Sass Larsen, medier og spørgsmål

Af Kathrine Lilleør 9

Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen takker nej til de fleste interviews. I et interview lagt ud på Socialdemokratiets hjemmeside, forklarer han, at borgerne bliver ladt i stikken, fordi medierne bestandigt søger konfrontation på bekostning af oplysning. Et stærkt synspunkt, der dog blev overhørt, fordi man fokuserede på, at Reimer Bo Christensen lod sig bestille til at interviewe Sass Larsen. På Folkemødet må journalister gerne. Resten af året må de åbenbart ikke. Sass Larsen-pointerne ignoreret. Man foretrak ganske rigtigt konfrontationen. Konklusion: Når gruppeformanden fra Folketingets største parti lader sig udspørge, så indsigter og synspunkter bliver fremlagt, har det ingen interesse.

Jeg har samme erfaring fra mit hjørne af medielandskabet. Når man ringer for at få mig i studiet for at fortælle, hvordan sorg kan leves med, hvad jul er, og hvad er det med Kristus, er forudsætningen oftere end oftest, at vi skal være to. Jeg skal interviewes sammen med en ateist, en brud, en cykelsmed eller pizzabager. Jeg er derfor begyndt at takke nej. For selvom jeg godt kan sige noget om Helligånden på et minut, og det formentlig er derfor, at man ringer mig op, er det efter et par årtier i de korte sætningers klub blevet mig for overfladisk. For der er mere at sige om skyld og tilgivelse i kristen forstand end, hvad der bliver tid til i et otte minutters interview, hvor en kvinde, der har været sin mand utro, også skal have taletid.

Dertil kommer, at uvidende spørgsmål ikke giver vidende svar. Læs det to gange. Det faktum, at man kan stille forkerte spørgsmål, er blevet en provokation. Vi lever i spørgsmålenes tid. Alle skal svare. Ikke mindst politikere og fagpersoner. Det er en grovhed, en arrogance, ja potentielt magtmisbrug, hvis man ikke svarer. Glemt har man, at det er den, der spørger, som sætter dagsordenen, og at det kræver viden at stille relevante spørgsmål.

Hvis Sass Larsen er foruroliget over det lave spørgsmålsniveau hos politiske journalister, er jeg mindst ligeså foruroliget over den måde, der spørges til Bibel og kristendom på. Nedladende sætter spørgeren dagsordenen, når vi, der går i kirke, når præster og teologer bliver stillet spørgsmål om Biblen. Uvidenhed om kristendom er så udbredt, at det er os, der ved noget om evangelierne, som har et forklaringsproblem. Vi er de tåbelige, når vi må opgive at besvare spørgsmål om kristendom, der svarer til at skulle forklare, hvorfor man ikke er født med øjne i nakken. Respekten for, at teologen ved sine studier har opnået en viden, som de fleste andre ikke har, er væk. Fuldstændig ligesom respekten for, at en socialdemokratisk gruppeformand, tidligere minister og mangeårigt folketingsmedlem, naturligvis har en indsigt, de fleste andre ikke har.

Spørgsmål, hvor spørgeren tror at kende svaret på forhånd, og alene ønsker at få bekræftet sine fordomme, sælger måske nok, men gør ingen lykkelige. Tværtimod. Vi ender i ekkorum med meningsfæller, der ved ligeså lidt som os selv. Og vi oparbejder mistillid til forklaringer, vi ikke forstår på tre linjer. Men sandheden kan undertiden være ligeså ordrig som Biblen.

Alle, der har elsket ved, at de vigtigste svar i dette liv ikke alene findes i enstavelses-ord. Men i alle de spørgsmål og svar, der gik forud for et ja eller et nej.

 

 

 

 

9 kommentarer RSS

 1. Af ole jensen

  -

  Medierne spiller jo en kæmperolle for de flestes meninger om samfundet. Og for samfundets udvikling i den ene eller anden retning. I Sverige demonstreres det i denne tid. I Tyskland, Sovjetunionen og mange andre lande er det tidligere blevet demonstreret at pressens magt er stor, når det gælder om at manipulere og ensrette tænkningen. Med cen sur, hetz og propaganda kan tilsyneladende enhver befolkning føres mod diktatur, galskab, barbari, fattigdom og krig. De danske medier er dog endnu ikke sunket helt så dybt ned som de svenske. Noget som fremgår af afsløringen af de SUPERSKANDALER som regeringen leverer på samlebånd. (fra tvangsdigitalisering, hospitalsskandaler, banditters hærgen, postvæsnets kollaps til salget af danskernes beskyttelse mod smitsomme sygdomme osv., osv.) Se den korte og snaphanen.

 2. Af Finn Bjerrehave

  -

  Berlingskes afvikling af kommentarer, er måske det største skred i tiden, nemlig det bedste media at udveksle dagens kommentar i, og nu et det slut, og alle vores politikere er tilfredse.
  Nak & Æd disse Belgiske ejere. Finn Vig

 3. Af ole jensen

  -

  Alt for mange journalister er blevet indoktrineret i marxistisk retning i løbet af deres uddannelse. Og da Borgens politik i de senere år har været domineret af røde ateister camoufleret som humanister, har mediernes kritik af “åndsfællerne” oftest været svag og virkningsløs. Det har været medvirkende til at Danmark er kommet ind i en ildevarslende og farlig udvikling, der kan ende katastrofalt for millioner af danskere. Velfærden, sundhedsvæsnet, freden og sikkerheden er under AFVIKLING. Det samme er store dele af infrastrukturen. Også familielivet, privatlivet og den personlige frihed angribes af V, K og LA mv. Og hvor var DF da man forberedte slagtningen af postvæsnet, vaccinefabrikken og store dele af den sociale velfærd??? Og hvorfor stiger antallet af ofre for sygdom, skilsmisse, vold, massefyringer, hospitalskaos, hjemløshed og uretfærdighed hele tiden? Tænker ministrene kun på deres eget velbefindende? Har de glemt deres pligter overfor folket?

 4. Af Birger Nielsen

  -

  Hvorfor er det så svært at forklare begrebet “Helligånden” ?

  Helligånden forstås bedst som en kraft – dybest set som Guds kraft, der virker usynligt på mange måder, svarer dr. theol. Helge Kjær Nielsen

  Hvor svært kan det være ???

  Sikke noget vrøvl.

 5. Af ole jen

  -

  Hvis man analyserer regeringens forbedringer, udspil og reformer nærmere, viser de sig næsten alle at føre til besparelser og forringelser. Eller de består i store løfter og flotte mål, men når pengene smøres tyndt ud over flere år, og diverse omlægninger modregnes, er der oftest tale om bluff og humbug. Dog er der ingen smalle steder når det gælder afrikanere og arabere samt prestigeprojekter til gavn for “vennerne”.

 6. Af Finn Bjerrehave

  -

  Nu har Sass Larsen også meget at byde ind med, nemlig fra et parti som er på vej ud af EU, nemlig alt er vundet og vi trasker videre med samarbejde og langt til strejken.
  Sass Larsen, skulle hellere bruge sine kræfter til at undergrave DF , nemlig partiet som ikke tør ansvar, og hvad skal dette parti i Dansk politik?
  Vi skal som Tyskland have det brede samarbejde, og udvikle Danmark, og ikke afvikle vores samarbejde med vores 27 EU partnere, men ak dette kort bliver i skuffen, tilbageslag er frygten.
  Klar tale,fremtiden er EU. Finn Vig

 7. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det er selvfølgelig lidt sært, at et stort partis politiske ordfører nægter at tale med medierne.

  Men Sass Larsen har selvfølgelig lov til, at give selv mundkurv på, så længe han holder sig fra, at give os andre, eller medierne, mundkurv på, for han har ikke ytringspligt – heller ikke, som politisk ordfører.

  Antallet af grove voldsforbrydelser i Sverige, begået af ikkevestlige migranter, samt deres efterkommere, er vokset eksplosivt, siden massemigrationen af ikkevestlige indvandrere for nogle år siden.

  De svenske mediers reaktion på problemet, viser, hvor vigtig ytringsfriheden er.

  For de svenske mediers reaktion, på den grove, og stærkt voksende kriminalitet, som de ikkevestlige migranter og deres efterkommere begår, har hidtil været, at nægte at omtale forbrydernes etnicitet, for ikke at “give racisterne ret”…

  Derfor er svenskerne i vid udstrækning uvidende om, hvem der står bag det stærkt voksende antal mord, voldtægter og voldsforbrydelser i Sverige, og det skyldes den næsten altomfattende selvcensur i de svenske medier – den såkaldte “åsiktskorridor”.

  Når medierne nægter at omtale, hvem, der står bag problemerne, så gør de problemerne uforståelige, og hvad værre er; uløselige.

  For når medierne konsekvent tilbageholder relevant information om, hvem der står bag det voksende antal grove voldsforbrydelser i Sverige, så ved offentligheden ikke, hvad problemerne skyldes, eller hvor der skal gribes ind for, at løse problemet – og så bliver problemerne tilsyneladende uløselige.

 8. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Angela Merkel brød sig ikke om de kritiske reaktioner, på hendes uansvarlige migrationspolitik, og det er netop derfor, at hun vil censurere debatter på Facebook.

  Merkel var som bekendt ansvarlig for agitation og propaganda i det østtyske kommunistpartis ungdomsafdeling, og hun var medlem af kommunitspartiet helt frem til murens fald; hun opgav altså aldrig kkomunismen; den forsvandt under fødderne på hende, mens hun staidg var kommuiniutsik magthaver.

  Hvem kan undre sig over, at en østtysk karrierekommunist, der aldrig har taget et personligt opgøre med kommunismen, vil begrænse ytringsfriheden?

  Det, der er underligt, er, at mange, der opfatter sig selv som borgerlige, er ved at lade sig overtale til, at indskrænke denne, helt centrale borgerlige frihedsrettighed…

 9. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Det gik lidt for hurtigt – rettelser:

  “Merkel var som bekendt ansvarlig for agitation og propaganda i det østtyske kommunistpartis ungdomsafdeling, og hun var medlem af kommunistpartiet helt frem til murens fald.

  Hun opgav altså aldrig kommunismen; den forsvandt under fødderne på hende, mens hun stadig var kommunistisk magthaver.

  Hvem kan undre sig over, at en østtysk karrierekommunist, der aldrig har taget et personligt opgør med kommunismen, vil begrænse ytringsfriheden?”

Kommentarer er lukket.