#MeToo – kun for kvinder?

Af Kathrine Lilleør 15

100 franske kvinder skrev forleden et åbent brev om #MeToo. De skriver, at voldtægt er en forbrydelse. Punktum. Men det er ikke en forbrydelse at lægge an på en kvinde, selvom det er klodset. Igen punktum. De mener, at #MeToo-kampagnen, der sender mands-svin til slagtebænken uden forudgående rettergang, gør ikke kvinder stærkere og mere autonome. Tværtimod. De skriver, at #MeToo-kampagnen ”gavner kun den seksuelle friheds fjender, de religiøse ekstremister, de værste reaktionære – og alle som i nyviktoriansk kønsmorals navn nu vil bilde os ind, at kvinder er en særlig slags skrøbelige væsener. At vi er børn med et særligt beskyttelsesbehov.” Læs det to gange. Burka og kyskhedsbælte for enden af tunnelen. For kvindernes egen skyld. Naturligvis. De kloge franske kvinder slutter deres åbne brev med at henvise til filosoffen Ruwen Ogien, der forsvarede menneskers frihed til at krænke som en uundværlig frihed for kunstnerisk skaben. I forlængelse heraf skriver de 100 kvinder, at ”kvinder er mere end krop. Vores indre frihed er uantastelig. Men den frihed, som vi sætter så højt, kan hverken være uden risiko eller uden ansvar”.  Det skal vi lære vores døtre, mener de. Ja! tænkte jeg.

Hvorpå jeg sekundet efter i en anden avis læste om socialdemokratiske Jasmine Søgaard, der gerne vil ind i politik, og som midt i december modtog en række sms’er fra det ligeledes socialdemokratiske nordjyske medlem Regionsrådet Thomas Hav, som opfordrede hende til at være hans ”tæve”. Hvad Hav mener med det, må man alt efter temperament forestille sig, men det er med garanti noget andet end den gensidige udveksling af valgkampserfaringer, som Søgaard havde bedt om. Ulovligt er det ikke at skrive sådanne beskeder, men da Hav er højere placeret i partiet end Søgaard, forekommer det alligevel mere end, hvad de franske kvinder kalder ”klodsede” tilnærmelser. Når dertil lægges det tydelige ubehag, som lyste ud af radioværten Iben Maria Zeuthen, der forleden introducerede sit nye program på Radio 24/7 ”Stille før optagelse”, hvor kvinder fortæller #MeToo-historier fra den virkelige verden, står det klart, at #MeToo-bølgen er nødvendig og kommet for at blive. Og tak for det.

To umiddelbart modsatrettede synspunkter. Hvor er balancen? Mirakuløst ligger den ligefor: Når man har et professionelt mellemværende skal det være ulovligt at erotisere forholdet. Punktum. Uanset køn. Selvfølgelig. Kvinder må naturligvis nemlig heller ikke benytte sig af deres professionelle overlegenhed til at spille på det erotiske hos en ansat. Ikke mere kontorsex. Med andre ord. Man skal være så gensidigt indforståede, at der faktisk foreligger dokumenter med underskrift. Mindre kan ikke gøre det.

Det vil bane vej for nødvendige sagsanlæg og domfældelse over chefens sjofle sms’er. Og det vil samtidige med rette gøre begge køn til potentielle ofre. Sandt og vigtigt, når vi skal skærme os mod den nypuritanisme og dermed lurende kvindeundertrykkelse, som i disse år kaster skygger ind over den vestlige verden. #MeToo bliver dermed ikke en kvinde-kampagne men en seksuel-overgrebs-kampagne.

At det indtil videre mest har handlet om mænd, der har misbrugt kvinder, er blot et spørgsmål om tid – og radioprogrammer. For kvinder misbruger også. Hvis de får magt. Det skal vi lære vores døtre. Og vores sønner.

15 kommentarer RSS

 1. Af Per Torbensen

  -

  En stor tak til femme fatale Catherine Deneuve i forsvaret for mænds ret til ,at praktisere kunsten i at forføre og advare mod puritanisme som Me Too kampagnen i min optik er udtryk
  for ,eller blot læner sig kraftig opad.

 2. Af H Nielsen

  -

  Ak ja ak ja, disse meetootider. Hvad skal man efterhånden mene om dem. Efter min mening virker det lidt komisk, at klap i bagdelen og lumre bemærkninger, der er både 10, 20 og 30 år gamle, pludseligt med djævelens vold og magt skal frem i lyset. Endnu mere komisk er, at folk skal miste jobbet pga eskapader, der har fundet sted for både 2 og 3 årtier siden. Men der er jo så meget, man ikke forstår.

 3. Af Anders Sørensen

  -

  Det er meget sjællent jeg er enig med dig. Men her har du ramt plet. Kvinder skal stoppe med og glide ind i rolle som ofre. En handling fra en chef, eller kollega, som ikke er acceptabel skal der reageres på, som ikke som ofre. Og ja mænd bliver også chikaneret af kvindelige chefer. Har selv oplevet det for mange år siden og sagde op fra det job.
  Og så er det vigtigt og reagere forskelligt på en lun bemærkning og kompliment og så en sjofelhed.
  God dag til lyst og respekt.

 4. Af Arvid Holm

  -

  Snart vil total overvågning blive mere udbredt.
  Alle kan få body-cameras og lignende monteret både for og bag og allevegne.
  Udstyret kan være meget småt ekstraudstyr til smartphones eller udformet som dagligdags genstande.
  Aggressive personer af enhver slags kan derfor aldrig vide, om de er på “skjult kamera”, medmindre de først kropsvisiterer ofrene under anvendelse af egnede scannere.
  Og udstyret har måske allerede sendt belastende data til “skyen”.
  Så bliver det svært at slippe godt fra det, hvis man har tilbøjelighed til at forulempe kvinder seksuelt eller praktiserer springskaller med tilløb nede på bodegaen.

 5. Af Janik Martensen

  -

  Om ikke andet har skuespillere, kendisser og andet godtfolk fået al den opmærksomhed de hungrer så voldsomt efter.

 6. Af Benjamin Jørgensen

  -

  Man skulle tro at folk aldrig har hørt om Darwin. Mennesket er fætre til aberne og har et betydeligt islæt af abernes seksuelle adfærd. Hunnerne stimulerer hannerne seksuelt og får dem derved til at konkurrere om hunnernes gunst. Hannerne på deres side ønsker at sprede deres gener til så mange hunner som muligt. Altsammen sker for at sikre udvælgelse af de bedst egnede til at videreføre arten. Alle normale mennesker gør som de genetisk er programmeret til, ellers ville menneskearten ellers uddø. Homoseksuelle er faktisk kontraproduktive i det Darwinistiske spil – overladt til sig selv ville de homoseksuelle mennesker uddø – de udgør en genetisk blindgyde, like it or not.
  Men med jordens groteske overbefolkning, ser det ud til at menneskeheden vil kvæle arten i skidt, møg og rovdrift på klodens andre dyrearter.
  God Darwinistisk dag!

 7. Af bent jensen

  -

  Den evindelige HETZ mod mændene, den konstante mistænkeliggørelse, nedrakning, latterliggørelse og tilsvining af mænd som praktiseres af visse radikale og rabiate feminister….. har et politisk formål. Nemlig at trænge mændene i defensiven, så de
  lettere kan udnyttes, undertrykkes og skubbes til side. I Sverige har taktikken haft kolossal succés. Rødstrømperne og politikkvinderne har sejret ad helvede til, mændene er til grin, og familierne, børnene, mændene og de almindelige kvinder er tabere. Læs “Sverige er fortabt”, snap hanen og “Begår Frankrig selvmord?”.

 8. Af Ole Andersen

  -

  De franske kvinder viser vejen. kvinden har begær ligesom mænd. Feminisme er idiotisk. Sex og kærlighed har sine ritualer. Tag dem eller lad være. De fleste mennesker vil elskes. Sex er Så godt. Kun idioter lader sig krænke af parringsdansen.

 9. Af b jen

  -

  I Sverige tog den politiske korrekthed, den vildledende propaganda og ce n su ren overhånd for nogle år siden. Kommunister, ateister, nihilister, feminister og pladderhumanister overtog medierne og partierne. Resultatet ser vi i dag. Sverige er i opløsning, og alt med kultur, velfærd , lov og orden er i frit fald. ( Se “Sverige er fortabt”) Pladderhumanisterne er nu sammen med europaterne blevet en trussel mod hele Europas økonomi, velfærd, fred og sikkerhed. Læs om mer kels migrant crisis og se national geographic på tv ang. te rr or.

 10. Af b jen

  -

  Få km fra Kbhvn og med broforbindelse, har vi et samfund der er ved at blive forvandlet til en galeanstalt med diverse former for stats te rr or mod befolkningen. Den såkaldte kvindebevægelse er endt i mandehad, fa scisme og rab lende vanvid. De to køn påstås f.eks. at være en politisk konstruktion. Og man er ved at udskifte svenskerne med afrikanere og arabere. Læs “Sverige er fortabt” og “Begår Frankrig selvmord”.

 11. Af H Nielsen

  -

  B Jensen, jeg er fuldstændig enig.

 12. Af N. Jensen

  -

  Hvorfor tror de konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard, at det er en menneskeret at jogge rundt på Christania i alle døgnets timer, uden at blive forulempet ?

  Er hun blevet svigtet af sine forældrer, der ikke har oplyst hende om den menneskelige natur, herunder mændenes seksualdrift ?

  Nej, det er ikke en samfundsopgave at beskytte dig mod din egen idiotiske adfærd, så som at gå hjem med en mand man har mødt for en time siden på et værthus, eller lade sin (helt naturlige) seksualdrift optage på video.

  At opfatte 2 15-åriges frivillige samleje som børneporno er naturligvis plimskørt.

  Nu mener Politiet og politikerne altså, at der skal slås hårdt ned på sex på internettet.

  Good luck with that !

  Magthaverne (politikerne og rigmændene) er skrækslagne for internettet, der afslører deres uduelighed, korruption og krigsliderlighed.

  Så derfor EU-politbureauets initiativ mod ‘fake news’.

  Så naturligvis vil internettet ‘fremadrettet’ blive underlagt censur. Kun de politisk korrekte meninger må offentliggøres.

  For øvrigt har vi allerede vores Danske version af Pravda, i form af Ritzaus bureau. Når pressen citerer herfra får man aldrig lov til at kommentere, uanset hvor løgnagtige/forvrængede de måtte være.

 13. Af N. Jensen

  -

  Grrrr. I modsætning til til JP har man på Berlingske’s Blogs ingen mulighed for at rette stavefejl og formuleringer, der kan misforstå’es, eller uddybes.

  Tak til KATHRINE LILLEØR, som hidtil har undgået Tom Jensens Stalinistiske forbud mod, at jeg ytrer mig på Berlingske’s Blogs.

  Og så til sagen:

  Jeg var i går (Clement) vidne til partiet Venstres totale kapitulation over for salonkommunisterne.

  I stedet for de velkendte kulturradikale salonkommunister i DR, skal det nu bestemmes af en nyt organ af eksperter (Danflix), hvad vi Danskere kan tåle, og har godt af at se !!!!????

  Nazi-tyskland redux !

  Og så påstår Venstre at det er et Liberalt parti !

  I dette spørgsmål har de tydeligvis fuldstændig tabt sutten !

 14. Af J L

  -

  Anders Sørensen
  Jeg synes din kommentar indeholder selvmodsigelser. På den ene side mener du at kvinder ikke skal gøre sig til ofre. Ofre for sexchikane. Hvorefter du nævner at du selv har været ofre for sexchikane. Endda med den drastiske konsekvens at du måtte sige op.

  Men MeToo kampagnen handler bl.a. netop om at ingen skal føle sig tvunget til at sige et job op for at slippe for en sexchikane, som man bliver udsat for på arbejdspladsen. For mange er det faktisk meget vigtigt at have et job. Både som indtægtkilde, som led i ens karriere og/eller fordi man synes jobbet er spændende og giver ens livsindhold.

  /Jesper Lund

 15. Af Jakob S. Rasmussen

  -

  “#MeToo-kampagnen ”gavner kun den seksuelle friheds fjender, de religiøse ekstremister”…

  Dét tror jeg ikke, at den religiøse ekstremist, Tariq Ramadan, er helt enig i.

  Ramadan var én af euro-islamismens bannerførere i Frankrig, indtil han blev anklaget for voldtægt af tre kvinder, som et led i den franske metoo-kampagne.

  Da satiremagasinet, Charlie Hebdo, gjorde grin med den voldtægtsanklagede, islamistiske hykler, blev satiremagasinet selvfølgelig endnu en gang udsat for terror- og dødstrusler fra franske islamister, der ikke overraskende ikke ville finde sig i denne “islamofobiske” krænkelse af deres voldtægtsanklagede helt.

Kommentarer er lukket.