelev på Skovshoved Skole var en af mine klassekammerater katolik.
  Han deltog ikke i religionstimerne, i fuld forståelse fra vor religionslærerinde.
  Han deltog heller ikke i vores dejlige traditionsrige skolejulegudstjeste, som de fleste af os nød og glædede os til.
  Naturligvis var det frivilligt om vi skoleelever ville deltage i julegudstjesten, uden der blev stillet krav til de elever der ikke ønskede at deltage.
  Min opfattelse var/er at de fleste elever deltog, med glæde, i den smukke julegudstjeste, hvor også Skovshoved Skolekor deltog.
  Jeg synes at lærerne i Græsted skole kryber, lidt kujonagtige, udenom.
  Vi skal værne om dansk kultur, værne om de rige, smukke danske traditioner.
  Ingen fremtid uden grundfæstet fortid.
  Det ER ved at være for sent, alt, alt for sent.
  Arne Hornborg
  Typografisk mediegrafiker, forfatter.

 19. Af Henrik S

  -

  For at holde sig til emnet:
  Ja det er et kæmpe problem at et stort flertal af lærere tilhører det radikale venstre.
  Det er i den grad synd for vores børn , der bliver indoktrinerede med deres rabiate ,virkelighedsfjerne ideer.
  Hvordan skal det bekæmpes?
  Eneste måde er nok , at forældrene er opmærksomme på disse læreres udgydelser og indoktrinering af børnene og håndfast siger fra og vha klager.
  Kathrine burde have udvist den lærer ,der saboterede hendes gudstjeneste , fra kirken.
  Vi må lære at sige fra straks og kontant overfor disse samfundsnedbrydende elementer , der kun ønsker vores kultur udslettet eller i værste fald erstattet af en muslimsk.

 20. Af Jan Johansen

  -

  Genialt!

  Nu har en gruppe forældre til børn på Gribskolen i Græsted taget initiativ til at gå i kirke med deres børn op til jul. Det er da en genial ide’. Det skulle de ha’ gjort for mange år siden. Julegudstjenesten skal foregå i Esbønderup kirke og bliver altså kun for dem af børnene, der af egen fri vilje vil med. Det samme gælder for forældrene og lærerne. Det er da en yderst sympatisk ide’, som burde ha’ været praktiseret for mange år siden, men hvorfor skal det foregå i skoletiden? Skolen burde for længst ha’ løsrevet sig fra kirkens omklamrende åg!

 21. Af Arvid Holm

  -

  Lærerne bør afholde sig fra at anfægte religion, når de savner mod til at anfægte alle religioner.
  De optræder ikke som modstandere af religion, når de demonstrerer foragt for Kristendommen og sideløbende demonstrerer respekt for Islam.
  Derved bliver de snarere missionærer, der udbreder Islam blandt den danske ungdom.
  Tit får man det indtryk, at mange skolelærere burde jages langt ud på heden.

 22. Af niels peter lemche

  -

  MITTE JUST , de skarpeste knive, hvorfor skulle de da også det. Ringe løn, ingen anerkendelse af, hvad de laver. Man skal da være dum eller også besat af den pædagogiske helligånd for at give sig i kast med gerningen som lærer i folkeskolen.

  Det er i virkeligheden et af de største problemer i vort samfund. Tænk, romerne havde for to tusinde år forstået det: Deres uddannelsessystem handlede om at få uddannet næste generations ledere og næste generations lærere. Lærerne burde værre placeret i toppen, for det er dem, der skal sørge for, at der også er ledere i den næste generation.

  Men det gælder her som alle andre steder: Man får, hvad man betaler for.

 23. Af niels peter lemche

  -

  JAN PETERSEN, det kan godt være, men “Mitte Just” har faktisk skrevet et par fornuftige indlæg her, til forskel fra trolden Lisbeth, som jeg stadig tror er en indvandrer fra et eller andet arabistan fuld af had til samfund, hvor han har søgt tilflugt.

 24. Af Bjarne Salomonsen

  -

  Og så endte det også godt på Gribskovskolen.
  Skolebestyrelsen holdt fast. Lykke fik et nederlag mere, og børnene kan komme til julegudstjeneste sammen med deres forældre hvis de har lyst til det.
  Det sidste er vel en god pointe. Skal børn i kirke så lad forældrene sørge for det.

 25. Af Jan Johansen

  -

  Med få undtagelser kommer der angiveligt ikke mange såkaldte sognebørn i kirkerne om søndagen. Hvorfor forholder det sig mon sådan? Kunne det tænkes, at indholdet er for diffust og dermed måske meget lidt vedkommende for kirkegængerne af i dag? Hvis det er tilfældet, så er det da ikke så mærkeligt, at børnene også falder fra, når de har passeret konfirmationsalderen eller før. Begreber som eksempelvis syndsforladelse og frelse er da i den grad også meget vanskeligt at forholde sig til, og da der foregår så meget andet, som kan virke nok så uvirkeligt, er det da ikke så underligt med det ovennævnte ringe fremmøde.

 26. Af Rosa Harald Kristiansen

  -

  Det ligger i ungdommen i dag, at det er pinligt at gå i kirke. Alligevel bliver vi døbt, konfirmeret, gift og begravet i kirken og nu nærmer julen sig, hvor mange går i kirke. Det har været pinligt for de unge, at gå i kirke siden 60erne/70erne. Ved at gå i kirke mener de unge, at de viser sig som avvigere og alligevel vil de konfirmeres. Penge og gaver, er det det? Nonfirmation er en latterlig handling opfundet af tåbelige curlingforældre. Ønsker de unge ikke at blive konfirmeret, eller ønsker forældrene dem ikke konfirmeret? Jeg har ikke været en flittig kirkegænger nu de sidste to-tre år. Jeg kom meget i kirken som barn. Min mor sang i kirkekoret. Efterfølgende har jeg fulgt en af mine børn, der sang i et kor, igennem 7-10 år. Da mine børn var små, tog jeg dem med til særlige børnegudstjenester for at lære dem mit lands salmer og sprog. Det er dejligt og fredfuldt at gå i kirke. Da mit barns kor sang i kirken, må jeg dog indrømme, at jeg ofte blev irriteret over Joakim Skovgaards altermaleris forkerte perspektiv og proportioner af den afbildede svævende frelsers ben. Således kan tankerne flyve syndefuldt i kirken.
  Jeg husker, at vi aldrig var i kirke med min første skole fra 1. -6. klasse. Kirken var langt væk og lille. Fra 7. og op, var vi i kirken før jul. I gymnasiet kom vi kun i kirke ved udskrivelsen. Hele vores samfund er bygget på kristne værdier og i mange år på oplysning. Det er fredfyldt at komme i kirken og sangene er dejlige, selv for dem, der ikke er kristne. Jeg har i mit frivillige arbejde haft kontakt til en del muslimske forældre. De forbyder os at tage børnene med i kirken, også i nedlagte kirker, hvor man kan spille bordtennis og spise mad. Vi kan faktisk ikke tilbyder danske unge at komme i en moske, for oplysningens skyld, fordi her ville man gøre forskel på drenge og piger. Kristendommen har flyttet sig, det har islam ikke. Udviklingen viser den anden vej.

 27. Af Lisa Hundertwasser Jensen

  -

  Kan vi ikke snart blive fri for myten om, at julen har noget med Jesus fødsel at gøre?

  Uddrag fra wikpedias artikel om “The saxons”:

  “The Saxon calendar began on 25 December, and the months of December and January were called Yule (or Giuli). They contained a Modra niht or “night of the mothers”, another religious festival of unknown content.”

  Maria var selvfølgelig ikke jomfru, da hun fødte Jesus, og oprindeligt handlede julen slet ikke om Jesus fødsel – men god fest, alligevel.

 28. Af Satania christensen

  -

  “Kristendommen har flyttet sig, det har islam ikke. Udviklingen viser den anden vej.”

  Overhoedet ikke. De står for samme forkvaklet kvindesyn som altid, med manglende menneskerettigheder og humanisme. At kirken er stoppet med at prædike om de værste aspekter af useriøsitet fra de religiøse tekster, vidner blot om populisme og løgn og bedrag.

 29. Af Satania christensen

  -

  “Maria var selvfølgelig ikke jomfru, da hun fødte Jesus, ”

  Har nu også mødt de første 2o borgerlige kvinder der påstod således, selvom de havet 2-3 børn derhjemme. De konservative dyder mangler aldrig i sit hykleriske værdisæt. .

  “I Danmark har vi skam overbevisende vidnesbyrd om, at kristendom og hedenske skikke kan gå hånd i hånd. ” Måtte

  Jesus sagde også at han kunne gå på vandet. Naturligvis har kristendommen kun overlevet, fordi den stadig minimalt respekteres af Danskere i 90% som er ateister, og som ikke ser den store trussel i den-jer, uanset hvor hårdt i prøver med at true mv.

  Medlemmerne falder uafbrudt af Danske. De eneste nyankomne er blandt de mange udenlandske tilflyttere, såvel som muslimer der omvender for visum-statsborgerskabets skyld, som de mener kristendommen vil hjælpe på at opnå.

 30. Af M Jørgensen

  -

  “At den egentlige begrundelse er skoleledelsen og lærernes ubehag ved kristendommen, har jeg længe haft en anelse om” skriver Lilleør .
  Jeg ved ikke om Lilleør har gjort sig de tanker at det måske gælder religion og tro i alle afskygninger der føles ubehag ved.
  Eller ud fra den rationalitet – at det ikke er en skoles opgave at besøge kirker ved højtider -og at det må være nok at der gives et indblik i de forskellige trosretninger i forbindelse med undervisningen.
  Eller det mest nærliggende som begrundelse, at tro og religion er en privat sag.

 31. Af Mitte Just

  -

  Det er al mulig ære værd, at Kathrine Lilleør sætter sig ud over politisk korrekthed.

  For mit eget vedkommende kan jeg konstatere, at jeg er blev kaldt psykopat, fordi jeg har skrevet om en nobelpristagers kristuslegende og folkeskolens som helhed lave niveau, der er almindelig kendt og bunder i meget andet end lav løn. Mine egne børn havde indtil for nylig, hvor de kom i privatskole, flere lærere, hvis uddannelsesbaggrund udelukkende var en studentereksamen, og i min skoletid ville de end ikke være blevet optaget i gymnasiet.

  Det står galt til på seminarierne for lærere og pædagoger, og det er almindelig kendt, at der huserer 68’ernes mest røde og floskelfyldte disciple og lukker øjnene for, at en stor del af deres studerende sidenhen vil komme til at opleve det som hverdag, at de bliver truet, smædet, slået, sparket og får kastet stole efter sig. Det problem løses ikke med højere løn.

  At undervise børn burde være et prestigefyldt hverv, og det var det også en gang. Men man kan ikke fortænke lærerne i, at mange søger arbejde indenfor andre fagområder, selv om de oprindeligt brændte for deres eget gag. De er på mere end en måde dårligt rustede til at tage en ulige kamp op. Bliver de i jobbet, er det tit typen, der overvurderer egen indsigt og kommanderer forældrene (læs: mødrene) til at servere hjemmelavede kager på skolen, når det passer lærerne. Deres e-mails dokumenterer alt for tit, at de selv burde tage et kursus i stavning og korrekt sprogbrug. En god lærer er guld værd, men der er blevet meget længere imellem dem. Nogle af de værste starter konsulentvirksomhed med psykisk rådgivning og lederuddannelse, der skaber psykiatriske patienter.

 32. Af Satania christensen

  -

  “Bliver de i jobbet, er det tit typen, der overvurderer egen indsigt og kommanderer forældrene (læs: mødrene) til at servere hjemmelavede kager på skolen, når det passer lærerne” Måtte

  Tror nu det er de færreste skolelærer der mener at måtte vil være psykisk istand til at bage kager? Så tror at dette er noget du har taget fra din frie fantasi? De er da udmærket godt klar over, at du mener juletiden er tid til spanskrøret mod de små, depression mv. De værste psykopater af din slags, blev da fjernet tidligt på seminariumet? Naturen deres satte de fleste i fængsel før de kom igennem det første år.

 33. Af b jensen

  -

  Som det fremgår af kommentarsporet, er ateisterne og nihilisterne meget aktivistiske i deres negative og nedladende hetz mod vores kristne kultur. Året rundt missionerer de for deres tomme og røde religion der går ud på at ALTING er kommet af INGENTING, helt af sig selv.

 34. Af Satania christensen

  -

  “Mine egne børn havde indtil for nylig, hvor de kom i privatskole, flere lærere, hvis uddannelsesbaggrund udelukkende var en studentereksamen,” Måtte.

  Mht. dine fantasibørn her, der havet folkeskolelærer uden uddannelse, så troet jeg psyko…logen havet forklaret videre herom nu? Har du glemte det hele allerede?

 35. Af Satania christensen

  -

  “Da alle de ældste elever rejste sig og skrålede Trosbekendelsen hen over hovedet på læreren, blev han så overrumplet, at han kom til at rejse sig op sammen med dem. Jeg bliver stadig i godt humør ved tanken.”

  skriver lilleør.

  En lærer er jo almindelig høflig. Og engang imellem rejser han da sig i kirken. Men de bedste lærer interessere sig ikke for religion og præsternes vrøvlerier. De rejser sig vel mestendels for at få noget motion, da det er så kedeligt i kirken og dens prædiker?

 36. Af Ole Lund

  -

  Denne debat bliver efterhånden noget hysterisk. Grib-Skolen har blot valgt, at man i dette år ikke går i kirke. Det sker mange steder. Den om rundspørget med at 80% af
  skoler sender deres elever i kirke før juleferien,, tror jeg ikke på.
  Der skydes på lærerne, men det er skolebestyrelsen, som lægger an til, hvad “der er god skole”. Principper.
  De fodslæbende lærere kender jeg ikke. Men fodslæbende elever er der nok af. I 7. kl. går det mest ud på at forberede sig til konfirmationen i forventning om, hvem der får mere end 40.000,- kr. i gaver og bliver afhentet – enten i en monster-truck – eller i en limousine. Så skyd på forældrene, som måske er 4-hjuls-kristne: dåb, konfirmation, bryllup og begravelse, men som ikke har sørget for, at deres børn kan
  opføre sig, som det passer sig i en kirke. Det bliver let til en pine for læreren, at skulle stå på mål for den slags: Indskæpelse, forholdregler, fordømmende blikke,
  adskillelse af elever, der er kommet uoverens. Jeg forstår godt, at nogle lærere kan danne sig det synspunkt, at det ikke er umagen værd, at tage eleverne med i kirken,
  når eleverne ikke har lært hjemme fra, hvordan man opfører sig i en kirke.
  PS. Det kunne nok også have noget med den stedlige præst at gøre. Forstår vedkommende sig på, hvad det er for en gruppe tilhørere, der er kommet?

 37. Af Mitte Just

  -

  “Mht. dine fantasibørn her, der havet folkeskolelærer uden uddannelse, så troet jeg psyko…logen havet forklaret videre herom nu? Har du glemte det hele allerede?”

  Du er ondskabsfuld, og man kan ikke glemme noget, man aldrig har vidst. Søg de rette steder, og du vil finde artikler om de uautoriserede “lærere” med studentereksamen eller håndværkeruddannelse. Strømmen går mod privatskoler, hvis der er nogen, og det klæder dig ikke at mene, at den danske folkeskole er god nok til de børn, hvis forældre ikke kan sætte børnene i privatskole. Det er et spørgsmål om at klare sig godt i fremtiden, og at romantiske og konfliktsky politikere ikke har været dygtige nok.

 38. Af Mitte Just

  -

  Ole Lund, jeg kender også den med limousinerne, stereoanlæggene og konfirmationskjolerne, der gør pigerne til dekolleterede lolitaer. Jeg er, som det må være fremgået, helt enig i, at mange børn er alt for dårligt opdraget, men du skal huske, at det er deres forældre også tit. Vi taler ikke om et problem, der er opstået i løbet af en generation men om et destruktivt efterslæb fra 68, da man bildte sig ind, at det var humant at smide børnene ud med badevandet efter at have løbet åbne døre ind og skrottet bedsteforældrene. Mange børn har elendige rollemodeller. I øjeblikket pisker forældrene rundt til julefrokoster og bedrager hinanden, for de bedste julegaver er dem ,man giver sig selv, som der står i annoncer begået af tomhjernede reklamefolk. Du skal ligefrem kæmpe dig frem til din browser ved at negligere artikler om, indenfor hvilke faggrupper der begås mest utroskab til julefrokoster, og børnene får sikkert en hyggelig jul, når far og mor skal have klaret det efterfølgende.

Kommentarer er lukket.