Ting jeg ikke forstår om fri hash

Af Kathrine Lilleør 84

Hvorfor har Christiansborg så lidt tillid til befolkningen, at man tror, at den ved lovliggørelse af cannabis vil gå amok, som en vuggestue i en slikbutik?

Hvorfor er der vedblivende et massivt Folketingsflertal imod frigivelse af hash, når mindst 52% af befolkningen ønsker cannabis legaliseret og kun 27% er imod?

Hvorfor tror man, at man risikerer at flere bliver afhængige, når alle kan finde et sted at købe cannabis ulovligt?

Hvorfor mener man, at folkesundheden har bedre af, at folk hemmeligt køber cannabis, så ingen opdager et eventuelt misbrug, før det er for sent?

Hvorfor vil man hellere bruge millioner på bekæmpelse af hash-kriminalitet fremfor at legalisere hash, få kendskab til købere og dermed forebygge og afhjælpe afhængighed?

Hvorfor tillader man sig et så indskrænket syn på cannabis, at det kun i små doser og til skyhøje priser kan sælges som lægemiddel?

Hvorfor vil man ikke anerkende, at cannabis i århundreder er blevet betragtet som et helsemiddel, der kan være godt for meget?

Hvorfor skal de 12 procent danskere, der har røget hast indenfor det seneste år kriminaliseres, hvis de dyrker cannabis i baghaven?

Hvorfor tillader landspolitikerne sig at ignorere en Overborgmesters begavede forslag til en statsstyring af hash-handlen, når de københavnske politikere har den største erfaring med hash-kriminalitet af alle?

Hvorfor har man gjort sig politisk døve overfor udenlandske erfaringer, som viser, at der intet er at tabe, men alt at vinde ved at frigive hashhandlen?

Hvorfor tror Folketingets lovgivere, at de opnår vælgerforståelse ved at fastholde en hash-lovgivning, der så åbenlyst og uværdigt bliver ignoreret?

Hvorfor vil Folketingsflertallet hellere lade politiet kæmpe med livet som indsats mod pusherkriminelle fremfor at udstede en lov, der er i overensstemmelse med det liv, befolkningen lever?

Enhver må spørge sig selv.

Hash-loven er ikke et lille spørgsmål, det er principielt. For argumentresistensen illustrerer, hvor langt vores Folketingspolitikere vil gå for at håndhæve deres udgave af virkeligheden. En principiel magtkamp mod virkeligheden, som det ikke koster den enkelte politiker det fjerneste af udkæmpe. Prisen betales suverænt af små mennesker, der ingen stemme har i debatten.

De små mennesker, som man på Christiansborg netop hævder, at den nuværende lovgivning beskytter.

Men den nuværende lov beskytter ingen. Bortset fra handlen i Pusherstreet.

 

84 kommentarer RSS

 1. Af FK. L, Søreenseen

  -

  “O.le Rasm.ussenpreb.enf.1”

  Det er dog åbenbart lykkedes dig uden rusmidler. Vel bibbbbbblen der er en større trus.sel her, som opvæksten?

  “Det er ikke h.ash eller nar..ko det handler om, men derimod alkohol og forsikringer.
  Hverken bryggerier eller forsikrings selskaber har nogen interresse i en legalisering.”

  Uden tvivl korrekt! Vi har stor lob.byvirksomhed i DK, såvel som USA. Her får politikerne støtte til valgkampagne, og gode job før og efter. Især i industriens mange charl.atanfonde. Der omhandler kultur i minimum forhold, og blot drejer sig om skattetænkning og politisk indflydelse.

  Man burde forbyde alle valgbidrag af penge. Vi er til gr.in for egne penge og sved.

 2. Af Bjørn Sørensen

  -

  “Eksperimenter med stoffer har ført til ukontrollabelt stofmisbrug hos mange og en udbredt alkoholkultur.”

  Vi læser om de forfærdelige skyderier og drabene på skoler i USA.
  Mange af de unge mennesker, som udfører udåden har en historie med stofmisbrug, hvor mange har som foster været udsat for stofmisbrug? Hvor mange har været medikeret for adfærdsvanskeligheder som barn?
  Vi ved at hashmisbrug fremmer udviklingen af skizofreni blandt unge mennesker.
  Hjernen er først færdigudviklet når man er 25, så hvis den har været påvirket i længere perioder med euforiserende stoffer kan det være meget skadeligtfor unge i udviklingsfasen.

  Hvor mange hippivrag har vi i samfundet?
  Er det ikke snart på tide at myndighederne fremlægger deres mangeårige erfaringer med stofmisbrugere for offentligheden?

 3. Af Fr. liss Sørensen

  -

  “f.eks. at HA nok ikke finder sig et 7 -4 job, hvis de ikke kan leve af at sælge hash.”

  Hvis de ikke skyder folk på gaden, sammen med de muslimskeindvandrer ville meget skam være nået..Måske går de mere over i hjemmbrænderiforretningen? ?Alkohol allerede så billigt i DK, pånær kvalitetsøl. ? Truslen er nok nærmere i sexindustrien og salget af handlet indvandrekvinder her. Denne vil stige. Og kan kontrolleres via et forbud som i Sverge. Så må olef1 ud på kærlighedsmarkedet. Se dating, 24-7 dating, og cafe sommerblomst.

  Derudver fr. Du.e.
  Hvorfor straffer vi ikke whitecollarkriminelle ligeså hårdt som bluecollar-ingen collar hashsælgers? De koster immervæk samfundet langt mere?

 4. Af Fr. liss Sørensen

  -

  “Mange af de unge mennesker, som udfører udåden har en historie med stofmisbrug, hvor mange har som foster været udsat for stofmisbrug? Hvor mange har været medikeret for adfærdsvanskeligheder som barn?”

  De sædvanlige højrefløjs neokonservative undskyldninger. Ingen udover det gængse antal.

  Blot børn opvokset i skydegale republikanske hjem. De fleste massemordere i USA har været borgerlige , rige og med high iq. Som set i las Vegas med 550 ramte af en republikansk rigmand. De fattige her skyder normalt blot en enkel i deres berigelseskriminalitet.

 5. Af Fr. liss Sørensen

  -

  “Hvor mange hippivrag har vi i samfundet?”

  Langt færre end korrupte landmænd-borgerlige på gule nummerplade, der snyder i skat, og ellers ødelægger Danmark. Især jyder her. Man dog mange habitkriminelle på strandvejen også. Da thorning fik lavet politiaktioner på strandvejen, fandt de 100 luksusbiler første dag uden afgifter betalt. De radikale fik hurtigt fjernet den gode skatteminister her.

 6. Af Lamd Eklan

  -

  De skal jo lige have styr på at kapitalisere på det først….Hash er uskadeligt, ligesom alkohol og tobak og Lars Løkke.

 7. Af ole rasm

  -

  Folk der er retarderede, psykopatiske eller sindssyge mærker det oftest ikke selv, ihvertfald kun indirekte. Og hvis man nedbryder sin forstand og fornuft via stofmisbrug, sker det ofte så snigende, at der ingen advarsler mærkes. Først når det er for sent for evigt, opdager man at man har udstødt sig selv fra det gode liv. Nogle af bloggerne her kan godt være eksempler på folk der oprindelig har haft en god forstand, men som siden har mistet deres dømmekraft og realitetssans. Ligesom visse politikere, bureaukrater og journalister.

 8. Af ole rasm

  -

  Folk der er ret arde rede, psyk o patiske eller sind s syge mærker det oftest ikke selv, ihvertfald kun indirekte. Og hvis man nedbryder sin forstand og fornuft via stofmisbrug, sker det ofte så snigende, at der ingen advarsler mærkes. Først når det er for sent for evigt, opdager man at man har udstødt sig selv fra det gode liv. Nogle af bloggerne her kan godt være eksempler på folk der oprindelig har haft en god forstand, men som siden har mistet deres dømmekraft og realitetssans.

 9. Af Martin Jørgensen

  -

  Denne debat må være et rent slaraffenland for en konspirationsteoretiker .
  Tænk hvis vi kunne sansebedøve en hel befolkning med rusmidlet cannabis, et fantastisk scenarie åbenbarer sig et rent Shangrila af virkelighedsfornægtelser.
  Bag denne ironiske kommentar gemmer der sig også tanker om plusser og minusser ved frigivelsen af cannabis.
  På plussiden den beviselige gavnlige effekt når det gives i medicinsk øjemed- og på minussiden et misbrug der udløser psykoser og indlæringsproblemer .
  Så træd varsomt Lilleør inden du gør dig til talsmand for en frigivelse.

 10. Af Jan Petersen

  -

  Jeg bladrede løseligt KATHRINE LILLEØR bloggen igennem og faldt over de her tre spørgsmål AF PER TORBENSEN – 26. MAJ 2018 17:46 – “Jan Petersen kan IP-adresser skjules ?troldene kan åbenbart godt ? eller er det blot dovenskab?”

  Svar, ja IP-adresser kan skjules, men WordPress indeholder mange værktøjer (plugins) til helt automatisk at undgå navne fakes, kommentar spam og lignende i blog kommentarspor. MEN det kræver selvsagt, at blogger interesserer sig lidt for egen blog. OG det har jeg bestemt ikke på fornemmelsen, at Lilleør gør – desværre! Så summa summarum er korrekt svar formentlig – dovenskab og ligegyldighed!

  PS: I øvrigt ærgerligt – jeg synes egentlig Lilleør indlæg – “Ting jeg ikke forstår om fri hash” – er OK. Men at sidde og lede efter et par seriøse indlæg på et totalt useriøst kommentarspor er ret trættende. Bare min mening . . . . . !

 11. Af Fr. liss Sørensen

  -

  “Tænk hvis vi kunne sansebedøve en hel befolkning med rusmidlet cannabis”

  Virker modsat. Ved moderat brug ihvertfald. Og gør folk endnu mere politisk aktive , imod uretfærdighed og interesseret. Kunne dog være rart at se dit bevismateriale her? Har intet. :)

  Hvis ole fik lidt tvangsdoser, lsd fx., kunne meget ske for ham i positiv retning her. Måske interessere han sig så for DK og nabolaget, og ikke hvad han læser i 360 grader om Sverige? ?

 12. Af Niels Poulsen

  -

  Jeg forstår ikke, hvordan Lilleør kan forestille sig et velfungerende samfund, hvor politi, soldater, brandmænd, læger og sygeplejersker er stofmisbrugere.

  Vi er i forvejen en taberfabrik. Med kuldsejlede eksistenser på grund af stofmisbrug, høj som lav. Hvorfor forstærke denne tingenes triste tilstand ved at legalisere hash?

 13. Af Fr. liss Sørensen

  -

  Forresten tillykke til Jan med kommentar nr 8956 ikke emnerelevant .Selvom står i debatreglerne at kommentarer skal være dette..

  Man helt naturligt at han kun deltager i debatten for at bede avisen fjerne alle andre.og ikke skriver om emnet. Han bliver ikke tilfreds før kun han står på siden.

 14. Af lars berg

  -

  “Tænk hvis vi kunne bedøve befolkningen med rusmidler, nysprog og løgnekampagner. Det ville jo blive et paradis for korrupte, uduelige og for r æ de riske politikere”…………………… ja, men er det ikke allerede sket? Danskerne er jo ufatteligt sløve og godtroende. De stemmer gladeligt på partier som allerede har snydt og bedraget dem i årevis. De billige øl har vi allerede fået, og det næste bliver vel billig hash og heroin/cocain solgt fra statskontorer overalt i landet.

 15. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt svarede jeg blot på tre spørgsmål, der var henvendt til mig. Det må vel være fair nok – i sværmen af navne fakes og net trolls. Bortset fra det, så gider jeg ikke bruge tid på den her gøgerede . . . . !

 16. Af lars berg

  -

  Mange danskere lider af den vrangforestilling at regeringerne og partierne vil det bedste for Danmark og danskerne. Trods utallige beviser for at de udnytter, narrer, snigløber og røvrender os på det grusomste. Politikernes flertal forærer vores penge, boliger, jobs, kvinder, velfærd, sundhed, frihed, sikkerhed og hele landet væk til EU og hærskarer af afrikanere og arabere. Vi er nu lige i hælene på svenskerne der er uden fremtid. Se snap ha nen/den korte.

 17. Af Fr. liss Sørensen

  -

  Uden tvivl 3 spørgsmål skrevet af dig selv, som normalt, for at kun trolde i debatten..Uden tvivl gider du ikke emnet, som ingen emner..

 18. Af Fr. liss Sørensen

  -

  Vekommen tilbage olef1 i nyt svenskerhadernavn, forresten. :)
  Fadernetværket kører stadig på skinner? :) Kan vi få nogen detaljer om behovet? Uhyggeligt.

  Du har dog trods alt nævnt emnet modsat jan.

 19. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hash er opium for folket.

 20. Af Fr. liss Sørensen

  -

  “hash er opium for folket”

  Tom Cruise kunne ikke have sagt det bedre, mens han var til royalt fødselsdag. Kongehuset er opium for folket. Ud med møget.

 21. Af Fr. liss Sørensen

  -

  “hash er opium for folket”

  Tom Cruise kunne ikke have sagt det bedre, mens han var til royalt fødselsdag. Kongehuset er opium for folket. Ud med mø..get.

 22. Af Fr. liss Sørensen

  -

  Mht. emnet.. kongerusets rus ???..

  Så er det virkeligt usmageligt at DR har fjernet public service i anderledningen af sønnikes fødselsdag. Det er blevet erstattet af royalt plutokratiservice. Skam jer DR og tv2. At vores licenskroner bruges til dette tidsspilde? De snakker kun om kjoler. Hvilken håneri af det stolte Danske folk? De borgerlige har overtagets folkets DR nu. Alt er vrøøøøvl nu. Ud med de kongelige..Ind med skattebetalt narko..Krigen er tabt. Så man kan ligesågodt tjene på det, og kontrollere det til en vis grad..Sådan tænker de kloge..

 23. Af lars berg

  -

  Nyheder der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på enhver tænkende person: Læs om de skrækkelige ting der sker i England, Sverige og DK. Se snap ha nen og den kor te. Se national geographic og you tube om te r ror, krig og merkels migrant krise./one year on. (black pigeon)

 24. Af Fr. liss Sørensen

  -

  Hans ledsager kan end ej tale Dansk. Efter utallige år. Beviser at de taler Engelsk til dagligt, som Dronningen og henri. Der talte Fransk og Engelsk kun. De ser alle Dansk som et bondesprog. Kongehuset er højst 10% etnisk Dansk. Og næste generation 5% etnisk
  .

  Ud med dem. Danmark for Danskere først…

 25. Af Per Torbensen

  -

  Tak Jan Petersen,for dit svar.
  M.v.h.Per Torbensen

 26. Af Per Torbensen

  -

  Tak for svar Jan.

 27. Af Niels Juul Hansen

  -

  @Niels Poulsen

  “Jeg forstår ikke, hvordan Lilleør kan forestille sig et velfungerende samfund, hvor politi, soldater, brandmænd, læger og sygeplejersker er stofmisbrugere”.

  Det kan man heller ikke.

  Misbrug af narkotika (eller endnu mere udbredt – alkoholmisbrug) er et kæmpeproblem, som vi skal gøre alt for at forbygge.

  Det er så heller ikke det Kathrine Lilleørs indlæg handler om. Det handler om brugen af hash på linie med et glas øl, vin eller spiritus. Jeg er enig med de blogejere, der insisterer på, at debattører holder sig til emnet.

  Indlæggene fra modstanderne minder mig om debatten for snart 50 år siden, hvor de dengang ville forhindre, at de unge sprøjtede sig med hash og og røg LSD!!!

 28. Af Fr. liss Sørensen

  -

  Den manglende folkelige appel af frederik med småt, over Dronningen med stort, Drejer sig kun om at folket er blevet klogere. Vi skal have monarkiet på stemmesedledlen indtil det kan fjernes. Ved hvert valg, hver fjerde år samme med folketingsvalget. Først da har vi reel demokrati!

  Lad os stemme om det, såvel som narkoens frigivelse i alle dens nuancer.

 29. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos folk der har røget hash, sniffet coke eller leget med LSD eller andet junk – en interessant overskrift fra en artikel på EB.dk – “Tilbragte 31 timer på månen: Nu er han død
  Alan Bean var en af de få mennesker, der oplevede at gå på Månen. Det var i 1969. Nu er han død”

  Interessant forstået på den måde – at ingen mennesker nogensinde har været på Månen! Der er en meget spændende NASA-video på Youtube med titlen “NASA engineer admits they can’t get past the Van Allen Belts” – Google den selv, kan desværre ikke henvise direkte til link på denne blog. Cirka 03:30 minutter inde i video kommer følgende udtalelse – “we must solve this challenges, before we send people through this region of space” (radiation Van Allen Belts). Altså – ingen mennesker har – so far – været på Månen!

  Ikke blot er denne blog høvlet til af diverse fakes – historieskrivning vi får fortalt, er også fake news . . . . .!

 30. Af lars berg

  -

  Menneskeheden vil sandsynligvis ende med at gøre kål på sig selv, for mængden af uvidenhed, dumhed, korruption, løgnepropaganda og ondskab er så stor, at den er svær at hamle op med. Med møje og besvær har positive og velmenende mennesker opbygget civilisationen, men der er altid mange galninge der hellere vil undergrave og rive ned. Derfor ender det nemt med barbari, gangstervælde, krig og brintbomber. Se de chokerende nyheder på snap ha nen, den korte, urias, 180gr og 24nyt.dk

 31. Af lars berg

  -

  Se hvor misregeret og vanrøgtet Danmark er. Chrborg beskytter ikke danskernes liv og interesser, men udleverer os til svi n dlere, røvere og mordere fra mange lande. Sundheds-systemet er så forringet, at unødvendige lidelser og dødsfald foregår i stort omfang. Forsvaret, lokalpolitiet og postvæsnet er skåret ned til sokkeholderne. 500 skoler og meget mere er sparet væk. En udskiftning og fordrivelse af vi danskere er begyndt. Vores borger- og menneskerettigheder er franarret os. Vi er alle retsløse i forhold til migranterne. Chrborg er moralsk fallit.

 32. Af lars berg

  -

  I Sverige er “humanisternes”, feministernes og “verdensreddernes” politik endt i vanvid og elendighed. Den store “berigelse” har udviklet sig til et rædselsfuldt mareridt for millioner af svenskere. Se sna p ha nen!! Også i Danmark har pladderhumanisterne og de fanatiske feminister og kvindesagskvinder påført titusindvis af mænd, familier og børn store ulykker.

 33. Af Martin Jørgensen

  -

  I Kælderen på Frederiksberg hospital afd D1 blev der i 60’erne under ledelse af overlæge Einar Geert Jørgensen foretaget medicinske forsøg med det bevidsthedsudvidende stof LSD .
  Stoffet blev ukritisk i op til ti dobbelte doser brugt på patienter hvor nogle af dem havde ganske harmløse lidelser .
  Man mener at flere end 500 danskere var ufrivillige deltagere i dette medicinske forsøg- og for mange af dem med den fatale udgang at de aldrig blev sig selv igen.

  Så der ikke tale om candyfloss når man agiterer for frigivelse af et stof der påvirker sindet ( cannabis med det aktive stof THC)

 34. Af karsten jensen

  -

  MARTIN JØRGENSEN kl. 8.29 ovenfor.

  Ja, historiens dom over psykiateren Einar Geert bliver sikkert hård. Han brugte patienterne som prøveklude og forsøgskaniner i sine egne nærmest private forsøg, og på skødesløse og hensynsløse måder. Han burde nok have været fyret på gråt papir og have haft en lang fængselsstraf oveni. Men i psykiatrien har der i årevis hersket en top-arrogant og meget kynisk holdning til patienterne. Se sundhedsstyrelsen som ti år i træk ignorerede stribevis af klager, nødråb, advarsler og fortvivlede breve fra pårørende til patienter, som var kommet i kløerne på to psykiatere som bevisligt var uduelige og skingrende skøre. Sundhedsstyrelsens ligegladhed kostede flere patienter livet, eller invaliditet, pga. fejldiagnoser og fejlmedicinering. I dag har vi så styrelsen for patientsikkerhed på samme adresse, og den grove slendrian ser ud til at fortsætte.

Kommentarer er lukket.